Tarsier

Tarsier zinātniskā klasifikācija

Karaliste
Animalia
Patvērums
Chordata
Klase
Mammalia
Pasūtījums
Primāti
Ģimene
Tarsiidae
Ģints
Tarsius
Zinātniskais nosaukums
Tarsius

Tarsier saglabāšanas statuss:

Apdraudēts

Tarsier atrašanās vieta:

Āzija
Okeānija

Tarsier Fun Fact:

Katra acs sver vairāk nekā visas viņu smadzenes!

Tarsier fakti

Medījums
Kukaiņi, ķirzakas, putni
Jaunā vārds
Zīdainis
Grupas uzvedība
  • Vientuļnieks / grupa
Jautrs fakts
Katra acs sver vairāk nekā visas viņu smadzenes!
Paredzamais iedzīvotāju skaits
Samazinās
Lielākais drauds
Biotopa zaudēšana
Visizcilākā iezīme
Garas un spēcīgas aizmugurējās kājas
Citi vārdi)
Rietumu Tarsier, Austrumu Tarsier, Filipīnu Tarsier
Grūtniecības periods
180 dienas
Dzīvotne
Meži, mangrovju audzes un krūmāji
Plēsoņa
Kaķi, čūskas, plēsīgie putni
Diēta
Plēsējs
Vidējais metiena lielums
1
Dzīvesveids
  • Nakts
Parastais nosaukums
Tarsier
Sugu skaits
18
Atrašanās vieta
Vairākas Āzijas dienvidaustrumu salas
Sauklis
Katra acs sver vairāk nekā visas viņu smadzenes!
Grupa
Zīdītājs

Tarsier fizikālās īpašības

Krāsa
  • Brūns
  • Pelēks
  • Zeltaini
Ādas tips
Kažokādas
Maksimālais ātrums
24 jūdzes stundā
Mūžs
12 - 20 gadi
Svars
80 g - 165 g (2,8oz - 5,8oz)
Augstums
9 cm-16 cm (3,6 collas - 6,4 collas)
Dzimumgatavības vecums
1 - 2 gadi
Zīdīšanas vecums
8 nedēļas

Interesanti Raksti