Āzijas melnais lācis

Āzijas melnā lāča zinātniskā klasifikācija

Karaliste
Animalia
Patvērums
Chordata
Klase
Zīdītāji
Pasūtījums
Carnivora
Ģimene
Ursidae
Ģints
Ursus
Zinātniskais nosaukums
lācis nikolskii

Āzijas melnā lāča saglabāšanas statuss:

Apdraudēts

Āzijas melnais lācis Atrašanās vieta:

Āzija
Eirāzija

Āzijas melnā lāča izklaides fakts:

Taizemē ir zināms, ka ēd 160 dažādus koku augļus!

Āzijas melnā lāča fakti

Medījums
Rieksti, augļi, kukaiņi
Vārds Jauns
Cub
Grupas uzvedība
  • Vientuļnieks
Jautrs fakts
Taizemē ir zināms, ka ēd 160 dažādus koku augļus!
Paredzamais iedzīvotāju skaits
50 000
Lielākais drauds
Medības un biotopu zaudēšana
Visizcilākā iezīme
Atšķirīgs v veida marķējums uz krūtīm
Citi vārdi)
Āzijas melnais lācis, Himalaju melnais lācis, Tibetas melnais lācis, Mēness lācis
Grūtniecības periods
6 - 8 mēneši
Dzīvotne
Lapu tropu mežs
Plēsoņa
Tīģeris, Vilki, Cilvēki
Diēta
Visēdājs
Vidējais metiena lielums
2
Dzīvesveids
  • Nakts
Parastais nosaukums
Āzijas melnais lācis
Sugu skaits
7
Atrašanās vieta
Centrālāzija un Dienvidāzija, Krievija un Japāna
Sauklis
Zināms, ka Taizemē ēd 160 dažādus koku augļus!
Grupa
Zīdītājs

Āzijas melnā lāča fiziskās īpašības

Krāsa
  • Brūns
  • Melns
  • Balta
Ādas tips
Kažokādas
Maksimālais ātrums
25 jūdzes stundā
Mūžs
15 - 25 gadi
Svars
90kg - 115kg (198lbs - 253lbs)
Augstums
1,2 m - 1,9 m (4 pēdas - 6,25 pēdas)
Dzimumgatavības vecums
4 - 5 gadi
Zīdīšanas vecums
6 mēneši

Interesanti Raksti