Harpijas ērglis

Harpiju ērgļa zinātniskā klasifikācija

Karaliste
Animalia
Patvērums
Chordata
Klase
Putni
Pasūtījums
Izmaiņas
Ģimene
Accipitridae
Ģints
Harpija
Zinātniskais nosaukums
Harpia harpyja

Harpijas ērgļa aizsardzības statuss:

Netālu no draudiem

Harpy Eagle atrašanās vieta:

Centrālamerika
Dienvidamerika

Harpy Eagle Fun fakts:

Viena no lielākajām ērgļu sugām pasaulē!

Harpijas ērgļa fakti

Jaunā vārds
Cāļi vai inkubējamie mazuļi
Grupas uzvedība
  • Mazas ģimenes
Jautrs fakts
Viena no lielākajām ērgļu sugām pasaulē!
Paredzamais iedzīvotāju skaits
Nezināms
Visizcilākā iezīme
Spalvu vainags
Citi vārdi)
Amerikāņu Harpijas Ērglis
Spārnu platums
2 m (6,5 pēdas)
Dzīvotne
Zemienes lietus meži
Plēsoņa
Citi harpiju ērgļi
Diēta
Plēsējs
Mīļākais ēdiens
Sliņķi, pērtiķi, ķirzakas, grauzēji, mazie brieži un putni
Parastais nosaukums
Harpijas ērglis
Atrašanās vieta
Centrālā un Dienvidamerika
Vidējais sajūga izmērs
1 vai 2 olas
Sauklis
Talons ir grizli lācīšu naglu izmērs!
Grupa
Putni

Harpijas ērgļa fiziskās īpašības

Krāsa
  • Melns
  • Balta
  • Un Pelēkais
Ādas tips
Spalvas
Maksimālais ātrums
50 jūdzes stundā
Mūžs
25 līdz 35 gadi savvaļā
Svars
5kg - 9kg (11lb - 20lbs)
Garums
89 cm - 102 cm (35 collas - 40 collas)
Dzimumgatavības vecums
4 vai 5 gadi

Harpijas ērglis ir biedējošs plēsējs, uzticīgs partneris un barojošs vecāks.



Dzīvojot dziļi Rietumu puslodes lietus mežos, harpiju ērglis sagriež pārsteidzošu figūru. Ar savu melnbalto krāsu, karalisko spalvu vainagu un garo, eleganto asti šī suga nodrošina nepārprotamu skatu savā dzimtajā vidē. Neskatoties uz iedzīvotāju skaita samazināšanos, tas pašlaik ir plaši izplatīts plašā teritorijas apgabalā ap Dienvidamerikas dienvidiem. Tomēr, turpinot dzīvotņu zaudēšanu un medības, tā var pastāvīgi izzust.



Interesanti Raksti