Rockhopper pingvīns

Rockhopper pingvīnu zinātniskā klasifikācija

Karaliste
Animalia
Patvērums
Chordata
Klase
Putni
Pasūtījums
Sphenisciformes
Ģimene
Spheniscidae
Ģints
Eudipi
Zinātniskais nosaukums
Eudiptu krizokomi

Rockhopper pingvīnu saglabāšanas statuss:

Vismazāk rūpes

Rockhopper pingvīns Atrašanās vieta:

Antarktīda
Okeāns
Okeānija
Dienvidamerika

Rockhopper pingvīnu fakti

Galvenais laupījums
Krils, zivis, garneles
Atšķirīga iezīme
Sarkani knābji un acis ar dzeltenām galvas spalvām
Dzīvotne
Akmeņainās Antarktikas salas
Plēsoņa
Leoparda zīmogs, vaļu slepkava, haizivis
Diēta
Plēsējs
Vidējais metiena lielums
2
Dzīvesveids
  • Kolonija
Mīļākais ēdiens
Krils
Tips
Putns
Sauklis
Ir 3 dažādas sugas!

Rockhopper pingvīnu fiziskās īpašības

Krāsa
  • Pelēks
  • Melns
  • Balta
Ādas tips
Spalvas
Mūžs
15 - 20 gadi
Svars
2kg - 5kg (4,4 mārciņas - 11 mārciņas)
Augstums
45 cm - 58 cm (18 collas - 23 collas)

Mazākie cekulainie pingvīni.




Rockhopper pingvīni ir pingvīnu šķirne, kas dzīvo ārpus salu piekrastes dienvidu puslodē. Tās ir viena no mazākajām pingvīnu sugām un ir vislabāk pazīstama ar garo dzelteno spalvu cekuliem, kā arī ar spilgti sarkanām acīm. Rockhopper pingvīni ir vieni no daudzākajiem pingvīnu veidiem uz Zemes.



Neticami Rockhopper pingvīnu fakti!

  • Daži zinātnieki sadalīja šos pingvīnus trīs sugās (dienvidu, ziemeļu un austrumu), bet citi tos uzskata par vienu sugu.
  • Viņi ir pazīstami ar spilgti sarkanām acīm un spilgti dzeltenu galvas apspalvojumu.
  • Viņi var nirt līdz 330 pēdām, meklējot upuri jūrā.
  • Rockhopper pingvīni pārojas uz mūžu.
  • Šie pingvīni ir sastopami visā dienvidu puslodē, sākot no Dienvidamerikas dienvidu krasta līdz pat Jaunzēlandei.

Rockhopper pingvīnu zinātniskais nosaukums

Rockhopper pingvīns zinātniskais nosaukums irEudiptu krizokomi.Eudipilatīņu valodā nozīmē “labs nirējs”, un ģints aptver visus cekulainos pingvīnus, piemēram, makaronu pingvīnu un karalisko pingvīnu.Chrysocomenozīmē 'zelta mati', tāpēc šo pingvīnu zinātniskais nosaukums nozīmē 'zelta matiem nirēji'.

Daži zinātnieki uzskata, ka rockhopper pingvīns ir viena cekulaino pingvīnu suga. Citi zinātnieki sugas iedala trijās pasugās: ziemeļu rockhopper pingvīns, dienvidu rockhopper pingvīns un austrumu rockhopper pingvīns. Ziemeļu rockhopper pingvīni mēdz būt lielāki par pārējām divām pasugām.



Rockhopper pingvīnu izskats

Visām šo pingvīnu sugām ir garas dzeltenas un melnas cekulainas spalvas, sarkanas acis un rudains, sarkanas krāsas knābis. Šie pingvīni, kuru augstums ir nedaudz mazāks par 2 pēdām, ir pāris centimetrus garāki par boulinga tapu. Tēviņi ir nedaudz lielāki nekā sievietes. Šie pingvīni sver apmēram 5,5 mārciņas; tās ir mazākā cekulaino pingvīnu suga.

Šiem pingvīniem ir tradicionāli melnā un baltā krāsa lielākajai daļai pingvīnu, ar melnu smokingu, kas aptver lielāko daļu viņu ķermeņa, izņemot apaļus, baltus vēderus. Viņiem reģionā virs acīm ir treknrakstā svītras, ko sauc par supercilārijām. Ziemeļu pingvīniem ir izteiktāki cekuli nekā dienvidu sugām.

Viņu cāļi lielākoties ir melni un pelēki ar melniem knābjiem, kuri, novecojot, kļūst košāki sarkani un oranži. Nepilngadīgie pingvīni izskatās kā viņu pieaugušie kolēģi, izņemot pelēko matu plankumus zem zoda. Dažiem nepilngadīgajiem vispār nav augšējās sloksnes.



Slēgt, dēļ, la, Rockhopper, pingvīns, (Eudyptes, chrysocome), stāvoklis, pa, la, grupa, dēļ, pingvīni, un, Imperial, Cormorants, dzeršana uz vietas, la, piekrastes zona, dēļ, Falkland, Islands
Slēgt, dēļ, la, Rockhopper, pingvīns, stāvoklis, pa, la, la, grupa, dēļ, pingvīni, un, Imperial, Cormorants, dzeršana uz vietas, la, piekrastes zona, dēļ, Falkland, Islands.

Rockhopper pingvīnu uzvedība

Šie pingvīni ligzdo gar akmeņainām krasta līnijām, tāpēc arī nosaukums rockhopper pingvīns. Lielākā daļa pingvīnu sugu slīd apkārt uz vēdera, taču šie pingvīni dod priekšroku lēkt starp akmeņiem, kur viņi dzīvo. Audzēšanai un ligzdošanai viņi dod priekšroku blīviem zāles pleķiem, kurus sauc par tusiem.

Tāpat kā lielākā daļa pingvīnu sugu, tie ir paredzēti peldēšanai. Viņi izmanto spārnus, lai dzenātos seklā ūdenī, lai gan ir zināms, ka tie šķērso arī dziļākus ūdeņus. Šie pingvīni var nirt līdz 300 pēdām zem virsmas un peldēt ap 4mph zem ūdens. Kad ir pienācis laiks atgriezties krastā, rockhopper pingvīni var palaist sevi ārā no ūdens un piezemēties uz vēdera pludmalē.

Rockhopper pingvīnu biotops

Visi rockhopper pingvīni ir atrodami salās, kas ieskauj Antarktīdu un Jaunzēlandi, kā arī Dienvidamerikas dienvidu galu. Šī pingvīna ziemeļu suga dzīvo Gough salā un Tristan da Cunha, kā arī Indijas okeāna salās. Rockhopper pingvīnu austrumu šķirne dzīvo Oklendas salās un citās Jaunzēlandi ieskaujošās salās, kā arī Francijas dienvidos un Prinča Edvarda salā un Mariona salās Dienvidāfrikā. Dienvidu rockhopper pingvīns plaukst salās pie Čīles un Argentīnas dienvidu krastiem.

Rockhopper pingvīnu diēta

Šie pingvīni ir plēsēji, un viņu uzturs galvenokārt sastāv no kriliem. Viņi arī ēd citus mazos vēžveidīgos, kā arī kalmārus.

Medībās šie pingvīni vairākas dienas uzturēsies jūrā, dziļi nirstot pēc kriliem. Viņiem ir tauku slānis, kas uztur tos virs ūdens un siltu aukstajā okeānā. Rockhopper pingvīniem, tāpat kā citām pingvīnu sugām, ir liels spalvu blīvums, kas pārklājas un bloķē mitrumu. Viņiem ir visvairāk spalvu no visām putnu sugām.

Lai vēl vairāk palīdzētu medībās, šī pingvīna sarkanās acis var pielāgoties, lai viņi varētu redzēt gan virs, gan zem ūdens virsmas. Viņi var gulēt arī, peldoties jūrā.

Rockhopper pingvīnu plēsēji un draudi

Šiem pingvīniem nav sauszemes plēsēju, taču viņiem ir daudz jābaidās jūrā, kā arī no citām putnu sugām. Viņi kļūst par orka vaļu, zilo haizivju, kažokādas roņi , un leoparda jūra ls. Lai gan šie pingvīni nikni aizstāv savus mazuļus, pingvīnu mazuļi bieži kļūst par krasta putnu, piemēram, fulmāru, skuju un brūnaļģu kaiju, upuriem.

Rockhopper pingvīnus apdraud arī cilvēki. Viņu upuris cieš no globālās temperatūras paaugstināšanās klimata pārmaiņu dēļ, tāpēc pingvīnu skaits samazinās, jo viņi nevar atrast pietiekami daudz ēst. Pārzveja un naftas noplūde veicina upuru trūkumu. Šos pingvīnus var nejauši noķert arī zvejas tīklos. No trim šo pingvīnu sugām visvairāk apdraudēta ir ziemeļu šķirne.

Rockhopper pingvīnu reprodukcija, zīdaiņi un dzīves ilgums

Šo pingvīnu pārošanās sezona ir agrā pavasarī līdz vasaras beigām. Pingvīni ierodas krastā, vīriešu kārtas pingvīni ierodas pirms pingvīnu mātītēm. Tāpat kā lielākā daļa pingvīnu sugu, viņi pārojas visu mūžu. Vīriešu un sieviešu pāris mēģina atrast viens otru, zvanot viens otram. Viņi parasti atrod to pašu ligzdošanas vietu, kuru viņi izmantoja iepriekšējos gados. Vīrieši sāk vairoties 4-5 gadu vecumā, savukārt sievietes - 5-6 gadu vecumā. Šie pingvīni uz olām sēž apmēram četrus mēnešus. Kamēr pingvīni ligzdo tūsās, vecāki ik pēc kārtas inkubē olas. Viņi ir ļoti agresīvi un aizstāv olas, knābdami un čīkstēdami par visu, kas tuvojas.

Ziemeļu rockhopper pingvīni ligzdo mazākās kolonijās nekā to dienvidu kolēģi. Ziemeļu pingvīnu koloniju lielums svārstās no aptuveni 25 000 līdz 65 000 indivīdu. Dienvidu pingvīni tomēr ligzdo kolonijās, kurās ir līdz 130 000 pingvīnu. Šī atšķirība varētu būt iemesls, kāpēc dienvidu pingvīniem sezonā parasti ir divi cāļi. Ziemeļu suga dēj divas olšūnas, bet normālos apstākļos izdzīvo tikai viena.

Rockhopper pingvīnu vecāki sargā savus mazuļus, kurus sauc par cāļiem, līdz viņi ir apmēram mēnesi veci. Šajā brīdī cāļi atstāj tusus, lai pievienotos citiem jaunajiem pingvīniem aizsarggrupās, ko sauc par silītēm. Pēc tam, kad viņiem ir apmēram 66 dienas, pingvīni ir gatavi sevi aizstāvēt.

Šie pingvīni savvaļā dzīvo apmēram 10 gadus veci. Tomēr daži no vecākajiem rockhopper pingvīniem dzīvo līdz 30 gadiem. Vecumā viņi ir vairāk pakļauti plēsējiem.

Rockhopper pingvīnu populācija

Tiek lēsts, ka visā pasaulē ir aptuveni 1,5 miljoni šo pingvīnu pāru. Šīs sugas, īpaši ziemeļu rockhopper pingvīna, skaits pēdējos 30 gados ir samazinājies. The IUCN apdraudēto sugu sarkanais saraksts ir klasificējis ziemeļu pingvīnus kā apdraudētus straujas iedzīvotāju skaita samazināšanās dēļ, savukārt dienvidu pingvīni ir uzskaitīti kā “neaizsargāti”.

Rockhopper pingvīns zooloģiskajā dārzā

Pašlaik zooloģiskajos dārzos visā Ziemeļamerikā ir aptuveni 317 no šiem pingvīniem. Daudzos ievērojamos zooloģiskajos dārzos ir šie pingvīni, un tie ir sastopami arī daudzos dažādos akvārijos.

Pie Sentluisas zooloģiskais dārzs , Dienvidu rockhopper pingvīni ir atrodami viņu izstādē Pingvīni un Puffin Coast. The Sinsinati zooloģiskais dārzs un botāniskais dārzs ir izaudzinājuši šos pingvīnu cāļus. Un Indianapolisas zooloģiskais dārzs piedāvā šos pingvīnus savos okeānos un izstāda tiešraidē pingvīnu barošanu, kur viesi var vērot, kā pingvīni zem ūdens ķer ēdienu.

Skatīt visu 21 dzīvnieki, kas sākas ar R

Interesanti Raksti