Karalis Pingvīns

King Penguin zinātniskā klasifikācija

Karaliste
Animalia
Patvērums
Chordata
Klase
Putni
Pasūtījums
Sphenisciformes
Ģimene
Spheniscidae
Ģints
Aptenodīti
Zinātniskais nosaukums
Aptenodytes patagonicus

King Penguin Conservation Status:

Vismazāk rūpes

King Penguin atrašanās vieta:

Antarktīda
Okeāns

King Penguin Fakti

Galvenais laupījums
Krils, zivis, garneles
Atšķirīga iezīme
Liels ķermeņa izmērs ar dzelteniem marķējumiem uz galvas
Dzīvotne
Akmeņainās Antarktikas salas
Plēsoņa
Leoparda zīmogs, vaļu slepkava, haizivis
Diēta
Plēsējs
Vidējais metiena lielums
1
Dzīvesveids
  • Kolonija
Mīļākais ēdiens
Krils
Tips
Putns
Sauklis
Vairāk nekā 2 miljoni vaislas pāru!

King Penguin fiziskās īpašības

Krāsa
  • Pelēks
  • Dzeltens
  • Melns
  • Balta
Ādas tips
Spalvas
Mūžs
15 - 20 gadi
Svars
11kg - 16kg (24lbs - 35lbs)
Augstums
60 cm - 90 cm (24 collas - 35 collas)

'Karalis pingvīns ir otrais pēc imperatora pingvīna.'



Karalis pingvīns, kas ir tikpat garš kā vidējais toddler, ir liels savai sugai. Tikai imperators pingvīns ir lielāks. Taksonomijā gan karalis, gan imperatora pingvīni atrodasAptenodīti ģints . Abi ir eksperti ūdenī un var ienirt lielā dziļumā. Karaliskie pingvīni medī laternas, krilus un vēžveidīgos sev un baro savus mazuļus. Karalisko pingvīnu cāļi izskatās ļoti atšķirīgi no pieaugušajiem ar brūnajām pūkainajām spalvām. Zīdaiņiem var būt vajadzīgs vairāk nekā gads, lai viņi kļūtu patstāvīgi.



Neticami karaļa pingvīnu fakti

  • Medot laupījumu, karaliskie pingvīnivar sasniegt 300 metru dziļumu, palikt zem ūdens gandrīz 10 minūtes un nobraukt 1200 jūdzes.
  • Norvēģijas karalis Haralds Vvainagoja vienu pingvīnuEdinburgas zooloģiskajā dārzā bruņinieks 2008. gadā. Viņa oficiālais vārds ir sers Nils Olavs.
  • Karalis pingvīns kolonijas var būtpat 200 000 putnu, taču ģimenes locekļi var atpazīt un atrast viens otru pēc unikāla balss.

King Penguin zinātniskais nosaukums

Taksonomija ievieto karalisko pingvīnuSpheniscidaeģimene ar visiem citiem pingvīniem, bet tikai imperatoriem un ķēniņu pingvīniem ir atsevišķa ģints:Aptenodīti, kas grieķu valodā nozīmē “nirējs bez spalvām”. Šie divi putni ir lielāki par visiem citiem pingvīniem; ir garš, plāns rēķins un spilgtas krāsas; nirt dziļāk un ilgāk nekā citi; un ir vienīgie divi, kas izdēj vienu olu un izmanto kājas ligzdas vietā šai olai. Ķēniņa pingvīna zinātniskais nosaukums irAptenodytes Patagonicus. Kaut arī lielākā daļa šo radību dzīvo subarktiskajos reģionos, fosilijas tās vismaz pirms 6000 gadiem ievieto Patagonijas reģionā, līdz ar to arī viņu zinātniskā nosaukuma otrā daļa.

Šī dzīvnieka parastais nosaukums radās Eiropas pētniekiem 18. gadsimta sākumā, kuri domāja, ka viņi ir lielākie pingvīni. Tikai kapteiņa Kuka otrajā braucienā pētnieki atrada lielāku imperators pingvīns .



King Penguin parādīšanās

Karalis pingvīns ir otrs lielākais pingvīns. Vidējais pieaugušais svars ir 35 mārciņas, tēviņi ir nedaudz smagāki nekā sievietes. Viņi ir vidēji 3,1 pēdas gari vai apmēram tipiska cilvēka mazuļa lielumā.

Šīs radības ir pielāgotas arktiskajam klimatam, uzturot siltumu ar četrām spalvu kārtām - 70 ir tikai kvadrātcentimetrā ādas! Trīs slāņi, kas atrodas vistuvāk ķermenim, ir dūnu spalvas, savukārt ārējā kārta ir ieeļļota hidroizolācijai. Zīdainis tomēr nav ūdensizturīgs. Tāpēc viņi neietilpst ūdenī, kamēr to pūkaini brūnās spalvas nepāriet pie pieaugušajām melnbaltām.

Melna galva un oranža apspalvojums

Karaliskajiem pingvīniem ir melnas galvas ar atšķirīgu oranžu apspalvojumu pie auss un rīkles. Apspalvojums izbalē līdz dzeltenai, tuvojoties baltajai krūtīm. Šī divu toņu krāsa maskē viņus gan no plēsējiem, gan no upuriem ūdenī. Baltie vēderi saplūst ar saulaino virsmu, kad radījums no apakšas vēro pingvīnu. No augšas melns palīdz pingvīnam saplūst ar tumšo jūras dibenu. Viņiem ir biezas, melnas kājas, lai turētu olas un jaunus cāļus, un knābis, kura abās pusēs ir oranža, ir garāks nekā jebkura cita pingvīnu suga.



Ķēniņa pingvīnu uzvedība

Šie putni ir ļoti sabiedriskas būtnes. Lai gan viņiem ir kopīga vieta ar pingvīnu sugām, piemēram, Gentoo , Magelāns , un Karaliskais , viņi ar viņiem nesadarbojas. Pieaugušie bieži cīnās savā starpā, no kuriem dominējošākais virzās uz savu sarunu centru. Viņi ir ārkārtīgi ziņkārīgi pret cilvēkiem, un viņi nāks pie apmeklētājiem, lai to izmeklētu. Viņu kolonijās var būt desmitiem vai pat simtiem tūkstošu vaislas pāru. Koloniju lielums palīdz tām saslimt ar siltumu. Cāļi veido arī grupas, ko sauc par komunālajām silītēm. Kamēr pieaugušie dodas pie lopbarības, kad atgriežas dzīvesbiedri vai vecāki, šīs radības atpazīst viena otru ar unikālu balsu palīdzību.

Karaliskie pingvīni dod priekšroku pastaigām vai kamanām, salīdzinot ar apiņiem. Viņi ir eksperti peldētāji un brauc ar ātrumu no 3 līdz 6 jūdzēm stundā. Ieraksti ir atraduši tos 1200 jūdžu attālumā un 1000 pēdu dziļumā, medot pārtiku.

Karaļa pingvīna dzīvotne

Šīs radības plaukst subantarktiskās salās. Lai gan viņi gandrīz bija pazuduši no apkaimes, tagad Patagonijas reģionā to skaits palielinās. Zinātnieki tos ir pamanījuši arī Dienvidāfrika un pat Statenas sala Ņujorkā!A. patagonicusir pasuga, kas apdzīvo Dienviddžordžiju, Folklendas salas , un dienvidu Čīle .A. patagonia halliir pasuga, kas dzīvo Kerguelenas salās, Prinča Edvarda salā, Krozetas salās, Makdonalda salās, Hērda salā un Makvārijas salā.

Atšķirībā no imperatora pingvīniem, karaliskie pingvīni paliek mazāk uz ziemeļiem mazāk naidīgā klimatā. Temperatūra siltākajos mēnešos var sasniegt 50 grādus pēc Fārenheita. Viņiem ir tendence izvēlēties plakanas zaļas vai akmeņainas pludmales, kas nav pārklātas ar sniegu un ledu. Optimālās vietas piedāvā vēja aizsardzību apkārtējos sniega kalnos. Viņi nirst lielā dziļumā, lai medītu dienas laikā, bet tumsā uzturas seklos ūdeņos. Pārošanās laikā putni pārvietosies iekšzemē.

King Penguin populācija

Šī suga 19. un 20. gadsimtā saskārās ar draudiem tās populācijai. Tā kā roņi tika medīti kažokādas dēļ, tika realizēta iespēja izmantot pingvīnus naftas iegūšanai, un dažas populācijas gandrīz tika iznīcinātas. Tomēr šodien karalisko pingvīnu populācija ir Austrālijā Vismazāk rūpes kategorijā. Pašreizējie aprēķini rāda, ka ir 2,23 miljoni vaislas pāru, un šis skaitlis pieaug.

Karaļa pingvīnu diēta

Šie putni medī kolonijās. Lai patērētu daudz enerģijas, to lielumam ir nepieciešams liels daudzums pārtikas, jo viņi vienā dienā regulāri nirst okeāna dzelmē pat 100 reizes! Tur viņi atrod laternas, kā arī cita veida zivis, kalmārs , mazie vēžveidīgie un krili. Pieaugušie dienā patērēs pat 450 zivis, un viņi baro savus mazuļus, regurgitējot pārtiku. Šajos periodos pieaugušais dienā apēdīs 8 mārciņas pārtikas! Tas ir līdzvērtīgi vidējam pieaugušajam, kurš apēd 25 lielas picas! Cāļi piedzimst ar ķermeņa tauku rezervēm, kas viņiem palīdz izturēt svara zudumu līdz 70%, ļaujot izdzīvot vismaz trīs mēnešus, gaidot, kamēr pieaugušie atradīs un piegādās pārtiku.

Karalis pingvīns, medot savu laupījumu, sasniedz aptuveni 54–110 jardu dziļumu, taču ir zināms, ka tie ir pat 328 jardi. Viņi var palikt zem ūdens gandrīz 10 minūtes. Kapilārs dziedzeris virs viņu acīm filtrē sāli, kas ļauj viņiem patērēt okeāna ūdeni. Tas ir noderīgi, jo saldūdens avotus var sasaldēt.

King Penguin plēsēji un draudi

King pingvīni ir kategorijā Vismazāk uztraucies . Viņu dzīvotnes ir pietiekami aukstas, lai tās būtu reti apdzīvotas, kas nozīmē, ka cilvēku ietekme uz viņu populāciju ir maza. Viņiem ir daudzveidīgs uzturs, tāpēc tādu lietu pārzveja kā krils un klimata pārmaiņas nekaitēs viņu uzturam. Tomēr globālā sasilšana, šķiet, ietekmē veiksmīgu audzēšanu. Neskatoties uz globālo sasilšanu, karalisko pingvīnu populācija palielinās.

Šīs radības nav galvenais barības avots nevienam dzīvniekam, taču tām ir daži plēsēji. Pieaugušo draudi ir jūras dzīvnieki, jo pingvīnu dzīvotne ir skarba sauszemes dzīvniekiem. Leoparda roņi un vaļi-slepkavas ir vislielākie draudi pieaugušajiem, jo ​​viņi medī ūdenī.

Putni, piemēram, skuas, čaulas, dienvidu melnādainās kaijas un milzu gurķi, ir pietiekami spēcīgi, lai sauszemē satvertu olas un jaunus pingvīnus, kurus pieaugušie atstāj bez uzraudzības.

King Penguin reprodukcija, zīdaiņi un dzīves ilgums

Karaliskie pingvīni dzimumgatavojas ap trīs gadu vecumu, bet, visticamāk, viņi gaidīs līdz sešiem gadiem, lai sāktu vairoties. Pārošanās sezonu iezīmē mols septembrī, oktobrī vai novembrī. Tie, kas molo vai grauž, nevis audzē, tiek nošķirti no citiem, kas audzē. Molting karaliskie pingvīni pārvietojas iekšzemē un paliek ārpus ūdens, līdz izaug jaunas ūdensizturīgas spalvas. Tas ilgst apmēram trīs nedēļas, kuru laikā viņi izdzīvo ar uzkrātiem ķermeņa taukiem. Gatavi pāroties, vīriešu kārtas pingvīni vīrieši pavada laiku no dažām stundām līdz dažām dienām, paceļot galvu augstu, zvanot un izvelkot pleznas, lai piesaistītu biedru. Spēle ir veiksmīga, kad abi putni vienlaikus krata galvu.

Karaliskie pingvīni vairojas tikai divas reizes trīs gadu laikā. Karaliskie pingvīni un imperatora pingvīni ir vienīgie, kas ligzdo ne. Drīzāk karaliskie pingvīni no novembra līdz aprīlim izdēj vienu gaiši zaļu olu un inkubē to ar siltu ādas kroku, kas karājas virs viņu tīkla pēdām, uz kurām ola balstās. Ola izšķiļas apmēram pēc 54 dienām. Dzimšanas brīdī bērns ir kails, un viņam vēl 39 dienas jāpaliek zem vecāku siltās ādas. Vīrieši un sievietes pēc kārtas aizsargā bērnu un medī. Cāļi vēl deviņus mēnešus pulcējas grupā, ko sauc par silīti, tāpēc plēsējiem ir grūtāk izdalīt vienu bērnu. Cālis paļaujas uz regurgitated pieaugušo pārtiku.

Kamēr citi pingvīnu mazuļi vienā vasarā pāriet no olas uz peldēšanu un medī neatkarīgi no pārtikas pieejamības, karalisko pingvīnu jaundzimušajiem nepieciešama bagātīga medību sezona. Tā kā tas prasa vairāk nekā gadu, karaļ pingvīnu kolonijas paliek apdzīvotas visu gadu.

Vidēji karaliskie pingvīni savvaļā var nodzīvot līdz 25 gadiem un nebrīvē - 30 gadus. Daži zooloģiskajos dārzos dzīvojošo vecumi nav zināmi, jo viņi ir dzimuši citur, taču zooloģiskie audzētāji lēš, ka daži ir vismaz 30 gadu vecumā.

Karalis pingvīni zooloģiskajā dārzā

Apmeklētāji var apskatīt karaliskos pingvīnus dažos zooloģiskajos dārzos Amerikas Savienotajās Valstīs, Austrālijā un Lielbritānijā. Tie ietver:

Skatīt visus 13 dzīvnieki, kas sākas ar K

Interesanti Raksti