Stoat

Stoat zinātniskā klasifikācija

Karaliste
Animalia
Patvērums
Chordata
Klase
Mammalia
Pasūtījums
Carnivora
Ģimene
Mustelidae
Ģints
Mustela
Zinātniskais nosaukums
Mustela Erminea

Stoat Conservation Status:

Vismazāk rūpes

Stoat atrašanās vieta:

Āzija
Eirāzija
Eiropa
Ziemeļamerika

Stoat fakti

Galvenais laupījums
Truši, peles, kukaiņi
Dzīvotne
Purvs un meži
Plēsoņa
Lapsa, čūska, savvaļas kaķi
Diēta
Plēsējs
Vidējais metiena lielums
8
Dzīvesveids
  • Vientuļnieks
Mīļākais ēdiens
Trusis
Tips
Zīdītājs
Sauklis
Vidēji pieaugušie sver aptuveni 200 gramus!

Stoat fiziskās īpašības

Krāsa
  • Brūns
  • Melns
  • Balta
  • Tātad
Ādas tips
Kažokādas
Maksimālais ātrums
20 jūdzes stundā
Mūžs
4-6 gadi
Svars
200-500g (7-17,6oz)

'Stoats ir mazais, bet drosmīgais plēsējs ziemeļu puslodē. ”



Mēteļi var būt mazi, taču tas viņiem netraucē būt enerģiskiem un ambicioziem plēsējiem plašā ģeogrāfiskā diapazonā, kurā ietilpst lieli Ziemeļamerikas, Eiropas un Āzijas apgabali. Viņi parasti dod priekšroku mērenam, vēsam un aukstam klimatam un pielāgojas ziemas temperatūrai, uzvelkot izteiksmīgu baltu mēteli, ko slazdotāji jau sen pazīst kā greznu “ermine” materiālu. Viņiem ir arī augsts invazīvais potenciāls, kad tie tiek ieviesti jaunā vidē, un tie var iznīcināt grauzēju, putnu un citu sugu vietējās populācijas. Nosaukums stoat cēlies no vecā holandiešu vārda, kas nozīmē “treknrakstā” vai “stumjumā”, kas ir piemērots apraksts šiem agresīvajiem plēsējiem.



4 neticami Stoat fakti!

  • Modes maiņa:Stoats katru gadu atbrīvojas no mēteļiem un var izaudzēt tīru baltu kažokādu slāni, ko sauc par ermīnu, lai tos redzētu ziemas mēnešos.
  • Sīkie iebrucēji:Mēteļi ir rijīgi un agresīvi plēsēji, kas var nopietni sabojāt jaunu vidi, kurā tie iebrūk.
  • Aizkavēta dzimšana:Sievietes stoats gandrīz visu gadu pārnēsā embrijus stasis formā, pirms viņi sāk grūtniecību dzemdē.
  • Vecuma priekšrocības:Vecāki vīriešu kārtas vīrieši var kontrolēt teritorijas posmus, kas ir vairāk nekā 50 reizes lielāki nekā jaunāki vīrieši.

Stoat zinātniskais nosaukums

Stoats, kas pazīstams arī kā īsās astes zebiekste, bieži tiek sajaukts ar citiem sinepēm, piemēram, zebiekstēm vai seskiem. Viņu ārējās līdzības tikai palielina sajaukšanas iespēju, ko izraisa vispārpieņemtais nosaukums “ermine”, ko var attiecināt uz stoats, kā arī vairākām citām radniecīgām sugām, kuras ziemas mēnešos audzē tīru baltu mēteli. Stoats ir pazīstami kā

Interesanti Raksti