Emu

Emu zinātniskā klasifikācija

Karaliste
Animalia
Patvērums
Chordata
Klase
Putni
Pasūtījums
Casuariiformes
Ģimene
Casuariidae
Ģints
Dromaius
Zinātniskais nosaukums
Dromaius novaehollandiae

Emu saglabāšanas statuss:

Vismazāk rūpes

Emu atrašanās vieta:

Okeānija

Emu fakti

Galvenais laupījums
Augļi, sēklas, kukaiņi, ziedi
Atšķirīga iezīme
Milzīgs ķermeņa izmērs un lielas acis
Dzīvotne
Atklātie zālāji ar krūmiem tuvu ūdenim
Plēsoņa
Cilvēks, savvaļas suņi, plēsīgi putni
Diēta
Visēdājs
Dzīvesveids
  • Saime
Mīļākais ēdiens
Augļi
Tips
Putns
Vidējais sajūga izmērs
vienpadsmit
Sauklis
Lielākais putns Austrālijā!

Emu fiziskās īpašības

Krāsa
  • Brūns
  • Pelēks
  • Melns
Ādas tips
Spalvas
Maksimālais ātrums
25 jūdzes stundā
Mūžs
12 - 20 gadi
Svars
18 kg - 60 kg (40 mārciņas - 132 mārciņas)
Augstums
1,5 m - 1,9 m (4,9 pēdas - 6,2 pēdas)

'Emu skriešanas solis ir 9 pēdas'



Emus padara savas mājas Austrālijas kontinentā. Viņi var izaugt pat 6,2 pēdas. Šis putns pēc izskata ir līdzīgs strausam. Emu ir visēdāji, kas ēd sēklas, augļus, kukaiņus un mazus dzīvniekus. Viņu dzīves ilgums ir no 5 līdz 10 gadiem savvaļā.



5 neticami Emu fakti!

  • Emu ir raksturīgs zvans, kuru var dzirdēt jūdzes attālumā
  • Galvenie emu plēsēji ir dingo, ērgļi un vanagi
  • Emu pār katru aci ir skaidra membrāna, lai pasargātu to no putekļiem gaisā
  • Emusi visu laiku ir kustībā un meklē ēdienu un ūdeni
  • Emusiem ir spārni, bet nelido

Emu zinātniskais nosaukums

The zinātniskais nosaukums jo emu ir Dromaius novaehollandiae. Vārds Dromaius ir grieķu valoda, kas nozīmē skrējējs, un vārds novaehollandiae nozīmē New Hollander. Ņūholanders atsaucas uz šī putna sākotnējo klasifikāciju kā New Holland kazuāru.

Tas pieder Dromaiidae dzimtai un pieder Aves klasē. Ir 4 emu pasugas. Katra no tām zinātniskais nosaukums ir:



• D. novaehollandiae novaehollandiae
• D. novaehollandiae woodwardi
• D. novaehollandiae rothschildi
• D. Grebe diemenensis

Emu izskats un izturēšanās

Emusiem ir tumši brūnas spalvas, kas, novecojot, kļūst gaišākas. Viņiem uz kakla un galvas ir zilgana āda. Emu augstums ir no 4,9 līdz 6,2 pēdām. Viņi sver jebkur no 66 līdz 121 mārciņām. Piemēram, 6 pēdas garš emu augstums ir vienāds ar 5 boulinga tapu kaudzi. 120 mārciņu emu svars ir divas trešdaļas vairāk nekā pieauguša ķengura.

Emusam ir 2 garas kājas ar 3 pirkstiem katrā kājā. Šie putni nespēj lidot, tāpēc viņi izmanto savas garās kājas, lai aizbēgtu no plēsējiem. Arī skrienot viņiem ir diezgan garš solis. Viens emu solis var būt 9 pēdas garš. Vienkārši padomājiet, ka 9 pēdas ir vienādas ar pusi no pieauguša žirafes augstuma.



Papildus tam, ka skriešanai izmanto kājas, emusi tās izmanto, lai spertu plēsējus. Viņu spēcīgais sitiens kopā ar asiem nagiem uz pirkstiem var izraisīt plēsēju ievainojumus, dodot šim putnam laiku aizbēgt. Ātri spēris no emu var pat nogalināt dingo.

Šis putns rada daudz skaņu. Tas sazinās ar citiem emu šņācieniem, riešanu, sitieniem un bungu skaņām. Faktiski nosaukums emu nāk no tā radītās skaņas. E-moo! Viņi dažreiz izdara skaņas, lai brīdinātu citus emus tuvojošos plēsēju zonā. Tāpat emu izdod daudz skaņu, lai brīdinātu citus emus turēties prom no ligzdas un olām. Viņu zvanus var dzirdēt pat jūdzes attālumā. Īsāk sakot, tie noteikti nav klusie putni!

Emu ir vientuļi putni, taču, ceļojot uz citu teritoriju, viņi var veidot grupas, lai atrastu lielāku barības daudzumu. Emu grupa ir pazīstama kā pūlis. Emu baru veido apmēram 20 putni.

Tie nav agresīvi putni, ja vien viņi nejūtas apdraudēti no cita dzīvnieka vai personas. Vairošanās periodā viņi ir ļoti agresīvi viens pret otru.

Emu meklē ēdienu dažās smiltīs
Emu meklē ēdienu dažās smiltīs

Emu pret strausu

Emu un strauss pēc izskata ir līdzīgi un abi ir lidojoši putni. Bet starp tām ir dažas atšķirīgas atšķirības.

Starp šiem diviem putniem ir liela izmēra atšķirība. Emu ir otrs lielākais putns pasaulē, bet strauss ir vislielākais. Turklāt, darbinot emu, solis ir 9 pēdas, bet strausam - 16 pēdas!

Strausas var darboties ātrāk nekā emus. Strausa maksimālais ātrums ir 43 jūdzes stundā. Emu maksimālais ātrums ir 31 jūdzes stundā.

Emus dzer daudz ūdens. Faktiski viņi katru dienu parasti izdzer apmēram divarpus galonu ūdens. Iedomājieties 2 ledusskapī esošās piena galonu kannas. Turklāt vēl pus krūze! Alternatīvi, strauss 2 nedēļas var iztikt bez ūdens. Viņi daudz mitruma iegūst no zāles un augiem.

Starp šo divu putnu olām ir pat atšķirības. Emu olšūna ir spilgti zaļa, savukārt strausa ola ir gaiši brūna. Runājot par izmēru, viena emu ola pēc izmēra ir vienāda ar 10 vistu olām. Viena strausa ola pēc izmēra ir vienāda ar 24 vistu olām!

Emu biotops

Emu dzīvo Austrālijas kontinentā. Konkrēti, tie ir sastopami visos Austrālijas štatos, izņemot Tasmāniju. Zālāji un sausie meži ir viņu galvenā dzīvotne. Viņi nepārtraukti pārvietojas, cenšoties atrast vairāk pārtikas un ūdens avota. Parasti viņi brauc no 9 līdz 15 jūdzēm dienā.

Emu pār katru aci ir skaidra membrāna, kas kalpo kā aizsardzība pret putekļiem un gružiem sausos biotopos. Šī membrāna arī palīdz uzturēt viņu acis mitras.

Šis putns dzīvo galvenokārt mērenā klimatā, lai gan daži no tiem ir Austrālijas sniegotajos kalnos. Emu garās spalvas palīdz uzturēt vienmērīgu ķermeņa temperatūru. Ja emu atrodas īpaši aukstā zonā, tas pūka garās spalvas, cenšoties notvert zem tām gaisu. Šis notvertais gaiss palīdz putnu izolēt no aukstām temperatūrām. Dažreiz viņi elso (kā suns), lai atvēsinātos karstajos Austrālijas rajonos. Vai esat kādreiz redzējuši putnu, kas elso kā suns?

Šie putni ziemas laikā migrē uz dienvidiem Austrālijā un vasarā pārvietojas uz ziemeļiem. Par laimi, viņi var viegli pielāgoties dažādiem klimatiskajiem apstākļiem.

Emu diēta

Ko ēd emusi? Emusi ir visēdāji. Viņi ēd augļus, sēklas, vaboles , mazs rāpuļi un pat citu dzīvnieku izkārnījumiem.

Emusam nav zobu, tāpēc viņi nevar sasmalcināt apēstos augus un dzīvniekus. Tātad viņi norij mazus oļus, kas nonāk viņu vēderā (daļa no emu vēdera). Oļi sasmalcina pārtikas gabalus pareizai gremošanai.

Emus veicina ekosistēmas izplatīšanos ar sēklām. Šie putni ēd daudz augu, augļu un sēklu. Atstājot izkārnījumus, viņi izkliedē sēklas, lai varētu izaugt vairāk augu. Padomā par to. Emus katru dienu klīst no 9 līdz 15 jūdzēm. Tas nozīmē, ka visā biotopā viņi nomet sēklas dažādās vietās.

Viņi arī palīdz kontrolēt kukaiņu populāciju, ēdot vaboles , prusaki , un citas kļūdas.

Emu plēsēji un draudi

Dingo ir galvenie emu plēsēji. Tam ir jēga, jo dingo ir viens un tas pats biotops ar emu. Viņi mēģina nozagt emu olas, kā arī viņu mazuļus.

Dingo pāris var mērķēt uz konkrētu emu ligzdu. Viens no viņiem novērš vecāku emu uzmanību, kas sēž uz ligzdas, kamēr otrs dingo aizveras un nozog olu vai jaunu cāli. Dingo ir pazīstama ar savu slepeno pieeju medījumu medījumiem.

Dingo uzbrūk arī pieaugušiem, pilna izmēra emusiem. Viņi var mēģināt satvert putnu aiz kakla vai galvas, lai to vilktu uz leju. Lai aizstāvētu sevi, emus sper pa dingo vai vienkārši mēģina aizbēgt. Dažreiz emu mēģina nobiedēt dingo, izdarot viņiem svilpes skaņu.

Divi citi plēsēji ietver Ērgļi un vanagi. Ar šiem plēsējiem emu ir grūti cīnīties.

Emu aizsardzības statuss ir Vismazāk rūpes . Emu populācija tiek klasificēta kā stabila. Viņu ir daudz visā Austrālijā, izņemot Tasmāniju. Tas ir tāpēc, ka šos putnus savulaik nomedīja kolonisti, izraisot krasu to populācijas samazināšanos.

Emu ķermeņos ražo eļļu, kas izmantota zālēm, krēmiem un citiem produktiem. Dažreiz šie putni tiek medīti un nogalināti, lai iegūtu šo eļļu. Bet šī malumedniecības darbība nav izraisījusi lielu viņu iedzīvotāju skaita samazināšanos.

Agrāk emuļi klīda pa fermām, lai ēst sēklas, liekot lauksaimniekiem zaudēt daļu ražas. Tie tika uzskatīti par kaitēkļiem. Mūsdienās daudzi lauksaimnieki būvē garus žogus, lai emus neatrastos pie labības. Emus nevar pārlēkt šos augstos žogus.

Emu reprodukcija, zīdaiņi un dzīves ilgums

Emu vairošanās sezona iekrīt decembrī un janvārī. Mātītes dēj olas aprīlī, maijā vai jūnijā. Vīriešu emu struts ap sievieti, kas saboza viņa spalvas. Sievietei ir noteikts zvans, kas paziņo vīrietim, ka viņa ir ieinteresēta. Sieviete grupā vai sajūgā dēj no 5 līdz 15 olām. Katra ola sver nedaudz vairāk par vienu mārciņu. Emu tēviņš būvē ligzdu un sēž uz olām. Zāles un sausas sukas dēļ uz zemes ir uzbūvēta emu ligzda. Sieviete vispār nesēž uz olām. Šajā laikā viņa atstāj olšūnas un dažreiz pārī ar citiem tēviņiem. Emus ir poligāmi (tiem ir vairāki biedri).

Emu olu inkubācijas periods ir 56 dienas. Salīdzinājumam - strausu olu inkubācijas periods ir aptuveni 40 dienas. Sēžot uz olām, tēviņš neēd un nedzer. Viņa ķermenī uzkrātie tauki kalpo kā barība, un viņš ūdeni dzer no tuvumā esošo augu rasas. Emu tēviņš ik pa laikam pieceļas un pagriež olas.

Nesen izšķīlušies mazuļu emu, ko sauc par cāli, ir 9,8 collas garš. Jaundzimušajiem cāļiem ir pūkainu spalvu slānis, un viņu acis ir atvērtas. Pirmajos mēnešos pēc cāļu izšķilšanās tēvs emu sīvi aizstāv ligzdu un mazuļus pret jebkādiem draudiem. Cāļi paliek kopā ar vecākiem apmēram 18 mēnešus, pirms kļūst patstāvīgi. Viņi ēd mazus kukaiņus un veģetāciju, pēc tam tēvs emu māca medīt.

Emus ir neaizsargāti pret iekšējiem parazītiem, tostarp apaļajiem un plaušu tārpiem.

Emu dzīves ilgums ir no 5 līdz 10 gadiem. Viņi var dzīvot nebrīvē no 15 līdz 20 gadiem. Vecākajam emu bija 38 gadi.

Emu populācija

Saskaņā ar IUCN Apdraudēto sugu Sarkano sarakstu emu populāciju veido 630 000 līdz 725 000 nobriedušu cilvēku.

Emu aizsardzības statuss ir vismazākā problēma ar stabilu iedzīvotāju skaitu.

Emus zooloģiskajā dārzā

• Apmeklējiet emu pie Sandjego zooloģiskais dārzs .
• Emus ir redzami ekrānā Luisvilas zooloģiskais dārzs .
Denveras zooloģiskais dārzs ir arī emusi!

Skatīt visus 22 dzīvnieki, kas sākas ar E

Interesanti Raksti