Saules lācis

Saules lāča zinātniskā klasifikācija

Karaliste
Animalia
Patvērums
Chordata
Klase
Mammalia
Pasūtījums
Carnivora
Ģimene
Ursidae
Ģints
Helarct
Zinātniskais nosaukums
Helarctos malayanus

Saules lāča aizsardzības statuss:

Neaizsargāta

Saules lāča atrašanās vieta:

Āzija

Saules lāča izklaides fakts:

Mazākā lāču suga pasaulē!

Saules lāča fakti

Medījums
Augļi, medus, kukaiņi
Jaunā vārds
Cub
Grupas uzvedība
  • Vientuļnieks
Jautrs fakts
Mazākā lāču suga pasaulē!
Paredzamais iedzīvotāju skaits
Nezināms
Lielākais drauds
Medības un biotopu zaudēšana
Visizcilākā iezīme
Dzeltens vai oranžs U veida marķējums uz krūtīm
Citi vārdi)
Malaizijas Saules lācis, Malajiešu lācis, Medus lācis, Suņu lācis
Grūtniecības periods
3 - 8 mēneši
Dzīvotne
Pirmkārt, zemienes tropu meži
Plēsoņa
Tīģeris, čūskas, plēsīgie putni
Diēta
Visēdājs
Vidējais metiena lielums
2
Dzīvesveids
  • Diennakts / Nakts
Parastais nosaukums
Saules lācis
Sugu skaits
2
Atrašanās vieta
Dienvidaustrumāzija
Sauklis
Mazākā lāču suga pasaulē!
Grupa
Zīdītājs

Saules lāča fiziskās īpašības

Krāsa
  • Brūns
  • Pelēks
  • Dzeltens
  • Tīkls
  • Melns
  • Balta
  • apelsīns
Ādas tips
Kažokādas
Maksimālais ātrums
30 jūdzes stundā
Mūžs
15 - 30 gadi
Svars
30kg - 60kg (66lbs - 132lbs)
Augstums
1,2 m - 1,5 m (4 pēdas - 5 pēdas)
Dzimumgatavības vecums
3 - 4 gadi
Zīdīšanas vecums
18 mēneši

Interesanti Raksti