Booby

Booby zinātniskā klasifikācija

Karaliste
Animalia
Patvērums
Chordata
Klase
Putni
Pasūtījums
Pelecaniformes
Ģimene
Sulidae
Ģints
Sula
Zinātniskais nosaukums
Sula Nebouxii

Booby saglabāšanas statuss:

Vismazāk rūpes

Booby atrašanās vieta:

Centrālamerika
Okeāns
Dienvidamerika

Booby fakti

Galvenais laupījums
Lidojošās zivis, sardīnes, anšovi, kalmāri
Atšķirīga iezīme
Liels ķermeņa izmērs un spilgtas krāsas kājas
Spārnu platums
130 cm - 155 cm (51 collas - 61 collas)
Dzīvotne
Subtropu un tropu salas
Plēsoņa
Cilvēks, pūces, plēsīgie putni
Diēta
Plēsējs
Dzīvesveids
  • Saime
Mīļākais ēdiens
Lido zivis
Tips
Putns
Vidējais sajūga izmērs
2
Sauklis
Jūras putni atrasti visā Klusā okeāna dienvidos!

Booby fiziskās īpašības

Krāsa
  • Brūns
  • Melns
  • Balta
  • Pelēks
Ādas tips
Spalvas
Maksimālais ātrums
60 jūdzes stundā
Mūžs
12 - 17 gadi
Svars
0,9 kg -1,8 kg (2 mārciņas - 3,9 mārciņas)
Augstums
64 cm - 91 cm (25 collas - 36 collas)

Putns ir liela jūras putnu suga, kas ir cieši saistīta ar gannu. Burbīši pavada savu dzīvi pie jūras, medot zivis, un tie ir sastopami Centrālās un Dienvidamerikas austrumu piekrastē un pāri Klusā okeāna dienvidu tropu salām līdz rietumiem līdz Galapagu salām. Putns ir visbiežāk sastopamais jūras putns Galapagu salās.



Tropu un subtropu salās un kontinentālajos krastos pāri Klusā okeāna dienvidaustrumiem ir ligzdojušas sešas dažādas sugu sugas, lai gan fosilie pierādījumi liecina, ka bija daudzas putnu sugas, kas tagad ir izmirušas un tiek uzskatītas par apdzīvotiem reģioniem līdz pat austrumiem, kā arī Eiropa.



Dažādas putnu sugas pēc izmēra un izskata ir ļoti līdzīgas, taču katrai putnu sugai, šķiet, ir savas unikāli atšķiramās iezīmes. Dažādas putnu sugas ir zilkājains, sarkankājains, brūns, Peru, maskēts un Nazca.

Zilkājainais putns ir vispazīstamākā putnu suga un visbiežāk sastopama Galapagu salās un Ekvadorā. Zilkājainais putns ir otrs lielākais no putnu sugām, un to var identificēt ar spilgti zilām pēdām. Zilkājaino mātīšu mātīte parasti ir nedaudz lielāka par zilo kāju tēviņu, un zilkājainajai mātītei ir arī spilgtākas krāsas pēdas nekā zilo kāju tēviņam, jo ​​tēviņa kājas ir bālākas. Jaunajam zilo pēdu putnam ir arī gaišas krāsas kājas, kas (it īpaši sievietēm) kļūst gaišākas, kad putniņš kļūst vecāks.



Sarkanā kājiņa ir nedaudz mazāka nekā zilā kājiņa, bet ir zināms, ka sarkanā kājiņa ir plašāka diapazonā no Galapagu salām līdz Karību jūras valstīm. Kā norāda nosaukums, atkārtotajam kājiņam ir spilgtas, sarkanas kājas, kas ir sārtā krāsā, kad pēda ir jauna. Lai gan ir zināms, ka atkārtošais mocis ir veikls skrejlapa, paceļoties un nolaižoties, sarkano kāju mīkstais var būt neveikls. Sarkanā kājiņa var ienirt pa debesīm līdz ūdens virsmai, lai noķertu zivis ar ātrumu līdz 60 jūdzēm stundā.

Brūnais putns ir apmēram uz pusi mazāks par zilo pēdu lielumu un ir sastopams Karību jūrā un Meksikas līcī. Brūnajam putnam ir melna galva un mugura, un balts vēders, īsi spārni un gara aste. Brūnais putns vairojas lielā kolonijā piejūras salās, un ir zināms, ka viņš ziemo jūrā, aptverot lielāku platību. Tāpat kā citu putnu sugu gadījumā, niršanas laikā brūnais putns ir neticami.

Peru putnu dzimtene ir Peru un daļa čilli, un tas nav tik izsmalcināts pēc citu putnu sugu izskata. Peru putns ir otrs izplatītākais jūras putns, kas sastopams Peru, un ir arī otrs lielākais jūras putns, kas ražo guano valstī. Guano ir ekskrementi, ko ražo jūras putni, sikspārņi un roņi, kurā ir augsts fosfora un slāpekļa līmenis, tāpēc to izmanto mēslojuma un šaujampulvera ražošanai.



Maskētais putns ir atšķirīgs ar melnu krāsu ap acīm. Maskētajam putnam ir milzīgs diapazons, kas stiepjas no Karību jūras salām līdz pat Austrālijai. Maskētais putns ir lielākā putnu suga pasaulē un var izaugt gandrīz metru augstumā. Maskētais putns galvenokārt barojas ar lidojošām zivīm un kalmāriem.

Naskas putns atrodas salās Klusā okeāna austrumu daļā un ir viens no labvēlīgākajiem putniem Galapagu salās, lai tos varētu pamanīt ekotūristi. Nazca bubulim ir noapaļota galva nekā citām putnu sugām, un tiek uzskatīts, ka tas ir visciešāk saistīts ar maskēto putnu. Nazca booby ir balts ķermenis un knābis, kas ir dzeltenā vai oranžā krāsā.

Kakls reti sastopams reģionos, kur tas nevar ligzdot, izņemot tās putnu sugas, kas mērķtiecīgi pārziemo jūrā (piemēram, brūnais putns). Parasti kucēnam pāris gadus būs viens un tas pats pārošanās partneris, un ir zināms, ka putnu dēj olas visu gadu, lai gan tas ir diezgan atkarīgs no laukuma, kurā apmetnis dzīvo. Kakls dēj no 1 līdz 3 olām (parasti 2), un putnu cāļi izšķiļas pēc 4 līdz 5 nedēļu inkubācijas perioda.

Sakarā ar lielo izmēru un teritorijām, kurās tā dzīvo. bubulim ir maz dabisko plēsēju. Galvenie putnu plēsēji ir pūces un lieli plēsīgie putni, kas nozog putnu cāļus, bet pieaugušais putns ir tālu no liela, lai cits putns varētu ēst. Cilvēks ir milzīgais pieaugušā putna plēsējs un reizēm nepāra haizivs.

Skatīt visus 74 dzīvnieki, kas sākas ar B

Kā teikt Booby iekšā ...
KatalāņuCamablau maska
VācuZilkājainie mati
AngļuZilkājains bubulis
EsperantoZilo kāju dumjš
SpāņuSula nebouxii
SomuZilkājains bubulis
FrančuZilkājains bubulis
Ebreju valodāZilkājaina zole
UngāruZilkājains bubulis
Itāļu valodaSula nebouxii
JapāņuAoashikatsuodori
HolandiešuZilkājains bubulis
PoļuZilo kāju žņaugs
PortugāļuPatola-de-pés-azuis
Avoti
  1. Deivids Burnijs, Dorlinga Kinderslija (2011) dzīvnieks, Vispasaules savvaļas dabas galīgais vizuālais ceļvedis
  2. Toms Džeksons, Lorenca grāmatas (2007) Pasaules dzīvnieku enciklopēdija
  3. Deivids Burnijs, Kingfisher (2011) Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Ričards Makajs, Kalifornijas Universitātes izdevniecība (2009) Apdraudēto sugu atlants
  5. Deivids Bērnijs, Dorlinga Kinderslija (2008) Ilustrētā dzīvnieku enciklopēdija
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Dzīvnieku enciklopēdija
  7. Kristofers Perrins, Oksfordas Universitātes apgāds (2009) Putnu enciklopēdija

Interesanti Raksti