Madagaskaras lemuri

An Indri   <a href=

Indri

Viena no pasaules lielākajām salām, nomaļa Madagaskaras sala, miljoniem gadu ir atdalīta no Āfrikas un līdz ar to ir pārtapusi par unikalitātes un noslēpumainības salu, kas ir ārkārtīgi bagāta ar bioloģisko daudzveidību. Mūsdienās šajā maģiskajā zemē dzīvo daži no retākajiem dzīvniekiem pasaulē, un vairāk nekā 70% no tās vietējām augu un dzīvnieku sugām nav sastopamas nekur citur uz Zemes.

Viena no Madagaskaras visizcilākajām dzīvnieku grupām ir lemūri, kas ir unikāli primāti, kas sastopami visā salā dažādos biotopos. Sākotnēji tika uzskatīts, ka viņu senči ieradās Madagaskarā ar dabīgiem plostiem no Āfrikas, un kopš tā laika šie primāti ir nevainojami pielāgojušies savai jaunajai apkārtnei. Mūsdienās uz salas dzīvo gandrīz 100 dažādu reģistrētu dažādu lemuru sugu.

Pelēks peles lemurs

Pelēks peles lemurs
Lemuru izmērs svārstās no 60 cm garā Indri, kas ir lielākā lemura suga un var svērt līdz 7 kg, līdz mazajai Madame Berthe peles lemuram, kas ir pasaulē mazākais primāts, kas sver tikai 30 g, un viens no visvairāk apdraudētajiem zīdītājiem. Zeme. Visi lemūri, neraugoties uz to atšķirīgo izmēru un krāsu, ir salīdzinoši līdzīgi ar suņveidīgu seju, izveicīgām rokām un kājām un garām aizmugurējām kājām, ko izmanto lēcieniem.

Tāpat kā pērtiķi, arī lemūri galvenokārt ir kokos dzīvojoši dzīvnieki, un lielākā daļa sugu ir nakts un medības pēc ēdiena iznāk tikai nakts aizsegā. Lemuri ir visēdāji, bet galvenokārt ēd lapas, augļus un mizu no tiem apkārt esošajiem kokiem. Viņu garās aizmugurējās kājas un parasti garās astes ļauj tām pāriet no koka uz koku vertikālā stāvoklī (atšķirībā no pērtiķiem, kuri mēdz vispirms satvert zarus ar rokām).

A Fossa

A Fossa
Vienīgais īstais Lemur plēsējs ir kaķveidīgais Fossa, kas ir attīstījies, lai veikli precīzi medītu šos dzīvniekus augstu kokos. Diemžēl šie ievērojamie dzīvnieki ir apdraudēti lielākajā daļā dabisko dzīvotņu, jo tiek uzskatīts, ka aptuveni 80% Madagaskaras vietējo mežu jau ir pazuduši. Mūsdienās salas Lemur (un patiesi Fossa) populācijas ir ierobežotas ar dabisko dzīvotņu nelielām kabatām, kā arī noteiktā Nacionālā parka teritorijām.

Interesanti Raksti