Earwig

Earwig zinātniskā klasifikācija

Karaliste
Animalia
Patvērums
Arthropoda
Klase
Kukaiņi
Pasūtījums
Dermaptera
Zinātniskais nosaukums
Dermaptera

Ausu parka saglabāšanas statuss:

Vismazāk rūpes

Earwig atrašanās vieta:

Āfrika
Āzija
Centrālamerika
Eirāzija
Eiropa
Ziemeļamerika
Okeānija
Dienvidamerika

Earwig fakti

Galvenais laupījums
Augi, ziedi, kukaiņi
Atšķirīga iezīme
Asas knaibles un smalki spārni
Dzīvotne
Zāle un meži
Plēsoņa
Krupji, putni, vaboles
Diēta
Visēdājs
Vidējais metiena lielums
piecdesmit
Mīļākais ēdiens
Augi
Parastais nosaukums
Earwig
Sugu skaits
1800
Atrašanās vieta
Visā pasaulē
Sauklis
Ir gandrīz 2000 dažādu sugu!

Earwig fiziskās īpašības

Krāsa
  • Dzeltens
  • Tātad
Ādas tips
Apvalks
Svars
2g - 5g (0,07oz - 0,1oz)
Garums
1 cm - 3 cm (0,4 collas - 1,2 collas)

Ausu parūka ir maza izmēra kukainis, kas sastopams dažādos biotopos visā pasaulē. Amerikas, Austrālijas un Eirāzijas kontinentos ir gandrīz 2000 dažādu ausu šķirņu sugu.



Auskaram ir mazs ķermeņa izmērs, kas ir sadalīts trīs daļās līdzīgi kā daudzas citas kukaiņu sugas. Auskara vēderam ir asi knaibles un lieli spārni, kas parasti paliek noslēpti pret auskaru ķermeni. Neskatoties uz to, ka auskari spēj lidot, viņi bieži to nedara.



Auskari ir nakts dzīvnieki, kas dienas laikā bieži slēpjas mazās, mitrās plaisās, un naktī ir aktīvi. Lapu, ziedu un dažādu kultūru bojājumi parasti tiek vainoti auskariem, taču viņi ēd arī dažus kukaiņus, kas tos sabojā.

Tiek uzskatīts, ka auskars savu vārdu ir ieguvis no cilvēkiem, kuri baidās, ka ausis ielīda jūsu ausī, lai dētu olas. Lai gan tas nav vienīgais auskaru nolūks, tas noteikti tiek uzskatīts par iespējamu, jo viņiem patīk šauras, siltas telpas, piemēram, auss kanāls.



Ausu parūka ir visēdājs dzīvnieks, kas nozīmē, ka ausis ēdīs gandrīz visu, ko vien var atrast. Auskari lielāko daļu laika pavada, barojoties ar dažādiem citiem kukaiņiem un augiem, ieskaitot ziedus, augļus un lapas.

Mazo izmēru dēļ auskariem ir vairāki dabiski plēsēji, lai kur viņi arī dzīvotu pasaulē. Abinieki, piemēram, vardes, tritoni un krupji, ir vieni no izplatītākajiem ausu plēsējiem kopā ar putniem un citiem lielākiem kukaiņiem, piemēram, vabolēm.

Sieviešu auskaru dēj līdz 80 mazām olām, kas izšķiļas pāris nedēļu laikā. Ir zināms, ka auskaru mātītes ļoti aizsargā savus mazuļus, bieži viņus uzraugot, līdz viņas ir sasniegušas otro moult (dzīves laikā ausis ir plosījušās 5 reizes).



Skatīt visus 22 dzīvnieki, kas sākas ar E

Avoti
  1. Deivids Burnijs, Dorlinga Kinderslija (2011) dzīvnieks, Vispasaules savvaļas dabas galīgais vizuālais ceļvedis
  2. Toms Džeksons, Lorenca grāmatas (2007) Pasaules dzīvnieku enciklopēdija
  3. Deivids Burnijs, Kingfisher (2011) Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Ričards Makajs, Kalifornijas Universitātes izdevniecība (2009) Apdraudēto sugu atlants
  5. Deivids Bērnijs, Dorlinga Kinderslija (2008) Ilustrētā dzīvnieku enciklopēdija
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Dzīvnieku enciklopēdija

Interesanti Raksti