Bebrs

Bebru zinātniskā klasifikācija

Karaliste
Animalia
Patvērums
Chordata
Klase
Mammalia
Pasūtījums
Rodentija
Ģimene
Castoridae
Ģints
Bebrs
Zinātniskais nosaukums
Castor Canadensis

Bebru aizsardzības statuss:

Netālu no draudiem

Bebra atrašanās vieta:

Eirāzija
Eiropa
Ziemeļamerika
Okeāns

Bebru fakti

Galvenais laupījums
Koku miza, vītols, ūdens lilija
Atšķirīga iezīme
Caurspīdīgi plakstiņi un liela, plakana aste
Dzīvotne
Sausais mežs un tuksnesis
Plēsoņa
Vilks, Lācis, Lūsis
Diēta
Zālēdājs
Vidējais metiena lielums
4
Dzīvesveids
  • Vientuļnieks
Mīļākais ēdiens
Koku miza
Tips
Zīdītājs
Sauklis
No nūjām un lapām uzbūvē aizsprostu!

Bebru fiziskās īpašības

Krāsa
  • Brūns
  • Pelēks
Ādas tips
Kažokādas
Maksimālais ātrums
34 jūdzes stundā
Mūžs
15 - 20 gadi
Svars
16kg - 27kg (35lbs - 60lbs)
Garums
80 cm - 120 cm (31 collas - 47 collas)

Bebri ir vislabāk pazīstami ar savu atšķirīgo māju celtniecību, ko var redzēt upēs un strautos. Bebru aizsprosts ir veidots no zariem, spieķiem, lapām un dubļiem, un tas ir pārsteidzoši spēcīgs. Šeit bebri var noķert ēdienu un peldēties ūdenī.



Bebri ir nakts dzīvnieki, kas sastopami Eiropas un Ziemeļamerikas mežos (Kanādas bebrs ir visizplatītākais bebrs). Bebri izmanto savas lielās, plakanās formas astes, lai palīdzētu uzbūvēt aizsprostu, un tas arī ļauj bebriem peldēt ar ātrumu līdz 30 mezgliem stundā.



Bebra nozīmi Kanādā atzīst fakts, ka uz vienas no viņu monētām ir Kanādas bebrs.

Bebru kolonijas bebru koloniju dzīvotnē rada vienu vai vairākus aizsprostus, lai nodrošinātu nekustīgu, dziļu ūdeni, lai aizsargātu bebrus no plēsējiem. Bebri izmanto arī dziļūdeni, kas izveidots, izmantojot bebru aizsprostus, un peldot pārtiku un celtniecības materiālus gar upi.



1988. gadā Ziemeļamerikas bebru populācija bija 60–400 miljoni. Jaunākie pētījumi liecina, ka savvaļā tagad ir aptuveni 6–12 miljoni bebru. Bebru populācijas samazināšanās ir saistīta ar bebru medībām pēc kažokādām un bebru dziedzeriem, kurus izmanto kā zāles un smaržas. Bebrs tiek medīts arī tāpēc, ka bebru koku novākšana un bebru ūdensceļu applūšana var traucēt citu cilvēku zemes izmantošanu.

Bebri ir pazīstami ar bīstamības signālu, ko bebrs izdara, kad bebrs izbrīnījies vai nobijies. Peldošais bebrs ātri nirs, vienlaikus ar platu asti spēcīgi uzsitot ūdeni. Tas nozīmē, ka bebrs rada skaļu sitienu, ko var dzirdēt lielos attālumos virs un zem ūdens. Šis bebru brīdinājuma troksnis kalpo kā brīdinājums bebriem apkārtnē. Kad bebrs ir devis šo bīstamības signālu, tuvumā esošie bebri nirst un kādu laiku vairs nevar atgriezties.

Bebri uz sauszemes darbojas lēni, bet bebri ir labi peldētāji, kas vienlaikus var uzturēties zem ūdens pat 15 minūtes. Ziemā bebrs nemiedzas ziemas guļas stāvoklī, bet tā vietā zem ūdens glabā nūjas un baļķus, ar kuriem bebrs pēc tam var baroties aukstajā ziemā.



Skatīt visus 74 dzīvnieki, kas sākas ar B

Kā teikt Bebru ...
ČehuBebrs
DāņuBebrs
VācuPipari
AngļuBebrs
IgauņuKobras
SpāņuBebrs
SomuBebri
FrančuBebrs
Ebreju valodāCeltnieks (dzīvnieks)
UngāruBebrs
Itāļu valodaBebrs
HolandiešuBebri
AngļuBebrs
PortugāļuBebrs
ZviedruBebri
TurkuKunduz
Avoti
  1. Deivids Burnijs, Dorlinga Kinderslija (2011) dzīvnieks, Vispasaules savvaļas dabas galīgais vizuālais ceļvedis
  2. Toms Džeksons, Lorenca grāmatas (2007) Pasaules dzīvnieku enciklopēdija
  3. Deivids Burnijs, Kingfisher (2011) Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Ričards Makajs, Kalifornijas Universitātes izdevniecība (2009) Apdraudēto sugu atlants
  5. Deivids Bērnijs, Dorlinga Kinderslija (2008) Ilustrētā dzīvnieku enciklopēdija
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Dzīvnieku enciklopēdija
  7. Deivids V. Makdonalds, Oksfordas Universitātes izdevniecība (2010) Zīdītāju enciklopēdija

Interesanti Raksti