Imperators Tamarins

Imperatora Tamarina zinātniskā klasifikācija

Karaliste
Animalia
Patvērums
Chordata
Klase
Zīdītāji
Pasūtījums
Primāti
Ģimene
Callitrichidae
Ģints
Saguinus
Zinātniskais nosaukums
troglodīti

Imperatora Tamarina saglabāšanas statuss:

Vismazāk rūpes

Imperators Tamarins Atrašanās vieta:

Dienvidamerika

Imperatora Tamarina fakti

Galvenais laupījums
Augļi, kukaiņi, grauzēji
Atšķirīga iezīme
Mazs ķermeņa izmērs un gara, plāna aste
Dzīvotne
Zemienes tropu mežs
Plēsoņa
Vanagi, čūskas, savvaļas kaķi
Diēta
Visēdājs
Vidējais metiena lielums
2
Dzīvesveids
  • Karaspēks
Mīļākais ēdiens
Augļi
Tips
Zīdītājs
Sauklis
Ir elegantas baltas ūsas!

Imperatora Tamarina fiziskās īpašības

Krāsa
  • Brūns
  • Pelēks
  • Melns
  • Balta
Ādas tips
Kažokādas
Maksimālais ātrums
24 jūdzes stundā
Mūžs
8 - 15 gadi
Svars
220g - 900g (7.7oz - 32oz)
Garums
18 cm - 30 cm (7 collas - 12 collas)

'Imperators tamarīns ir tamarīna suga, kas, iespējams, nosaukta par līdzību ar Vācijas imperatoru Vilhelmu II.'



Ar graciozām baltām ūsām, kas atgādina Vācijas imperatoru Vilhelmu II, imperators tamarīns pieder sugas no maziem pērtiķiem un pārsvarā atrodams meži gada Dienvidamerika . Tās nosaukums pirmo reizi tika pieminēts jest, pirms tas tika iekļauts saistībā ar zīdītājs . To ļoti atpazīst mazais ķermeņa lielums un garā, plānā aste, un tā pelēkā krāsa ir akcentēta ar sarkanām un oranžām daļām uz muguras un krūtīm. Tas dala savu ģints ar vismaz 11 citām sugām.



4 neticami imperatora Tamarina fakti

  • Imperators tamarīns irdiennakts, kas nozīmē, ka tas ir visvairākdienas laikā aktīvs un visu nakti guļ.
  • Ir zināms, ka šī būtne irvisēdājs, ar tā diēta galvenokārt sastāv no augļiem, koku sulām, kukaiņiem, maziem rāpuļiem, olām un nektāra.
  • Ir zināms, ka tā pastāvgrupas no 4 līdz 20. Katras grupas vadītāja ir vecāka gadagājuma sieviete, un katrai grupai ir iezīmēta teritorija.
  • Šie dzīvnieki izmantosvilpes skaņaskā arī čivināt zvanus, lai sazinātos.

Imperatora Tamarina zinātniskais nosaukums

Imperators tamarīns sauc par zinātnisko nosaukumutroglodītiun pieder pieCallitrichidaeģimene. “Saguinus” cēlies no portugāļu valodas vārda “sagui” (kas ir Tupians no “marmoset”) un latīņu sufiksa -inus (“of”), savukārt “Imperator” ir latīņu valoda imperators. Tas tālāk pieder pie klasesZīdītājiun ģintsSaguinus- no kurienes tas iegūst arī savu zinātnisko nosaukumu.

Ir divas imperatora tamarīna pasugas, taču tās dzīvo dažādās jomās. Viens no tiem ir bārdains imperators tamarīns, kurš dzīvo lietus meži iekšā Brazīlija un Peru . Otrs - melnais chinned imperators tamarīns - dzīvo Bolīvija .



Imperatora Tamarina izskats

Tikai 9 līdz 10 collas garš imperators tamarīns ir diezgan mazs dzīvnieks, kas sver apmēram 1 mārciņu. Tas ir pārklāts ar pelēku kažokādu ar mazliet sarkanu un dzeltenu muguru un krūtīm. Tam ir melnas rokas un kājas un gara, brūna aste. Ar sārtu degunu un muti šo radību unikāli atšķir no citiem - tās ir elegantas baltas ūsas un bieži vien atbilstoša bārda.

Imperatora Tamarina uzvedība

Šie primāti ir diennakti, kas nozīmē, ka tie ir visaktīvākie dienas laikā, kā arī atpūšas un guļ visu nakti. Viņu mazais izmērs un vieglā struktūra ļauj viņiem aplēst no viena koka zara uz otru, tādējādi viņiem ir vieglāk sasniegt pārtiku, kas parasti nav pieejama citiem dzīvniekiem. Turklāt viņu asie nagi palīdz stiprināt saķeri ar koku zariem, tādējādi viņiem ir vieglāk palikt vietā un labākās pozīcijās nekā lielākajai daļai citu dzīvnieku.

Ir zināms, ka imperatori tamarīni ir ļoti sabiedriski radījumi un dzīvo kopā ar pārējiem karaspēkiem iezīmētā teritorijā. Karaspēks vai grupa var svārstīties no 4 līdz 20 tamarīniem. Šādas grupas parasti vada vecākās sievietes, un tajās pārsvarā ir arī vīrieši. Ir arī novērots, ka šīs sīkās sugas ir ļoti mīlošas un sirsnīgas pret cilvēkiem, ar kuriem viņi saskaras. Viņi uztur cieši saistītas attiecības ar visiem savas grupas locekļiem un sirsnīgi sadarbojas. Ir zināms arī, ka viņi kopā guļ, baro, vāc un aizsargā savu iezīmēto teritoriju.



Daži avoti liek domāt, ka imperatora tamarīni var dzīvot jauktu sugu grupās ar citiem tamarīniem, pārsvarā seglu tamarīniem. Tiek teikts, ka šāda līdzāspastāvēšana bieži kļūst par abpusēji izdevīgām attiecībām, kas palīdz gan sugām pasargāt sevi, gan viena otru no iespējamiem plēsējiem.

Ir zināms, ka šiem tamarīniem ir divkrāsains redzējums, kas nozīmē, ka viņu redzējums ļauj viņiem redzēt tikai divās atšķirīgās krāsās. Šī ir daļa no viņu pielāgošanās shēmas, lai spētu identificēt iespējamos draudus un plēsējus pat tad, ja tie ir maskēti apkārtnē.

Imperators Tamarina dzīvotne

Bārdainais imperators tamarīns parasti ir sastopams Brazīlijas un Peru lietus mežos, savukārt melnais zelts imperators tamarīns ir izkaisīts Brazīlijas, Peru un Bolīvijas lietus mežos. Zemie tropu lietus meži, kuriem šīs sugas, kā zināms, dod priekšroku, bieži ir ideāls biotops. Parasti tos var atrast upju baseinu koku lapotnēs. Tomēr zemienes ir tālu no vienīgajiem biotopiem, kur tās sastopamas. Citi ir meži, kas applūst lietainā laikā, lietus meži, kas aug līdzenumos, mūžzaļie meži zem 984 pēdu augstumā, paliekošo mežu malā un platlapju mežos. .
Tikmēr ir arī novērots, ka imperatora tamarīni parasti nedzīvo augstos kokos un parasti nav sastopami virs 80 līdz 90 pēdām no zemes.

Imperatora Tamarina iedzīvotāji

Avoti liecina, ka zooloģiskajos dārzos visā pasaulē ir vairāk nekā 500 imperatoru tamarīnu. Tomēr ir arī teikts, ka viņu iedzīvotāju skaits ir nepārtraukti samazinājies galvenokārt tāpēc, ka cilvēki vēlas atbrīvot zemi dzīvojamām un / vai rūpnieciskām vajadzībām.

Imperatora Tamarīna diēta

Imperatora tamarīni ir visēdāji, kas nozīmē, ka viņi ēd gan augus, gan dzīvniekus, lai izdzīvotu. Augļi, olas, nektārs un kukaiņi ir dažas no lietām, kas galvenokārt veido viņu uzturu un galvenokārt nāk no kokiem, kuros viņi dzīvo.

Šo sugu lielums viņiem atvieglo pārtikas meklēšanu. Tā kā tie ir tik mazi un viegli, viņi var viegli lēkt pāri koku zariem un nonākt pie parasti nepieejamā ēdiena. Pārsteidzoši, sugas var ceļot 30 hektārus (0,12 kvadrātjūdzes), meklējot pārtikas avotus uzturam.

Imperators Tamarins Plēsēji un draudi

Nelielā izmēra dēļ imperators tamarīns tiek sastapts ar daudziem plēsējiem. Savvaļas kaķi, putni, suņi, čūskas un cilvēki, cita starpā, kopā veido dzīvnieka plēsēju sarakstu.

Apdraudējumus imperatora tamarīna labklājībai rada ļoti dažādi dzīvnieki, tostarp savvaļas kaķi, suņi , čūskas , un pat cilvēki, par kuriem gadu gaitā ir zināms, ka tie iznīcina sugas dabisko dzīvotni. Tomēr tās plēsējiem ir grūti upurēt imperatoru tamarīnu, jo tas spēj ļoti ātri iziet cauri biezākajiem džungļiem.

Lai pasargātu sevi no iespējamiem draudiem un plēsējiem, šiem tamarīniem ir unikāls divkrāsains redzējums, kas ļauj viņiem redzēt apkārtni divās rajona krāsās. Tas palīdz viņiem identificēt draudus un plēsējus pat maskēšanās stāvoklī.

Saskaņā ar Starptautiskās Dabas aizsardzības savienības datiem imperatora tamarīna aizsardzības statuss ir vismazāk bažas . Tomēr ziņojumi liecina, ka viņu iedzīvotāju skaits ir nepārtraukti samazinājies, galvenokārt tāpēc, ka cilvēki ir izciruši mežus un aizskāruši cilvēkus, kuri vēlas atbrīvot zemi citiem mērķiem.

Imperatora Tamarīna reprodukcija, zīdaiņi un dzīves ilgums

Ir zināms, ka imperators Tamarins ir sezonas audzētāji un lietainos mēnešos parasti nēsā pēcnācējus. Tas var būt saistīts ar pārtikas pārpilnību attiecīgajā sezonā. Ģimenes grupās ir viena vaislas sieviete un divi vaislas vīrieši. Tamarīni pārošanās paradumos ir daudznoziedzīgi, ļaujot sievietei pāroties ar vairākiem vaislas tēviņiem viņu grupā.

Pēc ieņemšanas ir zināms, ka grūtniecības periods ilgst apmēram 140 līdz 145 dienas. Pēc šī perioda beigām sieviete bieži dod divus pēcnācējus. Tomēr tipiski ir arī viens vai pat trīs pēcnācēji. Citi tamarīna grupas pieaugušie sāk darboties, tiklīdz bērns piedzimst. Ir zināms, ka māte baro bērnu ar intervālu no divām līdz trim stundām, kas ilgst apmēram 30 minūtes vienā sesijā. Līdzīgi arī tēvi uzņemas atbildību par bērnu, nēsā tos uz muguras un rūpējas par viņu, tiklīdz viņi ir pabaroti. Ir teikts, ka zīdaiņi ceļo uz tēva muguras apmēram 6 līdz 7 nedēļas. Imperatora mazuļa tamarīns nobriest diezgan ātri, sasniedzot dzimumgatavību no 16 līdz 20 mēnešu vecumam. Imperatora tamarīni turpina dzīvot 10 līdz 20 gadus.

Imperators Tamarins zooloģiskajos dārzos

Imperators tamarīns ir atrodams vairākos zooloģiskajos dārzos visā pasaulē, tostarp:

Skatīt visus 22 dzīvnieki, kas sākas ar E

Interesanti Raksti