Puma

Puma zinātniskā klasifikācija

Karaliste
Animalia
Patvērums
Chordata
Klase
Zīdītāji
Pasūtījums
Carnivora
Ģimene
Felidae
Ģints
Puma
Zinātniskais nosaukums
felis concolor

Puma aizsardzības statuss:

Vismazāk rūpes

Puma Atrašanās vieta:

Centrālamerika
Ziemeļamerika
Dienvidamerika

Puma izklaides fakts:

Ir garākas kājas aizmugurē nekā priekšējās kājas!

Puma fakti

Medījums
Žurkas, brieži, aitas
Vārds Jauns
Cub
Grupas uzvedība
  • Vientuļnieks
Jautrs fakts
Ir garākas kājas aizmugurē nekā priekšējās kājas!
Paredzamais iedzīvotāju skaits
50 000
Lielākais drauds
Biotopa zaudēšana
Visizcilākā iezīme
Ir vienkrāsains kažokādas mētelis
Citi vārdi)
Puma, kalnu lauva
Grūtniecības periods
3 mēneši
Dzīvotne
kalnu mežs un džungļi
Plēsoņa
Lāči, Vilki, Puma
Diēta
Plēsējs
Vidējais metiena lielums
4
Dzīvesveids
  • Krēsla
Parastais nosaukums
Puma
Sugu skaits
7
Atrašanās vieta
Ziemeļamerika un Dienvidamerika
Sauklis
Ir garākas kājas aizmugurē nekā priekšējās kājas!
Grupa
Zīdītājs

Puma fiziskās īpašības

Krāsa
  • Brūns
  • Pelēks
  • Dzeltens
  • Tīkls
Ādas tips
Kažokādas
Maksimālais ātrums
30 jūdzes stundā
Mūžs
10 - 15 gadi
Svars
67 kg - 105 kg (148 mārciņas - 231,5 mārciņas)
Augstums
1,1 m - 2 m (43 collas - 78,7 collas)
Dzimumgatavības vecums
2 - 3 gadi
Zīdīšanas vecums
2 mēneši

Interesanti Raksti