Indes šautriņu varde

Indes šautriņu vardes zinātniskā klasifikācija

Karaliste
Animalia
Patvērums
Chordata
Klase
Abinieki
Pasūtījums
Anura
Ģimene
Dendrobatidae
Zinātniskais nosaukums
Dendrobatidae

Indes šautriņu vardes saglabāšanas statuss:

Netālu no draudiem

Indes šautriņu varde Atrašanās vieta:

Centrālamerika
Dienvidamerika

Indes šautriņu vardes fakti

Galvenais laupījums
Kukaiņi, skudras, zirnekļi
Dzīvotne
Tropu džungļi un slapji meži
Plēsoņa
Čūska
Diēta
Plēsējs
Vidējais metiena lielums
10
Dzīvesveids
  • Vientuļnieks
Mīļākais ēdiens
Kukaiņi
Tips
Abinieks
Sauklis
Apdzīvo Centrālās un Dienvidamerikas džungļus!

Indes šautriņu vardes fizikālās īpašības

Krāsa
  • Dzeltens
  • Tīkls
  • Zils
  • Zaļš
  • apelsīns
Ādas tips
Caurlaidīgs
Maksimālais ātrums
10 jūdzes stundā
Mūžs
2-4 gadi
Svars
2–7 g (0,07–0,25 oz)

Indes šautriņu vardes ir vardes, kuru dzimtene ir Centrālās un Dienvidamerikas tropiskie džungļi. Indes šautriņu vardes caur ādu izdala toksīnus, un indīgo šautru varžu spilgti krāsainie ķermeņi brīdina potenciālos plēsējus tos neēst.



Indes šautriņu vardes atšķiras pēc izmēra, krāsas un radīto toksīnu līmeņa atkarībā no indes šautras vardes sugas un teritorijas, kurā tā dzīvo. Ir zināms, ka Centrālamerikā un Dienvidamerikā džungļos apdzīvo vairāk nekā 175 dažādas indes šautras vardes.



Indes šautriņu vardes bieži sauc par šautriņu vardēm vai indes bultiņu vardēm, jo ​​ciltis - cilvēki, kas dzīvo netālu no indes šautriņu vardēm, izmantotu indes, lai noliektu bultu galus un šautu.

Indes šautriņu vardes dzīvo uz zemes vai lapotnēs tieši virs tās. Indes šautriņu vardes ir atrodamas mitros un mitros mežos, kuros nav augsta piesārņojuma līmeņa. Mūsdienās daudzas indīgo šautriņu varžu sugas tiek uzskatītas par kritiski apdraudētām savvaļā galvenokārt piesārņojuma un biotopu zuduma dēļ.



Indes šautriņu vardes ir gaļēdāji dzīvnieki, kas izdzīvo, ievērojot diētu, kas sastāv tikai no gaļas. Indes šautriņu vardes izšauj garās, lipīgās mēles, lai noķertu mušas, skudras, kukaiņus, zirnekļus un termītus.

Sakarā ar augstu toksīnu līmeni, ko rada indes šautras varde, savvaļā tai ir ļoti maz plēsēju. Daudzi dzīvnieki kļūs ārkārtīgi slimi, vienkārši laizot indes šautriņu vardi, tāpēc viņi viņiem netuvosies. Ir tikai viena čūsku suga, kurai, kā zināms, ir imūna pret indes šautras vardes indi.

Daudzas indes šautriņu vardes sugas padara uzticīgus vecākus, kad viņi nēsā jaundzimušos inkubatorus no zemes līmeņa, kur viņi tika novietoti, lai nodrošinātu augšējā nojumes drošību. Olas pielīp pie gļotām indes šautriņu mātes mātes aizmugurē, kamēr viņa to nēsā ūdens baseinā ziedā, kas atrodas augstu kokos. Indes šautriņu mātīte to dara ar visiem saviem mazuļiem un dēj ūdenī neapaugļotu olu, lai bērni tās varētu ēst.



Skatīt visu 38 dzīvnieki, kas sākas ar P

Avoti
  1. Deivids Burnijs, Dorlinga Kinderslija (2011) dzīvnieks, Vispasaules savvaļas dabas galīgais vizuālais ceļvedis
  2. Toms Džeksons, Lorenca grāmatas (2007) Pasaules dzīvnieku enciklopēdija
  3. Deivids Burnijs, Kingfisher (2011) Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Ričards Makajs, Kalifornijas Universitātes izdevniecība (2009) Apdraudēto sugu atlants
  5. Deivids Bērnijs, Dorlinga Kinderslija (2008) Ilustrētā dzīvnieku enciklopēdija
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Dzīvnieku enciklopēdija

Interesanti Raksti