Tasmānijas velns

Tasmānijas velna zinātniskā klasifikācija

Karaliste
Animalia
Patvērums
Chordata
Klase
Mammalia
Pasūtījums
Dasyuromorphia
Ģimene
Dasyuridae
Ģints
Sarkofils
Zinātniskais nosaukums
Sarcophilus harrisii

Tasmānijas velna aizsardzības statuss:

Netālu no draudiem

Tasmānijas velna atrašanās vieta:

Okeānija

Tasmānijas velna fakti

Galvenais laupījums
Peles, Žurkas, Truši
Dzīvotne
Meža zeme
Plēsoņa
Čūskas, cilvēku, savvaļas suņi
Diēta
Visēdājs
Vidējais metiena lielums
3
Dzīvesveids
  • Vientuļnieks
Mīļākais ēdiens
Peles
Tips
Zīdītājs
Sauklis
Ekskluzīvi atrodama Tasmānijas salā!

Tasmānijas velna fiziskās īpašības

Krāsa
  • Brūns
  • Pelēks
  • Melns
  • Balta
Ādas tips
Kažokādas
Maksimālais ātrums
15 jūdzes stundā
Mūžs
5-8 gadi
Svars
6-8kg (13-18lbs)

'Tasmānijas velni izdvesa šķaudīšanu, lai aizbiedētu dzīvniekus, kuri vēlas cīnīties'



Tasmānijas velns ir marsupial. Viņi ir nakts, naktī medī laupījumus. Šie zīdītāji ir plēsēji, kas ēd putni , kukaiņi , vardes un carrion (beigti dzīvnieki). Tasmānijas velni dzīvo vientuļu dzīvi. Savvaļā viņi var sasniegt apmēram piecu gadu vecumu.



Neticami Tasmānijas velna fakti!

• Šie zīdītāji dzīvo salā, ko sauc par Tasmāniju
• Viņi dienas laikā guļ alās un dobos baļķos
• Šis marsupial var atvērt žokļus par 80 grādiem (ļoti plati!), Lai patērētu savu upuri
• Tasmānijas velnu mazuļus sauc par impiem vai priekiem

Tasmānijas velna zinātniskais nosaukums

Tasmānijas velna zinātniskais nosaukums ir Sarcophilus harrisii. Dažreiz tos sauc par lāču velniem, jo ​​tie izskatās kā miniatūri lāči. Zinātniskā nosaukuma Sarcophilus pirmā daļa ir pāris grieķu vārdu kombinācija. Sarc nozīmē miesu un philus (philo) mīlestību. Tas attiecas uz šo dzīvnieku mīlestību ēst gaļu. Harrisii ir latīņu valoda Harris. Džordžs Hariss bija tā dabaszinātnieka vārds, kurš pirmo reizi publicēja Tasmānijas velna aprakstu 1807. gadā.



Tās ģimenes klasifikācija ir Dasyuridae, un tā pieder Mammalia klasei. Tasmānijas velni pieder pie vienas ģimenes klasifikācijas kā vēl viens Austrālijā dzīvojošs marsupial, ko sauc par a quoll . Dažkārt quolls sauc par vietējiem kaķiem.

Tasmānijas velna izskats un izturēšanās

Tasmānijas velns ir mazs zīdītājs ar īsu brūnu vai melnu kažokādu, kura krūtīs ir baltu matu svītra. Dažiem no šiem krupjiem tumšo asti tuvumā ir balti mati. Šī marsupial priekšējās kājas ir garākas nekā aizmugurējās. Viņiem ir tumšas acis un mazas mouselike ausis. Šiem dzīvniekiem ir lieliska redze un dzirde, kas ļauj viņiem naktī izsekot laupījumu.

Viņi ir pazīstami ar ļoti spēcīgiem žokļiem. Faktiski šī marsupial žokļu koduma spēks ir 94 mārciņas. Šis spēcīgais koduma spēks ļauj viņiem viegli patērēt atrasto mirušo dzīvnieku gaļu, matus, kaulus un orgānus. Daži zinātnieki to sauc par Tasmānijas velniem kā vides vakuumu, jo viņi attīra liemeņus, kurus atrod savā dzīvotnē.



Tasmānijas velni ir lielākais gaļēdāju marsupial pasaulē. Viņiem šis tituls pieder vairāk nekā 80 gadus! Konkrēti, šo radību svars ir no 9 līdz 29 mārciņām. Tasmānijas velns, kas sver 29 mārciņas, ir tikpat smags kā trīs viena galona krāsas kannas. Šie zīdītāji ir no 20 līdz 31 collas gari. Attēlojiet divus boulinga tapas, kas sakārtoti līdz galam, un jums ir 31 collu Tasmānijas velna garums. Šī zīdītāja aste ir vienāda ar pusi no ķermeņa garuma. Šie dzīvnieki taukus uzglabā astē, lai tos izmantotu enerģijai. Tātad, ja redzat kādu no šiem dzīvniekiem ar biezu asti, jūs zināt, ka tas ir veselīgs.

Viena no šī marsupial aizsardzības funkcijām ir tā, ka tā var izdalīt smaku, ja tā jūtas apdraudēta. Tas ir līdzīgs tam, ko a skunk dara, kad jūtas bailes. Jaunie Tasmānijas velni lieliski kāpj kokos, lai izvairītos no plēsējiem. Šie dzīvnieki var skriet līdz astoņām jūdzēm stundā, kas viņiem dod labas izredzes droši nokļūt slēptuvē.

Šie dzīvnieki ir vientuļie zīdītāji. Tomēr viņiem ir agresīva reputācija. Jūs droši vien pazīstat Tasmānijas velnu no populārās multfilmas Bugs Bunny. Šis nekārtīgais raksturs nekad nestāvēja uz vietas! Patiesībā šie dzīvnieki ir agresīvi tikai tad, kad barojas ar laupījumu, mijiedarbojoties ar citiem Tasmānijas velniem. Viņi apčubina, kliedz, kliedz un rūc viens pret otru, kad apļo liemeni un mēģina nozagt lielāko gabalu. Katrs dzīvnieks, kurš ēd beigto laupījumu, vēlas dominēt pār visu grupu. Vai jūs varat iedomāties, cik skaļš tas kļūst, kad uz maltīti pulcējas liels skaits šo dzīvnieku?

Kad divi Tasmānijas velni saduras, viņi atver muti, lai atklātu zobus, rūktu un kliedzu viens pret otru. Viņu ausis kļūst sarkanas, kad viņi degunu degunā ar citu Tasmānijas velnu. Viņi pat var izšņākt pretinieku. Kāpēc? Šķaudīšanas atbrīvošana ir mēģinājums nobiedēt otru dzīvnieku, lai izvairītos no cīņas. Viņu sirsnības reputācijai ir daudz sakara ar skauļu skaņām, ko viņi rada viens otram.

Tasmānijas velns staigā pa ceļu šņācot

Tasmānijas velna biotops

Tasmānijas velni dzīvo Tasmānijā. Tasmānija ir Austrālijas salu valsts. Viņi mēdza apdzīvot Austrālijas kontinentu, taču viņu skaits samazinājās, līdz neviens no tiem neatstāja kontinentālo daļu. Viņi dzīvo Tasmānijas skrubjos un mežos. Klimats ir maigs ar nelielu vai mērenu nokrišņu daudzumu.

Dienas laikā šie dzīvnieki guļ dobos baļķos, bedrēs vai bedrēs. Naktī viņi iznāk meklēt upuri. Viņu tumšā kažokāda palīdz viņiem iekļūt vidē, kamēr viņi pārvietojas ārpus savas patversmes. Šie dzīvnieki nemigrē, visu sezonu laikā paliekot vienā un tajā pašā apgabalā.

Tasmānijas velna diēta

Ko ēd Tasmānijas velni? Viņi ēd putnus, vardes un kukaiņus. Viņi ir pazīstami kā atkritumu savācēji, kas nozīmē, ka viņi ēd laupījumu, ko citi dzīvnieki ir nogalinājuši. Dažreiz šie zīdītāji, meklējot pārtiku, ceļo līdz desmit jūdzēm. Viņi var ēst visdažādākos dzīvniekus un, iespējams, patērē upuri, kas viņu dzīvotnē ir visbagātīgākais. Īsāk sakot, šie dzīvnieki nav izvēlīgi ēdāji!

Gaļēdājs marsupial ir Tasmānijas velnu klasifikācija. Tā ir reta lieta. Vienkārši padomājiet par dažiem citiem labi pazīstamiem marsupials, piemēram, koala lāči , vombati un protams, ķenguri . Visi šie marsupials ir zālēdāji. Viņiem ir zobi, kas paredzēti augu un zālaugu ēšanai, savukārt Tasmānijas velnam ir zobi un žokļi, kas izgatavoti, lai sadalītu gaļu, kaulus utt.

Parasti Tasmānijas velns apēd aptuveni 20% no ķermeņa svara. Tātad 20 mārciņu Tasmānijas velns barošanas periodā apēda apmēram četras mārciņas pārtikas. Četras mārciņas pārtikas ir vienādas ar boulinga bumbas svaru. Daži no šiem dzīvniekiem var apēst līdz 40% no ķermeņa svara!

Tasmānijas velna plēsēji un draudi

Lapsas un pieradināti suņi ir Tasmānijas velna plēsēji. Dažreiz šie dzīvnieki klīst uz fermām, cenšoties notvert vistas vai citus mazus mājlopus. Fermā dzīvojošs liels suns, visticamāk, uzbruks tās teritorijā atrastajam Tasmānijas velnam.

Tasmānijas ķīļveida ērglis ir tāda pati dzīvotne kā šim dzīvniekam. Ērglis un Tasmānijas velns, iespējams, saduras viens ar otru, kad abi mēģina iznīcināt to pašu mirušo upuri.

Šos dzīvniekus nogalina automašīnas, mēģinot šķērsot ceļus. Šīs radības ir aktīvas naktī, tāpēc autovadītājs, braucot pa ceļu, var neredzēt, kā viņi mēģina šķērsot. Arī šīs radības zaudē savu dzīvotni būvniecībai un lauksaimniecības zemju paplašināšanai.

Šie marsupials ir neaizsargāti pret nāvējošiem sejas audzējiem, kas tiek nodoti, kad viens no šiem dzīvniekiem no otra iekož. Šie retie vēža sejas audzēji ir lielākais drauds šo dzīvnieku veselībai. Audzēji, kas aug uz sejas un mutes, neļauj dzīvniekam ēst, izraisot tā badu.

Ņemot vērā visus šos draudus, nav pārsteigums, ka Tasmānijas velna oficiālais aizsardzības statuss ir Apdraudēts . Viņu iedzīvotāju skaits samazinās. Par laimi, tos aizsargā Tasmānijas Likums par apdraudēto sugu aizsardzību.

Tasmānijas velna reprodukcija, zīdaiņi un dzīves ilgums

Vairošanās sezona ilgst no februāra līdz aprīlim. Kad mātīte ir gatava pāroties, tā visā dzīvotnē atstāj smaržu uz kokiem, ko tēviņi varētu atrast. Tēviņi atklāj šo smaržu un cīnās ar citiem tēviņiem par mātītes uzmanību. Uzvar spēcīgākais, dominējošākais vīrietis. Tasmānijas velniem vīriešiem un sievietēm dzīves laikā ir vairāki partneri.

Sievietes grūtniecības laiks ir aptuveni trīs nedēļas. Vienā metienā viņai var būt līdz 50 mazuļiem. Katrs zīdainis ir akls, bez apmatojuma un sver apmēram vienu desmitdaļu unci. Tas ir apmēram rozīņu izmērs! Jaundzimušie nekavējoties ielīst mātes maisiņā. Lielākā daļa jaundzimušo neizdzīvos. Sieviete var barot tikai četrus jaundzimušos. Tātad tikai spēcīgākajiem un ātrākajiem zīdaiņiem ir pieejams mātes piens.

Mazuļus Tasmānijas velnus sauc par impiem vai priekiem. Kā piezīmi, vombatu bērni, ķenguri un koala lāči ir pazīstami arī kā prieki. Šie prieki paliek kopā ar māti pirmos četrus dzīves mēnešus. Pēc 50 līdz 60 dienu vecuma katra prieka mētelis ātri aug, un 80 līdz 90 dienu vecumā acis atveras. Kad prieki izaug par lielu, lai paliktu mātes maisiņā, viņi karājas uz viņas muguras vai vēdera, kamēr viņa kāpj kokos un apiet krūmājus. Tas nav nekas neparasts, ka prieks velkas gar zemi, kad tas pieķeras mātes vēderam!

Sievietes par priekiem rūpējas pašas. Pēc četriem mēnešiem viņi tiek atstāti mātītes urbumā vai atradnē, kamēr viņi tiek atšķirti. Astoņos mēnešos viņi ir gatavi atstāt māti un dzīvot patstāvīgi. Jaunie prieki ir ātri un spēj uzkāpt kokos bez kļūdas.

Tasmānijas velni savvaļā parasti dzīvo apmēram piecus gadus. Vecākais reģistrētais tika nosaukts par Coolah. Coolah dzimis zooloģiskajā dārzā un dzīvojis nebrīvē līdz septiņu gadu vecumam.

Šī dzīvnieka populācija samazinās vēža sejas audzēju dēļ, ko sauc par Velna sejas audzēja slimību (DFTD). Šo slimību var iziet caur kodumu no cita Tasmānijas velna. Par laimi, zinātnieki strādā pie vakcīnas, kas var ārstēt šo nāvējošo vēzi. Kad vakcīna būs izstrādāta, zinātnieki sagūstīs šos dzīvniekus, ārstēs viņus un pēc tam tos atkal atbrīvos savvaļā. Tasmānijas velnu vakcinēšana nozīmē, ka būs mazāk dzīvnieku, kas izplatīs šo slimību caur kodumu.

Tasmānijas velna populācija

Tasmānijas velnu skaits ir pieaudzis no 140 000 deviņdesmito gadu vidū līdz aptuveni 20 000 mūsdienās. Iedzīvotāju skaits samazinās lipīgā sejas vēža dēļ, kas pazīstams kā DFTD. To aizsardzības statuss ir: Apdraudēts.

Tasmānijas velni zooloģiskajā dārzā

• Šie marsupials ir apskatāmi Sandjego zooloģiskais dārzs
• Uzziniet par tiem vietnē Sentluisas zooloģiskais dārzs

Skatīt visus 22 dzīvnieki, kas sākas ar T

Interesanti Raksti