Āfrikas Civet

Āfrikas Civet zinātniskā klasifikācija

Karaliste
Animalia
Patvērums
Chordata
Klase
Zīdītāji
Pasūtījums
Carnivora
Ģimene
Eupleridae
Ģints
Civettictis
Zinātniskais nosaukums
Civettictis civetta

Āfrikas cibetes saglabāšanas statuss:

Vismazāk rūpes

African Civet Atrašanās vieta:

Āfrika

Āfrikas Civet Fun Fact:

Katru nedēļu izdala līdz 4g muskusa!

Āfrikas Civet fakti

Medījums
Grauzēji, čūskas, vardes
Vārds Jauns
Pup
Grupas uzvedība
  • Vientuļnieks
Jautrs fakts
Katru nedēļu izdala līdz 4g muskusa!
Paredzamais iedzīvotāju skaits
Bagātīgs
Lielākais drauds
Biotopa zaudēšana
Visizcilākā iezīme
Ap acīm melna josla
Grūtniecības periods
60 - 70 dienas
Dzīvotne
Tropu lietus mežs
Plēsoņa
Lauvas, čūskas, leopardi
Diēta
Visēdājs
Vidējais metiena lielums
3
Dzīvesveids
  • Nakts
Parastais nosaukums
Āfrikas Civet
Sugu skaits
1
Atrašanās vieta
visā Subsahāras Āfrikā
Sauklis
Katru nedēļu izdala līdz 4g muskusa!
Grupa
Zīdītājs

Āfrikas cibetes fiziskās īpašības

Krāsa
  • Brūns
  • Pelēks
  • Dzeltens
  • Melns
  • Balta
  • Tātad
Ādas tips
Kažokādas
Mūžs
15 - 20 gadi
Svars
1,4 kg - 4,5 kg (3 mārciņas - 10 mārciņas)
Augstums
43 cm - 71 cm (17 collas - 28 collas)
Dzimumgatavības vecums
11 - 12 mēneši
Zīdīšanas vecums
8 - 10 nedēļas

Āfrikas cibetes klasifikācija un evolūcija

African Civet ir liela Civet suga, kas sastopama visā Subsahāras Āfrikā. African Civet ir vienīgais atlikušais dalībnieks savā ģenētiskajā grupā, un tiek uzskatīts par lielāko Civet līdzīgo dzīvnieku Āfrikas kontinentā. Neskatoties uz kaķiem līdzīgo izskatu un izturēšanos, African Civets nemaz nav kaķi, bet patiesībā ir ciešāk saistīti ar citiem mazajiem plēsējiem, ieskaitot Weasels un Mongooses. African Civet ir vislabāk pazīstams ar muskusu, ko tas izdala savas teritorijas apzīmēšanai (saukts Civetone), kas gadsimtiem ilgi izmantots smaržu ražošanā, un tā pārsteidzošās melnbaltās zīmes padara African Civet par vienu no vienkāršākajiem Civet sugas, lai identificētu.



Āfrikas cibetes anatomija un izskats

Viena no Āfrikas Civet raksturīgākajām iezīmēm ir melnbaltie marķējumi uz kažokādas un pelēkās sejas, kas kopā ar melno joslu ap acīm piešķir šiem dzīvniekiem jenotveidīgu izskatu. Līdzību tikai pastiprina fakts, ka African Civet aizmugurējās kājas ir diezgan garākas nekā priekšējās kājas, padarot tās nostāju ļoti atšķirīgu no mongoozes. Vidējā pieaugušā Āfrikas cibeta ķermeņa garums ir aptuveni 70 cm, turklāt tam ir gandrīz tāda paša garuma aste. Katrai Āfrikas Civet ķepai ir pieci cipari ar nevelkamiem nagiem, lai Civet varētu vieglāk pārvietoties kokos.



Āfrikas cibetes izplatība un biotops

African Civet ir sastopams dažādos dzīvotnēs Āfrikas kontinentā, tā diapazons sniedzas no piekrastes līdz piekrastei Subsahāras Āfrikā. African Civets visbiežāk sastopami tropu mežos un džungļos un apgabalos, kur ir daudz blīvas veģetācijas, lai nodrošinātu gan segumu, gan dzīvniekus, ar kuriem African Civets barojas. Āfrikas civets nekad nav atrodamas sausos reģionos, un tām vienmēr jābūt tādās vietās, kur ir labs ūdens avots. Neskatoties uz to, nav nekas neparasts, ka Āfrikas civeti sastopami pie upēm, kas ved uz sausākiem reģioniem. Viņi ir spējīgi peldētāji un bieži pavada laiku medībās un atpūtai kokos, kā arī uz zemes.

Āfrikas Civet uzvedība un dzīvesveids

African Civet ir vientuļš dzīvnieks, kurš iznāk tikai nakts aizsegā, lai medītu un noķertu pārtiku. Šie nakts dzīvnieki galvenokārt ir kokos dzīvojoši radījumi, kuri lielāko dienas gaismas daļu pavada, atpūšoties augstu koku drošībā. African Civets parasti ir visaktīvākās tūlīt pēc saulrieta, taču mēdz medīt apgabalos, kas joprojām nodrošina daudz seguma. Neskatoties uz to, ka Āfrikas cibets parasti ir ļoti vientuļš radījums, ir zināms, ka tas pulcējas līdz 15 dalībnieku grupām, īpaši pārošanās sezonā. Viņi ir arī ļoti teritoriāli dzīvnieki, iezīmējot savas robežas ar smaržu, ko izdala viņu starpsienas dziedzeri.



Āfrikas cibetes pavairošana un dzīves cikli

Vienīgais laiks, kad šķiet, ka African Civets ir redzami kopā, ir tad, kad viņi pārojas. Āfrikas Civet mātīte parasti dzemdē līdz 4 mazuļiem pēc grūtniecības perioda, kas ilgst pāris mēnešus. Āfrikas Civet mātīte ligzdo pazemes urbumā, kuru izracis cits dzīvnieks, lai droši audzinātu savus mazuļus. Atšķirībā no daudziem viņu gaļēdājiem radiniekiem, Civet bērni parasti piedzimst diezgan kustīgi un ar kažokādu. Zīdaiņus māte baro tik ilgi, kamēr viņi ir pietiekami spēcīgi, lai varētu sevi uzturēt. African Civets var dzīvot līdz 20 gadiem, lai gan daudzi reti kļūst tik veci.

Āfrikas Civet diēta un laupījums

Neskatoties uz to, ka African Civet ir plēsējs zīdītājs, tam ir ļoti daudzveidīga diēta, kas sastāv gan no dzīvnieku, gan augu vielām. Mazie dzīvnieki, piemēram, grauzēji, ķirzakas, čūskas un vardes, veido lielāko daļu Āfrikas Civet uztura kopā ar kukaiņiem, ogām un kritušiem augļiem, ko tā atrod meža grīdā. African Civet pārsvarā izmanto zobus un muti, lai savāktu pārtiku, nevis izmantotu ķepas. Šī ēšanas metode nozīmē, ka African Civet var efektīvi izmantot savus 40 asos zobus, lai nojauktu savu nozveju, un spēcīgais African Civet žoklis apgrūtina tā maltīti, lai mēģinātu izvairīties.

Āfrikas Civet plēsēji un draudi

Neskatoties uz to, ka tas ir slepens, tomēr samērā mežonīgs plēsējs, Āfrikas cibetu viņu dabiskajā vidē patiesībā nomāc vairāki citi plēsēji. Lielie plēsīgie kaķi ir visizplatītākie plēsēji Āfrikas civet, tostarp lauvas un leopardi, kā arī rāpuļi, piemēram, lielās čūskas un krokodili. Āfrikas Civet populācijas arī ir apdraudētas gan no dzīvotņu zaudēšanas, gan no mežu izciršanas, un agrāk tās visā kontinentā ir bijušas pakļautas trofeju medniekiem. Viens no lielākajiem draudiem Āfrikas Civet ir viņu muskusa trūkums.



African Civet Interesanti fakti un funkcijas

Muskus, ko izdala dziedzeri, kas atrodas netālu no African Civet reproduktīvajiem orgāniem, cilvēki ir savākuši simtiem gadu. Koncentrētajā formā smarža tiek uzskatīta par diezgan aizvainojošu cilvēkiem, bet daudz patīkamāka, kad tā ir atšķaidīta. Tieši šī smarža kļuva par vienu no sastāvdaļām dažās no dārgākajām smaržām pasaulē (un padarīja African Civet par labi pazīstamu Āfrikas dzīvnieku). Ir zināms, ka African Civets pārnēsā trakumsērgas slimību, ar kuru inficējas, saskaroties ar jau inficētu dzīvnieku. Ir zināms, ka African Civet izmanto noteiktas teritorijas ap savu teritoriju, kur tā var iet uz tualeti.

Āfrikas Civet attiecības ar cilvēkiem

Katrs African Civet katru nedēļu izdala līdz 4g muskusa, kas parasti tiek savākts no African Civets savvaļā. Tomēr Āfrikas civetu sagūstīšana un paturēšana viņu muskusam nav zināma, un tiek uzskatīts, ka tā ir neticami nežēlīga nozare. Mūsdienās dažās smaržās joprojām ir īsts muskuss no Āfrikas cibetes dziedzeriem, jo ​​daudzas smaržas mūsdienās ir viegli mākslīgi atveidojamas. Lai gan tas ir aizsargāts, bet vēl neapdraudēts dzīvnieks, Āfrikas Civet populācijas ir nopietni skārušas arī cilvēku mednieki, kuri medī šos mazos plēsējus, lai vienkārši pievienotu ādu trofeju skapim.

Āfrikas cibetes aizsardzības statuss un dzīve šodien

Mūsdienās Āfrikas Civet apdraud mežu izciršana, un tāpēc krasi zaudē daudz dabisko dzīvotņu. Galvenais iemesls tik plašai mežu izciršanai šajā apgabalā ir mežizstrāde vai zemes attīrīšana, lai atbrīvotu vietu palmu eļļas plantācijām. African Civet ir uzskaitīts kā vismazāk uztraucamais, kas nozīmē, ka šobrīd nav daudz draudu, ka African Civet tuvākajā nākotnē izzudīs.

Skatīt visu 57 dzīvnieki, kas sākas ar A

Kā teikt Āfrikas Civet iekšā ...
VācuPārdevējs
AngļuĀfrikas palmu cibets
SomuĀfrikas palma
FrančuĀfrikas palmu cibets
HolandiešuPārdevējs
AngļuĀfrikas palmu ruļļi
TurkuĀfrikas palmu cibets
Avoti
  1. Deivids Burnijs, Dorlinga Kinderslija (2011) dzīvnieks, Vispasaules savvaļas dabas galīgais vizuālais ceļvedis
  2. Toms Džeksons, Lorenca grāmatas (2007) Pasaules dzīvnieku enciklopēdija
  3. Deivids Burnijs, Kingfisher (2011) Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Ričards Makajs, Kalifornijas Universitātes izdevniecība (2009) Apdraudēto sugu atlants
  5. Deivids Bērnijs, Dorlings Kinderslijs (2008) Ilustrēta dzīvnieku enciklopēdija
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Dzīvnieku enciklopēdija
  7. Deivids V. Makdonalds, Oksfordas Universitātes izdevniecība (2010) Zīdītāju enciklopēdija
  8. Par African Civets, pieejams šeit: http://www.robinsonlibrary.com/science/zoology/mammals/carnivora/civet.htm
  9. Civet smaržas dziedzeri, pieejami šeit: http://thewebsiteofeverything.com/animals/mammals/Carnivora/Viverridae/Civettictis/Civettictis-civetta.html
  10. African Civet Benhaviour, pieejams šeit: http://www.wildlifesafari.info/african_civet.html
  11. African Civet, pieejams šeit: http://www.predatorconservation.com/civet.htm

Interesanti Raksti