Magelāna pingvīns

Magelāna pingvīnu zinātniskā klasifikācija

Karaliste
Animalia
Patvērums
Chordata
Klase
Putni
Pasūtījums
Sphenisciformes
Ģimene
Spheniscidae
Ģints
Sfēnisks
Zinātniskais nosaukums
Spheniscus magellanicus

Magelāna pingvīnu aizsardzības statuss:

Netālu no draudiem

Magelāna pingvīns Atrašanās vieta:

Okeāns
Dienvidamerika

Magelāna pingvīnu fakti

Galvenais laupījums
Sēpijas, kalmāri, sardīnes
Atšķirīga iezīme
Melns knābis un mazi spārni
Dzīvotne
Antarktikas salas
Plēsoņa
Jūras lauva, leoparda roņa, vaļu slepkava
Diēta
Plēsējs
Vidējais metiena lielums
2
Dzīvesveids
  • Saime
Mīļākais ēdiens
Sēpijas
Tips
Putns
Sauklis
Apdraud naftas noplūdes!

Magelāna pingvīnu fiziskās īpašības

Krāsa
  • Brūns
  • Pelēks
  • Melns
  • Balta
Ādas tips
Spalvas
Maksimālais ātrums
22 jūdzes stundā
Mūžs
15 - 20 gadi
Svars
2,7 kg - 6,5 kg (5,9 mārciņas - 14 mārciņas)
Garums
61 cm - 76 cm (24 collas - 30 collas)

'Magelāna pingvīni ir ātri peldētāji, kuru ātrums ir vismaz 15 jūdzes stundā.'



Magelāna pingvīni dzīvo Dienvidamerikas piekrastēs. Tie ir plēsēji, kas ēd zivis un dažus vēžveidīgos. Šie pingvīni veido ligzdas urbumos un pat zem krūmiem. Tie ir ļoti sabiedriski dzīvnieki, kas dzīvo grupās, kurās ietilpst pat 400 000 pingvīnu! Šo putnu dzīves ilgums ir no 25 līdz 30 gadiem.



5 neticami burvju pingvīnu fakti!

  • Šie putni var izmest spalvas atdzist, ja viņiem kļūst pārāk karsti
  • Sieviete pingvīns var atrast savu partneri, klausoties noteiktu zvanu
  • Šiem putniem ir īpaši dziedzeri, kas ļauj viņiem izspiest sāli, ko tie absorbē no okeāna ūdens
  • Šo pingvīnu populācija samazinās

Magelāna pingvīnu zinātniskais nosaukums

The zinātniskais nosaukums no Magelāna pingvīna ir Spheniscus magellanicus. Magelaniks atsaucas uz pētnieku Ferdinandu Magelānu. Braucot netālu no Dienvidamerikas 1520. gadā, viņš šos pingvīnus pieņēma zināšanai. Tas pieder Spheniscidae ģimenei un pieder Aves klasei.

Magelāna pingvīnu izskats un izturēšanās

Magelāna pingvīniem uz muguras, galvas un spārniem ir melnas spalvas. Viņu apakšdaļā ir baltas spalvas un krūtis augšpusē ir divas melnas svītras. Tas atšķiras no apdraudētā viņu tuvā radinieka Āfrikas pingvīns tās krūtīs ir tikai viena melna svītra. Magelāna pingvīniem ir arī balta gredzens, kas iet no zoda līdz pat acīm.



Šo putnu augstuma diapazons ir no 24 līdz 30 collām. Viņi sver no 5 līdz 14 mārciņām. Vīrieši parasti ir lielāki nekā sievietes. Piemēram, magelāna pingvīns, kura garums ir 30 collas, ir vienāds ar 2 boulinga tapām, kas sakrautas torņa izgatavošanai. 10 mārciņu pingvīns pēc svara ir vienāds ar vidējo izmēru mājas kaķis . Magelāna pingvīni ir lielākais Spheniscus ģints pārstāvis.

Magelāna pingvīna pleznas, kā arī slaidās spalvas palīdz tai peldēt pa ūdeni lielā ātrumā. Ātrākais, ko šis pingvīns var ceļot, ir 15 jūdzes stundā. Šis ātruma līmenis palīdz viņiem sagūstīt laupījumu, ieskaitot zivis un dažus vēžveidīgos.

Šie pingvīni, peldot pa okeānu, absorbē daudz sālsūdens. Viņu acu tuvumā atrodas īpaši dziedzeri, kas izdala sāli, tāpēc viņu ķermenī nav pārāk daudz.



Kad magelāna pingvīns sakarst, tas atlaiž dažas spalvas, lai atdzesētu ķermeņa temperatūru. Ir arī zināms, ka tur sānu malās spārnus, lai palielinātu gaisa cirkulāciju. Dažreiz šis pingvīns elsos, lai atvēsinātos tāpat kā suns!

Ja cilvēki tuvojas magelāna pingvīnu grupai, šie putni ātri meklē patvērumu savās urbās. Turklāt fakts, ka pingvīnu grupa var sasniegt pat 400 000, dod šiem putniem aizsardzību pret plēsējiem. Drošība skaitļos!

Magelāna pingvīna krāsas palīdz aizsargāt to no plēsējiem, vienlaikus pasargājot tos no upuriem. Pingvīna baltā apakšpuse pasargā viņus no zivīm un citiem upuriem, kas tos nevar redzēt pret gaismu, kas filtrējas no augšas. Turklāt melnās spalvas uz muguras tās paslēpj no dažiem plēsējiem, kad tās saplūst ar tumšajiem okeāna ūdeņiem. Šo krāsu kombināciju sauc par kontradrāsu.

Šis putns noteikti ir sabiedrisks dzīvnieks, kurš dzīvo kopā ar simtiem tūkstošu citu pingvīnu. Pingvīnu grupa ir pazīstama kā kolonija. Lai gan šie putni tuvojoties tuvojas, attālinās no cilvēkiem, tomēr viņi ir agresīvi pret citiem pingvīniem. Patiesībā ir zināms, ka tie ir vieni no agresīvākajiem pingvīniem no daudzajām sugām.

Kad sākas vairošanās sezona, pingvīnu tēviņi, kas tikko sasnieguši dzimumbriedumu, cīnās ar citiem tēviņiem, nodarot lielu traumu. Nokošana, spārnu plandīšana un skaļi zvani ir daļa no šīs sacensības. Sievietes Magelāna pingvīni cīnās arī ar vīriešiem.

Magelāna pingvīnu pāris
Magelāna pingvīnu pāris

Magelāna pingvīnu dzīvotne

Šis pingvīns dzīvo Dienvidamerikas galā. Konkrēti, Čīles un Argentīnas krastos, kā arī Folklenda salās. Šie pingvīni dzīvo sausā, mērenā klimatā.

Magelāna pingvīni lielāko daļu laika pavada okeāna ūdeņos pie Dienvidamerikas. Viņi parasti paliek apmēram 150 pēdu attālumā no krasta. Vaislas sezonā viņu dzīvotne kļūst par Dienvidamerikas zālāju krastiem. Viņi dzīvo urbumos vai ligzdas veido zem krūmiem.

Ziemā magelāna pingvīni migrē uz ziemeļiem gar Dienvidamerikas piekrasti. Viņi var ceļot līdz Peru vai Brazīlijai.

Magelāna pingvīnu diēta

Ko ēd magelāna pingvīni? Šie putni ir gaļēdāji, kas ēd krilus, sēpijas , kalmāri, anšovi un sardīnes.

Viens no interesantākajiem faktiem par šiem pingvīniem ir tas, ka viņi no 100 līdz 200 pēdām ienirst okeānā, lai medītu pārtiku. Grupu barība ir izplatīta Magelāna pingvīnu prakse. Tas ir tad, kad liela viņu grupa ienirst medījumu dēļ un spēj noķert vairāk zivju nekā tikai vienu pingvīnu medību solo.

Magelāna pingvīnu plēsēji un draudi

Leoparda roņi , vaļi-slepkavas un liels kažokādas roņi visi ir pieaugušo magelāna pingvīnu plēsēji. Šie plēsēji viņus notver, peldoties okeānā.

Magelāna pingvīnu cāļiem un olām ir vairāki plēsēji. Tos ēd jūras kaijas, žurkas , lapsas un dažreiz savvaļas kaķi, vēl atrodoties krastā.

Daži citi draudi šiem pingvīniem ir pārtikas avota zudums. Komerciālie zvejnieki sagūst daudz tās pašas zivis, kuras ēd šie pingvīni. Konkurence ar komerciālo zvejniecības nozari pārtikas jomā ir apdraudējusi daudzu veidu pingvīnu nākotni. Ūdens piesārņojums, piemēram, naftas noplūdes, rada draudus videi Magelāna pingvīniem. Plūdi šajos krastos apdraud arī pingvīnu cāļus un olas.

Šo pingvīnu oficiālais aizsardzības statuss ir Netālu no draudiem ar iedzīvotāju skaita samazināšanos.

Magelāna pingvīnu reprodukcija, zīdaiņi un dzīves ilgums

Šie pingvīni ir monogāmi. Viņi atgriežas pie viena un tā paša palīga katru vairošanās sezonu, sākot ar septembri. Kā sieviete var atrast konkrētu tēviņu simtiem tūkstošu pingvīnu kolonijā? Galu galā šie pingvīni ir ļoti trokšņaini. Viņi izdara sarūgtinošu skaņu kā ēzelis. Tomēr sieviete pingvīns spēj atpazīt savu partneri, pateicoties viņa unikālajam aicinājumam. Šis putns dēj olas oktobrī.

Izmantojot urbumu pajumtei, pingvīnu mātīte izdēj 2 olas. Olu inkubācijas periods ir 40 dienas. Šajā laikā tēviņš un mātīte kopīgi kopj olas. Kad viens vēro olas, otrs putns ir ārā okeānā, meklējot barību.

Tiek saukti mazuļu pingvīni cāļi . Viņi ir dzimuši, sverot tikai dažas unces, un ir apmēram 3 collas gari. Šie cāļi ir visu atkarīgi no vecākiem. Tās ir pārklātas ar pelēcīgi zilām pūkajām spalvām un nesāk augt ūdensizturīgas spalvas, līdz tās ir gandrīz mēnesi vecas. Tātad urbums kalpo par siltu patvērumu un aizsardzību pingvīnu cāļiem ar vieglu spalvu slāni.

Pingvīnu cāļi ēd laupījumu, ko viņiem atnesa vecāki. Viens no vecākiem ēd laupījumu, pēc tam to regurgitē cāļa mutē, lai mazulis to varētu sagremot. Kad cālis kļūst vecāks, tas spēj ēst mazus saplēstu zivju un citu upuru gabaliņus.

Pingvīnu cāļi pamet ligzdu, kad ir aizlidojuši. Lidošana ir tad, kad cālis izaudzē pilnu spalvu kolekciju, kas tai būs kā pieaugušam. Pingvīnu cāļi parasti pamet ligzdu apmēram 4 mēnešu vecumā.

Magelāna pingvīna dzīves ilgums ir no 25 līdz 30 gadiem. Vecākā magelāna pingvīna rekords ir 36 gadus vecs.

Magelāna pingvīnu populācija

Saskaņā ar IUCN Apdraudēto sugu sarkano sarakstu aprēķinātais Magelāna pingvīnu populācija ir no 1,1 līdz 1,6 miljoniem pāru.

• 900 000 Argentīnas piekrastē
• 100 000 Folklendas salās
• Čīlē no 144 000 līdz 500 000 pāriem

Magelāna pingvīnu aizsardzības statuss ir gandrīz apdraudēts, un to populācija samazinās.

Magelāna pingvīni zooloģiskajā dārzā

Skatīt visus 40 dzīvnieki, kas sākas ar M

Interesanti Raksti