Dhole

Dhole zinātniskā klasifikācija

Karaliste
Animalia
Patvērums
Chordata
Klase
Mammalia
Pasūtījums
Carnivora
Ģimene
Canidae
Ģints
Cuon
Zinātniskais nosaukums
Cuon alpinus

Dhole saglabāšanas statuss:

Apdraudēts

Dhole atrašanās vieta:

Āzija

Dhole fakti

Galvenais laupījums
Brieži, grauzēji, putni
Atšķirīga iezīme
Aizņemta aste un izteikti zvani
Dzīvotne
Sauss mežs un biezi džungļi
Plēsoņa
Tīģeri, leopardi, cilvēki
Diēta
Plēsējs
Vidējais metiena lielums
8
Dzīvesveids
  • Komplekts
Mīļākais ēdiens
Brieži
Tips
Zīdītājs
Sauklis
Tikai 2000 savvaļā palikuši!

Dhole fiziskās īpašības

Krāsa
  • Brūns
  • Pelēks
  • Tīkls
  • Melns
  • Balta
  • Zelts
  • Tātad
Ādas tips
Kažokādas
Maksimālais ātrums
45 jūdzes stundā
Mūžs
10 - 13 gadi
Svars
12kg - 20kg (26lbs - 44lbs)
Garums
75 cm - 110 cm (29 collas - 43 collas)

'Dhole ir aprakstīta kā sajaukums starp pelēko vilku un sarkano lapsu'



Kādreiz plaša savvaļas suņu suga, kas aptvēra gandrīz pusi pasaules, dhole tagad ir apdraudēta sugas, kuru aplēstā populācija ir mazāka par 2500 pieaugušajiem. Dholes apdzīvo blīvus džungļus, stepes, kalnus, krūmājus un priežu mežus. To krāsa var svārstīties no kokogles pelēkas līdz sarkanai vai brūnai ar dzeltenu, baltu vai citādi gaišu nokrāsu. Neskatoties uz to, ka dholes ir suņu ģimenes locekļi, viņi neraizējas un gaudo, bet viņiem ir unikāli kliedzieni, pļāpāšana, klaigāšana un svilpes, ko viņi izmanto, lai sazinātos un medītu.



Neticami Dhole fakti!

  • Kamēr dhole augumā ir tuvāk a Vācu aitu suns , tas precīzāk atgādina a lapsa pēc izskata.
  • Šie savvaļas suņi kādreiz bija izplatīti visā Āzijā, Ziemeļamerikā un Eiropā, bet pirms 12 000 līdz 18 000 gadiem tie tika samazināti līdz pašreizējam biotopam, kas koncentrēts Āzijas daļās.
  • Pieaugušais var apēst vienu kilogramu gaļas četrās sekundēs, un vēlāk to var atkārtoti saēdināt, lai pabarotu citus iepakojuma dalībniekus.
  • Dhole paketes ir nogalinātas tīģeri un leopardi , un ir zināms, ka viņi pat uzbruka Āzijas melnie lāči .
  • Dholes var darboties ar ātrumu līdz 45mph.

Dhole zinātniskais nosaukums

Dhole, kas pazīstams arī kā aziātu sarkanais suns, Indijas savvaļas suns vai kalnu vilks, ir zinātniskais nosaukums Cuon Alpinus. Dhole ir Canidae ģimenes un zīdītāju klases pārstāvis.

Lai gan tas ir tuvs Canis ģints dzīvnieku radinieks, pastāv vairākas atšķirīgas atšķirības. Dhole galvaskauss ir ieliekts, tam trūkst trešā apakšējā molāra, un augšējiem molāriem ir tikai viena smaile.



Dhole izskats un izturēšanās

Suns ir apmēram 30 līdz 40 collas garš, papildus 11 līdz 19 collu astei, un tas var svērt no 30 līdz 46 mārciņām. Atkarībā no reģiona to krāsa var atšķirties no dzeltenīgas nokrāsas līdz tumšākai sarkanbrūnai krāsai. Viņiem ir gaišāka krāsa krūtīs, vēderā un ķepās.

Vidējais dhole, ieskaitot asti, ir aptuveni tikpat garš, cik R2D2, no Zvaigžņu kariem, ir garš. Vīrieši parasti sver vairāk nekā sievietes un ir lielāki. Kaut arī tie ir lapsas pēc izskata, dholes ir vairāk līdzīgas vidēja un liela izmēra sunim.

Dholes ir ļoti sabiedriski dzīvnieki, un viņi bieži medī pakās no 5 līdz 12. Šie klani var izaugt līdz 30 vai 40 dalībniekiem. Šie savvaļas suņi ir plēsēji, un viņi parasti medī brieži vai aitas . Tomēr ir reģistrēti gadījumi, kad dholes uzbruka tik lieliem dzīvniekiem kā tīģeris vai lācis .



Dholes ir arī ļoti skaļi dzīvnieki. Kā suņu ģimenes locekļi viņi čīkst un rūc līdzīgi kā jūsu ģimenes mīlulis. Tomēr šiem dzīvniekiem unikāla ir virkne klabošu trokšņu un kliedzienu, kas nav sastopams nekur citur. Ir zināms arī, ka medību laikā viņi sazinās, svilpot un pļāpājot.

Atšķirībā no citām canid sugām dholes ļoti reti parādās cīņas uzvedībā. Var būt pat grūti izraudzīties pakas dominējošo vīriešu un sieviešu pāri. Viņi strādā kā vienība, lai audzētu bara mazuļus, un jauni pieauguši dzīvnieki, sasniedzot briedumu, var bez grūtībām pievienoties citiem iepakojumiem.

Dhole biotops

Dholes ir plaša spektra, un tās ir sastopamas visā Āzijas austrumos un dienvidaustrumos. Reiz šos savvaļas suņus varēja atrast visā Ziemeļamerikā, Āzijā un Eiropā. Apmēram pirms 12 000-18 000 gadiem tie tika samazināti uz konkrētiem apgabaliem Āzijas kontinentā. Dholes tagad var redzēt tik tālu uz ziemeļiem kā Sibīrija, uz dienvidiem līdz dažām Malaizijas salām un tikpat uz rietumiem kā Indijas pussala. Sakarā ar plašo platību, kurā tos var atrast, viņi izdzīvo tikpat dažādos biotopos kā

  • Blīvs mežs
  • Skrubja mežs
  • Līdzenumi
  • Kalni
  • Džungļi

Dholes, tāpat kā citi suņi, aizņem lielu platību. Viņu vidējā teritorija var būt 34 kvadrātjūdzes. Tas ir lielāks nekā visā Manhetenas apgabalā! Kā tādi viņi ir ārkārtīgi ātri skrējēji, peldētāji un lecēji.

Dhole bedrītes parasti atrodas pazemē un var būt vienkāršas vai ļoti sarežģītas ar daudziem tuneļiem. Dholes ir pārņēmušas pat šakāļu bedres. Visa paka apdzīvos vienu deniņu un var izmantot vairākas ieejas.

Dhole diēta

Kā minēts iepriekš, Dholes ir gaļēdāji. Galvenokārt viņi medī nagus ar nagiem pakās; tomēr to plašā biotopa dēļ viņi ir ļoti pielāgojami un medī visu, kas pieejams šajā konkrētajā reģionā.

Viņu vajadzība pēc pietiekami daudz pārtikas faktiski ir iemesls, kāpēc jāsāk tik liels biotops. Dhole mednieku ballītes noņem savu laupījumu, norij lielas tā daļas un pēc tam transportē to atpakaļ uz pārējo paku. Ir zināms, ka dholes apēd vairāk nekā vienu kilogramu gaļas mazāk nekā četrās sekundēs; tas ir tik smags kā trīs ceturtdaļas cilvēka smadzeņu!

Mazākos iepakojumos un atsevišķi viņi apēdīs proporcionāli mazāku laupījumu, kas sastāv no truši , ķirzakas , pelēm utt.

Dhole plēsēji un draudi

Dhole nav īpaši upuris citiem plēsējiem. Tīģeri , leopardi , un citi plēsēji, kuriem dzīvotne ir kopīga ar dhole, tos ir nogalinājuši, bet ir arī otrādi. Galvenais konfliktu avots starp šiem augstākā līmeņa plēsējiem ir pārtikas trūkuma dēļ.

Galvenie draudi, ar kuriem saskaras dhole, nav saistīti ar citiem dzīvniekiem. Dholes cieš no biotopu zaudēšanas, jo īpaši mežu izciršana lauksaimniecības, dzīvojamo un komerciālo mērķu dēļ. Šis biotopu zudums noved pie pieejamā laupījuma samazināšanās, un tas palielina sekojošos augsta līmeņa plēsēju konkurences draudus šajā apgabalā.

Ar šo dzīvotnes zaudēšanu saistīta arī dhole vajāšana, ko šajā apgabalā veic cilvēki. Nespējot atrast pietiekamu barību no ierastā laupījuma avota, viņi pielāgojas un laiku pa laikam medī pieradinātos dzīvniekus. Rezultātā atriebība no lauksaimniekiem ir postoša visai dholu populācijai kopumā.

Slimība ir izrādījusies arī liels drauds viņiem. Viņu pakļaušana patogēniem ir krasi palielinājusies, tuvojoties un saistoties ar pieradināti suņi kā arī viņu plēsība pret citiem mājdzīvniekiem.

Dhole reprodukcija, zīdaiņi un dzīves ilgums

Dhole iepakojumā parasti ir vairāk nekā viena vaislas mātīte. Savvaļā ir novērots, ka viņi pārojas no oktobra līdz janvārim, bet nebrīvē tas var atšķirties. Bērnu dhole sauc par kucēnu. Viņi piedzimst lielos metienos, kas parasti sastāv no 5-10 mazuļiem, bet dažreiz pat no 12 līdz 16.

Gestācijas periods ir aptuveni 60 dienas, un zīdaiņus māte zīda līdzīga garuma periodā. Šajā laikā jebkuras grūtnieces mātītes kopīgi izmanto mazuļus, un mazuļi mijiedarbojas brīvi. Kamēr viņu mātes tos ravē, viss iepakojums palīdz barot mazuļus, atkārtoti uzbarojot viņu barību.

Mazuļi aug daudz ātrāk nekā vilks vai suņu mazuļi. Viņu izaugsme pēc likmes ir līdzīgāka a koijots . Pēc sešiem mēnešiem mazuļi pavada baru medībās, un astoņu mēnešu vecumā viņi aktīvi iesaistās medībās.

Pēc nogatavināšanas dholes var atstāt baru un pievienoties citam bez izaicinājumiem vai cīņas, kas izplatītas citās savvaļas suņu sugās. Parasti sievietes apmēram trīs gadu vecumā pamet baru, lai pievienotos citai. Savvaļā šo dzīvnieku vidējais dzīves ilgums ir aptuveni 10 gadi. Nebrīvē esošie doli vidēji ir 15 līdz 16 dzīves gadi.

Dhole populācija

Dhole patieso populācijas lielumu ir ļoti grūti novērtēt. Viņu tieksme apdzīvot maz apdzīvotas vietas vai nelabvēlīgu reljefu padara gandrīz neiespējamu iegūt stabilu skaitli viņu iedzīvotājiem. Turklāt dholes izpētītajās teritorijās īsā laika periodā bieži ir piedzīvojušas savvaļas populācijas svārstības.

Vislabākais novērtējums ir kopējā populācija no 4500 līdz 10 000 dzīvniekiem ar nobriedušiem pieaugušajiem, kas veido tikai 2200 dzīvniekus. Šī iemesla dēļ šie savvaļas suņi ir uzskaitīti kā apdraudēta , un tiek pieņemts, ka iedzīvotāju skaits turpina samazināties.

Dhole zooloģiskajā dārzā

Ziemeļamerikā ir tikai trīs vietas, kur atradīsit šos savvaļas suņus. The Minesotas zooloģiskais dārzs , Sandjego zooloģiskais dārzs , un Mežonīgie ko pārvalda Kolumbas zoodārzs, visiem ir nebrīvē esošas dholes. Īpaši The Wilds darbinieki nesen ar rokām izaudzināja mazuļu metienu, kad neilgi pēc dzemdībām viņu māte nomira.

Skatīt visu 26 dzīvnieki, kas sākas ar D

Interesanti Raksti