Gofers

Gofera zinātniskā klasifikācija

Karaliste
Animalia
Patvērums
Chordata
Klase
Mammalia
Pasūtījums
Rodentija
Ģimene
Geomyidae
Ģints
Geomys
Zinātniskais nosaukums
Geomys bursarius

Gofera saglabāšanas statuss:

Netālu no draudiem

Gopher Atrašanās vieta:

Centrālamerika
Ziemeļamerika

Gofers Fakti

Galvenais laupījums
Saknes, augļi, lapas
Dzīvotne
Meža un zāles prērijas
Plēsoņa
Pūces, čūskas, koijoti
Diēta
Visēdājs
Vidējais metiena lielums
6
Dzīvesveids
  • Sociālais
Mīļākais ēdiens
Saknes
Tips
Zīdītājs
Sauklis
Viņi rak lielus tuneļu tīklus!

Gofera fiziskās īpašības

Krāsa
  • Brūns
  • Tātad
Ādas tips
Kažokādas
Maksimālais ātrums
16 jūdzes stundā
Mūžs
3-5 gadi
Svars
220–1 000 g (7,8–35,2oz)

'Gofera galva izskatās divreiz lielāka, ja maisiņi vaigos ir pildīti ar pārtiku'



Goferi ir grauzēji, kas dzīvo Ziemeļamerikā un Centrālamerikā. Viņi ir zālēdāji, kas ēd dažādus augus. Lai gan šie grauzēji aktīvi darbojas dienā, tie galvenokārt uzturas pazemē tuneļos. Tie ir vientuļi dzīvnieki. Gofera dzīves ilgums svārstās no 1 līdz 3 gadiem.



Neticami gofera fakti!

• Kabatas gofers var pagriezt kažokādas maisiņus iekšpusē, lai noņemtu saturu, līdzīgi kā kabatā
• gofers spēj aizvērt lūpas, vienlaikus saglabājot priekšzobi; ja viņi to nedarītu, rakšanas laikā mutē nokļūtu daudz netīrumu
• Goferiem nav jāatstāj tuneļi, lai atrastu ūdeni. Ūdens piegādi viņi iegūst no mitruma augos, kurus viņi ēd
• Viņiem ir plakani zobi, kas palīdz sasmalcināt sīpolus, saknes un citas auga daļas
• Viņi dažreiz dala savus tuneļus ar citiem dzīvniekiem

Gofera zinātniskais nosaukums

Šī gofera zinātniskais nosaukums ir Geomys bursarius. Tas ir Geomyidae ģimenē un pieder pie klases zīdītāju . Šis grauzējs ir pazīstams arī kā kabatas gofers, jo tam ir kažokāda, kas atrodas maisiņos vaigiem. Tas spēj pagriezt šos maisiņus iekšpusē, lai noņemtu saturu. Kā kabatā!



Tiek uzskatīts, ka vārda gopher izcelsme radusies no franču vārda gaufre. Gaufre ir vafele, kas var atsaukties uz sarežģīto tuneļu rakstu, ko izgatavojuši kabatas goferi.

Šim goferam ir daudz pasugu. Daži no tiem ietver Geomys bursarius ozarkensis, Geomys bursarius illinoensis un Geomys bursarius missouriensis. Gofera jeb kabatas gofera pasugas dzīvo visā Amerikas Savienotajās Valstīs un Meksikā.

Gofera izskats un izturēšanās

Goferiem ir brūngana, melna kažokāda, kā arī mazas tumšas acis un niecīgas ausis. Gopheram ir slaids ķermenis, kuru tas var izlīdzināt, ļaujot tam iekļūt šauros tuneļos. Šis grauzējs ir no 5 līdz 14 collas garš. Gofers, kura garums ir 5 collas, ir collas vai tik īsāks par vidējo zīmuli.



Parasti šie grauzēji sver apmēram vienu mārciņu. Gofers, kas sver vienu mārciņu, pēc svara ir vienāds ar diviem kāmjiem, kurus jūs redzētu pet veikalā. Lielākā gopheru suga var izaugt līdz 2,2 mārciņām un dzīvot Centrālamerikā.

Šim grauzējam vaigos ir maisiņi. Tas sabāž maisiņus ar pārtiku un aiznes tos uz dažādām vietām, neko nezaudējot. Spēja iebāzt vaigus ļauj šim grauzējam ēdienu nogādāt pazemē un droši ēst.

Gopheram ir mute un zobi, kas paredzēti, lai palīdzētu izdzīvot savā vidē. Piemēram, gophers ir plakani molāri, kas ļauj viegli sakošļāt sausu, raupju veģetāciju. Viņi arī spēj aizvērt lūpas, vienlaikus saglabājot priekšzobi. Daži zinātnieki salīdzina gofera priekšzobu izskatu ar kaltu. Viņi izmanto savus priekšzobi, lai izraktos caur sausu, oļainu zemi, lai izveidotu tuneļus. Viņi progresējot uzspiež akmeņus un akmeņus. Ja gofers nespētu aizvērt lūpas, rakšanas laikā mutē nokļūtu daudz netīrumu!

Šim dzīvniekam uz priekšējām ķepām ir nagi, kas palīdz ātri ierakt, tāpēc tam ir vieta, kur paslēpties no plēsējiem. Slēpšanās pazemē ir galvenā šī dzīvnieka aizsardzība, jo tā ir maza.

Goferi ir kautrīgi, vientuļi dzīvnieki, izņemot vairošanās periodā. Tomēr viņi ir bijuši zināmi dalīties savās bedrēs un tuneļi ar dzīvniekiem, kas nav goferi. Truši , ķirzakas , un krupji ir visi dzīvnieki, kuriem var būt kopīga tuneļa sistēma ar goferu. Varbūt viņi nav labākie draugi, taču viņiem izdodas dalīties vienā un tajā pašā dzīves telpā!

Gofers kliedz pļavā

Gofers Dzīvotne

Goferi dzīvo Ziemeļamerikā Lielajos līdzenumos, sākot no Teksasas līdz pat Kanādas robežai. Ir arī goferi, kas Centrālamerikā dzīvo tieši Meksikā.

Dažas šo grauzēju sugas dzīvo tuksnešos ar ārkārtīgi karstu temperatūru, bet citas dzīvo netālu no kalniem ar vēsākiem tempiem. Galvenā gofera dzīves prasība ir smilšaina augsne, kurā viņi var rakt, lai izveidotu urbumu. Viņi var nokļūt pazemē, lai izvairītos no karstuma vai aukstuma.

Pocket gophers izgatavo divu veidu tuneļus. Viena veida tuneļi ir gari ar daudziem pagriezieniem un pagriezieniem. Tas atrodas netālu no zemes virsmas, un goferi pārvietojas pa šo tuneli, lai atrastu augu saknes. Otrā tipa tunelis ir dziļāk zemē. Gophers izmanto šos tuneļus ligzdām, uzglabājot pārtiku un slēpjas no plēsējiem.

Viņi var dzīvot mežainas teritorijas , zālāji, tuksneši vai pļavas. Šie grauzēji nemigrē un netiek pārziemoti. Viņi ir aizņemti ar rakšanu, lai pagarinātu tuneļus, meklējot pārtiku vai audzējot dažādos laikos visa gada garumā.

Gofera diēta

Ko ēd gofers? Goferi ir zālēdāji. Viņiem patīk ēst saknes, sīpoli un bumbuļi augu kopā ar tā lapām. Parasti gofers atrod tuneļos augošu augu saknes un velk augu uz leju, lai to apēstu. Lai pasargātu sevi no plēsējiem, šis grauzējs izvairās no tuneļu atstāšanas lopbarībai augiem virs zemes.

Goferiem nav jāatstāj tuneļi, lai atrastu ūdeni. Ūdens piegādi viņi iegūst no mitruma augos, kurus viņi ēd.

Gofers Plēsēji un draudi

Daži no gofera plēsējiem ietver koijoti , čūskas , zebieksti , vanagi un pūces . Kad gofers pamana plēsēju, tas dodas uz savas urvas aizsardzību. Šie grauzēji var pat kustēties atpakaļ, lai ātri pazustu viņu urbumā. Viņiem ir jutīgas astes, kas palīdz viņus atgriezt viņu mājas drošībā.

Ja gofers atrodas augu virspusē, tas var viegli kļūt par upuri pūce vai vanags. Turklāt daudzas čūskas spēj sekot goferiem savos tuneļos, lai viņus sagūstītu. Koijoti , bobcats , un citi lielāki dzīvnieki var pārvarēt šos grauzējus.

Gofera oficiālais aizsardzības statuss ir Vismazāk rūpes . Goferi tiek uzskatīti par kaitēkļiem dažās pilsētās, kur viņi rak tuneļus zem dārziem un ap mājām. Bet viņu iedzīvotāju skaits joprojām ir stabils.

Gofera reprodukcija, zīdaiņi un dzīves ilgums

Pavasara sezonā gophers vīrieši dodas meklēt urbumus, kur dzīvo gophers sievietes. Lielākā daļa goferu katru gadu audzē tikai vienu reizi, lai gan ir zināms, ka daži vairojas rudens sezonā, kā arī pavasarī.

Goferiem ir vairāk nekā viens palīgs. Sievietes gofera grūtniecība svārstās no 18 līdz 30 dienām. Parasti gophera mātītei ir no 5 līdz 6 dzīviem zīdaiņiem, kurus sauc arī par mazuļiem. Kucēnu grupu sauc par metienu. Viņu pakaiši atrodas ligzdā tuneļa sistēmā.

Gofers mazuļi ir dzimuši akli, kā arī ar aizvērtām ausīm. Viņi nevar redzēt vai dzirdēt, kamēr nav sasnieguši 5 nedēļu vecumu. Kucēni vairākas nedēļas baro māti un tiek atšķirti apmēram 40 dienu vecumā. Gofera māte pati rūpējas par saviem mazuļiem. Gofera mazuļi var uzturēties kopā ar māti līdz diviem mēnešiem, pēc tam viņi iziet paši rakt savas bedres.

Gofera dzīves ilgums svārstās no 1 līdz 3 gadiem. Lai gan tie ir ātri kustīgi grauzēji, viņiem ir daudz plēsēju, kas dzīvo tuvumā un dalās savā vidē.

Gofera populācija

Pocket gopher aizsardzības statuss ir Vismazāk rūpes un tas ir populācija turas stabili. Zinātnieki lēš, ka vidēji no 4 līdz 5 goferiem uz hektāru zemes. Tomēr dažu goferu sugu skaits biotopa zaudēšanas dēļ samazinās. Divi piemēri ir tropu kabatas gofers un Michoacan kabatas gofers.

Tropu kabatas gofers dzīvo Meksikā. Biotopa zaudēšanas dēļ tā oficiālais aizsardzības statuss ir apdraudēts. Zemes tīrīšana un būvniecība atņem šī gofera dzīvotni. Viņi ir iekļauti Meksikā ļoti apdraudēto dzīvnieku sarakstā.

Michoacan kabatas gopher arī dzīvo Meksikā un ir iekļauts arī apdraudēto sarakstā. Biotopu zudums meža izciršanas dēļ un konkurence par citu dzīvnieku pārtiku vidē ir divi specifiski iemesli, kāpēc Mičoakanas kabatas populācija samazinās. Tagad Meksikas valdība to aizsargā kā dzīvnieku, kuram draud izmiršana.

Skatīt visu 46 dzīvnieki, kas sākas ar G

Gopheru bieži uzdotie jautājumi (bieži uzdotie jautājumi)

Kas ir gofers?

Gofers, saukts arī par kabatas goferu, ir mazs grauzējs, kas sver 1 līdz 2,2 mārciņas. Tas ir zālēdājs, kurš lielāko savas dzīves daļu pavada pazemē tuneļu sistēmā. Šis grauzējs ir vienā un tajā pašā ģimenē bebrs . Tam ir maisiņi vaigos, kur tas uzglabā un nes pārtiku dažādās vietās.

Kā jūs atbrīvojaties no gophers?

Ir zināms, ka Goferi raka bedres un tuneļus māju priekšpusē un pagalmos. Tāpēc dažos apgabalos tos uzskata par kaitēkļiem.

Daži cilvēki atbrīvojas no goferiem, uzstādot dzīvus slazdus, ​​tāpēc, kad gofers ir nokļuvis slazdā, to var pārvietot uz mežu, lai dzīvotu.

Turklāt dažreiz pietiek ar suni, kas atrodas īpašumā, lai aizdzītu goferus prom vai atturētu viņus pat tuvoties mājām.

Vai goferi ir bīstami?

Nē, gophers nav bīstami. Viņi ir kautrīgi dzīvnieki, kuri vēlas palikt ārpus redzesloka, ja vien viņiem nav jāparādās virs zemes, lai atrastu barību.

Kā jūs iestatāt gofera lamatas?

Dzīvu gopheru slazdu ir viegli uzstādīt. Vispirms atbalstiet slazda durvis, izmantojot sviras sviru slazda sānos. Ielieciet ēsmu lamatas tālākajā galā. Salātu lapas ir laba izvēle ēsmai. Pārliecinieties, ka durvis ir iestatītas tā, ka tad, kad gofers nospiež uz platformas, lai iegūtu salātus, tas izraisīs durvju aizvēršanos, iesprostojot grauzēju iekšpusē. Uzraugiet slazdu, lai jūs varētu aizvest sagūstīto goferu uz citu vietu un atbrīvot.

Vienmēr rīkojieties ar būru ar smagiem cimdiem, jo ​​ieslodzītais gofers var nobīties un mēģināt iekost caur lamatas stiepļu sienām.

Kāda ir atšķirība starp goferu un grunduli?

Lai gan a gofers un malacis izskatās līdzīgi, ir daudz atšķirību. Pirmkārt, grunduļi ir lielāki par goferiem. Patiesībā malacis dažreiz var būt pat 2 pēdas! Arī gofera priekšzobi vienmēr ir redzami, pat ja tā mute ir aizvērta. Alternatīvi, murkšķa zobus var redzēt tikai tad, kad tā mute ir atvērta. Zemeņa astei ir bieza kažokāda, bet gofera astei nav matu.

Uzziniet šīs galvenās atšķirības, un jūs nekad nemaldīsit gopheru par grunduli vai otrādi!

Avoti
  1. Deivids Burnijs, Dorlinga Kinderslija (2011) dzīvnieks, Vispasaules savvaļas dabas galīgais vizuālais ceļvedis
  2. Toms Džeksons, Lorenca grāmatas (2007) Pasaules dzīvnieku enciklopēdija
  3. Deivids Burnijs, Kingfisher (2011) Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Ričards Makajs, Kalifornijas Universitātes izdevniecība (2009) Apdraudēto sugu atlants
  5. Deivids Bērnijs, Dorlinga Kinderslija (2008) Ilustrētā dzīvnieku enciklopēdija
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Dzīvnieku enciklopēdija
  7. Deivids V. Makdonalds, Oksfordas Universitātes izdevniecība (2010) Zīdītāju enciklopēdija
  8. Arizonas-Sonoras tuksneša muzejs, pieejams šeit: https://www.desertmuseum.org/books/nhsd_gophers.php#:~:text=These%20little%20animals%20are%20active,use%20gopher%20holes%20and%20tunnels.
  9. Nacionālā savvaļas dzīvnieku federācija, pieejama šeit: https://www.nwf.org/Educational-Resources/Wildlife-Guide/Mammals/Pocket-Gophers#:~:text=Pocket%20gopher%20teeth%20are%20well,are%20perfect % 20 par% 20 slīpēšana% 20 veģetācija.
  10. IUCN apdraudēto sugu sarkanais saraksts, pieejams šeit: https://www.iucnredlist.org/species/42588/115192675#population
  11. Dzīvnieku faktu enciklopēdija, pieejama šeit: https://www.animalfactsencyclopedia.com/difference-between-groundhog-and-gopher.html

Interesanti Raksti