Kapibara

Kapibaras zinātniskā klasifikācija

Karaliste
Animalia
Patvērums
Chordata
Klase
Mammalia
Pasūtījums
Rodentija
Ģimene
Dipodidae
Ģints
Hidroheroēze
Zinātniskais nosaukums
Hidrochoerus hydrochaeris

Kapibaras saglabāšanas statuss:

Vismazāk rūpes

Capybara Atrašanās vieta:

Dienvidamerika

Kapibaras izklaides fakts:

Teicami gan niršanā, gan peldēšanā!

Kapibaras fakti

Medījums
Zāles, ūdens augi, miza
Jaunā vārds
Pup
Grupas uzvedība
  • Ganāmpulks
Jautrs fakts
Teicami gan niršanā, gan peldēšanā!
Paredzamais iedzīvotāju skaits
Stabils
Lielākais drauds
Medības un biotopu zaudēšana
Visizcilākā iezīme
Acis, ausis un nāsis galvas augšpusē!
Citi vārdi)
Ūdens Cūka
Grūtniecības periods
150 dienas
Dzīvotne
Blīva veģetācija tuvu saldūdenim
Plēsoņa
Jaguārs, Kaimans, Harpijas Ērglis
Diēta
Zālēdājs
Vidējais metiena lielums
5
Dzīvesveids
  • Nakts / Krēsla
Parastais nosaukums
Kapibara
Sugu skaits
2
Atrašanās vieta
Centrālā un Dienvidamerika
Sauklis
Lieliski piemērots gan niršanai, gan peldēšanai
Grupa
Zīdītājs

Kapibaras fiziskās īpašības

Krāsa
  • Brūns
  • Pelēks
  • Dzeltens
  • Tīkls
Ādas tips
Kažokādas
Maksimālais ātrums
22 jūdzes stundā
Mūžs
8 - 10 gadi
Svars
30kg - 70kg (66lbs - 154lbs)
Garums
100 cm - 130 cm (39 collas - 51 collas)
Dzimumgatavības vecums
17 - 19 mēneši
Zīdīšanas vecums
16 nedēļas

Interesanti Raksti