Pērļu vistiņa

Pērļu vistiņu zinātniskā klasifikācija

Karaliste
Animalia
Patvērums
Chordata
Klase
Putni
Pasūtījums
Galliformes
Ģimene
Numididae
Zinātniskais nosaukums
Numididae

Pērļu vistiņu aizsardzības statuss:

Vismazāk rūpes

Pērļu putnu atrašanās vieta:

Āfrika

Pērļu vistiņu fakti

Galvenais laupījums
Kukaiņi, tārpi, ogas
Atšķirīga iezīme
Liels ķermeņa izmērs un pliks kakls
Spārnu platums
150 cm - 180 cm (59 collas - 71 collas)
Dzīvotne
Mežs, tuksnesis un zālāji
Plēsoņa
Lieli zīdītāji un rāpuļi
Diēta
Visēdājs
Dzīvesveids
  • Saime
Mīļākais ēdiens
Kukaiņi
Tips
Putns
Vidējais sajūga izmērs
12
Sauklis
Atrasts vairākos Āfrikas biotopos!

Pērļu vistiņu fiziskās īpašības

Krāsa
  • Brūns
  • Pelēks
  • Dzeltens
  • Tīkls
  • Melns
  • Balta
Ādas tips
Spalvas
Maksimālais ātrums
22 jūdzes stundā
Mūžs
10 - 20 gadi
Svars
0,7 kg - 1,6 kg (1,5 mārciņas - 3,5 mārciņas)
Garums
40 cm - 71 cm (16 collas - 30 collas)

Pērļu vistiņas ir liels savvaļas putns, kas dabiski sastopams dažādu biotopu apdzīvošanā visā Āfrikas kontinentā. Mūsdienās pērļu vistiņas ir iepazīstinātas ar dažādām pasaules valstīm, jo ​​to audzē cilvēki.



Pērļu vistiņas ir zemē ligzdojošs putns, kas lielu daļu laika pavada, skrambājot pa zemi, meklējot kaut ko ēdamu. Pērļu vistām bieži ir garas, tumšas krāsas spalvas un plika kakla un galva, kas pērļu vistām padara ļoti atšķirīgu putnu.



Pērļu vistiņas ir diezgan izturīgi un ļoti pielāgojami putni, un tāpēc pērļu vistiņas dabiski sastopamas dzīvotņu diapazonā. Savvaļas pērļu vistiņas var atrast apdzīvotos džungļos, mežos, krūmājos, zālājos un pat tuksneša apgabalos atkarībā no pārtikas pārpilnības.

Dzimtajā Āfrikā pērļu vistiņas simtiem gadu tiek izmantotas kā mājdzīvnieki, jo pērļu vistiņu lielais izmērs nozīmē, ka tikai viens putns var nodrošināt daudz barības. Mūsdienās pērļu vistiņas visā pasaulē audzē gaļas, olu un spalvu dēļ.



Pērļu vistiņas ir visēdāji putni, tāpēc tām ir diēta, kas sastāv gan no augiem, gan no citiem dzīvniekiem. Pērļu vistiņas galvenokārt barojas ar tārpiem un kukaiņiem uz zemes kopā ar sēklām, ogām un maziem zīdītājiem un rāpuļiem.

Pērļu vistām ir daudz plēsēju, lai kur arī tas notiktu. Zīdītāji, tostarp savvaļas kaķi, suņi, vilki un cilvēki, kā arī lieli rāpuļi, piemēram, čūskas un krokodili. ir visizplatītākie pērļu vistiņu plēsēji.

Pērļu vistiņu mātīte no zariem un lapām uz zemes veido ligzdu, bieži kaut kur, kur tā ir vairāk aizsargāta. Pērļu vistiņu mātīte dēj no 8 līdz 15 mazām olām, kuras izšķiļas pēc apmēram mēneša inkubācijas perioda. Pērļu vistiņu cāļi, kas pazīstami kā keets, paliek kopā ar māti, līdz tie ir pietiekami lieli, lai paši varētu sevi uzturēt.



Skatīt visu 46 dzīvnieki, kas sākas ar G

Avoti
  1. Deivids Burnijs, Dorlinga Kinderslija (2011) dzīvnieks, Vispasaules savvaļas dabas galīgais vizuālais ceļvedis
  2. Toms Džeksons, Lorenca grāmatas (2007) Pasaules dzīvnieku enciklopēdija
  3. Deivids Burnijs, Kingfisher (2011) Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Ričards Makajs, Kalifornijas Universitātes izdevniecība (2009) Apdraudēto sugu atlants
  5. Deivids Bērnijs, Dorlinga Kinderslija (2008) Ilustrētā dzīvnieku enciklopēdija
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Dzīvnieku enciklopēdija
  7. Kristofers Perrins, Oksfordas Universitātes apgāds (2009) Putnu enciklopēdija

Interesanti Raksti