baltais tīģeris



Baltā tīģera zinātniskā klasifikācija

Karaliste
Animalia
Patvērums
Chordata
Klase
Zīdītāji
Pasūtījums
Carnivora
Ģimene
Felidae
Ģints
Pantera
Zinātniskais nosaukums
Panthera tigris tigris

Baltā tīģera aizsardzības statuss:

Apdraudēts

Baltā tīģera atrašanās vieta:

Āzija
Eirāzija

Baltā tīģera izklaides fakts:

Neviens nav redzēts savvaļā jau 50 gadus!

Baltā tīģera fakti

Medījums
Brieži, liellopi, mežacūkas
Vārds Jauns
Cub
Grupas uzvedība
  • Vientuļnieks
Jautrs fakts
Neviens nav redzēts savvaļā jau 50 gadus!
Paredzamais iedzīvotāju skaits
0 savvaļā
Lielākais drauds
Biotopa zaudēšana
Visizcilākā iezīme
Balta kažokāda ar spilgtām, zilām acīm
Citi vārdi)
Baltais Bengālijas tīģeris
Grūtniecības periods
103 dienas
Dzīvotne
Blīvs džungļu un mangrovju purvs
Plēsoņa
Cilvēks
Diēta
Plēsējs
Vidējais metiena lielums
3
Dzīvesveids
  • Diennakts
Parastais nosaukums
baltais tīģeris
Sugu skaits
1
Atrašanās vieta
Indijas subkontinents
Sauklis
Neviens nav redzēts savvaļā jau 50 gadus!
Grupa
Zīdītājs

Baltā tīģera fiziskās īpašības

Krāsa
  • Brūns
  • Melns
  • Balta
  • apelsīns
Ādas tips
Kažokādas
Maksimālais ātrums
60 jūdzes stundā
Mūžs
10 - 20 gadi
Svars
140kg - 300kg (309lbs - 660lbs)
Garums
2,4 m - 3,3 m (6,8 pēdas - 11 pēdas)
Dzimumgatavības vecums
3 - 4 gadi
Zīdīšanas vecums
6 mēneši

Baltā tīģera klasifikācija un evolūcija

Baltais tīģeris (pazīstams arī kā Baltās Bengālijas tīģeris) ir tīģeru pasuga, kas sastopama visā Indijas subkontinentā. Lai gan vēsturiski Baltā tīģera darbības rādiuss ir ļoti liels, šie dzīvnieki ir neticami reti, jo to krāsa ir atkarīga no bojāta, recesīva gēna, ko nodod viņu vecāki. Pēdējo pāris gadsimtu laikā baltais tīģeris savvaļā ir kļuvis vēl retāks, pateicoties trofeju medībām vai sagūstīšanai eksotisko lolojumdzīvnieku tirdzniecībai, un pēdējos 50 gadus šie netveramie plēsēji nav novēroti. Mūsdienās Balto tīģeri joprojām var atrast nedaudzos zooloģiskajos dārzos un dzīvnieku patvērumos visā pasaulē, un šie lielie un skaistie kaķi bieži ir zvaigžņu pievilcība. Kopā ar Bengālijas tīģeri Baltais tīģeris tiek uzskatīts par otro lielāko tīģeru sugu pasaulē aiz Sibīrijas tīģera.



Baltā tīģera anatomija un izskats

Baltais tīģeris ir liels un spēcīgs dzīvnieks, kura svars var sasniegt 300 kg un garums pārsniedz 3 metrus. Atšķirībā no baltajām variācijām, kas atrodamas citās dzīvnieku sugās, Baltais tīģeris nav albīns, jo viņiem joprojām ir kāda veida pigments, kas rada viņu kažokādas krāsu, jo ir zināms, ka daži cilvēki saglabā baltas krāsas kažokādas oranžu nokrāsu. Tāpat kā citas tīģeru sugas, arī baltajam tīģerim ir melnas vai tumši brūnas svītras, kas vertikāli iet gar ķermeni, un kuru raksts ir raksturīgs gan tīģeru sugai, gan indivīdam. Kopā ar kažokādas krāsas izmaiņām Baltā tīģera vecāku pārnēsātais gēns nozīmē arī to, ka viņiem ir zilas acis, nevis zaļas vai dzeltenas krāsas parasto Bengālijas tīģeru acis. Neskatoties uz Baltā Tīģera kažokādu skaistumu, tas faktiski rada šīm personām neizdevīgu stāvokli, jo viņi nav tik viegli maskēti apkārtējos džungļos.



Baltā tīģera izplatība un biotops

Baltais tīģeris kādreiz būtu bijis atrodams lielākajā daļā Indijas un apkārtējo valstu, taču to diapazons ir dramatiski samazinājies, it īpaši pēdējo aptuveni 100 gadu laikā. Mūsdienās Bengālijas tīģeris ir atrodams nelielās dabiskās dzīvotnes kabatās Indijā, Nepālā, Butānā un Bangladešā, un, lai gan populācijas stipri samazinās, tās joprojām ir vislielākās tīģeru sugas pasaulē. Tie ir sastopami dažādos biotopos, tostarp tropu mežos, mangrovju purvos un mitros džungļos, kas parasti atbalsta blīvu veģetāciju un kuriem ir labs saldūdens avots. Kaut arī Balto tīģeri savulaik varēja atrast savvaļā, ļoti reti ir tas, ka gēns, kas pārnēsā vecākus, patiešām pārojas, un, strauji samazinoties Bengālijas tīģeru skaitam visā to dabiskajā diapazonā, izredzes uz to, ka baltie tīģeri tiks ražoti, kļūst arvien mazāka. diena.

Baltā tīģera uzvedība un dzīvesveids

Tāpat kā citas tīģeru sugas, arī baltais tīģeris ir vientuļš dzīvnieks, jo tas ļauj šim lielajam plēsējam efektīvāk ielīst upurim blīvajos džungļos. Lai gan Baltais tīģeris nav nakts, viņi lielāko daļu medību veic naktīs, jo tas viņiem palīdz arī veiksmīgāk medīt. Baltajiem tīģeriem ir neticama dzirde un redze, kas kopā ar viņu slepenību palīdz viņiem medīt džungļos tumsā. Katrs tīģeris aizņem lielu teritoriju, ko uz kokiem iezīmē urīna un naglu zīmes, un tā izmērs var sasniegt 75 kvadrātjūdzes. Neskatoties uz to, ka tie ir vientuļi dzīvnieki, izņemot pārošanās periodu, baltā tīģera tēviņu teritorijas var pārklāties ar vairāku sieviešu teritorijām, īpaši apgabalos, kuros ir daudz laupījumu. Baltā tīģera tēviņš tomēr nikni aizstāvēs savu plāksteri no citiem tēviņiem, kuri, iespējams, mēģina nozagt viņu vietu.



Baltā tīģera reprodukcijas un dzīves cikli

Lai ražotu Balto tīģeri, abiem tā vecākiem ir jānes gēns. Baltos tīģerus tēviņus un sievietes piesaista viens otrs ar to rūkoņu un smaržu zīmēm, un, kad viņi ir pārojušies, tēviņš un sieviete iet katrs savu ceļu. Pēc grūtniecības perioda, kas ilgst apmēram 3 ar pusi mēnešus, baltā tīģera mātīte dzemdē līdz 5 mazuļiem, kuri ir akli un sver aptuveni 1 kg, un tiem var būt vai nu balta, vai oranža kažokāda. Baltā tīģera mazuļi piesūc mātes pienu un sāk ēst gaļu, ko viņa viņiem ir noķērusi, kad viņiem ir apmēram 2 mēneši, un četrus mēnešus vēlāk viņi tiek atšķirti. Baltā tīģera mazuļi sāk pavadīt māti medībās un galu galā pamet viņu un sāk savu vientuļo dzīvi džungļos, kad ir apmēram 18 mēnešu vecumā. Balto tīģeru vidējais mūža ilgums ir 12 gadi, kas nebrīvē var būt ilgāks.

Baltā tīģera diēta un laupījums

Tāpat kā citas tīģeru sugas, baltais tīģeris ir gaļēdājs dzīvnieks, kas nozīmē, ka tas medī un ēd citus dzīvniekus tikai tāpēc, lai iegūtu nepieciešamo barību. Baltais tīģeris savā vidē ir virsotnes plēsējs, kurš medī savu laupījumu, nakts tumsā slepeni to meklējot. Baltais tīģeris galvenokārt medī lielus, zālēdājus, tostarp briežus, mežacūkas, liellopus un kazas, kas barojas gan džungļos, gan tās nomalē. Baltajam tīģerim ir vairāki pielāgojumi, lai palīdzētu gan noķert, gan nogalināt savu upuri, tostarp būt spēcīgam un spēcīgam, neticami ātri, kā arī ar gariem un asiem nagiem un zobiem. Pieaugot cilvēku apdzīvotajām vietām, Baltā Bengālijas tīģeris stumjas mazākos un mazākos vēsturiskā diapazona kabatās, parasti ir zināms arī, ka viņi medī un nogalina mājlopus, turklāt ieeja ciematos kļūst arvien izplatītāka.

Baltā tīģera plēsēji un draudi

Dabiskajā vidē Baltajam tīģerim nav plēsēju, jo tas pats ir tik liels un spēcīgs dzīvnieks. Cilvēki tos tomēr smagi skar un ir bijuši simtiem gadu, jo viņi ir gan notverti, gan medīti pēc skaistuma, un ir zaudējuši ievērojamu daļu sava vēsturiskā diapazona mežu izciršanai gan augošo cilvēku apmetņu, gan lauksaimniecības dēļ. Zaudējot mežā, samazinās arī Baltā tīģera upuris, tāpēc populācijas kļūst arvien grūtāk uzturēt. Fakts, ka daži Bengālijas tīģeri, kas paliek savvaļā, kļūst arvien izolētāki, nozīmē, ka ir mazāka iespēja, ka tiks ražoti baltie tīģeri, un tas kopā ar spēcīgo iedzīvotāju skaita samazināšanos varētu nozīmēt, ka baltie tīģeri ir pazuduši no savvaļas mūžīgi.



Baltā tīģera interesanti fakti un funkcijas

Dīvainā kārtā tiek uzskatīts, ka Baltajam tīģerim ir nedaudz mazāks dzīves ilgums nekā parastajam Bengālijas tīģerim. Lai gan savvaļā par to nekas neliecina, nebrīvē veiktie pētījumi secina, ka tas ir saistīts ar Baltā Tīģera mutācijas gēniem un inbridāciju, kas nepieciešama, lai turpinātu Baltā tīģera audzēšanu nebrīvē. Viens no lielākajiem iemesliem, kāpēc Baltā Tīģera dabā kļūst arvien retāk un retāk, ir fakts, ka viņus bieži notver bagātie, kas tur viņus kā neticami eksotisku mājdzīvnieku. Baltais tīģeris ir viens no daudzpusīgākajiem un pielāgojamākajiem plēsējiem Āzijas džungļos, jo skriešanas laikā viņi ir ne tikai neticami ātri un veikli, bet arī ļoti spējīgi peldētāji, ļaujot tiem aizsniegt dabiskās robežas, piemēram, upes un mitrājus.

Baltā tīģera attiecības ar cilvēkiem

Kopš viņu pirmās nonākšanas nebrīvē, Cilvēki ir krustojuši baltos tīģerus biznesā, kas ir morāli apšaubāms un balstīts tikai uz peļņu. Kopš tā laika tiek uzskatīts, ka šis jau reti sastopamais dzīvnieks ir pilnībā pazudis, jo kopš 1900. gadu vidus nav apstiprinātu ziņojumu par Balto tīģeri. Lai gan runa ir vienkārši par diviem gēniem, kas pāro indivīdus, fakts, ka cilvēki viņus ir nomedījuši un pārņēmuši lielu daļu viņu dabiskās dzīvotnes, nozīmē, ka iespējas tam notikt nav ļoti lielas. Tomēr pastāv problēma, jo arvien biežāk Bengālijas tīģeri nonāk cilvēku apmetnēs, kas rada problēmas starp tīģeri un ciema iedzīvotājiem. Tā kā tīģeri kļūst aizvien neaizsargātāki dzīvnieki, viņu nošaušana ir nelikumīga, tāpēc viņi bieži atgriežas tajā pašā ciematā nakti pēc nakts.

Baltā tīģera aizsardzības statuss un dzīve šodien

Baltais tīģeris ir Bengālijas tīģeris, kas ir suga, kuru IUCN uzskaitījusi kā apdraudētu un tāpēc apkārtējā vidē tā ir nopietni apdraudēta. Aptuveni 100 000 tīģeru, kas tika atrasti džungļos un mangrovju purvos Āzijā, tika veikti 1900. gadu sākumā, taču mūsdienās tiek uzskatīts, ka savvaļā ir mazāk nekā 8000 tīģeru, no kuriem aptuveni 2000 ir Bengālijas tīģeri. Nav neviena Baltā tīģera indivīda, kas būtu atrodams ārpus gūsta.

Skatīt visu 33 dzīvnieki, kas sākas ar W

Kā teikt Baltais tīģeris ...
BulgāruBengālijas tīģeris
VācuBengālijas tīģeris
AngļuBengālijas tīģeris
SpāņuBengālijas tīģeris
SomuIndijas tīģeris
FrančuBengālijas tīģeris
Ebreju valodāBengāļu tīģeris
HorvātuBengālijas tīģeris
UngāruBengālijas tīģeris
JapāņuBengaltra
HolandiešuBengālijas tīģeris
AngļuBengaltiger
PoļuBengālijas tīģeris
PortugāļuBengālijas tīģeris
ZviedruBengāliešu tīģeris
ĶīniešuBengālijas tīģeris
TurkuBengālijas tīģeris
Itāļu valodaBengālijas tīģeris
Avoti
  1. Deivids Burnijs, Dorlinga Kinderslija (2011) dzīvnieks, Vispasaules savvaļas dabas galīgais vizuālais ceļvedis
  2. Toms Džeksons, Lorenca grāmatas (2007) Pasaules dzīvnieku enciklopēdija
  3. Deivids Burnijs, Kingfisher (2011) Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Ričards Makajs, Kalifornijas Universitātes izdevniecība (2009) Apdraudēto sugu atlants
  5. Deivids Bērnijs, Dorlings Kinderslijs (2008) Ilustrēta dzīvnieku enciklopēdija
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Dzīvnieku enciklopēdija
  7. Deivids V. Makdonalds, Oksfordas Universitātes izdevniecība (2010) Zīdītāju enciklopēdija
  8. Par Bengālijas tīģeriem pieejams šeit: http://www.imponline.com/FactsAndTips/Wild-Life-and-Nature/Bengal-tiger.aspx
  9. Informācija par balto tīģeri, pieejama šeit: http://www.tigerhomes.org/cam/white_tiger.cfm
  10. Par baltajiem tīģeriem pieejams šeit: http://www.indiantiger.org/white-tigers/white-tiger-information.html

Interesanti Raksti