Pērs Deivids Briedis

Pere Deivida briežu zinātniskā klasifikācija

Karaliste
Animalia
Patvērums
Chordata
Klase
Mammalia
Pasūtījums
Artiodactyla
Ģimene
Cervidae
Ģints
Elaphurus
Zinātniskais nosaukums
Cervus wallichi

Pere Deivida briežu aizsardzības statuss:

Savvaļā izmiris

Pere Davids Deer Atrašanās vieta:

Āzija

Pere Deivids Briežu fakti

Jaunā vārds
Stirnēns
Grupas uzvedība
  • Sociālais
Paredzamais iedzīvotāju skaits
Mazāk nekā 2000
Lielākais drauds
Dzīvotņu un medību zaudēšana
Visizcilākā iezīme
Garas kājas, pēdas ar tīklojumu, izpleties ķepas
Atšķirīga iezīme
Garas kājas, pēdas ar tīklojumu, izpleties ķepas
Citi vārdi)
Milu, Elaphure
Grūtniecības periods
9 mēneši
Metiena lielums
1
Dzīvotne
Purvi un purvi
Plēsoņa
Tīģeri, cilvēki
Diēta
Zālēdājs
Vidējais metiena lielums
1
Dzīvesveids
  • Diennakts
Parastais nosaukums
Pere Deivida briedis
Atrašanās vieta
Ķīnas ziemeļaustrumu un austrumu-centrālā daļa
Sauklis
Starp pirkstiem ir siksnas, kas palīdz peldēt!
Grupa
Zīdītājs

Pere Deivids Briežu fiziskās īpašības

Ādas tips
Mati
Maksimālais ātrums
18 jūdzes stundā
Mūžs
18 gadi
Svars
298 - 441 mārciņas
Augstums
3,9 pēdas
Garums
6,5 pēdas - 7,21 pēdas
Dzimumgatavības vecums
2 gadi un 3 mēneši
Zīdīšanas vecums
3 mēneši

'Pere Deivids briedim ir siksna starp pirkstiem un tas ir lielisks peldētājs'



Pere Deivida brieži dzīvo lielās grupās. Tie ir zālēdāji, kas galvenokārt ēd zāli. Vidējais šī brieža mūža ilgums ir 18 gadi. Lielākajai daļai Pere Deivida briežu mātīšu ir tikai viens mazulis vai mazulis. Daļa stundu pēc piedzimšanas piecēlies māte un baro māti.



5 Pere Deivids briežu fakti

• Pēra Dāvida brieži ir no Ķīnas ziemeļaustrumiem un austrumiem-centrālajām daļām

• Viņi dzīvo purvos un purvos



• Šie brieži ir izkaisījuši nagus ar siksnām, lai palīdzētu viņiem peldēt

• Viņi ir sabiedriski dzīvnieki, kas dzīvo kopā lielās grupās

• Šiem briežiem vasarā ir sarkanīgs, bet ziemā - pelēks mētelis



Pere David’s Deer zinātniskais nosaukums

Kamēr Pere Deivida brieži ir šī dzīvnieka parastais nosaukums, tā zinātniskais nosaukums ir Elaphurus davidianus. Latīņu termins Elaphurus nozīmē, ka tas pieder Cervidae (briežu) ģimenei. Davidianus atsaucas uz franču zoologu un katoļu priestera tēvu Armandu Deividu, kurš šo stirnu atklāja Ķīnā. Šī brieža ģimene ir Cervidae, un tā klase ir Mammalia. Francijā vārds Tēvs ir Pere, tāpēc šī zīdītāja vārda tiešais tulkojums ir tēva Dāvida briedis.

Ķīniešiem ir cits nosaukums Pere David's stirnai. Vārds ir sibuxiang un nozīmē ‘četri nav vienādi’. Tas attiecas uz faktu, ka šim zīdītājam ir nagas, piemēram, a govs , kakla a kamielis , aste a ēzelis un brieža ragi. Citiem vārdiem sakot, šim briedim piemīt četru dzīvnieku iezīmes, kas visas ir sarullētas vienā!

Pere Deivida briežu izskats un izturēšanās

Vasarā Pere David's brieža plecā ir sarkanbrūns mētelis ar melnu svītru. Bet ziemā tā mētelis kļūst pelēcīgi brūns. Šīs krāsas palīdz maskēties briežiem dažādos gadalaikos. Vīriešu Pere Deivida briežu tēviņiem ir ragi, kuru garums ir no 21 līdz 31 collas. Ragas, kuru garums ir 31 collas, ir vienādas ar 2 sakrautām boulinga tapām. Briežu tēviņi izmanto savus ragus, lai cīnītos ar citiem tēviņiem, pārošanās sezonā sacenšoties par mātītēm. Šie brieži var pacelties uz pakaļējām kājām un kaujas laikā sadurties ar ragiem.

Pere Deivida briežu garums ir no 6,5 līdz nedaudz vairāk par 7 pēdām. 7 pēdas garš briedis ir tikpat garš kā liela Ziemassvētku eglīte. Arī šī brieža svars var būt no 298 līdz 441 mārciņas. A 441 mārciņas Pere Dāvida briežu svars ir vienāds ar pusi no pilnībā izauguša zirga. Kaut arī Pere Deivids brieža smagākais svars ir 441 mārciņa, Whitetail briedis var izaugt nedaudz virs 500 mārciņām.

Pere Dāvida briežiem ir nagi, taču tie atšķiras no cita veida briežu nagiem. Lielākajai daļai briežu ir nagi, kas ir šauri un cieši saspiesti pirksti. Alternatīvi, Pere Deivids briežiem ir nagi, kas izkaisīti ar siksnu starp pirkstiem. Kāpēc? Šīs nagi palīdz pārvietot Pere Deivida briežus pa ūdeni, jo tie peld purvos un purvos. Daudzi no šiem briežiem daudz laika pavada, stāvot ūdenī, kas var sasniegt pat viņu plecus.

Šī brieža naglu unikālais dizains ir lieliski piemērots peldēšanai, taču tie īpaši nepalielina tā ātrumu. Pere Deivida briedis var skriet tikai aptuveni 18 jūdzes stundā. Salīdziniet to ar Whitetail briežiem, kas var sasniegt ātrumu līdz 30 jūdzēm stundā vai a Ziemeļbrieži kas spēj noskriet 50 jūdzes stundā!

Šie brieži ir sabiedriski, izejošie zīdītāji, un viņiem patīk dzīvot lielās grupās, kuras dažreiz sauc par ganāmpulku, bandu vai pūli. Kad Pere Dāvida briežu bija daudz, ganāmpulkā varēja būt desmitiem vai pat simtiem briežu. Turklāt dzīvošana ganāmpulkā nodrošina aizsardzību pret plēsēju, piemēram, a tīģeris . Kad briedis sāk skriet, tīģerim ir izaicinošs laiks, lai atrastu un atdalītu vienu briedi uzbrukumam. Turklāt skriešanas briežu grupa var ievainot tīģeri, kurš mēģina iekļūt ganāmpulkā.

Pētera Deivida briežu dzīvotne

Pere Dāvida brieži ir no Ķīnas ziemeļaustrumiem un austrumiem. Tie sākotnēji ir no subtropu klimata, kas dzīvo purvos un ap purviem. Viņu ķepas ļauj daudz laika pavadīt peldoties. Viņu nagi piedāvā atbalstu arī staigājot pa dubļainām, pārpurvotām vietām.

Pere Deivids briežu diēta

Ko ēd Pere Deivida brieži? Viņi ir zālēdāji un ēd galvenokārt zāles. Tomēr, ja zāles ir nepietiekams daudzums, īpaši ziemā, viņi ēd ūdensaugus, kas aug purvos un to apkārtnē.

Pere Dāvida brieži instinktīvi zina, kādus zālaugu un augu veidus ēst. Bet, ja viņi ēd zāli vai citu veģetāciju, kas ir piesārņota ar ķīmiskām vielām vai pesticīdiem, viņi var ļoti saslimt vai nomirt.

Pere David's Stirnu plēsēji un draudi

Pere Dāvida briežu oficiālais aizsardzības statuss ir izmiris savvaļā. 1800. gadu beigās Ķīnā bija palikuši tikai daži no šiem briežiem. Viņu populāciju bija ievērojami samazinājuši cilvēki, kas viņus medīja un ēda. Neliela šo briežu grupa piederēja Ķīnas imperatoram, vārdā Tonghzi. Bet plūdi notrieca žogu, kur tika turēti stirnas, un viņi aizbēga. Tos briežus nomedīja un apēda zemnieki un karavīri šajā apkārtnē. Tātad, kad viņi dzīvoja savvaļā, viņu galvenais plēsējs bija cilvēks . Tīģeri medīja arī Pere Deivida briežus.

Mūsdienās zvēru dārzos un svētnīcās nebrīvē dzīvo salīdzinoši maz Pere Deivida briežu. Tiek mēģināts palielināt šo briežu populāciju, kamēr viņi dzīvo aizsargājamās teritorijās.

Pere David's Stirnu reprodukcija, zīdaiņi un dzīves ilgums

Pārošanās sezona šim briedim ir jūnijā. Pere Deivida brieža tēviņš pievienojas sieviešu grupai, lai pārotos ar vienu vai vairākām. Šajā laikā briežu tēviņš, iespējams, cīnīsies ar citiem briežu tēviņiem, lai aizsargātu to sieviešu grupu, ar kurām viņš ir kopā. Briežu tēvs kā kaujas veids viens otram sit vai boksē. Spēcīgākais vīrietis uzvar.

Sievietes grūtniecības periods ir aptuveni 9 mēneši, un viņa dzemdē dzīvu bērnu, sauktu arī par stirnēns aprīlī vai maijā. Lielākajai daļai Pere Deivida briežu mātītes ir viena mazuļa. Divas ikrus vienlaikus ir retāk. Fawns dzimšanas brīdī sver no 25 līdz 29 mārciņām un sāk ātri augt!

Tāpat kā citi ikri, arī šie brieži ir dzimuši ar baltiem plankumiem uz mēteļa. Plankumi pazūd, jo tie kļūst vecāki. Fawn var redzēt, kad tas ir piedzimis, bet nevar staigāt uzreiz. Tomēr gaiši mazais gandrīz nekavējoties cenšas piecelties un uzlikt svaru uz kājām. Tam ir daudz jēgas. Ja jaundzimušais ikri paliktu uz zemes savvaļā, tas būtu neaizsargāts pret plēsējiem, piemēram, tīģeriem vai korsaku lapsas .

Iedegusi māte baro māti, līdz viņi tiek atšķirti un sāk ēst zāli kopā ar vecākajiem briežiem. Kūts paliek pie mātes apmēram 14 mēnešus, kad ir gatavs izdzīvot bez viņas palīdzības.

Pere Deivida brieži savvaļā dzīvo apmēram 18 gadus veci. Vecākais Pere Deivida briedis ir 23 gadi, un tas bija nebrīvē, kur šie brieži ir labi aprūpēti.

Kad šie brieži kļūst vecāki, viņi ir pakļauti slimībām, kas ietekmē viņu muskuļu audus, kas pazīstami arī kā miopātija. Starp citu, šis miopātijas veids ir līdzīgs zirgu miopātijai, kas rodas zirgiem.

Pera Deivida briežu populācija

Lai gan Pere Deivida oficiālais aizsardzības statuss ir izmiris savvaļā, ir daži izņēmumi. Dabas aizsardzības speciālistu centieni palielināt iedzīvotāju skaitu ir sākuši darboties. Daži no šiem briežiem ir palaisti atpakaļ savvaļā, cerot, ka tie vairosies un vēl vairāk palielinās populāciju. Turklāt joprojām ir daudz Pere Dāvida briežu, kurus kopj zooloģiskajos dārzos un citās svētnīcās. Tiek lēsts, ka iedzīvotāju skaits ir aptuveni 2000.

Viens no lēnās šī zīdītāja populācijas pieauguma cēloņiem ir tas, ka briežu mātītē ir tikai viens bērns metienā. Bet, ja Pere Dāvida briežu populācija turpina pieaugt, tā var saņemt jaunu, atjauninātu aizsardzības statusu.

Pere David's Deer FAQ

Vai Pere Dāvida stirna ir izmirusi?

Oficiāli Pera Deivida brieži ir uzskaitīti kā izmiruši savvaļā. Bet tas nenozīmē, ka nekur tādas nav. Vaislas programmas ļāva dažus no šiem briežiem atbrīvot atpakaļ savvaļā. Turklāt dažādos zooloģiskajos dārzos Ķīnā, Amerikas Savienotajās Valstīs un citur ir apskatāmi Pere Deivida brieži.

Cik ir palicis Pere Deivida briežu?

Aptuveni 2000 no šiem briežiem ir palikuši pasaulē. Konservatoristi katru gadu cenšas palielināt šo briežu populāciju.

Kā Ķīnā Pere Deivida brieži izmira?

Ķīnā Pere Deivida brieži savvaļā izmira, jo tos regulāri medīja pārtikas vai sporta nolūkos. Arī to mitrāju biotopa zaudēšana veicināja šo briežu populācijas masveida samazināšanos. Ceļu būve ir viena lieta, kas mitrāju atstāj no Pere Dāvida briežiem un citiem dzīvniekiem, kas tur dzīvo.

Ko ēd Pere Dāvida briedis?

Šis briedis ikdienā ēd zāli. Tomēr, ja zāles dažādos gadalaikos zāles nav daudz, viņi ēd ūdensaugus, kas aug purvos.

Kurš atklāja Pera Deivida briežus?

Šis briedis savu vārdu ieguvis no katoļu priestera un zoologa / botāniķa, kurš to atklāja. Viņu sauca tēvs Armands Deivids. Ekspedīcijās uz Ķīnu 1800. gadu vidū viņš atklāja šo briedi, kā arī daudzas citas dzīvnieku un augu sugas. Viņš tika nosūtīts uz turieni, lai dokumentētu šīs sugas, lai citi varētu uzzināt vairāk par tām.

Skatīt visu 38 dzīvnieki, kas sākas ar P

Avoti

    Interesanti Raksti