Hornbill

Hornbill zinātniskā klasifikācija

Karaliste
Animalia
Patvērums
Chordata
Klase
Putni
Pasūtījums
Bucerotiformes
Ģimene
Bucerotidae
Zinātniskais nosaukums
Bucerotidae

Hornbill saglabāšanas statuss:

Kritiski apdraudēta
Vismazāk rūpes
Neaizsargāta

Hornbill atrašanās vieta:

Āfrika
Āzija
Okeānija

Hornbill izklaides fakts:

Putna rēķinā ir milzīgs rags!

Hornbill fakti

Medījums
Augļi un kukaiņi
Jaunā vārds
Cāļi
Grupas uzvedība
  • Saime
Jautrs fakts
Putna rēķinā ir milzīgs rags!
Paredzamais iedzīvotāju skaits
Atšķiras pēc sugas
Lielākais drauds
Biotopa zaudēšana
Visizcilākā iezīme
Lielais rēķins un rags
Grūtniecības periods
23-96 dienas
Metiena lielums
1.-7
Dzīvotne
Lietus meži, meži un savannas
Plēsoņa
Pūces, ērgļi un cilvēki
Diēta
Visēdājs
Vidējais metiena lielums
1.-7
Tips
Putns
Parastais nosaukums
Hornbill
Sugu skaits
60
Atrašanās vieta
Āfrikas, Āzijas un Klusā okeāna salu tropiskie reģioni

Hornbill fiziskās īpašības

Krāsa
  • Pelēks
  • Dzeltens
  • Tīkls
  • Zils
  • Melns
  • Balta
  • apelsīns
Ādas tips
Spalvas
Mūžs
40 gadi
Svars
13,6 mārciņas
Garums
63 collas
Dzimumgatavības vecums
līdz 6 gadiem

Hornbill ir liels, spilgtas krāsas tropu putns ar garu, izliektu rēķinu, dažreiz rotāts ar tikpat sarežģītu ragu augšpusē.



Jūs varētu teikt, ka ragainis ir harizmātisku pārmērību un galējību putns. Tās krāsas, izskats, balss un sociālā uzvedība dažkārt ir salīdzinājusi ar tikpat sarežģītiem tukāni no Amerikas. Bet daudzi fakti par tā anatomiju un izturēšanos joprojām ir slikti izprasti, un mums pietrūkst laika, lai uzzinātu par šiem unikālajiem putniem, jo ​​dzīvotņu zaudēšana un medības ir novedušas daudzas sugas pie izmiršanas robežas.



4 neticami ragainu fakti!

  • Hornbill ir arboreal putns, kasligzdas lielu koku dobumos. Vienīgie izņēmumi ir divas Āfrikas zemes ragaugu sugas: Abesīnijas zemes rags un dienvidu zemes rags. Šīs sugas lielāko daļu laika pavada, klīstot savannā, lai patērētu pelēm , vardes , čūskas un citu gaļu. Satraukušies viņi meklē atelpu zemes bedrēs vai paceļas gaisā.
  • Šiem putniem ir ļotiunikāla nieru struktūra ar divām daivām. Tiek ierosināts, ka tas varētu palīdzēt putnam ļoti efektīvi apstrādāt ūdeni. Zinātnieki ir novērojuši, ka gandrīz visu ūdeni iegūst no diētas, kuras pamatā ir augļi.
  • Ragasaugļi un gaļa patērē no 20% līdz 33% no ķermeņa svarakatru dienu.
  • Degunradžu rags irvalsts nacionālais putns Malaizija .

Hornbill zinātniskais nosaukums

Hornbill ir putnu ģimene, kas tiek saukta parBucerotidae. Tas ir divu grieķu vārdu savienojums:maciņš(kas nozīmē liellopu galvu) ungrūti(tas nozīmē ragu). Ja jūs saliekat abus vārdus kopā, tad iegūstat buceros, kas nozīmē ragus kā liellopus. Šī ir atsauce uz lielo ragu, kas rotā daudzu sugu galvu.



Šī putna klasifikācija joprojām ir diskusiju jautājums. Daži taksonomisti klasificē zemes ragainu atsevišķi ģimene gadaBucorvidaevai tajā pašā ģimenē, kur ir arboreal raga augļi. Vēl viens strīdu jautājums ir kārtība, kurai tā pieder. Daži taksonomisti ievieto ragus un ar tiem cieši saistītos stīpas secībāCoraciiformesAr jūras zvejnieki un bišu ēdāji. Citi taksonomisti tos ievieto atsevišķā secībā, ko saucBucerotiformes. Jebkurā gadījumā paliek fakti, ka šobrīd ir atzītas gandrīz 60 sugas. Daži no vispazīstamākajiem ir lielie, degunradži, Indijas pelēkie un Āfrikas sarkanie rēķini.

Hornbill izskats

Šai radībai ir ļoti neparasts izskats, kas to atšķir no visa cita. Tas ietver lielu galvu proporcionāli ķermeņa lielumam ar platiem spārniem, izcilām skropstām un garu asti. Spalva ir brūna, pelēka vai melna krāsa, kas sajaukta ar baltiem marķējumiem. To bieži apvieno ar spilgtas krāsas sarkanu, oranžu, zilu vai dzeltenu krāsu ap kaklu vai galvu. Dažas sugas faktiski uzlabos rēķinu krāsas, berzējot tās pret dziedzeru zem astes. Tā rezultātā rēķins “nomirst” diezgan spilgti sarkanā vai oranžā krāsā.

Neapšaubāmi visizcilākā īpašība ir lielas ķiveres vai raga klātbūtne rēķina augšdaļā, kas pazīstams kā kaska. Šo struktūru veido keratīns, tā pati viela kā nagi, mati un ragi. Daļa no hornbill neparastās ķermeņa formas ir saistīta ar faktu, ka divi kakla skriemeļi ir sapludināti kopā, lai atbalstītu milzīgo galvas, rēķina un kaskas svaru.



Ragas izmērs svārstās no 19 līdz 63 collām. Dienvidu zemes ragainis ir lielākā sugas ģimene, un daži indivīdi sasniedz 13,6 mārciņas. Visvieglākais ir sarkanās krāsas pundura raga. Šīs sugas mātīte sver tikai 3 līdz 4 unces. Ķiveres ragu zāle Borneo ņem smagākās kaskas kroni attiecībā pret ķermeņa izmēru. Tas veido pilnu 10% no putna kopējās masas. Lielākajā daļā sugu mātītei ir daudz mazāks apvalks un ķermeņa izmērs, salīdzinot ar tēviņu.

Hornbill, izolēts, dzeršana uz vietas, la, balts, background

Hornbill uzvedība

Hornbill ir ļoti trokšņains putns, kas paziņo par savu klātbūtni ar daudzveidīgu zvanu klāstu, ieskaitot silfonus, kekļus un brays. Tiek uzskatīts, ka kaska ir doba kamera, kuras mērķis ir pastiprināt balss skaņu. Šī radītā dziļā, plaukstošā skaņa dažreiz tiek kļūdaini sajaukta ar a lauva . Viņu spārni lidojuma laikā rada arī skaļu žņaugšanas troksni.

Tā kā tēviņam ir lielāka kazka, tiek uzskatīts, ka rags vairošanās sezonā var būt sekundāra loma kā svarīgs seksuāls signāls. Kaska izmērs un spilgtums ir veselības un vitalitātes zīme attiecībā uz citiem ragiem. Dažās sugās tēviņi cīnās, „turēdami” ar rēķiniem gaisā.

Hornbill ir sabiedrisks dzīvnieks, kas pulcējas lielos ganāmpulkos, lai aizsargātu, pārotos, barotos un medītu. Šie ganāmpulki dažreiz sastāv no vairāk nekā 100 īpatņiem. Ragas aug līdz ar sauli un sāk dienu, cirpjot kaimiņus vai uzsaucot tiem. Tad viņi pamet ligzdu, lai paēdinātu pārtiku pa pāriem vai mazās grupās. Pašapkalpošanās ir svarīgs tās uzvedības aspekts. Vairākām sugām ir specializēta pīlinga dziedzeris, kas rada taukainu sekrēciju, kas palīdz tīrīšanai. Ragainais rēķins arī darbosies pret zaru vai mizu, lai to notīrītu.

Dažiem ragainiem ir savstarpēja saistība ar citām sugām. Austrumu dzeltenā rēķina ragainis strādās kopā ar punduri mangusts lai savāktu ēdienu. Tas uzmanīs potenciālos plēsējus, kamēr mangusts putnam patērē kukaiņus.

Hornbill biotops

Hornbill ir tropisks putns, kas dzīvo lielā daļā Subsahāras Āfrika , Indija , Filipīnas un Zālamana salas. Dārzainu ragainu vēlamais biotops ietver lietus mežus un mežus, savukārt uz zemes esošie ragaugi lielākoties dzīvo atklātās savannās.

Hornbill populācija

Saskaņā ar IUCN Sarkano sarakstu, šķiet, ka iedzīvotāju skaits visā ģimenē strauji samazinās. Tas svārstās starp kritiski apdraudēta Rufousgalvainais ragainis, kurā savvaļā paliek ne vairāk kā 2500 nobriedušu īpatņu, un neaizsargāti lielais ragainis, kuram palikuši 13 000 līdz 27 000 nobriedušu indivīdu. Pozitīvākajā spektra pusē gan Āfrikas sarkanvecīte, gan Indijas pelēkā vismazāk bažas .

Lai atjaunotu skaitu, valdībām un aizsardzības organizācijām būs jāsadarbojas, lai aizsargātu esošos biotopus un ierobežotu nelegālās medības. Dažas organizācijas nebrīvē audzē arī ragu asarus, lai stiprinātu to skaitu.

Hornbill diēta

Hornbill ir visēdājs putns, kas mielojas gandrīz tikai ar augļiem, kukaiņi , vai citi mazi dzīvnieki. Rēķinam ir iespēja plūkt augļus no kokiem, un rēķina beigās ir asas iecirtumi pārtikas plosīšanai. Viņu ķermenis arī ļoti efektīvi iegūst no augļiem ierobežotas olbaltumvielas.

Hornbill plēsēji un draudi

Ragainais mežacūks pastāvīgi meklē plēsīgo putnu (jo īpaši ērglis un pūce). Parasti nojumes vidējos slāņos tas ir labi aizsargāts no kāpšanas plēsējiem zemāk un gaisa plēsējiem virs. Tomēr biotopu zudums mežizstrādes un lauksaimniecības dēļ ir nopietns drauds ragu izdzīvošanai, jo lielākā daļa sugu visu to vajadzībām ir atkarīgas no kokiem. Cilvēki tradicionāli ir medījuši ragus pēc gaļas un zālēm, taču pēdējā laikā medību intensitāte ir palielinājusies, jo kausi ir neticami vērtīgi starptautiskajā tirgū.

Hornbill reprodukcija, zīdaiņi un dzīves ilgums

Šī ir monogāma putnu suga, kas gandrīz visu atlikušo mūžu pāro kopā ar vienu palīgu. Sakarā ar intensīvo viņu attiecību raksturu, pāra uzmācība nav vienkārša vai iztērējama. Tas ietver sarežģītu rituālu uzvedības kopumu, piemēram, rēķinu kontaktu, balss un rotaļīgu vajāšanu. Arī tēviņš visu gadu nes barību savam pāriniekam, kas apliecina viņa uzticību attiecībām. Pēcnācēju skaits, ko viņi kopā ražo, ir atkarīgs no putna lieluma. Mazākas sugas vienlaikus var radīt līdz septiņām olām, savukārt lielākas sugas - tikai vienu vai divas.

Mātīte dēj olas ar vairāku dienu starplaiku, izveidojot pakāpenisku to izšķilšanās modeli. Šajā laikā viņa ir diezgan neaizsargāta, jo viņa molting padara viņu nespēju lidot. Tomēr tēviņam ir pārsteidzoša spēja aizsargāt māti un cāļus, pārklājot dobumu dubļu sienās. Tad tas caur mazu caurumu sienā nodos mātītei pārtiku, kamēr viņa inkubē olas. Vienīgais veids, kas nenodarbojas ar šādu rīcību, ir zemes ragainas, kas ligzdo uz zemes nenoslēgtās bedrēs, baļķos vai klinšu sejās.

Māte olas inkubēs 23 līdz 96 dienas. Kad olas beidzot izšķilsies, viņa iznāks no dubļiem klāta urbuma un atstās pēcnācējus. Šie mazie cāļi (kuru svars pat lielākajās sugās sver ne vairāk kā dažas unces) sacentīsies savā starpā par ierobežotiem pārtikas resursiem. Vislielākās iespējas izdzīvot ir vecākajam brālim un māsai, savukārt pārējie brāļi un māsas dažreiz tiek atstāti badā. Lai gan tā var šķist nežēlīga stratēģija, tā nodrošina, ka ir rezerves cāļi, ja vecākais nomirst.

Var paiet pat seši gadi, pirms ragainis sasniedz pilnīgu dzimumbriedumu (mazākas sugas dzimumbriedumu sasniedz daudz ātrāk). Ragas mūža ilgums savvaļā ir līdz 40 gadiem, taču nebrīvē tas var izdzīvot vēl ilgāk.

Ragainie zooloģiskajā dārzā

Šī suga ir viena no populārākajām tropisko putnu izstādēm Amerikas Savienotajās Valstīs. The Sandjego zooloģiskais dārzs tai ir ilga vēsture ar taurenēm, kas stiepjas līdz pat 1951. gadam. Starp zooloģisko dārzu un safari parku tagad tā apgalvo, ka tajā ir gandrīz 30 sugas un ir izšķīlušies vairāk nekā 520 cāļi.

Ja jūs nedzīvojat Sandjego apkārtnē, tad joprojām ir daudz iespēju personīgi apskatīt šo lielisko putnu. The Sentluisas zooloģiskais dārzs , Sanfrancisko zooloģiskais dārzs un Denveras zooloģiskais dārzs ir mājvieta precīzi nosauktajam Dienvidaustrumu Āzijas lielajam ragainim. The Indianapolisas zooloģiskais dārzs satur gan austrumu dzelteno rēķinu, gan dienvidu zemes ragus, savukārt Zooloģiskais dārzs Atlanta ir arī dienvidu zemes ragainis. The Nešvilas zooloģiskais dārzs , Minesotas zooloģiskais dārzs , un Zooloģiskais dārzs Jaunanglija ir visi degunradžu ragainu sugu izdzīvošanas plāna dalībnieki, kas ir apņēmies saglabāt sugu izdzīvošanu un atjaunošanu. Visbeidzot, Smitsonaņa nacionālais zooloģiskais dārzs ir Abesīnijas zemes ragainis un Zooloģiskais dārzs Tampa voljerā ir dažādas ragu sugas.

Skatīt visus 28 dzīvnieki, kas sākas ar H

Interesanti Raksti