Tropu putns

Tropisko putnu zinātniskā klasifikācija

Karaliste
Animalia
Patvērums
Chordata
Klase
Putni
Pasūtījums
Feontontiformas
Ģimene
Phaethontidae
Ģints
Fetons
Zinātniskais nosaukums
Fetons

Tropisko putnu aizsardzības statuss:

Vismazāk rūpes

Tropicbird atrašanās vieta:

Okeāns

Tropisko putnu fakti

Galvenais laupījums
Zivis. Kalmāri, lidojošās zivis
Atšķirīga iezīme
Garš smails knābis un liels ķermeņa izmērs
Spārnu platums
95 cm - 115 cm (37 collas - 45 collas)
Dzīvotne
Tropu salas un klintis
Plēsoņa
Suņi, kaķi, stouti
Diēta
Plēsējs
Dzīvesveids
  • Saime
Mīļākais ēdiens
Zivis
Tips
Putns
Vidējais sajūga izmērs
1
Sauklis
Ligzdas tropu salās un klintīs!

Tropisko putnu fiziskās īpašības

Krāsa
  • Brūns
  • Dzeltens
  • Melns
  • Balta
Ādas tips
Spalvas
Maksimālais ātrums
30 jūdzes stundā
Mūžs
10 - 16 gadi
Svars
0,3 kg - 0,7 kg (0,6 mārciņas - 1,5 mārciņas)
Garums
75 cm - 100 cm (30 collas - 40 collas)

Tropicbird ir liela jūras putnu suga, kas ligzdo siltākajās klintīs un salās, kas iezīmē mūsu okeānus. Neskatoties uz to, ka tiek uzskatīts, ka tropu putns ir cieši saistīts ar citiem lieliem jūras putniem, piemēram, pelikāniem, mauriņiem un fregatputniem, tas nesen ir klasificēts pats savā grupā.



Ir trīs dažādas tropu putnu sugas, kas sastopamas visā tropiskajā Atlantijas, Klusajā un Indijas okeānā. Precīzs diapazons un atrašanās vieta ir atkarīga no tropu putnu sugas, lai gan visas trīs sugas var atrast visu lielāko okeānu daļās.



Tropu putni ir liela izmēra putni, un tie var izaugt līdz pat metra augstumam. Trīs dažādas tropu putnu sugas ir sarkano zaru tropu putni, sarkano un tropisko putnu putni, kuriem visiem parasti ir balta krāsa ar garām astes spalvām un plānām vārpstveida kājām.

Ir zināms, ka tropu putni noķer savu laupījumu, ienirstot ūdens virsmā, lai paņemtu vakariņas. Tropu putni, izņemot savu vairošanās koloniju, parasti ir vientuļi dzīvnieki, kurus parasti redz medīt atsevišķi vai divatā.



Tāpat kā citi jūras putni, tropu putni ir gaļēdāji dzīvnieki, jo tie galvenokārt barojas ar zivīm. Lidojošās zivis ir iecienītākais tropu putnu ēdiens kopā ar neregulāriem kalmāriem vai vēžveidīgajiem. Tropu putnu izmantotā medību metode ir pazīstama kā niršana ar gremdē un ir izplatīta prakse daudziem jūras putniem.

Pateicoties lielajam izmēram un gaisā dzīvojošajam dzīvesveidam, tropu putnu vidē ir maz (ja vispār) dabisko plēsēju. Galvenie tropu putnu plēsēji ir mazi plēsēji, piemēram, suņi, stouti un kaķi, kurus cilvēki ir ieveduši apgabalos, un parasti medī mazākos tropu putnu cāļus.

Tropu putni ligzdo iegremdēšanās vietās, plaisās un bedrēs uz zemes lielās vaislas kolonijās, parasti sastopamas klints virsotnēs vai mazās tropu salās. Tropisko putnu mātīte izdēj vienu olu, kas izšķiļas pēc abu vecāku inkubācijas apmēram 6 nedēļas. Pēc tam gan tropu putnu tēviņi, gan mātītes baro savu cāli līdz brīdim, kad tas ir apmēram 3 mēnešus vecs (aizlido prom no ligzdas).



Mūsdienās tropu putnu populācijas, šķiet, joprojām plaukst, jo tās nav apdraudējušas krasi biotopu zudumi. Tomēr svešzemju sugu ierašanās salās un pieaugošais ūdens piesārņojuma līmenis ietekmē tropu putnu populācijas.

Skatīt visus 22 dzīvnieki, kas sākas ar T

Avoti
  1. Deivids Burnijs, Dorlinga Kinderslija (2011) dzīvnieks, Vispasaules savvaļas dabas galīgais vizuālais ceļvedis
  2. Toms Džeksons, Lorenca grāmatas (2007) Pasaules dzīvnieku enciklopēdija
  3. Deivids Burnijs, Kingfisher (2011) Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Ričards Makajs, Kalifornijas Universitātes izdevniecība (2009) Apdraudēto sugu atlants
  5. Deivids Bērnijs, Dorlings Kinderslijs (2008) Ilustrēta dzīvnieku enciklopēdija
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Dzīvnieku enciklopēdija
  7. Kristofers Perrins, Oksfordas Universitātes izdevniecība (2009) Putnu enciklopēdija

Interesanti Raksti