Minke Whale

Minke Whale zinātniskā klasifikācija

Karaliste
Animalia
Patvērums
Chordata
Klase
Zīdītāji
Pasūtījums
Cetacea
Ģimene
Balaenopteridae
Ģints
Balaenoptera
Zinātniskais nosaukums
Balaenoptera acutorostrata

Ninku vaļu saglabāšanas statuss:

Netālu no draudiem

Minke Whale atrašanās vieta:

Okeāns

Minke Whale Fun Fact:

Minke Whales ir mazākais pārstāvis Baleen Whales ģimenē.

Minke Whale Fakti

Galvenais laupījums
Krila, siļķes, smilšu zuši, brētliņas, moženes, sudraba zivtiņas un laternas
Jautrs fakts
Minke Whales ir mazākais pārstāvis Baleen Whales ģimenē.
Paredzamais iedzīvotāju skaits
Parastais vaļu valis: 180 000; Antarktikas ūdeļu valis: 515 000
Lielākais drauds
Slepkavu vaļi
Citi vārdi)
Mazāk Rorqual, Mazāks aizmugurējais, Asu galvu ieguvējs, Mazais uzvarētājs, Zandarts
Grūtniecības periods
10 mēneši
Ūdens tips
  • Sāls
Dzīvotne
Mērenie, tropiskie vai subtropiskie ūdeņi
Plēsoņa
Cilvēks, haizivis, vaļu slepkavas
Diēta
Plēsējs
Vidējais metiena lielums
1
Dzīvesveids
  • Ganāmpulks
Mīļākais ēdiens
Krils
Tips
Zīdītājs
Parastais nosaukums
Minke Whale
Sugu skaits
2
Sauklis
Ir divas atzītas sugas!

Minke Whale fizikālās īpašības

Krāsa
  • Brūns
  • Pelēks
  • Melns
  • Balta
Ādas tips
Gluda
Maksimālais ātrums
13 jūdzes stundā
Mūžs
30-50 gadi
Svars
4536–12 700 kg (5–14 tonnas)

Minke vaļi ir mazākie no Baleen vaļiem.



Tomēr šis zīdītājs var svērt līdz 20 000 mārciņu un izaugt līdz 35 pēdām garš. Ir divas galvenās šo vaļu sugas. Tie ir parastie vaļi un Antarktīdas vaļi. Šie vaļi ir melni vai tumši pelēki ar baltu vēderu. Starp dažādiem ūdeļu vaļiem ir atšķirība ar krāsu, rakstiem un līdzsvaru.



Neticami ūdeļu vaļu fakti!

  • Šie vaļi var peldēt līdz 24 jūdzēm stundā, lai izvairītos no Zobenvalis vai mēģiniet sekot līdzi kuģim.
  • Šī vaļa pamanīšana nav ļoti vienkārša, jo viņu plankumi neizceļas no ūdens, pirms viņi nirst zem virsmas.
  • Barojoties, šie vaļi var palikt pie lielas grupas, tomēr citreiz viņi izvēlas būt vieni vai tikai ar vienu vai diviem citiem vaļiem.
  • Šie vaļi var palikt zem ūdens līdz 20 minūtēm.

Minke Whale klasifikācija un zinātniskais nosaukums

The zinātniskais nosaukums šiem vaļiem ir Balaenoptera acutorostrata. Balaenoptera nozīmē spārnotu vaļu, un acutorostrata nozīmē asu purnu. Vispārpieņemto vārdu viņiem deva nepieredzējis norvēģu vaļu medību meklētājs Meincke. Sākumā viņš domāja, ka Minke Whale ir a Zilais valis bet kļūdījās. Minke vaļus mēdz dēvēt arī par mazajiem parastajiem, smailajiem, smailajiem, mazajiem somiem un zandartu vaļiem.

Viņi pieder pie Mammalia klases un pieder pie Balaenopteridae ģimenes. Balaenopteridae ietver astoņas dažādas Baleen vaļu sugas, ieskaitot Kupra vaļi , Zilie vaļi , un Gala vaļi .



Šo vaļu sugas ir divas dažādas. Tie ir parastais jeb ziemeļu Minke valis un Antarktīdas jeb dienvidu Minke Whale. Balaenoptera Acutorostrata ir ziemeļu minku vaļu zinātniskais nosaukums. Balaenoptera bonaerensis ir dienvidu minku vaļu zinātniskais nosaukums.

Minke Whale izskats

Kaut arī šie vaļi ir apmēram 35 pēdas gari un var svērt līdz 20 000 mārciņu, viņi faktiski ir mazākais Baleen vaļu ģimenes pārstāvis. Šīs sugas sievietes bieži ir nedaudz lielākas nekā vīrieši.

Ziemeļu minku vaļa ķermenis ir tumši pelēks vai melns. Viņu vēderi ir balti, un viņiem mugurā aiz galvas ir viegls ševrona marķējums. Šīs sugas modeļi un krāsas var atšķirties no vaļiem, parasti pamatojoties uz to ģeogrāfisko atrašanās vietu. Ir arī dažas variācijas ar balēnu vai keratīna plāksnēm, kas karājas no šo vaļu mutēm. Viņiem būs kaut kur no 240 līdz 360 balenām plāksnēm. Ziemeļu minku vaļu pleznās ir arī balta josla.



Ir ziemeļu vaļu pasuga, ko sauc par pundurminku vaļiem. Kā liecina viņu nosaukums, šī pasuga nepieaug par tik lielu parasto musu vaļu. Parasti tie sver tikai aptuveni 14 000 mārciņu un ir aptuveni 26 pēdas gari. Vēl viena atšķirība starp rūķiem un parastajiem vaļiem ir tā, ka viņiem ap melnajām plāksnēm ir melna apmale. Viņu krūšu spurā ir arī spilgti balts plāksteris, kas sniedzas augšup uz muguras un plecu zonu.

Otrajām galvenajām vaļu vaļu sugām - Antarktīdai vai Dienvidu - Minke vaļiem ir arī dažas atšķirības no Ziemeļu Minke vaļiem. Viņu mutes sānos ir no 200 līdz 300 balēna plāksnēm. Atšķirībā no parastajiem un rūķveidīgajiem vaļiem, kuriem krūšu spuras ir balta josla, dienvidu minku vaļu pleznas ir pelēkas ar baltu malu. Vēl viena šīs sugas atšķirība ir tā, ka tām ir asimetrisks balēns. Viņu mutes kreisajā pusē ir mazāks balēnu plākšņu skaits nekā labajā pusē. Kreisajā pusē ir mazāk baltu balenu plākšņu nekā labajā pusē.

Rūķu pīļu valis (Balaenoptera acutorostrata) zem ūdens Lielajā barjerrifā
Rūķu Minkes vaļa zem ūdens Lielajā barjerrifā

Ninku vaļu izplatība, populācija un biotops

Šos vaļus var atrast daudzās vietās visā pasaulē. Kaut arī viņi dod priekšroku boreālajiem (ziemeļu) vai vairāk mēreniem ūdens biotopiem, šī suga dažreiz sastopama arī peldēšanā tropu vai subtropu ūdeņos. Barojot, viņi bieži meklē vēsāku ūdeni lielākā platumā. Šie vaļi var izvēlēties peldēties piekrastes vai piekrastes ūdeņos.

Šie vaļi barojas apmēram 62 pēdas zem ūdens virsmas. Maksimālais dziļums, līdz kuram viņi ienirs, ir aptuveni 350 pēdas zem virsmas.

Viņu vēlamo dzīvotni bieži var paredzēt pēc vecuma, dzimuma un reproduktīvā stāvokļa. Vairumā gadījumu gados vecāki vīrieši vasarā barošanās sezonā polārajos apgabalos mēdz uzturēties tuvāk ledus malai. Turpretī vecākas sievietes parasti izvēlas uzturēties vairāk piekrastes ūdeņos, bet tomēr augstākā platumā. Vasaras barošanās sezonā jaunāki un nenobrieduši vaļi mēdz izvēlēties palikt zemākos platuma grādos.

Minke ziemeļu vaļi ir sastopami Klusajā un Atlantijas okeānā. Vasarā viņi mēdz uzturēties tuvāk Arktikas ledus malai. Ziemas mēnešos tos var atrast gandrīz tikpat uz dienvidiem kā ekvatoru.

Vasarā pundurminku vaļi mēdz uzturēties tuvāk dienvidu polārajiem reģioniem. Tos var atrast arī siltākā ūdenī zemākos platuma grādos nekā citi vaļi. Piemēram, šo pasugu var atrast gar Lielo barjerrifu Austrālijā vai netālu no Dienvidāfrikas vai Dienvidamerikas.

Antarktikas ūdeļu vaļi ir sastopami daudzās dažādās dienvidu puslodes vietās. Šī suga ir pamanīta netālu no Brazīlijas, Magelānas šaurumā, Čīles dienvidos, kā arī Jaunzēlandes un Austrālijas tuvumā.

Gan parastie, gan Antarktikas ūdeļu vaļi iesaistās sezonālā migrācijā. Pavasarī viņi uzturēsies tuvāk ziemeļu vai dienvidu polam un rudenī un ziemā peldēs vairāk tropisko ūdeņu virzienā. Tā kā sezona notiek dažādās puslodēs, parastie un Antarktīdas vaļi ekvatora tuvumā nesatiekas un / vai nesajaucas. Šie vaļi migrējot var peldēt līdz 263 jūdzēm.

Šie vaļi nav apdraudēta suga. Parastajiem vaļu vaļiem pašlaik ir IUCN (Starptautiskā Dabas aizsardzības savienība) vismazākās rūpes aizsardzības statuss. Zinātnieki uzskata, ka šo vaļu ir palikuši vairāk nekā 180 000.

Antarktikas ūdelei ir nedaudz lielāki draudi kļūt apdraudētiem. Saskaņā ar IUCN tā ir iekļauta kā gandrīz apdraudēta. Tiek lēsts, ka no šīs sugas ir palikuši apmēram 515 000 vaļi.

Minke Whale plēsēji un laupījums

Minke Whale plēsēji: Kas ēd Minke Whale?

Slepkavu vaļi rada lielākos draudus šiem vaļiem. 85% no Kale Whale diētas veido tie. Ja vaļu slepkava vajā Minku, vaļa ļoti ātri mēģinās tikt prom, peldoties. Mēģinot aizbēgt, viņi atklātā ūdenī spēj uzturēt ātrumu no 9 līdz 18 jūdzēm stundā. Vaļiem ir vislielākās izredzes izbēgt šajos atklātajos ūdeņos, jo tiem ir lielāka izturība lielos attālumos nekā Killer Whale. Tomēr citreiz slepkavas vaļi var stūrēt šos vaļus ostā vai līcī. Šajos scenārijos vaļa izredzes izdzīvot ir daudz mazākas.

Cilvēkiem bija arī nozīme vaļu populācijas samazināšanā. Lai gan sākotnēji šī vaļu suga tika uzskatīta par pārāk mazu, lai būtu tā vērts, pēc tam, kad sāka samazināties citu sugu populācijas, arī tās tika mērķētas. Kaut arī vaļu medības komerciālā nolūkā ir aizliegtas, daži cilvēki joprojām mēģina noķert un nogalināt šīs radības.

Ko ēd ūdeļu vaļi?

Parastā ūdele, kas dzīvo Atlantijas okeāna ziemeļdaļā, ēd dažādus dažādu veidu ēdienus. Daži no tiem ietver Krils , Siļķes, smilšu zuši, kapelīni un brētliņas. Parastie ūdeļu vaļi, kas dzīvo Klusā okeāna ziemeļos, ēd japāņu anšovus, Klusā okeāna Saury un Krils .

Antarktikas vaļu diētu veido Antarktīdas krils, Ledus krils, Antarktīdas jonas zivs, Antarktīdas laternu zivs, Antarktīdas sudraba zivtiņa, Nototēnija un Čionadrako.

Minke Whale reprodukcija un dzīves ilgums

Šie vaļi sasniegs dzimumgatavību, kad būs aptuveni 23 pēdu gari. Parastajām sugām tas notiek, ja tie ir vecumā no 3 līdz 8 gadiem, un Antarktīdas vaļiem - kad tie ir vecumā no 7 līdz 8 gadiem. Zinātnieki joprojām nav pārliecināti par to, kā šie vaļi pārojas, kā tas nekad nav novērots.

Šo vaļu grūsnība ir apmēram 10 mēneši. Zinātnieki ir izteikuši pieņēmumu, ka māte baros un uzturēsies kopā ar teļiem, līdz viņi būs vecumā no četriem līdz sešiem mēnešiem. Sievietēm teļš parasti ir apmēram reizi divos gados.

Šiem vaļiem ir ilgs mūžs; viņi var dzīvot līdz 50 gadiem.

Minke Whale makšķerēšanā un kulinārijā

Kaut arī dzīvnieku organizācijas mēģina novērst vairāk vaļu nāvi ar vaļu medībām, šie vaļi joprojām tiek mērķēti un noķerti dažos pasaules reģionos. Islandē šī vaļu gaļa ir a kopīgs piedāvājums . Tūristi to uzskata par eksotisku baudījumu, apmeklējot Reikjaviku. Tomēr faktiskie apstākļi ir tādi, ka vaļu gaļas ēšana mudina vaļu medības turpināt un var apdraudēt šādus vaļus.

Skatīt visus 40 dzīvnieki, kas sākas ar M

Interesanti Raksti