Spixs ara

Spixs ara zinātniskā klasifikācija

Karaliste
Animalia
Patvērums
Chordata
Klase
Putni
Pasūtījums
Psittaciformes
Ģimene
Psittacidae
Ģints
Cyanopsitta
Zinātniskais nosaukums
Cyanopsitta spixii

Spixs Macaw Conservation Status:

Savvaļā izmiris

Spixs Macaw Fun Fact:

Vai var atdarināt cilvēku balsis!

Spixs arābu fakti

Grupas uzvedība
  • Saimes
Jautrs fakts
Vai var atdarināt cilvēku balsis!
Paredzamais iedzīvotāju skaits
Vismaz 160
Lielākais drauds
Biotopu zudums
Visizcilākā iezīme
Grezns zilais apspalvojums
Inkubācijas periods
26 dienas
Dzīvotne
Tuksneša mežzeme
Plēsoņa
Žurkas, savvaļas kaķi, mangusti un pērtiķi
Diēta
Rieksti, sēklas un augļi
Dzīvesveids
  • Diennakts
Parastais nosaukums
Spix ara
Atrašanās vieta
Brazīlija
Vidējais sajūga izmērs
2 līdz 3 olas
Sauklis
Viens no retākajiem zemes dzīvniekiem!
Grupa
Putni

Spixs Macaw fiziskās īpašības

Krāsa
  • Zils un pelēks
Ādas tips
Spalvas
Mūžs
20 līdz 40 gadi
Svars
360 g (12,7 oz)
Garums
56 cm (22 collas)

Spix ara ir viens no retākajiem un visvairāk apdraudētajiem papagaiļiem pasaulē.


Šie labestīgie dzīvnieki ir izvēlēto runājošo putnu grupā, kas var atdarināt cilvēku runu. Dzīvs, rūpīgs un nikni lojāls saviem biedriem, Spix ara savulaik okupēja Brazīlijas tuksneša mežu. Tomēr dzīvotņu zudums, plēsumi un malumedniecība to savvaļā dzina. Tagad viņi tiek audzēti tikai nebrīvē, lai saglabātu savu skaitu.



Interesanti Raksti