Garausa pūce

Zinātniskā klasifikācija garausu pūcei

Karaliste
Animalia
Patvērums
Chordata
Klase
Putni
Pasūtījums
Casuariiformes
Ģimene
Casuariidae
Ģints
Casuarius
Zinātniskais nosaukums
Casuarius

Garšausu pūces saglabāšanas statuss:

Vismazāk rūpes

Garšpūces atrašanās vieta:

Āzija
Eirāzija
Eiropa
Ziemeļamerika

Fakti ar garām ausīm

Galvenais laupījums
Grauzēji, mazi putni un rāpuļi
Atšķirīga iezīme
Garie ausu saišķi un iedeguma krāsas acu diski
Spārnu platums
86 cm - 98 cm (34 collas - 38,5 collas)
Dzīvotne
Skujkoku meži
Plēsoņa
Ērgļi, Harks, Lapsas
Diēta
Plēsējs
Dzīvesveids
  • Vientuļnieks
Tips
Putns
Vidējais sajūga izmērs
5
Sauklis
Ausu pušķi padara to izskatu lielāku!

Garšausu pūces fiziskās īpašības

Krāsa
  • Brūns
  • Dzeltens
  • Melns
  • Tātad
Ādas tips
Spalvas
Maksimālais ātrums
31 jūdzes stundā
Mūžs
40 - 60 gadi
Svars
100 g - 300 g (8,75oz - 10oz)
Augstums
31 cm - 37 cm (12 collas - 14,5 collas)

'Gandrīz auss pūces tēviņa skaņas dzirdamas gandrīz jūdzes attālumā'



Garās ausu pūces mājvieta ir Ziemeļamerika, Eiropa, Āzijas daļas, kā arī Āfrikas ziemeļu un austrumu daļas, tostarp Madagaskara. Tas ligzdo mežos, kur koki aug cieši blakus. Garu ausis pūces naktī medī, meklējot peles, sikspārņus un citus mazus dzīvniekus. Šo pūču spārnu platums var būt līdz 39 collas plats, un viņi var dzīvot līdz gandrīz 30 gadiem. Tēviņi un mātītes ar garausīm pūcēm atšķiras vairākos veidos, no kuriem viens ir atšķirīgās skaņās, kuras viņi izdara pārošanās zvanos. Turpiniet lasīt papildu faktus par šo aizraujošo dzīvnieku.



Neticami fakti ar garām ausīm

• Padarot blīvus mežus par savām mājām, šīm pūcēm ir bērniligzdas, kuras pamet citi putni.
• Viņi izmanto savuslieliska dzirdes izjūtamedīt upurus naktī, bieži medot atklātā zemē.
• Zīdaiņu ausu pūcesnevar lidot, kamēr viņiem nav 35 dienas.

Garšausu pūces zinātniskais nosaukums

Gārdainajai pūcei, kuru dažkārt dēvē par parasto vai ziemeļpūci, zinātniskais nosaukums irLieta ir tāda, kas ir latīņu izcelsmes. Tās klase ir Aves , un tas pieder Strigidae ģimenei.



Garšausu pūces izskats

Garu ausu pūcei ir brūnu un pelēku spalvu maisījums, kas plūst vertikāli, un uz galvas piecēlušies divi ausu saišķi. Bet, neskatoties uz nosaukumu, šie ausu pušķi patiesībā nav pūces ausis, tie ir vienkārši melnu spalvu saišķi. Tās ausis atrodas galvas sānos.

Garu ausu pūces acis ir vai nu oranžas, vai dzeltenas, un tai ir melns knābis. Tā kājas ir pārklātas ar plānu gaišu spalvu kārtu.

Šī pūce tiek klasificēta kā vidēja lieluma, pateicoties slaidajam ķermenim, kura garums var svārstīties no 13 līdz 16 collām, kas ir nedaudz augstāks par boulinga tapu. Parasti sieviešu ar garām ausīm pūces ir lielākas nekā tēviņi, kuru ķermeņa masa ir vidēji 10 unces (divu beisbola bumbu svars) līdz vīriešu vidējai 8,75 unces (nedaudz mazāk nekā zupas kannai).



Šīs pūces spārnu platums var būt pat 39 collas. Tātad, ja jūs noliekat 18 golfa bumbiņas uz zemes, jūs apskatītu aptuveno šīs pūces spārnu platumu, kad tie ir izkliedēti. Patiesībā tās spārni ir tik plati, ka šai pūcei, sakāpjot uz zara, ir jāšķērso tie viens otram pāri mugurai. Nav brīnums, ka viņi var lidot tik ātri kā 31 jūdzes stundā!

Ilggadēja pūces uzvedība

Garu ausu pūces lielāko daļu gada ir klusi, izņemot pārošanās sezonu, kad tās izdara daudz šņākšanas skaņu. Tēviņi izdod vairāk nekā 200 skaņas, kas galvenokārt ir zemas, bet sievietes zvans parādās kā daudz augstāka skaņa. Tēviņa skaņas svārstās no īsa čīkstoņa vai svilpes līdz dziļai vaidošai skaņai. Šīs pūces zvans var izklausīties kā squeak, kaķa meow, squeal un pat miza. Tāpat kā cilvēka runā, arī katram pūces aicinājumam ir sava nozīme. Kā jūs domājat, par ko pūcēm patīk runāt?

Šīs pūces slaidais ķermenis palīdz to aizsargāt pret plēsējiem. Sēžot kokā, gara pūce ievelk spalvas, lai tās būtu līdzenas pret ķermeni un izstieptas visā garumā. Šajā pozīcijā un ar savu tumšo krāsu plēsēji to var sajaukt ar lielu koka zaru.

Ir zināms, ka pūces ir vientuļi dzīvnieki. Bet, kad viņi pulcējas kopā, grupu sauc par parlamentu. Šie putni ir kautrīgi un labprāt paliek noslēpti, ja tas vispār ir iespējams.

Garšausu pūces biotops

Garās pūces dzīvo vietās visā pasaulē, tostarp Ziemeļamerikā, Eiropā, Āzijas daļās, kā arī Āfrikas ziemeļu un austrumu daļās. Turklāt dažas šo pūču pasugas dzīvo Madagaskarā. Garu ausu pūcei ir nepieciešams mērens klimats, lai izdzīvotu.

Konkrēti, šīs pūces dzīvo lielos mežos, mazākos koku birzīs, biezokņos ap mitrājiem un purviem, kā arī zālājos. Viņi dod priekšroku ligzdošanai vietās, kur koki ir cieši sapakoti, lai sniegtu viņiem aizsardzību no plēsējiem. Bet, kad šīs pūces medī, tās lido apkārt atklātām zālāju vietām, meklējot laupījumu.

Dažas garausainās pūces aukstā laika sezonā migrē uz dienvidiem. Piemēram, pūces, kas dzīvo Kanādas dienvidos vai ASV ziemeļos, lido uz dienvidiem līdz Meksikai, pirms rudenī iestājas aukstais laiks. Zinātnieki zina šos faktus, jo gadu gaitā ir izsekojuši šo pūču populācijas un to kustības.

Garšausu pūču populācija

Oficiāli aizsargājamais gara pūces aizsardzības statuss ir Vismazāk rūpes . Kaut arī tās populāciju ir skārusi dzīvotņu zaudēšana zemes attīrīšanas un apbūves dēļ, tā joprojām ir stabila. Tā kā šīs pūces tik labi spēj palikt slēptas, zinātnieki precīzi nezina, cik to ir pasaulē. Tomēr tiek lēsts, ka ir aptuveni 50 000 šo pūču.

Diēta ar garām ausīm

Garu ausu pūcei ir lieliska dzirde un redze, un tā izmanto šīs maņas medībās tumsā. Viņi lido zemu zemē un klausās grauzēju aktivitātes, lai varētu ātri notvert jebkuru atrasto mazo laupījumu. Viņu spārnu gali ir veidoti kā ķemmes zobi, kas palīdz tos pārvietot, neradot troksni. Viņi ir īsti plēsīgi putni.

Garo ausu pūces medī pelēm , pūkas, cērtes , mazi putni , mazas čūskas , sikspārņi , un dažreiz kukaiņi . Viņi ir plēsēji, tāpat kā lielākā daļa citu pūču, un norij visu savu upuri. Nav skaidrs, kā šīs pūces uzņem ūdeni, bet tās var iegūt pietiekami daudz no šķidrumiem, kas atrodas apēstajos dzīvniekos.

Ilggadējas pūces plēsēji un draudi

Vairāki no garausainās pūces plēsējiem ir lielākas pūces, tostarp lielragainā pūce, sprogainās pūces un ērgļu pūces. Citi plēsēji ir sarkanie astes vanagi, zeltaini Ērgļi , ziemeļu zoskas un peregrine piekūni .

Garo ausu pūču mazuļi dažkārt kļūst par upuriem jenoti , buļļu čūskas, amerikāņu vārnas un dzeloņcūkas .

Pilnībā izaugušas garausainās pūces var iedzīt kokos un uzbrukt iepriekš minētajiem plēsējiem. Viņi ir mazāki un plānāki nekā daudzi viņu plēsēji, tādējādi atvieglojot viņu pakļaušanu.

Dažkārt tiek apdraudēti mazuļi ar garām ausīm, kamēr viņi vēl atrodas ligzdā. Jenots vai buļļa čūska var tuvoties ligzdai, cenšoties paķert pūces mazuļu, un pūce māte un tēvs plātīs plēsoņa spārnus vai lidos uz leju, lai to satvertu, cenšoties aizsargāt savus pūces mazuļus. Dažos gadījumos cīņā par plēsēja padzīšanu no apkārtnes iesaistīsies arī citas pūces ar ligzdām tuvumā. Kad plēsējs redz, ka tā ir mazāka, tas, visticamāk, padosies un aizies.

Ilgu ausu pūču reprodukcija, zīdaiņi un dzīves ilgums

Šīs pūces pārošanās sezona ilgst no februāra līdz jūlijam. Tēviņš, garausis pūce, lido pāri ligzdošanas vietai un veic dažādus zvanus un skaņas, lai piesaistītu mātīti. Tas var arī veikt dažas interesantas lidošanas procedūras, lai piesaistītu citu tēviņu uzmanību, kuri meklē sev partneri. Šīs pūces ir monogāmas, un tām ir mazuļi reizi gadā. Ja kādreiz dzirdat pūces zvanu no viena apgabala un otru pūces zvanu no cita virziena, visticamāk, viņi ir monogāms vīriešu un sieviešu pāris, kas savstarpēji sazinās.

Viens no interesantākajiem faktiem par ausu pūcēm ir tas, ka viņi paši neveido ligzdas. Tā vietā viņi aizņem ligzdas, kuras pametušas pūces un citi putni. Dažreiz viņi apmetas vecā vāveru pamestā ligzdā, ko sauc par dreju.

Mātītes ligzdā var ievietot no 2 līdz 10 olām, bet grupā, kas pazīstama arī kā sajūgs, parasti ir 5 vai 6 olas. Tā vietā, lai dētu visas olas uzreiz, mātīte apmēram divas dienas izdēj jaunu olu. Katra ola ir nedaudz garāka par 1 collu un ir spilgti balta ar spīdīgu apvalku. Pūces mātīte dienas laikā bez apstājas sēž uz olām, vienlaikus pavadot nedaudz laika medībām naktī.

Olas izšķiļas 25 līdz 30 dienu laikā. Tikko izšķīlušies pūces mazuļi ir pārklāti ar baltām spalvām, sauktas uz leju, un tās acis ir aizvērtas. Tas ir tad, kad viņi ir visneaizsargātākie pret plēsējiem. Pūces māte ir galvenā apsaimniekotāja apmēram divas nedēļas, un tad pūces tēvs to pārņem. Viņš nes ēdienu mātei un viņas mazuļiem, kas pazīstami arī kā cāļi vai pūces. Cāļi ēd mazas lietas, piemēram, tārpus un kukaiņus, pēc tam ēd lielāku laupījumu, kad tie kļūst lielāki.

Kad cāļiem ir 21 diena, viņi pamet ligzdu, bet nespēj lidot. Šajā posmā viņus sauc par zaru zariem, jo ​​tie sēž uz zariem ap ligzdu, vienlaikus iegūstot ēdienu no pūču tēva. Sasniedzot 35 dienu vecumu, mazuļi spēj lidot nelielos attālumos. Viņi praktizē medības un mazu medījumu sagūstīšanu, lai sagatavotos rūpēties par sevi. Apmēram 11 nedēļas pūču mazuļi spēj dzīvot patstāvīgi.

Garauspūces dzīves ilgums atkarībā no spēka un veselības var būt no 10 līdz 30 gadiem, bet vidējais mūža ilgums ir 11 gadi. Vecākā garausainā pūce savvaļā dabūja 27 gadus, 9 mēnešus vecu.

Pūcēm var rasties dažas no tām pašām elpošanas ceļu slimībām kā daudziem citiem putnu veidiem. Trichomoniāze un aspergiloze ir divi piemēri.

Skatīt visus 20 dzīvnieki, kas sākas ar L

Interesanti Raksti