Gentoo pingvīns

Gentoo pingvīnu zinātniskā klasifikācija

Karaliste
Animalia
Patvērums
Chordata
Klase
Putni
Pasūtījums
Sphenisciformes
Ģimene
Spheniscidae
Ģints
Pygoscelis
Zinātniskais nosaukums
Pygoscelis papua

Gentoo pingvīnu aizsardzības statuss:

Netālu no draudiem

Gentoo pingvīns Atrašanās vieta:

Antarktīda
Okeāns

Gentoo pingvīnu fakti

Galvenais laupījums
Krils, zivis, garneles
Atšķirīga iezīme
Maza galva ar oranžu knābi un kājām
Dzīvotne
Akmeņainās Antarktikas salas
Plēsoņa
Leoparda zīmogs, vaļu slepkava, haizivis
Diēta
Plēsējs
Vidējais metiena lielums
2
Dzīvesveids
  • Kolonija
Mīļākais ēdiens
Krils
Tips
Putns
Sauklis
Atrasts visā sub-Antarktīdā!

Gentoo pingvīnu fiziskās īpašības

Krāsa
  • Pelēks
  • Melns
  • Balta
  • apelsīns
Ādas tips
Spalvas
Mūžs
15 - 20 gadi
Svars
4kg - 8kg (8,8 mārciņas - 18 mārciņas)
Augstums
51 cm - 90 cm (20 collas - 36 collas)

'Gentoo pingvīns, kā zināms, ir visātrāk peldošie pingvīni pasaulē'



Gentoo pingvīni, līdzīgi kā citas pingvīnu sugas, no aizmugures līdz galvai ir melni. Viņi arī rotā baltu vēderu, un tos visbiežāk izceļ balta svītra, kas no galvas uz aci iet no acīm.



Gentoo pingvīni bieži ir mierīgi un mierīgi. Viņi reti ir agresīvi. Ligzdošanas periodā viņiem tomēr ir daži skaļi mirkļi. Tie ir vienīgie dzinēju sugās, par kuriem ir zināms, ka palielinās gan domēna lielums, gan skaits.

Neticami Gentoo pingvīnu fakti!

  • Gentoo pingvīni, kā zināms, ir trešie lielākie pingvīni pasaulē - pēc imperatora un ķēniņa pingvīniem.
  • Gentoo pingvīni, nirstot dziļos ūdeņos, bieži ievērojami kontrolē un samazina sirdsdarbību. Ļoti labi tas var notikt no 80 līdz 100 sirdsdarbībām minūtē līdz 20 sirdsdarbībām minūtē.
  • Zināms, ka Gentoo pingvīni ir visātrāk peldošie pingvīni pasaulē. Šie pingvīni iemācās peldēt bez vecāku palīdzības.
  • Šīs ir ļoti atvieglinātas radības un reti ir agresīvas.
  • Šie pingvīni ligzdošanas periodā izmanto dažādus materiālus. Materiāli var būt no kausētām spalvām līdz oļiem.
  • Vīrieši un sievietes parasti pēc kārtas inkubē olšūnas. Ir zināms, ka šie pingvīni katru gadu pārojas ar tiem pašiem partneriem.

Gentoo pingvīns Zinātniskais nosaukums

Gentoo pingvīna, kas pieder pie Pygoscelis ģints, zinātniskais nosaukums ir Pygoscelis papua. Viņi pieder putnu un rāpuļu klasei.



Tomēr vārda Gentoo izcelsme līdz šim nav bijusi skaidra. Daži saka, ka šo vārdu angloindiāņi izmantoja, lai atšķirtu hinduistus no musulmaņiem.

Cita teorija apgalvo, ka nosaukums varētu būt cēlies no kāda ar turbānu saistīta termina, jo baltais plāksteris uz pingvīna galvas tiek uzskatīts par līdzību turbānam.

Gentoo pingvīnus var iedalīt divās pasugās. Tos sauc par Pygoscelis papua papua - kas ir lielāks, un Pygoscelis papua ellsworth - kas ir mazāks.



Gentoo pingvīnu izskats un izturēšanās

No muguras līdz galvai Gentoo pingvīni ir melni ar baltu plankumu uz vēdera. Viņiem ir arī balta svītra, kas galvas augšpusē stiepjas no acs uz aci.

Šiem pingvīniem ir siksnas kājas, kas ir rozā baltā krāsā. Viņiem ir arī aste, kas tiek uzskatīta par visilgāko starp pingvīnu ģimeni. Viņiem arī apakšpusē ir sārtas krāsas pleznas. Gentoo pingvīni ir vienīgie cilvēcei zināmie pingvīni ar spilgti oranžu rēķinu.

Pieaugušajiem ir ļoti izteikti acu plankumi, savukārt jaunākiem ir samērā blāvi plankumi. Pēc piedzimšanas šie pingvīni ir pelēki un nedēļas laikā lēnām ieslēdzas, lai kļūtu balti. Gentoos augstums parasti ir 30 līdz 36 collas, un tas var svērt vairāk nekā 18 mārciņas.

Uzvedības ziņā šie pingvīni parasti ir mierīgi un gandrīz nekad nav agresīvi. Ir zināms arī, ka viņi ir kautrīgi un parasti necenšas apzīmēt un / vai aizstāvēt savas teritorijas.

Gentoo pingvīni peld zem Ziemeļu Ledus okeāna dienvidu

Gentoo pingvīnu biotops

Gentoo pingvīni ir pazīstami dažādos reģionos. Tomēr tie galvenokārt atrodas dienvidu puslodē. Viņiem vislabāk zelt Antarktīdas pussala un Subantarktikas salas. Viņu ķermenis ir paredzēts, lai uzturētu noteiktu temperatūras diapazonu, lai viņi varētu izdzīvot zemā temperatūrā savā vidē.

Tomēr gandrīz vienmēr viņi vairojas apgabalos, kur nav ledus. Tie ir plaši izplatīti dienvidu platuma grādos, taču to dzīvotnes neatrodas vienā kopējā vietā un dažādās vietās var atšķirties. Elsvortas Gentoo pingvīni bieži turas pie Antarktīdas krastiem, kur viņi dzīvo, kā arī vairojas.

Dažos apgabalos Gentoos bieži dod priekšroku pludmalēm ar daudz oļu. Citās jomās šie pingvīni varētu atrast komfortu zaru piekrautajās vietās ar jūras aļģēm.

Gentoo pingvīnu diēta

Gentoo pingvīni atrod visas iespējas medīt pārtiku un barot sevi un savus klanus. Viņu uzturs ietver zivis, kalmārus, kā arī vēžveidīgos.

Kamēr zivis veido aptuveni 15% no viņu uztura, Gentoo pingvīni medī krilus. Tomēr diēta ir atkarīga arī no tā, kur radības atrodas konkrētajā sezonā. Ir zināms, ka viņi lielāko dienas daļu pavada medībās un dažreiz arī meklē pārtikas produktus pārāk tālu.

Gentoo pingvīnu plēsēji un draudi

Parasti leoparda roņi , orkas un jūras lauvas ir radības, kas upurē šos pingvīnus. Tomēr tas ir izplatīts tikai ūdenstilpju tuvumā. Uz sauszemes šiem pingvīniem nav nekādu draudu, izņemot to, ko rada cilvēki. Cilvēce bieži ir medījusi viņus, meklējot eļļu un ādu. Vairāki putni labprāt arī plēš Gentoo pingvīnus.

Šie ir vienīgie mums zināmie pingvīni, kuru skaits katru dienu palielinās gan jomās, gan skaitā. Lai gan ir konstatēts, ka Antarktīdas reģionā to skaits pieaug, dažās salās tas samazinās arī klimata pārmaiņu problēmu dēļ. 2007. gadā viņi bija saņēmuši gandrīz apdraudētu statusu Starptautiskā dabas aizsardzības savienība .

Gentoo pingvīnu reprodukcija, zīdaiņi un dzīves ilgums

Šie pingvīni parasti katru gadu pārojas ar tiem pašiem partneriem, pēc tam septembrī vai oktobrī viņi apmēram divas dienas atstāj divas olšūnas. Olas, no kurām otrā vienmēr ir mazāka par pirmo, parasti izšķiļas piecas nedēļas pēc to izdēšanas. Līdz tam vecāki pārmaiņus sargā, kā arī inkubē olas.

Gentoo pingvīnu vecāki ir ļoti aizsargājoši un kopjoši. Abi vecāki cieši sadarbojas, lai izveidotu ligzdu saviem mazajiem. Pēc olu izšķilšanās mazuļi ligzdā paliek līdz mēnesim, kamēr vecāki turpina pildīt savus pienākumus.

Zīdaiņi vai pingvīnu cāļi agrā bērnībā parasti veido bērnudārzus vai silītes. Parasti apmēram janvārī, apmēram trīs mēnešus pēc piedzimšanas, cāļi sāk attīstīt pieaugušo spalvas un iziet paši.

Tomēr diemžēl viņu izdzīvošana bieži ir atkarīga no pārtikas pieejamības. Ja kādreiz rodas situācija, kas saistīta ar pārtikas trūkumu, vecākiem, iespējams, būs jāizlemj pabarot spēcīgākos mazuļus, vienlaikus izdarot grūtu izvēli, lai upurētu savu salīdzinoši vājāko bērnu.

Gentoo pingvīnu dzīves ilgums kopumā ir no 13 līdz 15 gadiem. Pārsteidzoši, ka vissmagākā cīņa par dzīvi bieži tiek aizvadīta viņu pirmā dzīves gada laikā ar tikai aptuveni 30 līdz 50 procentiem izredzes, ka viņi nokļūs nākamajā.

Gentoo pingvīnu populācija

Gentoo pingvīni ir vienīgie pingvīni, par kuriem zināms, ka ar katru dienu to skaits un joma pieaug. Saskaņā ar avotiem, Gentoo pingvīnu vairošanās populācija šobrīd ir vairāk nekā 3 80 000 pāru.

Tomēr šo pingvīnu populācija ir atkarīga no reģiona un atšķiras. Piemēram, Antarktīdas reģionā pingvīnu populācija ir palielinājusies, savukārt Indijas okeāna daļās to skaits ir samazinājies.

The IUCN 2007. gadā bija pasludinājis Gentoo pingvīnus par gandrīz apdraudētām radībām.

Gentoo pingvīns zooloģiskajā dārzā

Gentoo pingvīnus bieži var turēt zooloģisko dārzu vidē, un tos bieži var viegli sajaukt ar minimālām problēmām. Avoti liecina, ka pašlaik zooloģiskajos dārzos visā pasaulē ir vairāk nekā 750 Gentoo pingvīnu.

Skatīt visu 46 dzīvnieki, kas sākas ar G

Interesanti Raksti