Klejojošais Albatross

Klīstošā albatrosa zinātniskā klasifikācija

Karaliste
Animalia
Patvērums
Chordata
Klase
Putni
Pasūtījums
PROCELLARIIFORMES
Ģimene
Diomedeidae
Ģints
Diomedea
Zinātniskais nosaukums
Diomedea exulans

Klejojošā albatrosa saglabāšanas statuss:

Neaizsargāta

Klejojošā albatrosa atrašanās vieta:

Okeāns

Klejojošais Albatrosa izklaides fakts:

Piedāvāts sadaļā “Senā jūrnieka rime”

Klīstošie albatrosa fakti

Medījums
Galvkāji, vēžveidīgie, zivis
Jaunā vārds
Cālis
Grupas uzvedība
  • Vientuļnieks / pāri
Jautrs fakts
Piedāvāts sadaļā “Senā jūrnieka rime”
Paredzamais iedzīvotāju skaits
25 500
Lielākais drauds
Makšķerēšana ar āķu jedām
Visizcilākā iezīme
Milzīgs spārnu platums
Citi vārdi)
Goonie, sniegains albatross, balto spārnu albatross, lieliskais albatross
Spārnu platums
3-4 metri (10 līdz 12 pēdas)
Inkubācijas periods
11 nedēļas
Neatkarības laikmets
7-8 mēneši
Metiena lielums
1
Plēsoņa
Nepilngadīgie - skua, čaula, kaķis, kaza, cūka; pieaugušajiem - neviena
Diēta
Plēsējs
Tips
Putns
Parastais nosaukums
Albatross
Sugu skaits
1
Atrašanās vieta
Dienvidu okeāni

Klejojošā albatrosa fiziskās īpašības

Krāsa
  • Melns
  • Balta
  • Rozā
Ādas tips
Spalvas
Maksimālais ātrums
67 jūdzes stundā
Mūžs
Vairāk nekā 50 gadus
Svars
5,9–12,7 kilogrami (13–28 mārciņas)
Garums
107-135 centimetri (3 pēdas 6 collas-4 pēdas 5 collas)
Dzimumgatavības vecums
11-15 gadi

'Klīstošajam albatrosam ir visplašākais spārnu plāns no visiem dzīvajiem putniem'



Klīstošais albatross dzīvo galvenokārt spārnā virs pasaules dienvidu jūrām. Kā viens no lielākajiem dzīvojošajiem putniem tas ir bijis daudzu pētījumu priekšmets. Rezultātā pētnieki ir izveidojuši plašu faktu sarakstu par sugu. Lai gan klīstošā albatrosa vidējais spārnu platums ir apmēram 10 pēdas no spārna gala līdz spārna galam, nepārbaudītie konti ziņo par mērījumiem līdz 17 pēdām 5 collām.

5 neticami klīstoši albatrosa fakti!

  • Tam ir vislielākais spārnu spārns no visiem putniem uz zemes, un tas var planēt stundām ilgi, neplānojot spārnus.
  • Nepilngadīgajiem ir brūna apspalvojums, kas, nobriestot, mainās uz baltu.
  • Klīstošajam albatrosam ir sāls dziedzeris, kas atrodas tieši virs rēķina, un tas palīdz izdalīt daļu no uzņemtā jūras sāls.
  • Šis lielais putns lielāko daļu laika pavada lidojot, un tas nolaižas tikai vairoties un ēst.
  • Klīstošais albatross katru gadu lido aptuveni 120 000 kilometru (75 000 jūdzes).

Klejojošais albatrosa zinātniskais nosaukums

The zinātniskais nosaukums no šī jūras putna ir Diomedea exulans. Vārds “diomedia” raksturo lielo albatrosu ģints. “Exulans” cēlies no latīņu saknes “exul”, kas nozīmē trimda. Tādējādi klaiņojošais albatross lielākoties ir vientuļš putns, tikai pievienojoties citiem šāda veida cilvēkiem, lai tos pārotos un ēstu.

Klīstošā albatrosa taksonomija ir šāda:



• Patvērums: Chordata
• Klase: Putni
• Pasūtījums: Procellariiforms
• Dzimta: Diomedeidae
• ģints: Diomedea
• Suga: D. exulans

Klīstošais albatross ir viena no vairākām Diomedea ģints sugām, kas ietver arī:

• Diomedea antipodensis vai Antipodean albatross
• Diomedea amsterdamensis jeb Amsterdamas albatross
• Diomedea dabbenea jeb Tristanas albatross
• Diomedea sanfordi jeb ziemeļu karaliskais albatross
• Diomedea epomorphora jeb dienvidu karaliskais albatross



Klīstošā albatrosa izskats

Viens veids, kā atšķirt klejojošo albatrosu no cita veida albatross ir tā apspalvojums. Tas ir baltāks. Šī atšķirība ir iedvesmojusi šī gaišā putna alternatīvos nosaukumus sniegains albatross un baltās spārnas albatross. Tam ir balta galva, kakls un ķermenis ar mazliet melnu gar spārniem. Tēviņi ir baltāki nekā sievietes.

Aste ir veidota kā trīsstūris. Šim putnam ir liels rozā rēķins, kura galā izliekas līdz āķim uz leju. Arī tās kājas ir sārtas. Bieži vien sniega albatrosa kaklā ir sārti dzelteni traipi no sāļa dziedzera izdalītajām sāļajām sekrēcijām. Jauniem klejojošiem albatrosiem ir tumšākas spalvas, kuras nobriest baltākas.

Vidējais tēviņš ir apmēram 4 pēdas no knābja līdz astei. Mātītes mēdz būt mazākas, vidēji tās ir 3,5 pēdas garas. Parasti šo putnu svars ir no 14 līdz 26 mārciņām, lai gan daži vīrieši var sasniegt svaru līdz 28 mārciņām.

Viņu spārnu platums ir visnozīmīgākā klejojošā albatrosa izskata iezīme. Tas ir plašāks nekā jebkuram citam putnam. Tas vidēji svārstās no 2,5 līdz 3,5 metriem (8 pēdas 3 collas līdz 9 pēdas 20 collas). Lielākais pārbaudītais šīs sugas spārnu platums ir 3,7 metri (12 pēdas 2 collas).

Klīstošu albatrosu pāris uz ligzdas, socializing Dienviddžordžijas sala, Antarktīda
Klīstošs, albatrosses, dzeršana uz vietas, noteiktais artikuls, kaktiņš, dienvidu, Georgia, sala, Antarctica

Klejojošā albatrosa izturēšanās

Medot pārtiku, šie sniegotie putni var sekli nirt, lai savāktu savu laupījumu, lai gan viņi dod priekšroku virszemes makšķerēšanai. Viņi barosies arī ar peldošiem gružiem, un viņi sekos kuģiem, lai apēstu aiz borta izmestos atkritumus.

Lai gan lidojuma laikā balti spārnotie albatrosi parasti klusē, balsojot dažādos veidos, kad viņi pievilina savus partnerus. Viņi rupji trompete, vaidi, graboļi, svilpo un klaigā. Viņi viens pret otru izvaro savus rēķinus un izdara plosīšanās skaņas. Divgadīgo pārošanās rituāla laikā viņi var arī paplašināt spārnus un aust galvu uz priekšu un atpakaļ.

Vienīgās citas reizes, kad šīs goonijas asociējas ar citiem albatrosiem, ir baroties ar atkritumiem no zvejas laivām. Tad viņi veido ganāmpulku un sacenšas par laupījumu.

Klejojošais Albatrosa biotops

Klīstošais albatross bezgalīgās debesis dēvē par savu dzīvesvietu, un lielāko 50 gadu mūža daļu tas pavada planējot virs dienvidu puslodes jūrām un salām. Tās biotops ietver ūdeņus ap Jaunzēlandi un Austrāliju, Antarktīdu un Āfriku. Atlantijas okeāna ziemeļdaļa ir vienīgā jūra, kurā klīstošais albatross nesniedzas.

Kad sniegoti albatrosa mazuļi pamet ligzdu, tie paliek jūrā līdz 10 gadiem, pirms atgriežas savās zālēs, lai vairotos. Šie lielie putni vairojas tādās dienvidu jūras salās kā Gruzijas dienvidos Atlantijas okeāna dienvidos, Indijas okeāna Krozetas salās, Iles Kerguelen netālu no Antarktīdas, Makvārijas salā uz dienvidiem no Austrālijas un Jaunzēlandes Kempbela un Snaresa salās.

Klejojošā albatrosa diēta

Goonies lielā mērā uzturas ar diētu zivis , galvkāji un vēžveidīgie. Tie ietver kalmārs un garneles . Sniegotie putni medī dziļākos ūdeņos nekā citi albatross sugas, tālāk jūrā. Viņi ēdīs arī fitoplanktonu, subproduktus, miesas un atkritumus. Ja iespējams, gooniji pārēsies līdz vietai, kurā viņi nevar lidot, uz laiku, kas peld uz viļņiem.

Klejojošie albatrosa plēsēji un draudi

Albatrosu olas un cāļus galvenokārt apdraud spārnotie plēsēji skuas un apvalku rēķini. Importētie mājdzīvnieki, piemēram, cūkas , kazas un kaķi ēd arī olas un cāļus.

Pieaugušajiem klīstošajiem albatrosiem nav dabisku plēsēju. Cilvēka darbība ir padarījusi sugu neaizsargāti no saglabāšanas viedokļa tomēr. Komerciāla āķu zveja katru gadu nogalina lielu skaitu šo balto spārnu putnu. Piesārņojums un pārzveja samazina pārtikas daudzumu.

Klīstošā albatrosa reprodukcija un dzīves cikls

Klejojošie albatrosi pārojas ik pēc diviem gadiem no decembra līdz februārim, sākot no 11 līdz 15 gadu vecuma. Viņi saglabās to pašu palīgu visu mūžu.

Katrs vairošanās pāris pārojas uz sausas zemes, vienā no salām, kas atrodas to diapazonā. Mātīte izdēj vienu plankumainu baltu olu, kuras garums ir aptuveni 10 centimetri (nedaudz mazāk par 4 collām). Abi vecāki pārmaiņus sēž uz ligzdas. Ola izšķiļas apmēram 11 nedēļu laikā. Vecāki atgriezīsies ligzdā, lai barotu cāli ar eļļām no sagremotā ēdiena.

Kad mazulis sasniedz 4 līdz 5 nedēļu vecumu, vecāki atgriežas retāk, līdz 7-8 mēnešos cālis ir gatavs atstāt ligzdu. Ligzdošanas vietā tas neatgriezīsies vairākus gadus, kamēr nebūs gatavs pāroties.

Klejojošais albatross ir ilgdzīvotāji putni. Viņu dzīves ilgums ir līdz 50 gadiem. Viens pētītais putnu putns bija krietni vecāks par šo vecumu, kad to redzēja pēdējoreiz.

Klejojošā albatrosa populācija

Aptuveni 2007. gadā klīstošo albatrosu populācija bija aptuveni 25 500, no kuriem nedaudz vairāk nekā 8000 veidoja vairošanās pāri. Kopš tā laika to skaits ir samazinājies komerciālās zvejas darbības dēļ. Pašlaik no šiem goonie putniem ir palikuši tikai aptuveni 20 000. Rezultātā klejojošais albatross ir neaizsargāto sugu sarakstā.

Skatīt visu 33 dzīvnieki, kas sākas ar W

Interesanti Raksti