Karaliskais pingvīns

Karaliskā pingvīna zinātniskā klasifikācija

Karaliste
Animalia
Patvērums
Chordata
Klase
Putni
Pasūtījums
Sphenisciformes
Ģimene
Spheniscidae
Ģints
Eudipi
Zinātniskais nosaukums
Eudips Šlēgeli

Karalisko pingvīnu aizsardzības statuss:

Neaizsargāta

Karaliskais pingvīns Atrašanās vieta:

Antarktīda
Okeāns

Karalisko pingvīnu fakti

Galvenais laupījums
Krils, zivis, garneles
Atšķirīga iezīme
Oranžs knābis ar dzeltenām spalvām uz galvas
Dzīvotne
Akmeņainās Antarktikas salas
Plēsoņa
Leoparda zīmogs, vaļu slepkava, haizivis
Diēta
Plēsējs
Vidējais metiena lielums
2
Dzīvesveids
  • Kolonija
Mīļākais ēdiens
Krils
Tips
Putns
Sauklis
Var sasniegt ātrumu 20mph!

Karaliskā pingvīna fiziskās īpašības

Krāsa
  • Pelēks
  • Dzeltens
  • Melns
  • Balta
Ādas tips
Spalvas
Mūžs
15 - 20 gadi
Svars
3kg - 6kg (6,6 mārciņas - 13 mārciņas)
Augstums
60 cm - 68 cm (24 collas - 27 collas)

“Viens notikums var iznīcināt karaliskos pingvīnus”



Rumānijas iedzīvotāji Antarktika un Antarktikas ūdeņos karaliskais pingvīns paliek “mīkla, iesaiņota noslēpumā, mīklas iekšienē”. Pēc gadu desmitiem ilgiem pētījumiem pētnieki joprojām nav simtprocentīgi pārliecināti, kur suga lido apmēram sešus mēnešus gadā! Viņi, visticamāk, karājas apkārt Austrālietis , Tasmānijas , un Jaunzēlande ūdeņi - un par to liecina nedaudz pierādījumu -, bet noteiktība šajā jautājumā joprojām izvairās no ornitologiem.



Mēs zinām, ka šie pingvīni vairojas tikai ap Makvārijas salu un nedara zelta spalvu vainagus. Bet visvairāk satraucoši, ka viens postošs notikums - piemēram, apburta vētra vai naftas noplūde - varēja zibenīgi iznīcināt karaliskos pingvīnus.

5 aizraujoši karalisko pingvīnu fakti

  • Zinātnieki joprojām nav pārliecināti, kur karaliskie pingvīni pārziemo.
  • Šie pingvīni vairojas tikai Makvārijas salā un tās apkārtnē, nelielā zemes iesma pusceļā starp Austrāliju un Antarktīdu. Dzīvnieka ierobežotais vairošanās biotops ir satraucoša ievainojamība.
  • Šie pingvīni regulāri notīra niršanu 150 pēdu garumā.
  • Gan vīriešu, gan sieviešu pingvīni kopīgi audzē cāļus.
  • Šie pingvīni 19. gadsimta beigās un 20. gadsimta sākumā tika nežēlīgi izmantoti eļļas dēļ.

Karaliskā pingvīna zinātniskais nosaukums

Eudips Šlēgeliir šī pingvīna zinātniskais nosaukums. Eudyptes cēlies no grieķu valodas un nozīmē “labs nirējs”. Šlēgeli ir pseidolatīniski godinošs zoologs Hermans Šlēgels, pirmais, kurš aprakstījis karaliskos pingvīnus.



Karaliskā pingvīna izskats un izturēšanās

Šie pingvīni izskatās gandrīz identiski makaronu pingvīni . Vienīgā atšķirība ir pirmā baltā zoda salīdzinājumā ar otrā melno. Ņemot vērā pārsteidzošās līdzības, daudzi zinātnieki uzskata, ka karaliskie pingvīni ir makaronu pingvīnu pasugas. Bet par pingvīnu taksonomiju notiek asas diskusijas, un citi pētnieki uzstāj, ka starp abiem dzīvniekiem ir pietiekami daudz ģenētisku atšķirību, lai pamatotu atšķirīgu klasifikāciju.

Lielākais no cekulainajiem pingvīns sugas, karaliskās personas ir apmēram 26 līdz 30 collas garas, noliec svarus starp 6, 6 un 17, 6 mārciņām, un vīrieši parasti ir lielāki nekā sievietes.

Sugas dzeltenā galvas apspalvojums, kas līdzinās karaliskajam vainagam, ir tās vārda brālis. Jaunie indivīdi pār katru aci nodarbina tikai vienu zelta spalvu rindu. Viņiem ir arī slaidi, gari, koši oranži rēķini.



Cietie ūdenslīdēji, šie pingvīni regulāri veic 50 līdz 150 pēdu plungus, kas ilgst apmēram divas minūtes.

Divi karaliskie pingvīni ūdenī, Makvārijas salas, Austrālija
Divi karaliskie pingvīni ūdenī, Makvārijas salas, Austrālija

Karalisko pingvīnu dzīvotne

Šie pingvīni neceļo tālu un plaši, lai vairotos. Tā vietā gadu no gada viņi atgriežas salu trijatā starp Antipodiem un Antarktīdu: Makvāriju, bīskapu un lietvedi. Savos oļu krastos šie pingvīni veido mājas vairošanās sezonai un padara to par mājas bāzi no septembra līdz februārim.

Karaliskā pingvīna diēta

Karaliskie pingvīni izdzīvo ar mazu pescetāru diētu zivis , krils, vēžveidīgie un dažreiz kalmārs .

Plēsēji un karalisko pingvīnu draudi

The Starptautiskā Dabas aizsardzības savienība uzskaita karaliskos pingvīnus kā Netālu no draudiem.

Dabīgie plēsēji

Kažokādas roņi ir karalisko pingvīnu primārie dabiskie plēsēji. Ziloņu roņi laiku pa laikam sasmalcina pingvīnus un skua putni dažreiz pārvelciet cāļus un olas.

Laikā no 1870. gada līdz 1919. gadam karaļa pingvīnu medības bija liels bizness Down Under. Bagāti ar eļļas taukiem šie pingvīni tika nokauti un piespiesti to vērtīgo resursu dēļ. Tasmānija izsniedz pingvīnu medību licences, un tiek lēsts, ka gadā tiek ņemti 150 000.

Par laimi, ierēdņi aplaupīja drausmīgo nozari ar dažādiem vides aizsardzības likumiem, un šīs pingvīnu populācijas kopš tā laika ir uzplaukušas.

Bet viņi nav ārpus sakāmvārdu meža.

Tā kā šie pingvīni vairojas tikai vienā apgabalā, suga ir ārkārtīgi neaizsargāta pret postošiem laika apstākļiem un nepiespiestām komerciālām jūras kļūdām, piemēram, naftas noplūdēm. Tā kā tie ir tik cieši piepildīti, teorētiski viens katastrofāls notikums varētu vienā mirklī iznīcināt visus iedzīvotājus.

Tādējādi globālās sasilšanas draudi met lielu ēnu uz karaliskajiem pingvīniem. Konkrēti, ūdens temperatūras svārstības varētu krasi uzlabot jūras ekosistēmu un mazināt pārtikas piegādi, izraisot badu un masveida nāvi.

Plastmasas piesārņojums, biotopu iznīcināšana un tuvumā esošās komerciālās zvejas platformas, kas katru gadu atrodas tuvāk šiem pingvīnu ūdeņiem, arī rada nopietnus draudus.

Karalisko pingvīnu reprodukcija, zīdaiņi un dzīves ilgums

Pavairošana

Šie pingvīni vairojas tikai vienā reģionā: Makvārijas salu kopā, kas ir paklāta pludmalēs un veģetatīvās akmeņainās nogāzēs.

Katru gadu karaliskie vīrieši septembrī nonāk krastā - priekšā dāmām -, lai atjaunotu un uzceltu cilts ligzdas. Daži izvēlas ierakt nogāzes un smiltis; citi būvē klinšu un zāles ligzdas no paša sākuma.

Olu dēšana sākas oktobrī, kad sievietes atgriežas un izvēlas savus monogāmos sezonas partnerus. Atšķirībā no dažām citām pingvīnu sugām, kuras izolējas pārošanai, karaliskās personas vairojas milzīgās kolonijās.

Šie pingvīni parasti dēj divas olas ar dažu dienu starplaiku. Bet nezināmu iemeslu dēļ vecāki gandrīz vienmēr izšauj no ligzdas pirmo, kas parasti ir mazāks, pirms inkubācijas.

Abi vecāki inkubē lielāko olu apmēram 35 līdz 40 dienas līdz inkubācijai.

Zīdaiņi

Tiklīdz izšķīlušies mazuļi, mātes pingvīni apmēram divas nedēļas nekavējoties dodas uz jūru, kamēr tēviņi paliek kopā ar mazuļiem, uzturot viņus siltus un drošus. Kad dāmas atgriežas un pārņem cāļu audzēšanas pienākumus, tēviņi dodas ārā.

Pēc piedzimšanas inkubējamiem bērniem ir brūnganpelēks un balts dūnas.

Mēnesi veci, sezonas izšķīlušies bērni veido bērnudārzus, kurus sauc par silītēm. Šīm grupām ir trīs mērķi: aizsardzība, siltums un socializācija. Tas arī dod pingvīnu vecākiem vairāk laika lopbarībai.

Pēc apmēram diviem mēnešiem cāļi molt, audzē ūdensizturīgas spalvas un ligzdo ligzdu. No septiņiem līdz deviņiem gadiem pingvīni sasniedz dzimumgatavību.

Mūžs

Šie savvaļas pingvīni parasti dzīvo no 15 līdz 20 gadiem.

Karalisko pingvīnu populācija

Pašlaik kopējā savvaļas karalisko pingvīnu populācija ir 850 000 pāru - aptuveni 1700 000 indivīdu. Lielākā kolonija, no aptuveni 500 000 pāru, vairojas ap Hurdas punktu Makvārijas salā.

The IUCN klasificē šos pingvīnus kā tuvu apdraudētiem, kas nozīmē, ka suga nākotnē var izmirst, bet vēl nav nezālēs. Tomēr visi pingvīni kļuva par aizsargājamām sugām 1961. gadā, kad stājās spēkā 1959. gada Antarktikas līgums.

Karaliskie pingvīni zooloģiskajā dārzā

Šīs sugas reģionālo audzēšanas ierobežojumu dēļ nevienā ASV zooloģiskajā dārzā nav šo pingvīnu! Pat Austrālijas un Jaunzēlandes zoodārzi un akvāriji turas pie mazie pingvīni , gentoos , un karaļi .

Skatīt visu 21 dzīvnieki, kas sākas ar R

Interesanti Raksti