Džefroijs Tamarins

Geoffroys Tamarin zinātniskā klasifikācija

Karaliste
Animalia
Patvērums
Chordata
Klase
Mammalia
Pasūtījums
Primāti
Ģimene
Callitrichidae
Ģints
Saguinus
Zinātniskais nosaukums
Saguinus Geoffroyi

Geoffroys Tamarin Conservation Status:

Vismazāk rūpes

Geoffroys Tamarin Atrašanās vieta:

Centrālamerika
Dienvidamerika

Geoffroys Tamarin Fakti

Galvenais laupījums
Augļi, kukaiņi, grauzēji
Atšķirīga iezīme
Mazs ķermeņa izmērs un gara, plāna aste
Dzīvotne
Zemienes tropu mežs
Plēsoņa
Vanagi, čūskas, savvaļas kaķi
Diēta
Visēdājs
Vidējais metiena lielums
2
Dzīvesveids
  • Karaspēks
Mīļākais ēdiens
Augļi
Tips
Zīdītājs
Sauklis
Uz galvas ir raksturīga V forma!

Geoffroys Tamarin fizikālās īpašības

Krāsa
  • Brūns
  • Pelēks
  • Melns
  • Balta
Ādas tips
Kažokādas
Maksimālais ātrums
24 jūdzes stundā
Mūžs
8 - 15 gadi
Svars
220g - 900g (7.7oz - 32oz)
Garums
18 cm - 30 cm (7 collas - 12 collas)

'Geofroja tamarīns var pāriet līdz 16 pēdām no viena koka galotnes uz otru.'



Džofroja tamarīni ir visēdāji, kas ēd koku sulas, kukaiņus, augļus un dažādus augus. Viņi ir aktīvi dienas laikā un lielāko daļu laika pavada kokos. Tie ir sociālie dzīvnieki, kas dzīvo grupās no 3 līdz 5 pērtiķiem . Viņi savā starpā sazinās, izmantojot svilpes, pļāpāšanu ar augstu skaņu, rāpus un pat šķaudīšanu. Šie dzīvnieki savvaļā var nodzīvot līdz 13 gadiem.

5 Geoffroy’s Tamarin Facts

  • Šim dzīvniekam irbieza baltu matu svītrauz tās galvas.
  • Viņi dzīvo Dienvidamerika un Centrālamerika .
  • Viņi irmazākais pērtiķis, kas dzīvo Panama .
  • Rufous-naped tamarīns un sarkano cekulaino tamarīns irdivi citi šī dzīvnieka nosaukumi.
  • Šis dzīvnieks travels katru dienu nedaudz vairāk par jūdzi, meklējot pārtiku.

Geoffroy’s Tamarin Scientific Name

Šī mērkaķa zinātniskais nosaukums irSaguinus geoffroyi. VārdsSaguinusnozīmē “marmosets”.Sagoir portugāļu valoda marmoset, uninuslatīņu valodā nozīmē ‘vai attiecas uz to’. Tās zinātniskā nosaukuma otrā daļageoffroyi, cēlies no franču dabaszinātnieka Etjēna Džofroja Senhilīera vārda. Šis tamarīns tika nosaukts viņa vārdā.



Šis dzīvnieks tiek saukts par Geoffroy's tamarīnu, bet dažreiz to sauc arī par tamarīnu ar sarkanu kaklu.

Šis dzīvnieks pieder Callitrichidae ģimenei. Viņi ir vienā ģimenē ar marmosetu. Šis dzīvnieks atrodas arī zīdītājos klasē .

Geoffroy’s Tamarin Appearance

Geoffroy tamarīna aizmugurē ir melnas un dzeltenbrūnas kažokādas mētelis kopā ar sarkanu kažokādas daļu kakla un plecu aizmugurē. Šī kažokādas sadaļa ir tā, kas to nopelnīja sarkanā cekulainā un rufous naped tamarīna nosaukumos. Aste ir melna ar gaiši iedeguma gredzeniem, un krūtis un priekšējās kājas ir baltas. Geoffroy tamarīna sejā ir melna kažokāda un uz galvas stāv bieza baltu matu svītra. Daži cilvēki saka, ka tam ir balts mohawk matu griezums. Šim radījumam ir mazas, melnas ausis un tumšas, ziņkārīgas acis.



Pieauguša Geoffroy tamarīna izmērs svārstās no 8,5 līdz 11 collas garš. Tam var būt astes garums no 12 līdz 16,5 collām. Vīriešu Geoffroy tamarīni sver apmēram 1 mārciņu, savukārt sievietes sver 1,1 mārciņu. Ja jūs turētu plaukstā divus kāmjus, to svars būtu vienāds ar 1 mārciņas Geoffroy tamarīnu.

Geoffroy's Tamarin Behavior

Šis dzīvnieks ir mazs, tāpēc tas ir neaizsargāts pret daudziem plēsējiem. Par laimi, tam ir daži veidi, kā sevi pasargāt. Piemēram, šis dzīvnieks ir ātrs! Patiesībā tā ātrākais ātrums ir 24 jūdzes stundā. Turklāt viņi lielāko daļu laika uzturas augšā koku galotnēs, lai izvairītos no plēsējiem uz zemes. Viņi brīdina citus plēsēju pērtiķus, izmantojot čīkstēšanu, svilpes un klikšķu skaņas. Šie dzīvnieki arī kustina galvu, asti un rokas, lai brīdinātu citus par plēsēju. Brīdinot citus plēsēja pērtiķus šajā apgabalā, ikvienam ir iespēja paslēpties.

Džefroja tamarīni ir sabiedriski dzīvnieki, kuri parasti dzīvo 3 līdz 5 pērtiķu grupās. Lielākajās grupās var būt līdz 20 dzīvniekiem. Geoffroy tamarīnu grupu sauc par karaspēku.

Runājot par cilvēkiem, šie pērtiķi cenšas palikt ārpus redzesloka. Bet vīrieši var būt agresīvi pret citiem vīriešiem, sacenšoties par mātītēm vairošanās sezonā. Vīriešu Geoffroy tamarīni cīņā var nopietni ievainot viens otru. Salauztas astes, dziļas skrambas un ievainoti nagi ir tikai daži ievainojumu piemēri.

Geoffroy’s Tamarin Habitat

Šīs radības dzīvo Dienvidamerikā un Centrālamerikā. Konkrēti, viņi dzīvo Panamā un Kolumbija . Viņu dzīvesvietā ietilpst sausie lapu koku meži, kā arī tropiskie lietus meži. Viņi uzturas blīvos koku pulcēšanās vietās, tāpēc viņiem ir daudz vietu, kur paslēpties. Viņi dzīvo klimatā ar mērenu mitrumu.

Geoffroy’s Tamarin populācija

Ciktāl tas attiecas uz populāciju, dažos Panamas Barro Kolorādo salas apgabalos uz katru kvadrātkilometru (apmēram pusjūdzi) ir 4 līdz 6 Geoffroy tamarīni. Tomēr citās salas teritorijās uz kvadrātkilometru ir pat 20 līdz 30 pērtiķu. Pati sala ir tikai aptuveni 9600 hektāru liela. Šo radījumu skaits dažādās jomās ir atkarīgs no tā, kā šie dzīvnieki sadalīs savas teritorijas.

Šī dzīvnieka aizsardzības statuss ir vismazākā problēma. Tiek uzskatīts, ka šī dzīvnieka populācija samazinās līdz ar biotopu zudumu mežu izciršanas dēļ.

Šīs radības dzīvo Dienvidamerikā un Centrālamerikā. Konkrēti, viņi dzīvo Panamā un Kolumbija . Viņu dzīvesvietā ietilpst sausie lapu koku meži, kā arī tropiskie lietus meži. Viņi uzturas blīvos koku pulcēšanās vietās, tāpēc viņiem ir daudz vietu, kur paslēpties. Viņi dzīvo klimatā ar mērenu mitrumu.

Džefroja Tamarīna diēta

Ko ēd Džofroja tamarīni? Viņi ir visēdāji, kas nozīmē, ka viņu uzturā ir gan gaļa, gan augi. Ķirzakas , kukaiņi , ēdienkartē ir olas, augļi un ziedi. Arī Geoffroy tamarīni ēd koku sulas vai nektāru. Viņu zobi nav paredzēti, lai raktu koka stumbrā, lai atrastu sulas. Tātad, viņi meklē apgabalus, kur sula jau izplūst no koka.

Šis dzīvnieks dalās savā dzīvesvietā Panamā ar putnu, ko sauc par tirāna mušķērāju. Šķiet, ka Geoffroy tamarinam un mazam putnam ir ļoti maz kopīga. Bet, kas attiecas uz kukaiņiem, šiem diviem dzīvniekiem ir līdzīga diēta. Zināms, ka Džofrojs tamarīni ieklausās tirāna mušķērnieku aicinājumos, tāpēc viņi var mieloties ar šo putnu atrastajiem kukaiņiem. Tāpēc daži zinātnieki Geoffroy tamarīnu sauc par oportūnistisku lopbarību. Citiem vārdiem sakot, tirāna mušķērājs veic smagu darbu, lai atrastu kukaiņus, un viss, kas jādara Geoffroy tamarīnam, ir tos apēst.

Geoffroy's Tamarin plēsēji un draudi

Nav pārsteidzoši, ka Panamas mazākajam pērtiķim ir daudz plēsēju. Savvaļas kaķi, čūskas , reperi, piemēram, vanagi, un coatimundi ir tās plēsēju sarakstā. Daudzi no tās plēsējiem var arī kāpt kokos, kas ļauj viņiem upurēt šīs sīkās radības.

Dažreiz Geoffroy tamarīnu ģimene var pagriezt galdus uz plēsēju. Ir zināms, ka šie dzīvnieki drūzmējas pie plēsēja vai pūļa, lai to padzītu no savas teritorijas. Pūlis varētu būt ducis pērtiķu vai vairāk. Piemēram, ja mēteļveidīgais, jenotveidīgais dzīvnieks, iebrauca Geoffroy tamarīnu ģimenes teritorijā, pērtiķi var pulcēties kopā pūlī, lai to padzītu. Bieži vien plēsējs pārņems spēku un attālināsies. Komandas darbs!

Cilvēki ir arī Geoffroy tamarīna plēsēji. Cilvēki viņus notver un pārdod kā eksotiskus mājdzīvniekus. Tas ir ļoti kaitīgs Geoffroy tamarinam. Cilvēki nespēj pienācīgi par viņiem rūpēties, un, iespējams, dzīvnieki tā rezultātā mirst. Viņiem ir paredzēts dzīvot savvaļā.

Šie dzīvnieki cieš arī no biotopa zaudēšanas mežu izciršanas un lauksaimniecības zemes paplašināšanas dēļ. Ir zināms, ka dažas no šīm sīkajām radībām klīst pa pilsētu teritorijām, un uz ceļa tās nogalina automašīnas.

Geoffroy tamarīnu oficiālais aizsardzības statuss ir: Vismazāk rūpes . Daudzi no šiem pērtiķiem dzīvo nacionālajos parkos, kas atrodas Kolumbijā un Panamā. Tas viņiem nodrošina zināmu aizsardzību pret dzīvotņu zudumu un cilvēku sagūstīšanu.

Geoffroy Tamarin reprodukcija, zīdaiņi un dzīves ilgums

Šis dzīvnieks vairojas janvāra un februāra mēnešos. Sievietes Geoffroy tamarīni savina astes, lai piesaistītu vīrieti. Zinātnieki ir noteikuši, ka dažiem no šiem dzīvniekiem ir viens partneris, bet citiem - vairāki. Īsāk sakot, tas dažādās grupās atšķiras. Geoffroy tamarīna sievietes grūsnības periods svārstās no 140 līdz 145 dienām. Tās grūtniecības periods ir aptuveni tāds pats kā tuvs radinieks kokvilnas augšdaļas tamarīns .

Šīs radības izmanto dobumu vai bedrīti kokā patvērumam un kā ligzdu mazuļu piedzimšanai. Geofroja tamarīni bieži izdzīvo dvīņus. Arī marmozetes mātītei lielāko daļu laika ir dvīņi. Diemžēl viens dvīnis var nomirt pāris mēnešu laikā. Otrais mazulis var nebūt tik veselīgs vai spēcīgs kā pirmais. Jaundzimušie pērtiķi, kurus dēvē arī par zīdaiņiem, piedzimst pārklāti galvenokārt ar melniem matiem, uz kuriem daži ir balti. Viņi dzimšanas brīdī sver no 1,4 līdz 1,8 unces. Jaundzimušais, kura svars ir 1,8 unces, sver apmēram tikpat daudz kā tenisa bumba. Pirmos pāris dzīves mēnešus viņus baro māte.

Līdz 5 nedēļu vecumam zīdaiņiem vai zīdaiņi pārvietojas un ēd cietu pārtiku līdz 7 nedēļām. Džefrija tēviņa tēviņš ir kopīgs zīdaiņu aprūpē ar mātīti. Viņš nēsā zīdaiņus uz muguras un kopj matus. Nav nekas neparasts, ja vecāki brāļi un māsas ģimenē palīdz arī zīdaiņu aprūpē. Zīdaiņi ir atšķirti no 18 nedēļu vecuma un 25 nedēļu laikā dzīvo neatkarīgi.

Džofroja tamarīni savvaļā var nodzīvot līdz 13 gadiem. Vecākais Džefroja tamarīns nebrīvē dzīvoja 20 gadus! Šie dzīvnieki novecojot ir neaizsargāti pret zarnu parazītiem.

Džofroja Tamarīns zooloģiskajā dārzā

Geoffroy tamarīni ir apskatāmi plkst Filadelfijas zooloģiskais dārzs .

Skatīt visu 46 dzīvnieki, kas sākas ar G

Interesanti Raksti