Pingvīns

Pingvīnu zinātniskā klasifikācija

Karaliste
Animalia
Patvērums
Chordata
Klase
Putni
Pasūtījums
Sphenisciformes
Ģimene
Spheniscidae
Zinātniskais nosaukums
Aptenodytes Forsteri

Pingvīnu aizsardzības statuss:

Netālu no draudiem

Pingvīnu atrašanās vieta:

Antarktīda
Okeāns

Pingvīnu fakti

Galvenais laupījums
Zivis, krabji, kalmāri
Atšķirīga iezīme
Īss, ass knābis un nelielas pēdas ar tīklojumu
Spārnu platums
60 cm - 130 cm (23,6 collas - 21 collas)
Dzīvotne
Aukstas jūras un akmeņaina zeme
Plēsoņa
Leoparda roņi, haizivis, vaļu slepkavas
Diēta
Visēdājs
Dzīvesveids
  • Grupa
Mīļākais ēdiens
Zivis
Tips
Putns
Vidējais sajūga izmērs
1
Sauklis
75% sava laika pavada medībām uz pārtiku!

Pingvīnu fiziskās īpašības

Krāsa
  • Pelēks
  • Dzeltens
  • Melns
  • Balta
Ādas tips
Spalvas
Maksimālais ātrums
40 jūdzes stundā
Mūžs
20 - 30 gadi
Svars
1kg - 35kg (2,2 - 75 mārciņas)
Augstums
40 cm - 110 cm (15,7 collas - 43 collas)

Pingvīni ir vieni no vismīļākajiem dzīvniekiem uz planētas!



Viņu smokinga krāsa, burvīgā vazāšanās un jaukās sejas padara pingvīnus par vienu no vismīļākajiem dzīvniekiem pasaulē. No ekvatoriālā tuksneši Āfrikas ziemeļniekiem zālāji Skandināvijas cilvēkiem nevar palīdzēt, bet ooooh un awww pār ūdens, bezlidojuma putniem! Daudzi ļaudis kļūdaini uzskata, ka pingvīni dzīvo tikai ziemeļos un Uz dienvidiem Poļi, bet patiesībā viņi dzīvo visā dienvidu puslodē. Viena suga ligzdo pat tuvu ekvatoram. Neviens taču nedz dzīvo polārajā lokā, nedz ap to.

Zinātnieki ir ieslēgti debatēs par pingvīnu taksonomiju un ģenētiskajām saitēm, taču viņi visi ir vienisprātis, ka uz Zemes šobrīd dzīvo vismaz 15 sugas.



Jautri un aizraujoši pingvīnu fakti

  • Cilvēka lieluma pingvīni aizvēsturiskos laikos klīda ap Zemi. TheAnthropornis nordenskjoeldisasniedza 1,8 metru augstumu (5 pēdas 11 collas) un nogāza svarus ar 90 kilogramiem (200 mārciņas). Lielzobu vaļu parādīšanās un roņi iespējams noveda pie milzu pingvīnu izmiršanas.
  • 1948. gadā kāds Floridas vīrietis, vārdā Tonijs, izveidoja sev pāris 30 mārciņu, trīs pirkstu svina apavus un naktīs mīdīja apkārt pludmalēm, lai veicinātu mītu, ka naktī sērfošanu valdīja 15 pēdu garš pingvīns. Viņš to darīja desmit gadus, nekad netika pieķerts un viltus atklāja tikai pēc 40 gadiem.
  • Pingvīnu melnā un baltā krāsa ir aizsardzības maskēšanās.
  • Neskatoties uz Folklendas aktīvajām sauszemes mīnām, salu kopa ir pārveidojusies par improvizētu pingvīnu dabas rezervātu, jo dzīvnieki ir pārāk viegli, lai iedarbinātu mīnas.
  • Vecākā zināmā pingvīnu suga fosilajā sarakstā irWaimanu manneringi, kas dzīvoja pirms 62 miljoniem gadu.

Pingvīnu zinātniskais nosaukums

Vārda “pingvīns” precīzā etimoloģija ir debatēs. Vārds pirmo reizi parādījās 1700. gados kā sinonīms lielajam avim, tagad izmirušajam jūras putnam, kuram bija līdzīga krāsa kā pingvīniem, bet kas nebija saistīts. Daži uzskata, ka izgatavotais sinonīms ir atvasināts no franču valodas vārda “pingouin”, ko jūrnieki izmantoja auklu putniem.

Oksfordas angļu valodas vārdnīca, amerikāņu mantojuma vārdnīca un Merriam-Webster velsiešu valoda atzīmē šo vārdu. Viņi izvirza hipotēzi, ka pingvīns bija “pildspalvas” - velsiešu vārda par galvu - un “gwyn” - velsiešu baltā vārda - sajaukums, jo lielie auksi pirmo reizi tika novēroti Baltā galvas salā Ņūfaundlendā.

Citi valodnieki uzskata, ka pingvīnam ir latīņu saknes, saistot to ar vārdu “pinguis”, kas nozīmē “tauki” vai “eļļa”. Viņi piestiprina šo teoriju uz ģermāņu valodas vārdu pingvīns “fettgans”, kas tulkojumā nozīmē “tauku zoss”, un holandiešu vārdu dzīvniekam “vetgans”, kas arī aptuveni nozīmē “tauku zoss”.

Pingvīnu veidi

Aptenodīti (lielie pingvīni)Aptenodytes patagonicusA. lpp. Patagonicam / A lpp. halli Karalis pingvīns
Aptenodīti (lielie pingvīni)Aptenodytes forsteriNav Imperatora pingvīns
Pygoscelis (otu pingvīni)Pygoscelis adeliaeNav Adēlijas pingvīns
Pygoscelis (otu pingvīni)Pygoscelis antarcticaNav Chinstrap pingvīns, gredzenots pingvīns, bārdains pingvīns, Stonecracker pingvīns
Pygoscelis (otu pingvīni)Pygoscelis papuaNav Gentoo pingvīns
Eudyptula (mazie pingvīni)Eudyptula minorE. m. mainīgais / E. m. moriorum

Mazā pingvīnu taksonomija joprojām ir ļoti plūstoša un strīdīga.
Mazais zilais pingvīns, Mazais pingvīns, Pasaku pingvīns, Maori vārds: Kororā
Eudyptula (mazie pingvīni)Eudyptula novaehollandiaeMazā pingvīnu taksonomija joprojām ir ļoti plūstoša un strīdīga.Austrālijas mazais pingvīns
Eudyptula (mazie pingvīni)Eudyptula albosignataMazā pingvīnu taksonomija joprojām ir ļoti plūstoša un strīdīga.Balts-fliped pingvīns
Sfēnisks (lentainie pingvīni)Spheniscus magellanicusNav Magelāna pingvīns
Sfēnisks (lentainie pingvīni)Spheniscus humboldtiNav Humbolta pingvīns
Sfēnisks (lentainie pingvīni)Spheniscus mendiculusNav Galapagu pingvīns
Sfēnisks (lentainie pingvīni)Spheniscus demersusNav Āfrikas pingvīns, Cape pingvīns, Dienvidāfrikas pingvīns
MegadyptiAntipode MegadyptesNav Dzeltenacains pingvīns, zirgs, Tarakaka
Eudipi (cekulaini pingvīni)Eudyptes pachyrhynchusNavFiordlandes pingvīns, Fiordlandes cekulainais pingvīns, Jaunzēlandes cekulainais pingvīns, maori vārds: Tawaki vai Pokotiwha
Eudipi (cekulaini pingvīni)Laridae spēcīga;NavLamatas pingvīns
Eudipi (cekulaini pingvīni)Eudyptes sclateriNavStāvs cekulains pingvīns
Eudipi (cekulaini pingvīni)Eudiptu krizokomiE. c. chrysocome /



E. c. filholi - austrumu
Dienvidu rockhopper pingvīns
Eudipi (cekulaini pingvīni)Eudyptes filholiDaži zinātnieki austrumu rokhopera pingvīnu uzskata par dienvidu rockhopper pingvīna pasugu, bet citi - tās sugas.Austrumu rokhopera pingvīns
Eudipi (cekulaini pingvīni)Eudyptes moseleyiNavZiemeļu rokhopera pingvīns
Eudipi (cekulaini pingvīni)Eudips Šlēgeli(apstrīdēts)Daži zinātnieki domāEudips Šlēgelipingvīni ir Makaronu pingvīnu pasuga. Citi nepiekrīt. Karaliskais pingvīns
Eudipi (cekulaini pingvīni)Eudyptes chrysolophusDaži zinātnieki domāEudips Šlēgelipingvīni ir Makaronu pingvīnu pasuga. Citi nepiekrīt. Makaronu pingvīns

Pingvīnu izskats un izturēšanās

Pingvīnu izskats

Pingvīniem ir paraksta izskats: melnas muguras un baltas priekšpuses. To krāsošanas tehniskais termins ir “pretēnošana”. Tas ir evolucionārs priekšrocība, kas kalpo kā iespaidīga maskēšanās, jo pingvīnu plēsējiem ir grūti atšķirt balto vēderu no atstarojošās ūdens virsmas. Uz sauszemes melnā mugura palīdz pingvīniem iekļūt akmeņainā reljefā, kurā ligzdo un vairojas daudzas sugas.

Viņi var izskatīties gludi un ādaini, bet pingvīni ir pārklāti ar spalvām, un to apspalvojums kalpo diviem galvenajiem mērķiem. Pirmkārt, tas palīdz ar peldspēju un veicina viņu veiklās peldēšanas prasmes. Otrkārt, pingvīnu spalvas darbojas kā izolācija, kas ļauj putniem izturēt cieto ūdens un gaisa temperatūru.

Vairākās pingvīnu sugās ir izteikta estētiskā uzliesmojums. Rockhoppers sporta fantāzijas cekulus un spalvas uz viņu galvām. Zodziņu pingvīni žokļa zonās ir balta josla, un milzu pingvīnu kaklus un galvas rotā zelta spalvas. Cape pingvīniem virs acīm nav atšķirīgu rozā plankumu, un mazie zilie pingvīni ir zili tonētas spalvas, nevis melnas krāsas.

Tik bieži pingvīns piedzimst ar gaiši brūnām spalvām, nevis melnām. Viņi ir pazīstami kā izabellīna pingvīni, un zemākas maskēšanās dēļ viņi mēdz dzīvot īsāku mūžu - taču viņi ir skaisti!



zodziņa pingvīns - Pygoscelis antarctica - pingvīns ar zoda marķējumiem, kas skatās uz kameru

Pingvīnu sugu vidējie izmēri

Aptenodytes patagonicus70 līdz 100 centimetri (28 līdz 39 collas)9,3 līdz 18 kilogrami (21 līdz 40 mārciņas)
Aptenodytes forsteri122 centimetri (48 collas)22 līdz 45 kilogrami (49 līdz 99 mārciņas)
Pygoscelis adeliae46 līdz 71 centimetri (18 līdz 28 collas)3,6 līdz 6,0 kilogrami (7,9 līdz 13,2 mārciņas)
Pygoscelis antarctica68 līdz 76 centimetri (27 līdz 30 collas)3,2 līdz 5,3 kilogrami (7,1 līdz 11,7 mārciņas)
Pygoscelis papua51 līdz 90 centimetri (20 līdz 35 collas)4,9 līdz 8,5 kilogrami (11 līdz 19 mārciņas)
Eudyptula minor30 līdz 33 centimetri (12 līdz 13 collas)1,5 kilogrami (3,3 mārciņas)
Eudyptula novaehollandiae30 līdz 33 centimetri (12 līdz 13 collas)1,5 kilogrami (3,3 mārciņas)
Eudyptula albosignata30 centimetri (12 collas)1,5 kilogrami (3,3 mārciņas)
Spheniscus magellanicus61 līdz 76 centimetri (24 līdz 30 collas)2,7 līdz 6,5 kg (6,0 līdz 14,3 mārciņas)
Spheniscus humboldti56 līdz 70 centimetri (22 līdz 28 collas)3,6 līdz 5,9 kilogrami (8 līdz 13 mārciņas)
Spheniscus mendiculus49 centimetri (19 collas)2,5 kilogrami (5,5 mārciņas)
Spheniscus demersus60 līdz 70 centimetri (24 līdz 28 collas)2,2 līdz 3,5 kilogrami (4,9 līdz 7,7 mārciņas)
Antipode Megadyptes62 līdz 79 centimetri (24 līdz 31 collas)3 līdz 8,5 kilogrami (6,6 līdz 18,7 mārciņas)
Eudyptes pachyrhynchus60 centimetri (24 collas)3,7 kilogrami (8,2 mārciņas)
Laridae spēcīga;50 līdz 70 centimetri (19,5 līdz 27,5 collas)2,5 līdz 4 kilogrami (5,5 līdz 8,8 mārciņas)
Eudyptes sclateri50 līdz 70 centimetri (20 līdz 28 collas)2,5 līdz 6 kilogrami (5,5 līdz 13,2 mārciņas)
Eudiptu krizokomi5 līdz 58 centimetri (18 līdz 23 collas)2 līdz 4,5 kilogrami (4,4 līdz 9,9 mārciņas)
Eudyptes filholi45 līdz 55 centimetri (17,7 līdz 21,6 collas)2,2 līdz 4,3 kilogrami (4,9 līdz 9,4 mārciņas)
Eudips Šlēgeli65 līdz 76 centimetri (26 līdz 30 collas)3 līdz 8 kilogrami (6,6 līdz 17,6 mārciņas)
Eudyptes chrysolophus70 centimetri (28 collas)5,5 kilogrami (12 mārciņas)

Pingvīnu uzvedība

Atrodoties sauszemes stāvoklī un stāvot vertikāli, pingvīni līdzsvaram izmanto astes un spārnus. Ja laiks ir būtisks, pingvīni slīd uz vēdera un izmanto kājas, lai virzītu un vadītu. Šo tehniku ​​sauc par “kamaniņu braukšanu”. Pingvīni ir arī prasmīgi džemperi un to dara, pārvietojoties ar dzeloņainu reljefu.

Pingvīni ir ļoti sabiedriski dzīvnieki, kas karājas lielās grupās, ko sauc par kolonijām. Viņi ir attīstījuši vokālās un vizuālās komunikācijas prasmes un standartus. Pieaugušie vīriešu kārtas pingvīni ir “gaiļi”, bet sievietes - “vistas”. Pingvīnu grupu uz saukuma sauc par “vatni”; grupa ūdenī ir “plosts”.

Pingvīnu dzīvotnes

Savvaļas pingvīni dzīvo gandrīz tikai dienvidu puslodē, izņemot joslu pingvīnus, kas dzīvo netālu no ekvatora un dažreiz migrē uz ziemeļu puslodi. Nozīmīgas populācijas pastāv Angolā, Antarktīdā, Argentīnā, Austrālijā, Čīlē, Namībijā, Jaunzēlandē, Dienvidāfrikā un Folklenda salās. Turklāt nebrīvē esošie pingvīni dzīvo zooloģiskajos dārzos un dzīvnieku rezervātos visā pasaulē.

Zemāk redzamajā diagrammā ir sīki aprakstīti konkrēti dažādu pingvīnu sugu biotopu reģioni.

Pingvīnu sugu primārās atrašanās vietas visā pasaulē

Aptenodytes patagonicus Karalis pingvīns Salas Atlantijas dienvidos un Indijas dienvidos Okeāni
Aptenodytes forsteri Imperatora pingvīns Salas Antarktikas un Subantarktikas reģionā
Pygoscelis adeliae Adēlijas pingvīns Antarktikas kontinents, okeāna dienvidu daļa
Pygoscelis antarctica Zodziņu pingvīns Klusā okeāna dienvidu un Antarktikas okeāna salas
Pygoscelis papua Gentoo pingvīns Salas Antarktikas reģionā, Folklendas salas, Dienviddžordžijas štatā
Eudyptula minor Mazs zils pingvīns Jaunzēlande, Čīle, Dienvidāfrika
Eudyptula novaehollandiae Austrālijas mazais pingvīns Austrālija
Eudyptula albosignataBalts-fliped pingvīnsBanku pussala, Motunau sala
Spheniscus magellanicus Magelāna pingvīns Argentīna, Čīle, Folklenda salas
Spheniscus humboldti Humbolta pingvīns Pinguino de Humbolta nacionālais rezervāts Čīles ziemeļos, Peru
Spheniscus mendiculus Galapagu pingvīns Resnās zarnas arhipelāgs
Spheniscus demersusCape pingvīnsDienvidrietumu Āfrikas piekraste
Antipode Megadyptes Dzeltenacains pingvīns Jaunzēlandes piekrastes un salas
Eudyptes pachyrhynchusFiordlandes pingvīnsJaunzēlandes dienvidrietumu piekrasti un apkārtējās salas
Laridae spēcīga; Lamatas pingvīns Snares salas
Eudyptes sclateriStāvs cekulains pingvīnsBounty un Antipodes salas
Eudiptu krizokomiDienvidu rockhopper pingvīns Klusā okeāna rietumu un Indijas okeāna subantarktika
Eudyptes filholiAustrumu rockhopper pingvīns Princis Edvards, Krozeta, Kergelēns, Hirds, Makvārijs, Kempbels, Oklenda un Antipodes salas
Eudyptes moseleyiZiemeļu rockhopper pingvīns Tristans da Kuņha, nepieejama sala, Goa sala
Eudips Šlēgeli(apstrīdēts) Karaliskais pingvīns Subantarktikas salas, Makvārijas sala
Eudyptes chrysolophus Makaronu pingvīns Salas Subantarktikas un Antarktīdas pussalā

Pingvīnu diēta

Visi pingvīni ir plēsēji kas pusdieno uz jūras dzīvi. Viņi ir peskatāri! Īpašas diētas tomēr ir atkarīgas no reģiona. Zemāk redzamajā diagrammā ir detalizēti aprakstīta katra dzīvnieka parastā izvēlne.



Ko ēd dažādas pingvīnu sugas

Aptenodytes patagonicusKaralis pingvīnslaternas, kalmārs , krils
Aptenodytes forsteriImperatora pingvīns zivis, vēžveidīgie, galvkāji, Antarktīdas sudraba zivtiņas, ledus kalmāri, āķi kalmāri, Antarktīdas krils
Pygoscelis adeliaeAdēlijas pingvīnsAntarktīdas krils, ledus krils, Antarktīdas sudraba zivs, jūras krils, ledāja kalmārs
Pygoscelis antarcticaZodziņu pingvīnsmazas zivis, krils, garneles, kalmārs
Pygoscelis papuaGentoo pingvīnszivis, krils, tupēt omāri, kalmārs
Eudyptula minorMazs zils pingvīnsklupuīdas zivis, galvkāji, vēžveidīgie, bultu kalmāri, slaidas šprotes, Greiema gudgeon, sarkanā menca, ahuru, barakuta, anšovi, bultu kalmāri
Eudyptula novaehollandiaeAustrālijas mazais pingvīnssardīnes, anšovi, galvkāji, vēžveidīgie
Eudyptula albosignataBalts-fliped pingvīnsĻoti maz ir zināms par balto flippering pingvīnu, ieskaitot diētas specifiku.
Spheniscus magellanicusMagelāna pingvīns sēpijas, kalmārs, krils
Spheniscus humboldtiHumbolta pingvīnskrils, mazi vēžveidīgie, kalmāri, zivis
Spheniscus mendiculusGalapagu pingvīnsmazas zivis, kefale, sardīnes
Spheniscus demersusCape pingvīnssardīnes, anšovi, kalmārs , mazi vēžveidīgie
Antipode MegadyptesDzeltenacains pingvīnszilā menca, sarkanā menca, opalfish, Jaunzēlandes zilās šprotes, bultu kalmārs
Eudyptes pachyrhynchusFiordlandes pingvīnsbultas kalmārs, krils, sarkanais menca, hoki
Laridae spēcīga;Lamatas pingvīnskrils, mazas zivis, galvkāji
Eudyptes sclateriStāvs cekulains pingvīnsmazas zivis, krils, kalmārs
Eudiptu krizokomiDienvidu rockhopper pingvīnskrils, kalmārs, astoņkājis, laternas zivis, mīkstmieši, planktons, sēpijas, vēžveidīgie
Eudyptes filholiAustrumu rokhopera pingvīnsmazas zivis, astoņkājis, kalmāri un kriliem līdzīgi vēžveidīgie
Eudyptes moseleyiZiemeļu rokhopera pingvīnskrils, vēžveidīgie, kalmāri, astoņkāji, zivis
Eudips Šlēgeli(apstrīdēts)Karaliskais pingvīnskrils, zivis, kalmāri
Eudyptes chrysolophusMakaronu pingvīnskrils, vēžveidīgie, galvkāji

Pingvīnu plēsēji un draudi

Klimata pārmaiņas ir milzīgs drauds vairākām pingvīnu sugām un jūras dzīvībai dabas aizsardzības speciālisti strādā pret laiku, lai izstrādātu risinājumus. Dabiskie pingvīnu plēsēji ietver leoparda roņi, haizivis, vaļi slepkavas, kažokādas roņi, un jūras lauvas.

Pingvīnu reprodukcija, zīdaiņi un dzīves ilgums

Pingvīnu pavairošana

Pingvīni vairojas uz ledus blokiem vai akmeņainiem atsegumiem. Izņemot dzeltenacu un Fiordland sugas, pingvīni vairojas lielās kolonijās, sākot no 100 pāriem līdz simtiem tūkstošu zoda siksna , karalis , un Makaroni .

Pingvīni vairošanās sezonā paliek monogāmi, bet zodziņu pingvīni bieži pārojas visu mūžu! Lielākā daļa pāru vienā sajūgā ražo divas olšūnas. Lielāki pingvīni, jeb “lielie pingvīni”, gulēja tikai vienu. Lielākajai daļai sugu pārošanās sezonā ir tikai viena perēšana, bet mazie pingvīni var likt vairākus.

Salīdzinot ar pieaugušo pingvīnu izmēriem, to olšūnas ir mazas. Tomēr apvalki ir īpaši biezi un kalpo kā aizsardzība pret nelīdzenu reljefu. Aizraujoši, kadAptenodytes forsteri(imperatora pingvīni) zaudē olu vai cāli, viņi mēģina nolaupīt cita pāra pēcnācējus. Pingvīnu sagrābšana reti izdodas, taču tas viņus neliedz mēģināt!

Aptenodytes forsterivīrieši veic visus inkubācijas pienākumus. Abiem vecākiem ir kopīga atbildība par citām sugām. Inkubācijas maiņas var ilgt vairākas dienas vai nedēļas, kamēr viens no vecākiem dodas uz barības meklēšanu.

Pingvīnu mazuļi

Pingvīnu mazuļus sauc par “cāļiem” vai “mazuļiem”. Kad viņi pulcējas grupā, to sauc par “silītēm”. Jaundzimušie pingvīni ir atkarīgi no viņu vecākiem, līdz viņi aug ūdensizturīgas spalvas. Dažām sugām tas var būt tikai septiņas līdz deviņas nedēļas. Citām sugām tas var būt 13 mēneši.

Pingvīnu dzīves ilgums

Pingvīna paredzamais dzīves ilgums ir atkarīgs no sugas, bet svārstās no 6 līdz 30 gadiem.

Vidējais pingvīnu sugu dzīves ilgums

Aptenodytes patagonicusKaralis pingvīns26 gadi
Aptenodytes forsteriImperatora pingvīns20 gadi
Pygoscelis adeliaeAdēlijas pingvīns20 gadi
Pygoscelis antarcticaZodziņu pingvīns15 līdz 20 gadi
Pygoscelis papuaGentoo pingvīns13 gadi
Eudyptula minorMazs zils pingvīns6 gadi
Eudyptula novaehollandiaeAustrālijas mazais pingvīns7 gadi
Eudyptula albosignataBalts-fliped pingvīns15 līdz 20 gadi
Spheniscus magellanicusMagelāna pingvīns30 gadi
Spheniscus humboldtiHumbolta pingvīns15 līdz 20 gadi
Spheniscus mendiculusGalapagu pingvīns15 līdz 20 gadi
Spheniscus demersusCape pingvīns10 līdz 27 gadi
Antipode MegadyptesDzeltenacains pingvīns23 gadi
Eudyptes pachyrhynchusFiordlandes pingvīns10 līdz 20 gadi
Laridae spēcīga;Lamatas pingvīns11 gadi
Eudyptes sclateriStāvs cekulains pingvīns15 līdz 20 gadi
Eudiptu krizokomiDienvidu rockhopper pingvīns10 gadi
Eudyptes filholiAustrumu rokhopera pingvīns10 gadi
Eudyptes moseleyiZiemeļu rokhopera pingvīns10 gadi
Eudips Šlēgeli(apstrīdēts)Karaliskais pingvīns15 līdz 20 gadi
Eudyptes chrysolophusMakaronu pingvīns8 līdz 15 gadi

Pingvīnu populācija

Dažas pingvīnu sugas ir stabilas. Klimata pārmaiņas un cilvēku iejaukšanās tomēr citus tuvina izmiršanai. Zemāk ir sniegts pingvīnu populācijas aprēķinu izklāsts, papildus to aizsardzības statusam saskaņā ar Starptautiskā Dabas aizsardzības savienība (IUCN) .

Pingvīnu populācijas aplēses un saglabāšanas statuss

Aptenodytes patagonicusKaralis pingvīns2,2 līdz 3,2 miljoni vaislas pāru Vismazāk rūpes (IUCN)
Aptenodytes forsteriImperatora pingvīns130 000 līdz 250 000 vaislas pāru Netālu no draudiem (IUCN)
Pygoscelis adeliaeAdēlijas pingvīns4,5 miljoni selekcijas pāru Vismazāk rūpes (IUCN)
Pygoscelis antarcticaZodziņu pingvīns7,5 miljoni selekcijas pāru Vismazāk rūpes (IUCN)
Pygoscelis papuaGentoo pingvīns387 000 vaislas pāru Vismazāk rūpes (IUCN)
Eudyptula minorMazs zils pingvīns350 000 līdz 600 000 atsevišķu dzīvnieku Vismazāk rūpes (IUCN)
Eudyptula novaehollandiaeAustrālijas mazais pingvīns350 000 līdz 600 000 atsevišķu dzīvnieku Vismazāk rūpes (IUCN)
Eudyptula albosignataBalts-fliped pingvīns3750 vaislas pāri Draudēja (TAS)
Spheniscus magellanicusMagelāna pingvīns1,3 miljoni selekcijas pāru Netālu no draudiem (IUCN)
Spheniscus humboldtiHumbolta pingvīns32 000 pieaugušo personu Neaizsargāta (IUCN)
Spheniscus mendiculusGalapagu pingvīnsMazāk nekā 1000 vaislas pāru Apdraudēts (IUCN)
Spheniscus demersusCape pingvīnsMazāk par 40 000 pieaugušo Apdraudēts (IUCN)
Antipode MegadyptesDzeltenacains pingvīns4000 individuāli pieaugušie Apdraudēts (IUCN)
Eudyptes pachyrhynchusFiordlandes pingvīns3000 vaislas pāru Neaizsargāta (IUCN) / apdraudēta (DOC)
Laridae spēcīga;Lamatas pingvīns25 000 vaislas pāru Neaizsargāta (IUCN)
Eudyptes sclateriStāvs cekulains pingvīns150 000 pieaugušo personu Apdraudēts (IUCN)
Eudiptu krizokomiDienvidu rockhopper pingvīns1,5 miljoni pāru (visiem Rockhopper pingvīniem) Neaizsargāta (IUCN)
Eudyptes filholiAustrumu rokhopera pingvīns1,5 miljoni pāru (visiem Rockhopper pingvīniem) Neaizsargāta (IUCN)
Eudyptes moseleyiZiemeļu rokhopera pingvīns100 000 līdz 499 999 vaislas pāri Gough salā, no 18 000 līdz 27 000 pāriem nepieejamā salā, no 3200 līdz 4500 Tristan da Cunha Apdraudēts (IUCN)
Eudips Šlēgeli(apstrīdēts)Karaliskais pingvīns1,5 miljoni pāru (visiem Rockhopper pingvīniem) Netālu no draudiem (IUCN)
Eudyptes chrysolophusMakaronu pingvīns18 miljoni indivīdu Neaizsargāta (IUCN)
Skatīt visu 38 dzīvnieki, kas sākas ar P

Interesanti Raksti