Cūkdelfīns

Cūkdelfīnu zinātniskā klasifikācija

Karaliste
Animalia
Patvērums
Chordata
Klase
Mammalia
Pasūtījums
Artiodactyla
Ģimene
Phocoenidae

Cūkdelfīnu saglabāšanas statuss:

Vismazāk rūpes

Cūkdelfīnu atrašanās vieta:

Eiropa
Ziemeļamerika
Okeāns

Cūkdelfīnu fakti

Medījums
Kalmāri, zivis, astoņkāji un vēžveidīgie
Jaunā vārds
Kucēni, teļi
Grupas uzvedība
  • Sociālais
Paredzamais iedzīvotāju skaits
840 000
Lielākais drauds
Komerciālie zvejas tīkli, ūdens piesārņojums un trokšņa piesārņojums
Visizcilākā iezīme
Trīsstūrveida muguras spura, noapaļota galva
Citi vārdi)
Lāceņu cūka
Grūtniecības periods
10-11 mēneši
Dzīvotne
Līči, estuāri, okeāni, ostas, fjordi un upes
Plēsoņa
Orkas, lielās haizivis un delfīni
Diēta
Plēsējs
Vidējais metiena lielums
Viens
Dzīvesveids
  • Dienu un nakti
Parastais nosaukums
Cūkdelfīns
Sugu skaits
7
Atrašanās vieta
Pie Aļaskas, ASV austrumu, Grenlandes, Āfrikas rietumu un Eiropas rietumu krastiem
Sauklis
Pārsteidzoši, ka ne delfīns!

Cūkdelfīnu fiziskās īpašības

Ādas tips
Mati
Maksimālais ātrums
34 jūdzes stundā
Mūžs
Atšķiras pēc sugas
Svars
110-490 mārciņas.
Garums
4'7 '- 7'7'
Dzimumgatavības vecums
2-8 gadi
Zīdīšanas vecums
7-24 mēneši

Cūkdelfīns var peldēt tikpat ātri kā 34 jūdzes stundā!



Ir septiņas cūkdelfīnu sugas, un tās bieži sajauc ar delfīniem. Šie zīdītāji dzīvo upēs, grīvās un līčos daudzās pasaules vietās. Cūkdelfīns var ienirt vairāk nekā 600 pēdas okeāna dziļumos. Cūkdelfīni sazinās savā starpā ar svilpieniem un klikšķiem.



Interesanti Raksti