Mazais pingvīns



Mazā pingvīna zinātniskā klasifikācija

Karaliste
Animalia
Patvērums
Chordata
Klase
Putni
Pasūtījums
Sphenisciformes
Ģimene
Spheniscidae
Ģints
Eudipta
Zinātniskais nosaukums
Mazā Eudyptula

Mazo pingvīnu aizsardzības statuss:

Vismazāk rūpes

Mazais pingvīns Atrašanās vieta:

Okeāns
Okeānija

Mazie pingvīni Fakti

Galvenais laupījums
Krils, zivis, garneles
Atšķirīga iezīme
Mazs ķermeņa izmērs ar zilām / pelēkām spalvām
Dzīvotne
Akmeņainās Antarktikas salas
Plēsoņa
Leoparda zīmogs, vaļu slepkava, haizivis
Diēta
Plēsējs
Vidējais metiena lielums
2
Dzīvesveids
  • Kolonija
Mīļākais ēdiens
Krils
Tips
Putns
Sauklis
Mazākā pingvīnu suga!

Mazā pingvīna fiziskās īpašības

Krāsa
  • Pelēks
  • Zils
  • Melns
  • Balta
Ādas tips
Spalvas
Mūžs
10 - 20 gadi
Svars
1kg - 3kg (2,2 mārciņas - 6,6 mārciņas)
Augstums
35 cm - 50 cm (14 collas - 20 collas)

“Mazākā pingvīnu suga”

Mazie kartupeļi Spheniscidae ģimene, mazo pingvīnu dzimtene ir Austrālija un Jaunzēlande . Izceļoties pingvīnu sfērā, viņi spēlē spilgti zilas spalvas un dažreiz iet garām “pasaku pingvīniem”. Mazie pingvīni 80 procentus laika barojas un rosās okeāna ūdeņos, un vairošanās sezonā tie var ievietot vairāk nekā vienu olu sajūgu.



Lai gan šie dzīvnieki nav Apdraudēts pēc IUCN Sarkanais saraksts standartiem, to skaits krītas, un pētnieki zvana trauksmes zvani. Par laimi, saglabāšana tiek veikti centieni, un lidojošo putnu aizstāvji ir veiksmīgi lobējuši mazos pingvīnu aizsardzības likumus.



Deviņi aizraujoši mazie pingvīnu fakti

  • Johans Reinholds Forsters pirmoreiz aprakstīja šos dzīvniekus 1871. gadā.
  • Mazie pingvīni ap Summerlandas pludmali Filipsas salā veic nakts parādes, un tūristi nāk skatīties.
  • Koledžas Universitāte Tasmānija velta ievērojamus resursus mazajiem pingvīnu faktu vākšanas projektiem.
  • Mednieki pasaku pingvīnus novērtēja par ādu un spalvām 1800. gados un 1900. gadu sākumā.
  • Senos laikos, kuģu avārijā cietušie jūrnieki Antipodos ēda šos dzīvniekus, lai izdzīvotu.
  • Šo dzīvnieku olas savulaik tika uzskatītas par delikatesi, īpaši aborigēnu austrāliešu vidū.
  • Linux pingvīnu talismanu iedvesmoja mazs pingvīns, kurš Austrālijas atvaļinājuma laikā knābāja operētājsistēmas radītāju.
  • Zinātnieki uzskata, ka dažās pasaku pingvīnu populācijās ik pa laikam ligzdojošās kolonijas var dalīties ar jūras putniem, piemēram, prioniem un īsās astes ūdenstilpnēm.
  • Zvejnieki savulaik izmantoja pasaku pingvīnus, lai noķertu dienvidu klinti omāri .

Mazā pingvīna zinātniskais nosaukums un citi monikeri

Šo dzīvnieku zinātniskais nosaukums irEudyptula minor.Eudyptula cēlies no grieķu valodas un nozīmē “labs mazais nirējs”. Nepilngadīgais attiecas uz dzīvnieka sīko augumu.

Daži ļaudis Austrālijā tos sauc par “pasaku pingvīniem”, turpretī daudzi kivi lieto “mazos zilos pingvīnus”. Vietējais maori vārds mazajam pingvīnam ir “kororā”.



Mazo pingvīnu pasuga

Jūras biologi saduras ar nelielu pingvīnu taksonomiju. Daži zinātnieki uzskata, ka baltādainie pingvīni ir šo dzīvnieku pasuga, citi domā, ka tā ir pavisam cita suga, un trešā grupa uzstāj, ka viņi ir mazi mazie pingvīni.

Līdzīgi jautājumi kavējas par austrumiem rockhopper pingvīns.

Mazā pingvīna izskats un izturēšanās

Mazā pingvīna izskats

Kā jūs, iespējams, uzminējāt, salīdzinājumā ar citiem Spheniscidae sugas, šie dzīvnieki ir niecīgi. Precīzi mērījumi atšķiras atkarībā no pasugām un populācijas, taču parasti to vidējais augstums ir 13 collas, un tie sver apmēram 3,3 mārciņas - tikpat, cik divu šķēļu tosteris.



Mazās pingvīnu spalvas ir dinamiskas cerulean zilas. Šīfera pelēks apspalvojums aizsedz viņu ausis, un apakšdaļa ir balta. Knābji parasti sasniedz trīs līdz četrus centimetrus garu, un to pēdas ar melnu zoli ir siksnas.

Kā jūs varat atšķirt sievietes un vīriešus, kas redzami? Ievērojiet knābja izmēru: sievietēm ir plānāks.

Tāpat kā visām ģimenes sugām, šie dzīvnieki ir lidojoši putni - un to “spārni” darbojas kā pleznas.

Mazā pingvīna uzvedība

Patīk cilvēkiem , šie dzīvnieki ir diennakts, kas nozīmē, ka tie ir visaktīvākie dienas laikā. Viņi paceļas kopā ar sauli un nekavējoties dodas uz dienu, kur peldēties un meklēt barību. Krēslas laikā viņi atgriežas mājās, lai barotu cāļus un gulētu.

Mazie pingvīni ir kooperatīvi dzīvnieki, kas kopj viens otru. Konkrēti, tie noņem parazītus no viena otras grūti sasniedzamajām vietām. Šie dzīvnieki, būdami gan šo maza izmēra mazuļu saimnieki, gan plēsēji, spēlē ļoti svarīgu lomu viņu ekosistēmās.

Runājot par kopšanu, viņi daudz laika pavada spalvas ar eļļu, kas ražota dziedzerī virs astes. Šis process palīdz saglabāt to spalvu ūdensnecaurlaidību. Turklāt reizi gadā kolonijas pašas nolaižas aptuveni 17 dienu ilgas muldēšanas laikā. Šajā periodā viņu vecās spalvas nokrīt, un parādās jaunas. Ikgadējā izdalīšanās ir kritiska viņu hidroizolācijas fizioloģijas sastāvdaļa.

Arī mazajiem pingvīniem virs acīm ir dziedzeri, kas filtrē sāli no jūras.

Nonākot krastā, viņi strādā grupās. Kā aizsardzības stratēģija viņi pāriet no ūdens uz zemi rindās - kā armija - un sazinās ar squeals un trills.

Kā liecina viņu zinātniskais nosaukums, šie dzīvnieki ir super nirēji un peldētāji, kuri 80 procentus laika pavada abiem. Vidēji viņi peld divus līdz četrus kilometrus stundā, bet pētnieki ir norādījuši, ka cilvēki paātrina ātrumu 6,4 kilometri stundā. Niršanas ziņā viņi var sasniegt jūras dibenu, un vidējais kritiens ilgst 21 sekundi. Līdz šim visilgāk reģistrētā mazā pingvīnu niršana bija 90 sekundes.

Šie dzīvnieki ir ne tikai lieliski nirēji un peldētāji, bet arī iespaidīgi ceļotāji, kuri var migrēt uz tālajām vietām. 1984. gadā pētnieki izsekoja vienu no Gabo salas līdz Viktorijas ostai - 4739 jūdžu (7628 kilometru) attālumā!

Mazs zils pingvīns uz klints
Mazs zils pingvīns uz klints

Mazais pingvīnu biotops

Mazie pingvīni galvenokārt dzīvo Jaunzēlandes piekrastē un Austrumu dienvidos ar salām. Cilvēki ir apgalvojuši, ka sugu redzējuši Čīle un Dienvidāfrika , taču ekspertu domas ir atšķirīgas. Daži uzskata, ka liecinieki nepareizi identificējuši citu dzīvnieku; citi domā, ka tās var būt klaiņojošas iedzīvotāju grupas. Debates turpinās.

Kad viņi neatrodas ūdenī, pasaku pingvīni dzīvo piekrastes urbumos. Viņi vienmēr atrodas smilšainās un akmeņainās teritorijās, un, lai izveidotu savas mājas, viņi labi izmanto alas, klinšu plaisas, baļķus un pat cilvēku veidotas struktūras.

Dažas vaislas kolonijas pārvalda dabas aizsardzības grupas un tās darbojas kā tūristu galamērķi. Ja tomēr ejat, atliciniet kameru! Apmeklētāji nevar nofotografēt vai videoklipēt mazos pingvīnus, jo tas apdullina dzīvniekus un pat var viņus apžilbināt.

Mazā pingvīna diēta

Šie dzīvnieki pusdieno uz mazu zivju smorgasborda, tostarp:

Tā kā mazie pingvīni ir sīki, viņi parasti medī jaunākus, mazākus upurus.

Mazie pingvīnu plēsēji un draudi

Šie dzīvnieki kā suga nav apdraudēti. Tomēr atsevišķām populācijām ir grūti šķēršļi. Klimata pārmaiņu, cilvēku skaita pieauguma un piesārņojuma dēļ eksperti agri izsauc trauksmes signālus un mudina kopienas atbalstīt saglabāšanas centienus.

Dabiski mazo pingvīnu plēsēji

Šo dzīvnieku dabiskie plēsēji ietver:

Nedabiski draudi mazajiem pingvīniem

Kaķi , žurkas , un lapsas nav dabiski pingvīnu plēsēji - arī tie nav endēmiski Antipodiem. Bet kopš cilvēku ieviesšanas trīs “iebrucēji” ir iznīcinājuši reģionālo pingvīnu populācijas.

Bet ir labas ziņas! Un tas viss pateicoties a cālis lauksaimnieks vārdā Purvains purvs, kurš ieteica to izmantot aitu suņi lai aizsargātu pingvīnu kolonijas. Sākumā cilvēki ignorēja viņa ideju. Bet, kad viņa mājas tuvumā palika tikai seši pingvīni, pilnvaras, kas tika piešķirtas, un nodarbināja Marša kunga mazuļus, lai aizbaidītu lapsas. Tas nostrādāja! Mūsdienās tiek izmantota aitu suņa metode, kad vietējie plēsēji apdraud vietējām sugām.

Cilvēki arī ir milzīgs drauds šiem dzīvniekiem. Iesācējiem cilvēku populācija strauji pieaug. Lai izveidotu situāciju, 1800. gadā planētu okupēja aptuveni miljards cilvēku. 2020. gadā 7,8 miljardi no mums staigāja pa Zemi.

Diemžēl mūsu izaugsme nojauc simtiem biotopu. Galu galā cilvēki aizņem istabu! Austrālijā jaunie mājokļu projekti skar savvaļas dzīvniekus, un Skidoos un motorlaivu svilpšana padzen pingvīnu populācijas no viņu vēsturiskajām mājām. Transportlīdzekļu streiki, piezveja, plastmasas piesārņojums un zemes apsaimniekošanas ugunsgrēki arī rada lielas problēmas mazajiem pingvīniem.

Mazo pingvīnu reprodukcija, mazuļi un dzīves ilgums

Pavairošana

Vairošanās sezona galvenokārt ir atkarīga no atrašanās vietas un okeāna temperatūras. Parasti vīrieši sāk būvēt un atjaunot urbumus kaut kad no maija līdz septembrim pārošanās sezonai. Viņu mērķis ir izveidot vislabāko ligzdu, lai piesaistītu sievietes.

Izņemot retus apstākļus, partneri vairošanās sezonā paliek monogāmi. Lai pārotos, pāri parasti izolējas vai veido mazas kolonijas atvases no lielākas grupas.

Standarta sajūgs sastāv no vienas līdz četrām olām, kas ievietotas ar vienas līdz četru dienu starplaiku. Sākumā tie sver apmēram 0,12 mārciņas (55 gramus) - tikpat, cik četras medūzas - un palielinās 36 dienu inkubācijas periodā. Sieviešu pasaku pingvīni spēj uzlikt vairāk nekā vienu sajūgu sezonā, bet maz to dara.

Šie dzīvnieki gadu no gada atgriežas tajās pašās vairošanās vietās - mainās tikai reizēm.

Zīdaiņi

Abi vecāki palīdz inkubēt un aizmugurē cāļus. Pēc piedzimšanas mamma un tētis strādā virsstundas, lai mazuļi būtu silti un ērti 18 līdz 38 dienas. Kad mazulis sasniedz 7 vai 8 nedēļu vecumu, viņu spalvas pašas izaug un aizlido!

Vīrieši dzimumbriedumu sasniedz trīs gadu vecumā, savukārt sievietes attīstās līdz divu gadu vecumam.

Mūžs

Šo dzīvnieku vidējais mūža ilgums savvaļā ir aptuveni 6,5 gadi. Personas, kas dzīvo nebrīvē, var sasniegt 20.

Mazo pingvīnu populācija

Eksperti norāda, ka šo dzīvnieku populācija visā pasaulē ir no 350 000 līdz 600 000. Dažas aplēses sasniedz pat 1 000 000. Rezultātā Starptautiskā Dabas aizsardzības savienība tos uzskata par dzīvniekiem Vismazāk rūpes .

Bet tas nepasaka visu stāstu.

Kopš 60. gadiem Jaunzēlandes kolonijas ir nepārtraukti samazinājušās. Dabas aizsardzības pārstāvji uzskata, ka pilsētas centrā ir 70 procenti. Arī Austrālijas dienvidu daļa un kontinentālā Tasmānijas iedzīvotāji cīnās ar cilvēku iejaukšanās smagumu.

Par laimi, neskatoties uz IUCN trauksmes neesamību, gan Austrālija, gan Jaunzēlande ir ieviesušas likumus, kas risina iespējamās problēmas, pirms ir par vēlu.

Tiek uzskatīti balti fliping pingvīni, kurus daži zinātnieki uzskata par nedaudz pingvīnu pasugām apdraudēta Jaunzēlandē.

Mazie pingvīni ASV zooloģiskajos dārzos

Daudzi ASV zooloģiskie dārzi rūpējas par šiem dzīvniekiem, tostarp:

Šis saraksts nav pilnīgs. Lai tuvumā atrastu zooloģisko dārzu ar nelielu pingvīnu novietni, dodieties uz Google!

Skatīt visus 20 dzīvnieki, kas sākas ar L

Interesanti Raksti