Kakadu

Kakadu zinātniskā klasifikācija

Karaliste
Animalia
Patvērums
Chordata
Klase
Putni
Pasūtījums
Psittaciformes
Ģimene
Kakadu

Kakadu saglabāšanas statuss:

Neaizsargāta

Kakadu vieta:

Āzija
Okeānija

Kakadu jautrais fakts:

Viens no trokšņainākajiem putniem pasaulē!

Kakadu fakti

Jaunā vārds
Cāļi vai inkubējamie mazuļi
Grupas uzvedība
  • Saime
Jautrs fakts
Viens no trokšņainākajiem putniem pasaulē!
Visizcilākā iezīme
Spalvu cekuls uz galvas
Spārnu platums
Atšķiras
Dzīvotne
Meži, birzis un līdzenumi
Plēsoņa
Piekūni, ērgļi, pūces, čūskas un kaķi
Diēta
Visēdājs
Mīļākais ēdiens
Augļi, sēklas un bumbuļi
Parastais nosaukums
Kakadu
Atrašanās vieta
Austrālija, Jaungvineja, Filipīnas, Indonēzija un Klusā okeāna salas
Sauklis
Ļoti sabiedrisks, gudrs un pļāpīgs putns.
Grupa
Putni

Kakadu fizikālās īpašības

Ādas tips
Spalvas
Mūžs
20 līdz 70 gadi savvaļā
Svars
300 g - 1 200 g (0,66 mārciņas - 2,65 mārciņas)
Garums
30 cm - 76 cm (12 collas - 30 collas)
Dzimumgatavības vecums
3 līdz 7 gadi

Kakadu ir gudrs un runīgs putns, kura galvā ir izcils apspalvojums.



Lojāls, gādīgs un rotaļīgs, kakadu augstā enerģija un trokšņainā uzvedība atspoguļo tā bagātīgo emocionālo iekšējo dzīvi. Šiem putniem ir diezgan draudzīgs temperaments un dažreiz tie ir labi pavadoņi cilvēkiem kā mājdzīvniekiem. Dzimtajā Āzijas un Klusā okeāna reģiona biotopā kakadu ir pazīstams skats pat dažos pilsētu un piepilsētu teritorijās , taču viņu nekārtīgā un destruktīvi rotaļīgā uzvedība ne vienmēr liek viņiem laipni gaidīt vietējos iedzīvotājus.



Rozā kakadu

Interesanti Raksti