Jerboa

Jerboa zinātniskā klasifikācija

Karaliste
Animalia
Patvērums
Chordata
Klase
Zīdītāji
Pasūtījums
Rodentija
Ģimene
Dipodidae

Jerboa aizsardzības statuss:

Vismazāk rūpes

Jerboa Atrašanās vieta:

Āfrika
Āzija

Jerboa fakti

Dzīvotne
Tuksneši un stepes
Plēsoņa
Pūces, lapsas, kaķi un čūskas
Diēta
Augi, saknes un mazi kukaiņi
Dzīvesveids
  • Krēsla
  • zemes
Atrašanās vieta
Āzija un Ziemeļāfrika
Sauklis
Sīks grauzējs ar ķenguram līdzīgu lēcienu!
Grupa
Zīdītājs

Jerboa fiziskās īpašības

Svars
0,8 līdz 1,3 unces

Jerboa aste parasti ir garāka nekā tā galva un ķermenis kopā.



Džerboa ir mazs, lecošs grauzējs, kas dzīvo Ziemeļāfrikas un Āzijas tuksnešos. Viņi ir neticami mīļi, un viņiem ir ļoti garas ausis, astes un aizmugurējās kājas, kas viņiem piešķir gandrīz karikatūras izskatu. Viņiem ir arī īpaši pielāgotas kājas, kas ļauj pārvietoties, lecot kā ķengurs.



Interesanti Raksti