Indijas zilonis

Indijas ziloņu zinātniskā klasifikācija

Karaliste
Animalia
Patvērums
Chordata
Klase
Mammalia
Pasūtījums
Proboscidea
Ģimene
Elephantidae
Ģints
Elefass
Zinātniskais nosaukums
Elephas maximus indicus

Indijas ziloņu aizsardzības statuss:

Apdraudēts

Indijas ziloņu atrašanās vieta:

Āzija

Indijas ziloņu fakti

Galvenais laupījums
Zāle, augļi, saknes
Atšķirīga iezīme
Garš bagāžnieks un lielas kājas
Dzīvotne
Lietus meži un tropu meži
Plēsoņa
Cilvēks, Tīģeris
Diēta
Zālēdājs
Vidējais metiena lielums
1
Dzīvesveids
  • Ganāmpulks
Mīļākais ēdiens
Zāle
Tips
Zīdītājs
Sauklis
Atrasts visā Āzijas dienvidaustrumos!

Indijas ziloņu fiziskās īpašības

Krāsa
  • Brūns
  • Pelēks
  • Melns
Ādas tips
Āda
Maksimālais ātrums
27 jūdzes stundā
Mūžs
55 - 70 gadi
Svars
3000 kg - 5 000 kg (6500 mārciņas - 11 000 mārciņas)
Augstums
2 m - 3 m (7 pēdas - 10 pēdas)

Indijas zilonis ir Āzijas ziloņu pasuga, kurā ietilpst Indijas zilonis, Sumatras zilonis, Šrilankas zilonis un Borneo zilonis. Indijas zilonis ir visplašāk izplatītais no četrām Āzijas ziloņu pasugām.



Indijas zilonis ir sastopams visā Āzijas dienvidaustrumos, tostarp Bangladešā, Butānā, Kambodžā, Ķīnā, Laosā, Malaizijas pussalā, Birmā, Nepālā, Pakistānā, Taizemē un Vjetnamā, un, lai arī tiek izplatīts, tiek uzskatīts, ka savvaļas Indijas ziloņu populācija ir tikai aptuveni 20 000 indivīdu.



Indijas ziloņi simtiem gadu ir pieradināti meža dēļ un bieži notiek kaujas. Āzijas dienvidaustrumu daļā ir daudz vietu, kur Indijas ziloņi tiek turēti tūristu braukšanai, un pret viņiem bieži izturas diezgan slikti. Visi Āzijas ziloņi ir labi pazīstami ar savu milzīgo spēku un draudzīgumu pret cilvēkiem.

Indijas zilonim ir mazākas ausis nekā Āfrikas zilonim, un Indijas zilonim ir arī vairāk izliekts mugurkauls nekā Āfrikas zilonim. Atšķirībā no Āfrikas ziloņiem, Indijas ziloņu mātītēm ļoti reti ir ilkņi, un, ja Indijas ziloņu mātītei patiešām ir ilkņi, tie parasti ir tikko redzami un tos var redzēt tikai tad, kad Indijas ziloņu mātīte atver muti.



Indijas zilonis ievēro stingrus migrācijas ceļus, kurus nosaka musonu sezona. Indijas ziloņu ganāmpulka vecākais zilonis ir atbildīgs par tā Indijas ziloņu ganāmpulka migrācijas ceļa atcerēšanos. Šī Indijas ziloņu migrācija parasti notiek starp slapjo un sauso sezonu, un problēmas radās, kad fermas tika uzceltas gar Indijas ziloņu ganāmpulku migrācijas ceļiem, jo ​​Indijas ziloņi izraisīja lielu postījumu jaunizveidotajā lauksaimniecības zemē.

Indijas ziloņi ir zālēdāji dzīvnieki, kas nozīmē, ka viņi ēd tikai augus un augu vielas, lai iegūtu visas uzturēšanai nepieciešamās uzturvielas. Indijas ziloņi ēd visdažādāko veģetāciju, ieskaitot zāles, lapas, dzinumus, mizas, augļus, riekstus un sēklas. Indijas ziloņi bieži izmanto savu garo stumbru, lai palīdzētu viņiem savākt pārtiku.

Lielo izmēru dēļ Indijas ziloņu dabiskajā vidē ir ļoti maz plēsēju. Bez cilvēku medniekiem tīģeri ir galvenais Indijas ziloņa plēsējs, lai gan viņi mēdz medīt mazākos Indijas ziloņu teļus, nevis daudz lielākos un spēcīgākos pieaugušos.



Indijas ziloņu mātītes parasti spēj vairoties līdz 10 gadu vecumam un pēc 22 mēnešu grūsnības perioda dzemdē vienu indiešu ziloņu teļu. Kad Indijas ziloņu teļš pirmo reizi piedzimst, tas sver apmēram 100 kg, un to māte kopj arī citas ganāmpulkā esošās Indijas ziloņu mātītes (pazīstamas kā tantes). Indijas ziloņu zīdainis paliek kopā ar māti līdz apmēram 5 gadu vecumam un iegūst neatkarību, tēviņi bieži pamet ganāmpulku un teļu mātītes paliek.

Mūsdienās Indijas zilonis tiek uzskatīts par dzīvnieku, kuram draud tieša izmiršana, jo Indijas ziloņu populācija kritiski samazinās. Tiek uzskatīts, ka Indijas ziloņi galvenokārt cieš no dzīvotņu zaudēšanas mežu izciršanas un cilvēku malumednieku medību dēļ uz ziloņkaula ilkņiem.

Skatīt visus 14 dzīvnieki, kas sākas ar I

Avoti
  1. Deivids Burnijs, Dorlinga Kinderslija (2011) dzīvnieks, Vispasaules savvaļas dabas galīgais vizuālais ceļvedis
  2. Toms Džeksons, Lorenca grāmatas (2007) Pasaules dzīvnieku enciklopēdija
  3. Deivids Burnijs, Kingfisher (2011) Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Ričards Makajs, Kalifornijas Universitātes izdevniecība (2009) Apdraudēto sugu atlants
  5. Deivids Bērnijs, Dorlinga Kinderslija (2008) Ilustrētā dzīvnieku enciklopēdija
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Dzīvnieku enciklopēdija
  7. Deivids V. Makdonalds, Oksfordas Universitātes izdevniecība (2010) Zīdītāju enciklopēdija

Interesanti Raksti