Leopards

Leoparda zinātniskā klasifikācija

Karaliste
Animalia
Patvērums
Chordata
Klase
Mammalia
Pasūtījums
Carnivora
Ģimene
Felidae
Ģints
Pantera
Zinātniskais nosaukums
Panthera pardus

Leoparda aizsardzības statuss:

Netālu no draudiem

Leoparda atrašanās vieta:

Āfrika
Āzija

Leoparda izklaides fakts:

Lielu daļu laika pavada augsti kokos!

Leoparda fakti

Medījums
Brieži, kārkociņi, grauzēji
Jaunā vārds
Cub
Grupas uzvedība
  • Vientuļnieks
Jautrs fakts
Lielu daļu laika pavada augsti kokos!
Paredzamais iedzīvotāju skaits
Stabils
Lielākais drauds
Trofeju medības un biotopu zaudēšana
Visizcilākā iezīme
Blīva rakstaina kažokāda un gari, asi zobi
Citi vārdi)
Pantera
Grūtniecības periods
90 - 105 dienas
Dzīvotne
Lietus meži, zālāji un kalnaini reģioni
Plēsoņa
Tīģeris, lauvas, cilvēki
Diēta
Plēsējs
Vidējais metiena lielums
3
Dzīvesveids
  • Nakts
Parastais nosaukums
Leopards
Sugu skaits
7
Atrašanās vieta
Subsahāras Āfrika un Dienvidāzija
Sauklis
Lielu daļu laika pavada augsti kokos!
Grupa
Zīdītājs

Leoparda fiziskās īpašības

Krāsa
  • Dzeltens
  • Melns
  • Tumši brūns
  • Zeltaini
Ādas tips
Kažokādas
Maksimālais ātrums
30 jūdzes stundā
Mūžs
10 - 15 gadi
Svars
30kg - 90kg (66lbs - 198lbs)
Garums
100 cm - 190 cm (40 collas - 75 collas)
Dzimumgatavības vecums
2 - 2,5 gadi
Zīdīšanas vecums
3 mēneši

Interesanti Raksti