Lemurs

Lemura zinātniskā klasifikācija

Karaliste
Animalia
Patvērums
Chordata
Klase
Mammalia
Pasūtījums
Primāti
Ģimene
Lemuridae
Zinātniskais nosaukums
Lemura kaita

Lemūra saglabāšanas statuss:

Vismazāk rūpes

Lemur Atrašanās vieta:

Āfrika

Lemūra fakti

Galvenais laupījums
Augļi, lapas, kukaiņi
Dzīvotne
Sauss mežs un tropu džungļi
Plēsoņa
Vanags, Fossa, savvaļas suņi
Diēta
Visēdājs
Vidējais metiena lielums
3
Dzīvesveids
  • Grupa
Mīļākais ēdiens
Augļi
Tips
Zīdītājs
Sauklis
Dzimtā vietā atrodama Madagaskaras salā!

Lemūra fizikālās īpašības

Krāsa
  • Brūns
  • Pelēks
  • Melns
  • Balta
Ādas tips
Kažokādas
Maksimālais ātrums
12 jūdzes stundā
Mūžs
10-14 gadi
Svars
0.03-10kg (0.06-22lbs)

“Lemuri ir atrodami tikai Madagaskara . '



Lemuri ir niecīgas primātu sugas, kas sastopamas tikai vienā salu grupā: Madagaskarā un Komoru salās. Tas padara viņus par vienu no visvairāk apdraudētajām dzīvnieku grupām uz zemes. Viņiem ir niecīgi ķermeņi ar garām, plānām astēm. Salās dzīvo vairāk nekā 100 dzīvo sugu.



Lemūra fakti

  • Viņu zinātniskais nosaukums nozīmēspoks vai mirušo gars, to balto seju un lielo, apaļo acu dēļ.
  • Agrāk šīm radībām var būtuz Madagaskaru peldēja ar veģetācijas plostiem.
  • Tur irvairāk nekā 100 lemura sugasMadagaskarā un apkārtējās salās, ieskaitot pelēko peli un gredzenveida lemūru.
  • Aye-aye ir unikāla suga, kas to izmantogarais vidējais pirksts, lai izspiestu grubus un tārpusno koku iekšpuses.
  • Šīs ir vienas no nedaudzajām sugām, kas dzīvo amatriarhālā sabiedrība, ar vienu sievieti vadīja karaspēku.

Lemura zinātniskais nosaukums

Viņu zinātniskais nosaukumslemursir latīņu vārds, kas nozīmē “spoki, mirušo spektors”. Tas ir saistīts ar šo radījumu spilgti baltajām sejām, lielajām acīm un nakts ieradumiem.



Dažādām sugām ir atšķirīgi zinātniskie nosaukumi. Piemēram, gredzenveida lemūra zinātniskais nosaukums irLemurs catta, kurcattanozīmē 'kaķis'. Cita suga pelēkā peles (vai mazākās peles) lemurs , ir zinātniskais nosaukumsMicrocebus murinus. Šis nosaukums nozīmē “pelēks, mazs, garu asti mērkaķis . '

Lemūra izskats

Neliela primātu suga, lemuri izaug apmēram 3 collas līdz 28 collas garas (izņemot astes) un sver no mazāk nekā mārciņas līdz 22 mārciņām. Viņu astes var būt daudz garākas par ķermeni, un vidēji tās sver apmēram tikpat daudz kā kaķis.

Lemuri ir lapsa līdzīgas radības ar šaurām sejām. Viņiem ir smailas ausis un mazs, mitrs deguns. Viņu pirksti ir pielāgoti koku un augļu satveršanai, un asie nagi palīdz viņiem kāpt kokos. Dažiem ir garākas aizmugurējās kājas, kas būvētas lēkšanai no zara uz zaru. Atšķirībā no citām pērtiķu sugām, lemuriem nav aizcietējuma astes.



Pēc izskata tie ir ļoti atšķirīgi; to kažokāda var būt pelēka, brūna vai melna. Tās var būt vienkrāsainas vai tām var būt tādas iezīmes kā gredzenotas astes vai balti raksti. Līdz šim vispazīstamākā suga ir gredzenveida lemurs. Šiem lemuriem, kas nosaukti par gredzenoto melnbalto asti, ir melna āda, platas brūnas acis un pelēki mēteļi. Mazākajam peles lemūram jeb pelēkajam pelēm ir sarkanīgi pelēka kažokāda, un, kā norāda nosaukums, tas nedaudz atgādina peli. Mazākais peles lemurs ir viena no mazākajām lemūru sugām.

Viena ļoti unikāla lemura suga, ko dēvē par aye-aye, ir maza brūna būtne, kas pazīstama ar savām orbveida acīm un garo, nenoteikti vidējo pirkstu. Ar šo pirkstu viņš izrok kokus un zarus no bedrēm.

Lemurs, izolēts, dzeršana uz vietas, balts, background

Lemūra uzvedība

Šīs radības lielāko daļu savu dienu pavada, lidojot pa kokiem, meklējot barību. Viņi dzīvo grupās, ko sauc par “karaspēku”. Šīs grupas var būt tik mazas kā 6 dzīvnieki vai tik lielas kā 30. Grupa pastāvīgi meklē savus dalībniekus, un viņi izmanto trauksmes zvanus, lai viens otru brīdinātu par briesmām. Šie zvani var atšķirties atkarībā no sugas - daži zvani izklausās pēc kaķiem (zvana astes), citi - kā čivināšana (pele) un citi - kā rūcieni (brūni).

Šīs radības ir unikālas ar to, ka dzīvo matriarhālā sabiedrībā - viena dominējošā sieviete parasti vada grupu. Viņa izlemj, kur grupa guļ un ēd. Šie dzīvnieki ir labāk pielāgoti nakts dzīvei, tāpēc viņiem ir tik lielas acis. Viņi guļ ligzdās, kas izgatavotas no lapām, vai koku dakšās.

Gredzena astes suga ir unikāla starp šiem primātiem, jo ​​tie galvenokārt ir zemes iedzīvotāji. Tās ir vienīgās sugas, kurām ir zināmas gredzenotas astes, kuras viņi izmanto saziņai. Augsti pacelta aste var brīdināt citus par briesmām pat blīvajos mežos. Viņi arī atzīmē savu teritoriju, izmantojot koku skrambas, kā arī ar smaržu atzīmējot teritoriju.

Lemura biotops

Madagaskara un salas ap to ir ļoti izolēta vieta, kas nozīmē, ka tur sugas attīstījās bez ārējas ietekmes. Ir teikts, ka lemuri, iespējams, ir peldējuši uz Madagaskaru no kontinenta un tur attīstījušies. Madagaskara ir sala, kurā ir daudz bioloģiskās daudzveidības, un šo radību apdzīvošanai var būt dažādi biotopi. Daži apgabali ir purvaini, citi ir sausi. Daži ir kalnaini, bet citi ir mežaini. Parasti viņi dod priekšroku dzīvot kokos. Bet katra suga attīstījās īpaši, lai iekļautos tās dzīvotnes nišā Madagaskarā un Komoru salās.

Lemūra diēta

Lielākas sugas parasti ir zālēdāji . Viņi dod priekšroku lapām, augļiem, ziediem, mizai un koku sulai. Mazākas sugas kļūst visēdājas, apēdot kukaiņus, kā arī augļus un lapas. Dažreiz viņi pat nolemj paši ēst putnu olas vai mazus putnus.

Lemūra plēsēji un draudi

Madagaskaras galvenais plēsējs ir bedre , mangusts radinieks, kurš plēsojas uz daudzām dažādām sugām, kas dzīvo uz salas. Turklāt lemuri var kļūt par upuri arī lidojošajiem vanagu vanagiem un boa savācējiem.

Biotopu zudums ir milzīgs drauds visām Madagaskaras sugām, un lemurs nav izņēmums. Nelikumīga mežu izciršana un ieguve ir apdraudējusi leļļu sugas, jo 17 cilvēki ir izmiruši, kopš cilvēki ieradās Madagaskarā vairāk nekā pirms 2000 gadiem. Medības arī nodara kaitējumu šīm populācijām. Arī invazīvās sugas, piemēram, suņi un kaķi, kuras cilvēki ieveda Madagaskarā, parasti apdraud salas trauslo ekosistēmu.

Kā suga tie atšķiras no neaizsargāti uz kritiski apdraudēta .

Lemūra reprodukcija, zīdaiņi un dzīves ilgums

Tēviņi pārošanās sezonā smaržos un strīdēsies par mātītēm. Dažās sugās sievietes ir auglīgas tikai vienu dienu no visa gada. Lielākā daļa sezonā ražo tikai vienu bērnu, bet daži metieni var būt pat 6 jauni. Lielākā daļa grūtniecības periodu ilgst no 2 līdz 5 mēnešiem.

Jaunie lemuri ir pazīstami kā mazuļi, un pirmajās dzīves nedēļās viņi parasti turas pie savām mātēm. Dažās sugās, piemēram, mazāka izmēra peles lemūros, mazuļi nav pietiekami spēcīgi, lai turētos, un tie ir jāpārnēsā apkārt. Drīz mazuļi kāpj no vēdera uz muguru. Pēc trim līdz četriem mēnešiem mazuļi var staigāt un kāpt paši, un viņiem vairs nav jāturas pie mātes.

Dažām sugām ir atšķirīga pieeja: pirmo mēnesi mātes slēpj savus mazuļus lielās lapotnes kaudzēs, kamēr viņi dodas uz lopbarību. Tas ļauj jauniešiem palikt slēptiem. Kad pirmais dzīves mēnesis ir beidzies, jaunieši kļūst pārāk ziņkārīgi un aktīvi, lai paliktu vietā.

Lemurs parasti tiek audzēts pēc 1,5 gadu vecuma sasniegšanas. Daži var dzīvot līdz 30 gadiem, bet tas mainās atkarībā no sugas.

Bērnu lemurs

Lemūra populācija

Populācijas dažādās sugās ir ļoti atšķirīgas atkarībā no to aizsardzības statusa. Tiek lēsts, ka vienā sugā, kas pazīstama kā ziemeļu sportiskais lemurs, ir palikuši tikai 18 dzīvi indivīdi. Tikai 8% lemuru tiek klasificēti kā “vismazāk satraucošie”. Visu pārējo sugu populācija ir samazinājusies, jo Madagaskaras bioloģiskā daudzveidība ir daudzkārt apdraudēta.

Lemuri zooloģiskajā dārzā

Gredzenu astes lemuri ir visizplatītākā zooloģiskajos dārzos sastopamā šķirne. The Sandjego zooloģiskais dārzs ir piecas sugas, ieskaitot gredzenveida un zilo acu melnos lemūrus. Citi zooloģiskie dārzi, kuros atrodas lemuri, kā arī atbalsta saglabāšanu, ir Akronas zooloģiskais dārzs Ohaio štatā un Džeksonvilas zooloģiskais dārzs un Neapoles zooloģiskais dārzs Floridā.

Skatīt visus 20 dzīvnieki, kas sākas ar L

Interesanti Raksti