Flamingo

Flamingo zinātniskā klasifikācija

Karaliste
Animalia
Patvērums
Chordata
Klase
Putni
Pasūtījums
Phoenicopteriformes
Ģimene
Phoenicopteridae
Ģints
Phoenicopterus
Zinātniskais nosaukums
Phoenicopterus

Flamingo saglabāšanas statuss:

Vismazāk rūpes

Flamingo atrašanās vieta:

Āfrika
Āzija
Centrālamerika
Eirāzija
Eiropa
Ziemeļamerika
Dienvidamerika

Flamingo fakti

Galvenais laupījums
Aļģes, zivis, kukaiņi
Atšķirīga iezīme
Garš, izliekts knābis un miegs, stāvot uz vienas kājas
Spārnu platums
100 cm - 180 cm (59 collas - 71 collas)
Dzīvotne
Lieli ezeri un augu mazāk lagūnu
Plēsoņa
Cilvēks, ērgļi, savvaļas suņi
Diēta
Visēdājs
Dzīvesveids
  • Saime
Mīļākais ēdiens
Aļģes
Tips
Putns
Vidējais sajūga izmērs
1
Sauklis
Guļ tikai uz vienas kājas!

Flamingo fiziskās īpašības

Krāsa
  • Zils
  • Balta
  • apelsīns
  • Rozā
Ādas tips
Spalvas
Maksimālais ātrums
31 jūdzes stundā
Mūžs
15 - 30 gadi
Svars
2kg - 4kg (4.4lbs - 8.8lbs)
Augstums
100 cm - 150 cm (39 collas - 59 collas)

Flamingo ir liels krāsains putns, kas sastopams gan Dienvidamerikā, gan Āfrikā. Flamingo ir sastopams arī siltākajos Eiropas dienvidos un Āzijas rietumos.



Flamingo uzturas aptuveni 200 putnu baros un barojas ar zivīm vēl upēs un ezeros. Flamingo parasti kļūst apmēram 30 gadus vecs, lai gan nav nekas neparasts, ka daži flamingo kļūst 50 gadus veci.



Lielākajai daļai flamingo sugu ir sārta / oranža krāsa, tomēr dažas no tām var būt baltas, melnas vai pat zilas. Flamingo krāsa rodas no tā, ka flamingo apēd tāda veida aļģes, kas pēc tam pārvērš flamingo par mums tik pazīstamo koši rozā putnu.

Flamingo bieži redzams ezera krastos, kas stāv uz vienas kājas. Flamingo patiesībā guļ, kad atrodas uz vienas kājas, bet dīvaini ir tas, ka tikai puse no flamingo patiesībā guļ - puse, kurā atrodas joprojām stāvošā kāja, paliek aktīva. Pēc tam flamingo mainās, lai atlikusī puse varētu nedaudz atpūsties, un tā puse, kas gulēja, atkal kļūst aktīva.



Visā pasaulē ir sešas dažādas flamingo sugas. Dažādas flamingo sugas ir lielākā flamingo, kas ir visizplatītākā flamingo suga, kas sastopama Āfrikā, Dienvideiropā un Dienvidāzijā. Mazākais flamingo ir visizplatītākā flamingo suga, un tā sastopama Āfrikā un Ziemeļindijā. Čīles flamingo ir liela flamingo suga, kas sastopama Dienvidamerikā. Džeimsa flamingo ir maza un smalka flamingo suga, kas sastopama Andu kalnos Peru, Čīlē, Bolīvijā un Argentīnā. Andu flamingo ir cieši saistīts ar Džeimsa flamingo, un tas ir sastopams arī Andu kalnos Peru, Čīlē, Bolīvijā un Argentīnā. Amerikāņu flamingo ir liela flamingo suga, kas sastopama Karību jūras salās un Galapagu salās.

Flamingos izmanto lielos, dīvainas formas knābjus, lai filtrētu garneles no ūdens. Flamingo izmanto dīvainas formas otrādi apgrieztu knābi, lai atdalītu dubļus un pārtiku ūdenī. Flamingo mute ir pārklāta ar maziem matiņiem, kurus sauc par lamellām, kas palīdz filtrēt ūdeni, un flamingo ir arī raupja mēle, kuru flamingo izmanto arī, lai filtrētu pārtiku no ūdens.

Lai gan flamingos ligzdo tikai reizi gadā, ir zināms, ka flamingo kolonijas vairojas jebkurā gada laikā. Flamingo sasniedz dzimumbriedumu (tas nozīmē, ka flamingo spēj vairoties), kad flamingo ir vecumā no 3 līdz 6 gadiem. Flamingos ligzdas būvē no dubļiem, akmeņiem un spalvām un to dara apmēram 6 nedēļas pirms olu dēšanas. Flamingo mēdz dēt tikai vienu olu, kas izšķiļas pēc 30 dienu inkubācijas perioda. Ir zināms, ka gan flamingo māte, gan flamingo tēvs palīdz audzināt flamingo cāli.



Flamingo savvaļā ir salīdzinoši maz plēsēju, taču tas ir atkarīgs no teritorijas, kurā flamingo dzīvo. Cilvēku mednieki, savvaļas suņi un krokodili ir galvenie flamingo plēsēji, kā arī ērgļi, kas upurē flamingo olas un neaizsargātos flamingo cāļus.

Skatīt visu 26 dzīvnieki, kas sākas ar F

Avoti
  1. Deivids Burnijs, Dorlinga Kinderslija (2011) dzīvnieks, Vispasaules savvaļas dabas galīgais vizuālais ceļvedis
  2. Toms Džeksons, Lorenca grāmatas (2007) Pasaules dzīvnieku enciklopēdija
  3. Deivids Burnijs, Kingfisher (2011) Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Ričards Makajs, Kalifornijas Universitātes izdevniecība (2009) Apdraudēto sugu atlants
  5. Deivids Bērnijs, Dorlinga Kinderslija (2008) Ilustrētā dzīvnieku enciklopēdija
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Dzīvnieku enciklopēdija
  7. Kristofers Perrins, Oksfordas Universitātes apgāds (2009) Putnu enciklopēdija

Interesanti Raksti