Cekulainais pingvīns

Cekulainā pingvīna zinātniskā klasifikācija

Karaliste
Animalia
Patvērums
Chordata
Klase
Putni
Pasūtījums
Sphenisciformes
Ģimene
Spheniscidae
Ģints
Eudipi
Zinātniskais nosaukums
Laridae spēcīga;

Cekulaino pingvīnu aizsardzības statuss:

Neaizsargāta

Cekulainais pingvīns Atrašanās vieta:

Okeāns
Okeānija

Cekulainie pingvīni

Galvenais laupījums
Krils, zivis, garneles
Atšķirīga iezīme
Sarkans knābis un spilgti dzeltenas uzacis
Dzīvotne
Akmeņainās Antarktikas salas
Plēsoņa
Leoparda zīmogs, vaļu slepkava, haizivis
Diēta
Plēsējs
Vidējais metiena lielums
2
Dzīvesveids
  • Kolonija
Mīļākais ēdiens
Krils
Tips
Putns
Sauklis
Ir garas dzeltenas uzacis!

Cekulainā pingvīna fiziskās īpašības

Krāsa
  • Pelēks
  • Dzeltens
  • Melns
  • Balta
Ādas tips
Spalvas
Mūžs
15 - 20 gadi
Svars
3kg - 6kg (6,6 mārciņas - 13 mārciņas)
Augstums
60 cm - 68 cm (24 collas - 27 collas)

Cekulainajam pingvīnam ir garas dzeltenas uzacis.




Tas dzīvo ūdeņainos rajonos pie akmeņainas Antarktikas salas, kuras nosaukums ir Snare sala, kur tā ēd krilus un citas garšas. Šis pingvīns ir viena no sešām dažādām sugām, kas dzīvo vispārējā teritorijā. Cekulainais pingvīns ir pelēks, dzeltens, melns un balts. Tas dzīvo pat 20 gadus savvaļā.

Neticami cekulainie pingvīni!

• Pingvīns ēd krilus, jaunus kalmārus un citus mazus dzīvniekus, kas dzīvo ūdenī.
• Tas dzīvo tikai vienā salā, netālu no Jaunzēlandes.
• Cekulainais pingvīns parasti katru gadu atražo vienu cāli.
• Viņus nomāc orkas, leoparda roņi un dažādi putni.
• Šie pingvīni brīvi dzīvo dažādos zooloģiskajos dārzos tādās vietās kā Antverpene un Paradisio.

Cekulainais pingvīns zinātniskais nosaukums

Cekulainā pingvīna zinātniskais nosaukums ir Eudyptes robustus. Nosaukums Eudyptes ir balstīts uz grieķu vārdiem, kas nozīmē “labs nirējs”. Vārds robustus attiecas uz to, kā pingvīni dzīvo spēcīgā un izturīgā veidā. Viņi ir izturīgi un spēj paši dzīvot visdažādākajās vidēs, kaut arī viņi kopā, lai audzētu savus cāļus.



Cekulains pingvīns Izskats

Cekulainais pingvīns ir vidēja lieluma putns, kuram ir uzacis no spilgti dzeltenām spalvām, kas stiepjas no abām acīm atpakaļ līdz galvas aizmugurē. Tas ir vienādi abos dzimumos. Izņemot to, lai gan dzimumi ir ļoti līdzīgi, tēviņiem mēdz būt nedaudz lielāki un tiem ir smagāka mute. Putniem abām ir spilgti sarkanas acis, bet acis nav tik sarkanas kā klinšlēcēju pingvīna acis. Jaunie putni mēdz būt mazāk valdonīgi, ar bālu zodu un īsu cekulu. Gan pieaugušajiem, gan nepilngadīgajiem uz vaiga ir raksturīgas baltas svītras, un ap knābi ir kaila balta-rozā josla.

Cekulains pingvīns uz klintīm
Cekulains pingvīns uz klints

Cekulainā pingvīna uzvedība

Lai gan cekulainie pingvīni šķiet ļoti mierīgi, cekulainais pingvīns katru gadu iesaistās cīņās, jo ir vajadzīgi jauni pārinieki - gan jauniem pingvīniem, lai atrastu partneri, gan veciem, kuriem nepieciešams jauns pārinieks. Šajās cīņās putnu satver aiz kakla un sita ar satverošā putna spārniem.

Cekulainais pingvīns var veikt virkni balsu, sākot no svilpes un sprādzienbīstamiem kliedzieniem līdz ritmiskām taurēšanas un plātīšanās skaņām, kuras, atrodoties jūrā, nes lielu attālumu. Neskatoties uz visu šo darbību, lielākoties šie putni patiešām ir mierīgi un labi izturas. Putni nemeklē cīņu, un parasti viņi apmesties, kad kaujas periods būs beidzies.



Cekulainais pingvīnu biotops

Cekulainais pingvīns dzīvo jūrā un uz sauszemes, atkarībā no tā, kurā sezonas daļā tas ir. Nav daudz zināms par pingvīna biotopa ligzdošanas sezonā, lai gan tie ir redzēti uz zemes Tasmānijā, Jaunajā Jaunzēlande un citas vietas. Pārsvarā šie pingvīni ligzdo blīvās kolonijās pie piekrastes akmeņiem vai zem Olearia mežu koku seguma. Šajās vietās pingvīni izrok seklas bedrītes un dibenu slāņo ar zāli, zariem, lapām, oļiem vai kūdru. Pēc tam viņi pievienos dubļu malu, lai paceltu ligzdas līmeni virs zemes līmeņa.

Kad viņi ir pārvietojušies veģetācijā, nomirs smagās ligzdošanas aktivitātes, un šajā laikā kolonija pārcelsies uz jaunu ligzdošanas vietu. Kolonijām, kas ligzdo strauta tuvumā, var būt priekšrocības salīdzinājumā ar citām, jo ​​tajā ir ūdens dzeršanai un peldēšanai, taču tas nav nepieciešams, un daudzas ligzdojošās kolonijas atrodas tālu no ūdens.

Cekulaino pingvīnu diēta

Snares cekulaino pingvīnu diēta nav labi zināma, taču tiek pieņemts, ka viņi ēd lielākoties krilus kopā ar vienādu kalmāru un mazu zivju daļu. Kur un kā viņi noķer šo ēdienu, nav labi zināms, taču, šķiet, tas tiek darīts galvenokārt lidojot, peldoties okeānā. Šķiet, ka viņi neēd citus pārtikas produktus.

Cekulainie pingvīnu plēsēji un draudi

Cekulainos pingvīnus nomāc dažādi lieli mednieki, tostarp vaļi-slepkavas , haizivis , un leoparda roņi . Viņu mazuļiem un olām draud petrels un skuas . Viņus neapdraud ne cilvēki, ne citi zināmi plēsēji. Jaunzēlandes valdība tos aizsargā kā daļu no centieniem uzturēt viņus uzmundrinātus un veselīgus.

Cekulaino pingvīnu reprodukcija, zīdaiņi un dzīves ilgums

Stragu cekulētie pingvīni varēs vairoties kaut kur piecu līdz deviņu gadu vecumā. Viņi sākas septembra sākumā un vairojas kaut kad starp to laiku un janvāri. Izaudzējot, tēviņi piecelsies uz pakaļējām kājām un atlocīs spārnus, cenšoties piesaistīt palīgu. Cekulainie pingvīni parasti pārojas visu mūžu, tāpēc, atraduši uzticamu partneri, viņi parasti paliks pie viņa visu mūžu. Viņi katru gadu tiekas pingvīnu audzēšanas vietā, un, kad viņi sapulcējas, viņi būs uzticīgi viens otram, līdz tiksies atkal nākamajā gadā.

Kad viņi ir sapārojušies, pingvīni ligzdas izveidos esošajos urbumos akmeņos, pēc tam izrotās tos ar jebkādiem mīkstiem materiāliem, ko vien var atrast. Viņi izmanto šo ligzdu, lai dētu olas apmēram vienu līdz trīs nedēļas pēc vairošanās. Pirmā ola būs daudz mazāka par otro olu, un, visticamāk, tā neizšķilsies. Ja tas notiks, maz ticams, ka tas izdzīvos.

Kad abas olšūnas būs izdētas, vecāki tās inkubēs pārmaiņus pirmās 10 dienas, pēc tam tēviņš nākamās 12 dienas atstās barību, lai meklētu pārtiku. Kad viņš atgriežas, lomas tiek mainītas, un sieviete iet uz barību, kamēr tēviņš sēž uz olām.

Kad ola izšķiļas, tēviņš sēž uz olām un sargā tās pirmās trīs nedēļas, pasargājot cāli pret visiem iebrucējiem, kamēr mātīte iziet un atnes cālim barību. Galu galā cāli apsargās un baros abi vecāki. Pēc cāļa augšanas un molēšanas apmēram 11 nedēļu laikā cāli ieved ūdenī un atstāj, lai to pagatavotu pats. Kad putns ir pats par sevi, tas var dzīvot 15 līdz 20 gadus, lai audzētu laiku, kad tas sasniedz 5 līdz 9 gadu vecumu.

Cekulaino pingvīnu populācija

Šobrīd grupā ir aptuveni 25 000 pāru. Šķiet, ka viņi pie šī skaitļa turas stabili vai pat nedaudz pieaug. Tomēr nebūtu vajadzīgs daudz, lai tos nomestu bez maksas, ja skartu mēris vai cits notikums, un šī iemesla dēļ Starptautiskā Dabas aizsardzības savienība tos pašlaik uzskata par neaizsargātiem. Šajā brīdī pingvīnu populācija varētu turpināt augt vai arī tā varētu sarukt, atkarībā no tā, kā pingvīniem klāsies nākamo gadu laikā. Iespējamie draudi ir jauna plēsēja ieviešana, pārzveja ap salām, kas var mazināt pārtikas avotu, piesārņojums vai paaugstināta ūdens temperatūra, kas padzen laupījumu no salām. Šo iemeslu dēļ Jaunzēlandes valdība ir veikusi pasākumus, kas aizsargās jūras barošanās vietas un Snares salas dzīvotnes, lai arī turpmāk aizsargātu šos putnus.

Skatīt visu 59 dzīvnieki, kas sākas ar C

Interesanti Raksti