Frigatebird

Frigatebird zinātniskā klasifikācija

Karaliste
Animalia
Patvērums
Chordata
Klase
Putni
Pasūtījums
Pelecaniformes
Ģimene
Fregatidae
Ģints
Fregate
Zinātniskais nosaukums
Fregate

Frigatebird aizsardzības statuss:

Vismazāk rūpes

Frigatebird atrašanās vieta:

Okeāns

Frigatebird fakti

Galvenais laupījums
Zivis, krabji, kalmāri
Atšķirīga iezīme
Liels tēviņa spārnu plētums un palielināts sarkanais rīkle
Spārnu platums
150 cm - 250 cm (59 collas - 98 collas)
Dzīvotne
Tropu krasti un salas
Plēsoņa
Cilvēki, žurkas, kaķi
Diēta
Plēsējs
Dzīvesveids
  • Kolonija
Mīļākais ēdiens
Zivis
Tips
Putns
Vidējais sajūga izmērs
1
Sauklis
Atrasts apdzīvojošs tropu salās un piekrastēs!

Frigatebird fiziskās īpašības

Krāsa
  • Brūns
  • Tīkls
  • Melns
  • Balta
Ādas tips
Spalvas
Maksimālais ātrums
9 jūdzes stundā
Mūžs
15 - 25 gadi
Svars
0,9 kg - 1,9 kg (1,9 mārciņas - 4,2 mārciņas)
Augstums
65 cm - 100 cm (25 collas - 39 collas)

'Fregates putns ir putns, kuram ir vislielākais spārnu platums salīdzinājumā ar ķermeņa lielumu.'



Pie tropu un subtropu krastiem visā pasaulē var atrast piecas dažādas fregates putnu sugas. Šie putni to lielā spārnu garuma dēļ var lidot vairākas stundas, dienas vai pat nedēļas. Viņiem ir slaids melns korpuss un spārni. un vīriešiem ir ļoti unikāls sarkans maisiņš, kas piepūšas, kad viņi mēģina piesaistīt partneri.



5 neticami Frigatebird fakti

• Fregates putnus sauc arī parcilvēku-putnu putni.
• Salīdzinot ar ķermeņa izmēru, šis putns irspārnu platums ir lielāks nekā jebkuram citam putnam.
• Sievietes var tērēt līdzpusotru gadu audzina viņu čalis pirms tā būs gatava iziet pati.
• Šie putni biežinozagt zivisun citu ēdienu no citiem jūras putniem, izmantojot to āķa knābi.
• Uz sauszemes fregates putni dzīvo lielā teritorijā kolonija arlīdz 5000 citu putnu.

Frigatebird Zinātniskais nosaukums

Frigatebird zinātniskais nosaukums irFregate. Dažreiz uzrakstītsFregate, tas irPelecaniformes ģimene , zināms kāFregatidae.Fregatidaeir ģimene, kurai pieder visi šie putni. Tie ir definēti kā jūras putni ar pēdām ar tīklojumu.



Ir piecas dažādas pasugas, kas ietver:

  • lielais fregates putns (Mazā Fregata)
  • Ziemassvētku fregate (Endrjū Frigate)
  • lieliskais fregates putns (Palielina fregati)
  • Debesbraukšanas frigatebird (Ērgļu fregate)
  • mazākais fregates putns (Fregata Ariela)

Frigatebird izskats un izturēšanās

Šie putni galvenokārt ir melnā krāsā, un tiem ir piestiprināts rēķins, ko izmanto, lai noķertu un / vai nozagtu zivis no citiem putniem. Viņiem ir arī ļoti mazas kājas ar tīklojumu. Viesošanās sezonas laikā tēviņus var viegli identificēt pēc spilgti sarkanā uzpūsta kakla uz kakla, kas pazīstams kāgular maisiņš. Šī viņu ķermeņa zona kļūst tikpat liela kā cilvēka galva, kad viņi mēģina piesaistīt sievietes. Pieaugušām sievietēm apakšā ir balti marķējumi.

Četras no piecām sugām (lielisks fregate, Ziemassvētku fregate, Ascension fregate un lielais fregate) visi ir samērā līdzīga izmēra. Viņiem ir īss kakls ar ļoti slaidu ķermeni. Lieliskais fregates putns ir apmēram 45 collas garš, un pārējās trīs pasugas ir gandrīz tikpat lielas. Mazākais fregates putns ir ievērojami mazāks nekā tā kolēģi un ir tikai aptuveni 28 collas garš.



Šiem putniem ir ļoti atšķirīgi spārni. Tie ir šauri un samazinās līdz punktam abās pusēs. Turklāt šie putni ir pazīstami ar ļoti garo spārnu platumu. Tēviņa spārnu garums var pārsniegt divus metrus. Šis ir tikpat garš kā Maikls Džordans. Patiesībā, salīdzinot ar ķermeņa lielumu, šī putna spārnu platums ir lielāks nekā jebkuram citam putnam.

Seju un kājas klāj melnas spalvas. Viņiem uz spārniem ir 11 primārās lidojuma spalvas un 23 sekundārās spalvas.

Spārnu platuma un mazā ķermeņa dēļ fregates putns ir ļoti gaisa. Viņi spēj planēt ļoti ilgu laiku bez nepieciešamības atlocīt spārnus. Tādēļ šie putni daudz laika pavada lidojot un var palikt gaisā vairākas dienas vai pat nedēļas, atgriežoties zemē tikai tad, kad ir pienācis laiks uzpūsties.

Šie putni, atšķirībā no citiem putniem, nespēj peldēt. Viņiem ir arī ļoti īsas kājas, kas neļauj viņiem pacelties no ūdens, un viņiem ir grūti staigāt pa sauszemi.

Frigatebird biotops

Fregate putni dzīvo netālu no tropu un daļēji tropu krastiem visā pasaulē. Vairumā gadījumu viņi paliek 100 jūdžu attālumā no zemes, lai viņi varētu viegli atgriezties vairoties un ligzdot. Precīzs šo putnu areāls un atrašanās vieta var atšķirties atkarībā no tā, kur viņi var atrast barību. Tā kā tie lido ar augšupējiem zem gubu mākoņiem, tirdzniecības vēji var ietekmēt arī to, kur tie var lidot.

Lielisko fregate putnu var atrast dažādās Atlantijas okeāna tropisko daļu vietās, piemēram, Floridā un Karību jūras reģionā. Šos putnus var atrast arī Klusajā okeānā pie Centrālā un Dienvidamerika starp Meksika un Ekvadora. Viņi dzīvo arī Galapagu salās.

Lielie fregates putni ir sastopami arī dažādās tropu zonās visā pasaulē. Šie putni dzīvo gar Kluso okeānu līdz ziemeļiem līdz Havaju salām. Tos var atrast arī netālu no Veikas salas (Jaunkaledonija) un Galapagu salām Klusā okeāna centrālajā un dienvidu daļā. Turklāt jūs varat atrast lielisko fregate putnu arī Indijas okeānā netālu no Ziemassvētku salas, Maldivu salās, Maurīcijā un Aldabrā.

Ziemassvētku fregati dzīvo Putnu salā, Austrālijā, kas atrodas Indijas okeānā.

Debesbraukšanas fregates putni dzīvo netālu no Boatswain Bird Island, kas atrodas Atlantijas okeāna dienvidos pie Debesbraukšanas salas krastiem.

Mazākais fregates putns dzīvo virs jūrām apkārt Austrālija . Šos putnus bieži var atrast netālu no dažām nomaļākām salām, piemēram, Ziemassvētku salas, kur viņiem patīk vairoties.

Frigatebird populācija

Zinātniekiem ir grūti uzraudzīt šo putnu populāciju, jo tie bieži pārvietojas un vairojas tik daudz kā dažas citas sugas. Tiek lēsts, ka visā pasaulē ir no 59 000 līdz 71 000 lielisku fregates putnu vaislas pāru, to aizsardzības statuss ir vismazāk bažas . Šo radījumu skaits visā pasaulē pašlaik palielinās.

Zinātnieki uzskata, ka Ziemassvētku fregates ir no 3600 līdz 7200, tos uzskatot kritiski apdraudēta .

Iespējams, ka ir vairāki simti tūkstoši mazāku fregates putnu, lai gan to populācija samazinās, kā arī aizsardzības statuss ir vismazāk bažas .

Tiek lēsts, ka pasaulē ir palikuši tikai aptuveni 12 500 Debesbraukšanas fregates. Viņu aizsardzības statuss ir neaizsargāti .

Lielā fregates putna aizsardzības statuss ir vismazāk bažas . Šo putnu joprojām ir daudz, kas atrodas visā pasaulē.

Frigatebird diēta

Šie putni izmantos savus piestiprinātos rēķinus, lai sagrābtu upuri no okeāna. Atšķirībā no citiem putniem, viņi nenokļūst uz ūdens, lai noķertu barību. Lidojošās zivis ir viens no galvenajiem ēdieniem, kurus šie putni dod priekšroku. Viņiem patīk arī galvkāji, piemēram, kalmārs , medūzas , menhadens, liels planktons un pat inkubējamie bruņurupuči . Bieži vien viņi sekos zvejas laivām un no laivas sagrābs zivis. Viņi ir pazīstami arī ar zivju nozagšanu no citiem jūras putniem.

Papildus zivju un citu jūras radību ķeršanai šie putni dažreiz ēd arī citu jūras putnu sugu olas vai cāļus, no kuriem daži ietver krustūdeņus, zīriņus, zīles un medūzas un boobies .

Fregatebird plēsēji un draudi

Fregates putniem nav pārāk daudz dabisko plēsēju, jo tie ir lielāki putni un lielāko daļu laika pavada gaisā. Tomēr ir daži plēsēji, kas viņiem draud, atrodoties uz sauszemes. Mēteļi , mājas kaķi , un žurkas var medīt šos putnus vai ēst olas.

Cilvēki šim putnam rada vislielākos draudus. Daudzas no viņu apēstajām zivīm tiek pārzvejotas, un tas samazina viņiem pieejamo barības daudzumu, tādējādi vairāk fregates putnu mirst. Daudzi ligzdo arī blīvās kolonijās, kas varētu nozīmēt, ka vietējās vai dabas katastrofas gadījumā liela daļa viņu iedzīvotāju varētu tikt iznīcināta.

Katra no piecām pasugām saskaras ar dažādiem draudiem atkarībā no to dzīvesvietas. Piemēram, Ziemassvētku salas fregateputns cieta, kad Otrā pasaules kara laikā tika atbrīvota liela daļa no tā vaislas biotopa. Šie putni tika pakļauti arī fosfātu ieguves putekļu piesārņojumam, kā rezultātā to skaits samazinājās. Šo draudu un biotopu izmaiņu dēļ Ziemassvētku salas fregates putnu aizsardzības statuss ir kritiski apdraudēta .

Augšupcelšanās fregatesputns savulaik audzēts un ligzdots Debesbraukšanas salā. Tomēr 1815. gadā savvaļas kaķi tika ievesti salā un iznīcināja populāciju. Tas atstāja mazāku skaitu Debesbraukšanas fregates, kas spēja vairoties jūrā akmeņainā atsegumā. Laika posmā no 2002. līdz 2004. gadam savvaļas kaķi tika izskausti no Debesbraukšanas salas, un daži Debesbraukšanas fregates putni tur atkal sāka ligzdot. Tomēr kaitējums tiek uzskatīts par Debesbraukšanas fregates putniem neaizsargāti .

Kamēr pārējās trīs pasugas - lielais fregate, lieliskais fregate un mazākais fregate - joprojām saskaras ar draudiem, to populācijas skaits nav tik satraucošs. Šo trīs pasugu aizsardzības statuss ir vismazāk bažas .

Frigatebird reprodukcija, zīdaiņi un dzīves ilgums

Fregates putni izvēlas vairoties nomaļākās salās. Viņi parasti dzīvo lielākās kolonijās, kas sastāv no 5000 putniem, lai gan to ligzdošanas grupas ir mazākas, parasti no 10 līdz 30 un, iespējams, līdz pat 100. Fregates putniem nav noteikta pārošanās sezona; viņi var vairoties jebkurā laikā visa gada garumā, bieži izvēloties šķirni, kad sākas žāvētāja sezona un pārtiku nav tik viegli atrast.

Fregates putni nepārojas visu mūžu. Tomēr viņi paliek kopā ar vienu un to pašu palīgu visu vairošanās sezonu. Lai piesaistītu biedru, kādā no kolonijām sāks dzīvot putnu tēviņi. Viņi veic pārošanās parādīšanu, lai piesaistītu mātīti. Viņi piepūš savu lielo, sarkano gūžas maisiņu, vibrē spārnus un vērš rēķinus uz augšu. Šīs izstādes laikā tēviņš arī vibrē savu rēķinu, lai sievietēm izdotu bungu skaņu. Kad sieviete izvēlas vīrieti, viņa lidos pie viņa un ļaus viņam ielikt rēķinu sev iekšā. Pēc tam abi putni sāks “čīkstēt ar galvu”.

Tēviņš savāks nūjas, un sieviete izmantos šīs nūjas, lai izveidotu austu ligzdu pēc putnu kopēšanas. Pēc tam ligzdas augšpusē pievieno Guano, lai nodrošinātu lielāku stabilitāti. Parasti šie putni ligzdas veido krūmos vai kokos, bet dažreiz tie ligzdo uz zemes, ja nav pieejami koki vai krūmi.

Fregates putnu mātītes izdēj vienu baltu olu, kas parasti sver no 6% līdz 7% no mātes svara. Inkubācija ilgst no 41 līdz 55 dienām, un gan fregates putni, gan tēviņi pēc kārtas uztur olu siltu.

Kad cāļi izšķiļas no olām, viņiem nav spalvu. Pēc apmēram divām nedēļām viņiem sāk veidoties balts dūnu segums. Tēviņš un sieviete ir atbildīgi par to, lai pirmās četras līdz sešas nedēļas nepārtraukti sekotu savam cālim. Viņi arī apmēram pirmos trīs mēnešus baro savu cāli. Pēc šī laika tēviņš atstāj koloniju, un mātītei jāturpina rūpēties par cāli pašai. Cāļi paliek ligzdās pirmos piecus vai sešus dzīves mēnešus.

Pieaugušie fregates putni baro savus cāļus, piedāvājot viņiem regurgitētu pārtiku. Vecāki atver muti, lai cāļi varētu piekļūt rīklei, lai iegūtu ēdienu. Sākumā cāļiem būs jāēd vairākas reizes dienā, bet pēc kāda laika viņi būs jābaro tikai vienu reizi dienā vai pat katru otro dienu.

Frigatebird cāļa audzēšana var ilgt no 9 līdz 12 mēnešiem. Tas ir garāks nekā vairums citu putnu sugu, izņemot dienvidu zemes ragainu un dažus akritrīdus. Sakarā ar to, cik ilgi nepieciešams rūpēties par cāli, fregates putni parasti audzē katru otro gadu, nevis katru gadu.

Cāļi pirmo lidojumu veic kaut kur vecumā no 20 līdz 24 nedēļām. Fregates putniem dzimumgatavības vecuma sasniegšana prasa ilgāku laiku nekā citiem putniem. Sievietēm tas parasti ir vecumā no 8 līdz 9 gadiem, un vīriešiem tas ir vecumā no 10 līdz 11 gadiem.

Fregates putniem ir ilgs mūžs, salīdzinot ar daudzām citām putnu sugām. Lieliskā fregates putna dzīves ilgums ir aptuveni 34 gadi, lielā fregates putna dzīves ilgums ir no 30 līdz 34 gadiem, Ziemassvētku fregates putna dzīves ilgums ir aptuveni 25 gadi un mazākā fregates putna dzīves ilgums ir no 17 līdz 23 gadiem.

Fregates putni zoodārzā

Ir ļoti maz zooloģisko dārzu un akvāriju, kas piedāvā tuvu apskatīt šo apbrīnojamo dzīvnieku. Divas vietas, kur jūs varat, ir Teksasas štata akvārijs un Jūras dzīves parks Havaju salās.

Skatīt visu 26 dzīvnieki, kas sākas ar F

Frigatebird bieži uzdotie jautājumi (bieži uzdotie jautājumi)

Vai fregates putni ir plēsēji, zālēdāji vai visēdāji?

Fregates putni ir plēsēji. Viņi ēd zivis, kalmārus, bruņurupučus, olas un pat citus jūras putnu cāļus.

Kas ir sarkanais maisiņš uz fregates putna?

Spilgti sarkanu maisiņu uz fregates putna sauc par gular maisiņu. Šis maisiņš ir tikai vīriešiem, un tas piepūšas, kad viņi mēģina piesaistīt mātīti.

Ko ēd fregates putni?

Fregates putni priecājas par peldošām zivīm. Viņi ēd arī kalmārus, lielus planktonus, medūzas, izšķīlušos jūras bruņurupučus, kā arī citu jūras putnu olas un cāļus.

Kāpēc tos sauc par fregates putniem?

Vārds fregatebird nāk no franču valodas La Frégate, kas nozīmē ātru karakuģi. Franču jūrnieki, kuri redzēja fregates, deva viņiem šo iesauku, jo bija līdzīgi kara cilvēkam. Tāpat kā kara vīrietis, fregates putni varēja planēt uz ilgu laiku un (tēviņiem) ir sarkans kakls.

Kāds ir fregates putnu spārnu platums?

Fregates putnam var būt divu vai vairāk metru garš spārnu platums.

Kas ir lieliskais fregates putns?

Lieliskais fregates putns ir viena no fregates putnu pasugām. Tā ir lielākā šī dzīvnieka suga. Lieliskus fregates putnus var atrast virs subtropu un tropu ūdeņiem starp Peru un Meksiku, Klusā okeāna piekrastē starp Brazīliju un Floridu, Kaboverdes salās un Galapagu salās.

Vai fregates putni pārojas uz mūžu?

Nē, fregates putni nepārojas visu mūžu. Tomēr katrā audzēšanas sezonā viņi uzturas kopā ar vienu un to pašu palīgu.

Vai fregates putni guļ lidojot?

Fregates putni lidojot dažus guļ, bet ne pārāk daudz. Viņi guļ tikai mazāk nekā 3% no lidojuma laika, un tikai naktī. Kad viņi atrodas uz sauszemes, fregates putns var gulēt 12 stundas vai ilgāk.

Avoti
  1. Britannica, pieejams šeit: https://www.britannica.com/animal/frigate-bird
  2. Audubon, pieejams šeit: https://www.audubon.org/field-guide/bird/magnificent-frigatebird
  3. Esības mala, pieejama šeit: http://www.edgeofexistence.org/species/christmas-frigatebird/#:~:text=Habitat%20and%20Ecology, ieskaitot%20seabird%20eggs%20and%20chicks.
  4. Zilās spuldzes projekti, pieejami šeit: https://www.bluebulbprojects.com/MeasureOfThings/results.php?amt=2&comp=length&unit=m&searchTerm=2+meters
  5. Paredzamais dzīves ilgums pasaulē, pieejams šeit: https://www.worldlifeexpectancy.com/bird-life-expectancy-great-frigatebird
  6. Tree Hugger, pieejams šeit: https://www.treehugger.com/new-study-proves-birds-can-sleep-while-flying-4858587

Interesanti Raksti