Šķērsojiet Gorillas upi

Cross River Gorilla zinātniskā klasifikācija

Karaliste
Animalia
Patvērums
Chordata
Klase
Mammalia
Pasūtījums
Primāti
Ģimene
Hominidae
Ģints
Gorilla
Zinātniskais nosaukums
Gorilla gorilla diehli

Cross River Gorilla saglabāšanas statuss:

Kritiski apdraudēta

Krusta upe Gorilla Atrašanās vieta:

Āfrika

Šķērsojiet Gorillas faktus

Galvenais laupījums
Lapas, augļi, ziedi
Dzīvotne
Lietus meži un blīvi džungļi
Plēsoņa
Cilvēks, leopards, krokodils
Diēta
Zālēdājs
Vidējais metiena lielums
1
Dzīvesveids
  • Karaspēks
Mīļākais ēdiens
Lapas
Tips
Zīdītājs
Sauklis
Atlicis mazāk nekā 300!

Cross River Gorilla fizikālās īpašības

Krāsa
  • Pelēks
  • Melns
Ādas tips
Mati
Maksimālais ātrums
25 jūdzes stundā
Mūžs
35 - 50 gadi
Svars
100kg - 200kg (220lbs - 440lbs)
Augstums
1,4 m - 1,7 m (4,7 pēdas - 5,5 pēdas)

Krusta upe Gorilla dzīvo kalnainā reģionā starp Nigēriju un Kamerūnām.



Krusta upes gorilla (zinātniskais nosaukums: Gorilla gorilla diehli) ir rietumu gorilla . Pāvils Matši 1904. gadā krusta upes gorillu nosauca par jaunu sugu, lai gan tā ir kļuvusi arvien retāka.



Šīm gorillām ir brūnganpelēka vai melna kažokāda. Tomēr sejai, rokām un kājām vispār nav kažokādas. Viņiem ir konusa formas galvas, virs kurām balstās sarkanīgi cekuls.

Šīs gorillas ir ļoti sabiedriskas un parasti dzīvo grupās no 2 līdz 20. Grupas vada dominējošs vīrietis. Bez dominējošā līdera ir 6-7 sievietes un viņu bērni.



Krosas upes gorillas ir seksuāli nobriedušas 10 gadu vecumā, un tām parasti ir bērni ik pēc 4 gadiem. Viņu grūtniecības periods parasti ilgst 9 mēnešus. Šīs gorillas dzīvo kalnainā reģionā starp Nigēriju un Kamerūnām.
Cross River gorillas ir zālēdāji un parasti barojas ar zariem, riekstiem, lapām un ogām, kuras viņi medī no dažādiem augiem.

Ir zināms, ka Cross River gorillas ir ļoti efektīvas zīdaiņu aprūpē, un ir zināms, ka tās rūpējas par saviem mazuļiem līdz trīs līdz četru gadu vecumam. Šajā laikā viņi vairs neatkārtojas un pilnībā pievērš uzmanību jaundzimušajam mazulim.

Neticami Cross River Gorilla fakti!

  • Krusta upes gorilla ir Rietumu gorilla .
  • Pasaulē ir palikušas tikai 200 līdz 300 krustu upju gorillas.
  • Cross River gorillas ir visapdraudētākais lielais pērtiķis Āfrikā.
  • Parasti tās sastopamas pie Nigērijas un Kamerūnas robežas.
  • Viņi apdzīvo teritoriju, kas ir aptuveni 300 kvadrātjūdzes.

Krusta upes Gorillas zinātniskais nosaukums

Krusta upes gorillas iet garām zinātniskais nosaukums “Gorilla gorilla diehli” un pieder valstībai Animalia un Mammalia klasei. Viņi pieder pie Chordata dzimtas un pasūta primātus. Viņi pieder arī Hominidae un gorilla ģintīm.



Vārds “gorilla” sakņojas sengrieķu valodā “Γόριλλαι”. Šis vārds apzīmē “matainu sieviešu cilti”, kā Hanno Navigator raksturoja cilvēkus Āfrikas rietumu krastā (kas tagad pazīstama kā Sjerraleone). Sievietes tika raksturotas kā “mežonīgas” un “matainas”.

Šķērsojiet upes Gorilla izskatu un izturēšanos

Krusta upes gorillām ir slaids, tomēr īss uzbūve, savienota ar gaišiem matiem. Šīm gorillām ir garas rokas un ievērojams izcilnis, kas piedāvā pārsteidzošu kontrastu plakanajai sejai un platajām nāsīm. Viņu tumšās acis slēpj kažokāda, kas bieži ir vai nu melna, vai brūngani pelēka.

Sejai parasti nav kažokādas, tāpat kā rokām un kājām. Viņu galvas ir konusa formas, un uz viņu galvas ir sarkanās krāsas cekuls. Grupu vadītājiem, kuri ir dominējošie vīrieši, mugurā bieži ir sudraba plāksteris - tāpēc arī viņus sauc par sudraba mugurām.

Cross River gorillas ir sabiedriskas un dzīvo ģimenes grupās no 2 līdz 20 indivīdiem. Viņu uzvedība ir ļoti līdzīga citām gorillām. Grupu parasti vada sudraba vīrietis kā dominējošais līderis.

Vadītājs vīrietis parasti ir atbildīgs par grupas sieviešu un bērnu aprūpi, kā arī bieži pieņem galvenos grupas lēmumus, piemēram, barošanas un ligzdošanas vietas.

Grupu parasti veido dominējošais tēviņš, sešas līdz septiņas sievietes un viņu bērni. Ligzdošana notiek mežos pēc tam, kad šīs gorillas veido ligzdas ar zariem un lapām. Ligzdošanas vietas parasti atrodas uz zemes.

Tomēr atpūtas vietas mainās lietainā sezonā, kad tās ligzdas pārceļ uz koku galotnēm. Viņu dienas lielāko daļu pavada ēšana. Tomēr avoti liek domāt, ka viņi nodarbojas arī ar tādām atpūtas aktivitātēm kā kopšana.

Parasti ir zināms, ka šīs gorillas ir mierīgas. Tomēr dažreiz, kad draud, viņi var izrādīties agresīvi pret cilvēkiem. Ja viņi tiek provocēti, viņi var uzbrukt cilvēkiem ar zariem, akmeņiem un zālēm.

Krusta upes gorilla, Limbes savvaļas dzīvnieku centrs, Kamerūna
Krusta upes gorilla, Limbes savvaļas dzīvnieku centrs, Kamerūna

Šķērsojiet Gorillas biotopu

Krusta upes gorillas, kas pazīstamas kā visdīvainākās gorillas pasaulē, ir maz iedzīvotāju un reti redzamas. Parasti tās sastopamas pie kalnainajām Nigērijas un Kamerūnas robežām. Šo viņu dzīvesvietu sauc par Krosas upes baseinu.

Ir zināms, ka šie dzīvnieki visvairāk kavē ziemeļu un rietumu reģionus. Tās pastāv arī Afi kalnos Nigērijā un Kamerūnu Mbe kalnos. Bez tam tie ir atrodami arī Kamerūnas Takamanda nacionālajā parkā un Krosas upes nacionālajā parkā Nigērijā.

Lielākā daļa šo gorillu atrodas 1500 līdz 3500 metru augstumā kalnainos lietus mežos un bambusa mežos.

Šķērsojiet upes Gorilla diētu

Pārtika, kas atrodama Cross River gorillas uzturā, galvenokārt sastāv no lapām, riekstiem, ogām un liana, kas ir koksnes vīnogulājs. Šīs zālēdāji gorillas meklēs tik daudz, cik nepieciešams, lai iegūtu barības vielas, pat ārpus tipiskās lopbarības zonas, lai iegūtu vajadzīgo.

Ja šī gorillu suga nokļūs līdz zemienei, viņi, iespējams, nonāks neapmierinošā situācijā ar vietējiem lauksaimniekiem, kuri ievāc banānus un planšetes. Lai gan tas šajā apgabalā var šķist nepārvarams, daži vietējie lauksaimnieki ir atzīmējuši, ka tie ir daudz mazāk postoši savai zemei ​​nekā citi dzīvnieki ar mazāku augumu, ieskaitot savvaļas cūkas.

Vienīgais veids, kā Cross River gorillas meklē pārtiku citās jomās, ir uztura trūkums viņu māju tuvumā. Tomēr vienīgā reize nesenajā vēsturē, kad šie skaistie zīdītāji ir nodarījuši ievērojamus postījumus, bija 2006. gadā. Tiek uzskatīts, ka šis notikums bija rezultāts tam, cik tuvu fermas bija gorillu meža mājām.

Šķērsojiet Gorillas plēsējus un draudus

Tāpat kā visas pārējās dzīvās būtnes uz planētas, arī Cross River gorillas ir svarīga ekosistēmas sastāvdaļa. Tomēr viņi saskaras arī ar daudziem draudiem - gan no citiem dzīvniekiem, gan no cilvēkiem. Krosas upes gorillas plēsēju vidū ir krokodili un lieli džungļu kaķi.

Cilvēki apdraud Krusta upes gorillu, jo agrāk viņus medīja plaši - tieši tāpēc viņu skaits ir diezgan zems. Cilvēku darbības, piemēram, mežu izciršana, arī apdraud šīs gorillas. Krusta upes gorillas ir visapdraudētākie lielie pērtiķi Āfrikā.

Krosas upes gorillas ir kritiski apdraudētas. Samazinoties iedzīvotāju skaitam, dažas organizācijas strādā, lai aizsargātu mežus, kuros viņi dzīvo, neļaujot tiem doties uz vietējiem rajoniem un zaudēt pārtikas avotus. Pasaules savvaļas dzīvnieku organizācijai ir vairāki partneri Nigērijas un Kamerūnas valdībās, lai aizsargātu noteiktus apgabalus.

Cross River Gorilla reprodukcija, zīdaiņi un dzīves ilgums

Krusta upes gorillas briedumu sasniedz apmēram desmit gadu vecumā. Viņi parasti dzemdē tikai reizi četros gados, jo zīdaiņu aprūpes līmenis šajās Krosas upes gorillās ir ļoti augsts. Šīs gorillas parasti rūpējas par saviem mazuļiem līdz trīs vai četru gadu vecumam. Grūtniecības periods parasti ilgst apmēram deviņus mēnešus - kas arī ir ļoti līdzīgs cilvēkiem.

Krosas upes gorillas ir poligāmi dzīvnieki. Grupas dominējošais tēviņš parasti pārojas ar visām savas grupas dzimumbriedušajām mātītēm. Sievietes gorillas pēc dzemdībām baro bērnu ar krūti un rūpējas par viņiem līdz apmēram trīs līdz četru gadu vecumam. Parasti no šīm gorillām piedzimst vientuļi bērni, un pāri ir reti sastopami gadījumi. Šo gorillu dzīves ilgums parasti ir no 35 līdz 50 gadiem.

Cross River Gorilla iedzīvotāju skaits

Tā kā šīs gorillas ir kritiski apdraudētas medību un citu cilvēku darbību, piemēram, mežu izciršanas dēļ, pasaulē ir palikuši tikai aptuveni 200 līdz 300 Cross River gorillas. Lielākā daļa no šīm gorillām ir Nigērijā un Kamerūnā, kas izplatītas ne mazāk kā 11 ģimenēs.

Tāpēc tiek mēģināts panākt, lai viņi dzīvotu noteiktās vietās, lai viņi varētu uzplaukt aizsargātā vidē, jo krusta upes gorila joprojām samazinās. Papildus viņu sadrumstalotajām ģimenēm cita tirdzniecība ir kļuvusi ļoti ienesīga un rada lielu apdraudējumu sugai - šīs sugas pārdošana kā mājdzīvnieki.

Daži cilvēki ir saglabājuši Cross River gorilla kā mājdzīvniekus, kas ir bīstama tirdzniecība, kas ietekmē spēju saglabāt sugu. Daži mednieki nogalinās gorillas mazuļa vecākus, lai aizvestu viņus pārdot, jo tos ir viegli apstrādāt mazos izmēros. Pašlaik draudi inficēties ar Ebolu un tikt medītiem ir pietiekami, lai īstermiņā atveseļošanos padarītu par neiespējamu. Tomēr ir cerība, ka šī suga atkopsies no šiem draudiem tuvāko 75 gadu laikā, ja vien tiek turpināti centieni saglabāt savu dzīvotni.

Šķērsojiet Gorillas upi zooloģiskajā dārzā

Dēļ kritiski apdraudēta statuss un krustu upes gorillu skaita samazināšanās visā pasaulē, to turēšana nebrīvē ļauj šīm gorillām atkal uzplaukt. Lai tos apskatītu zooloģiskajā dārzā, ir daudz rezervātu un rezervātu, kur tos uzņemt, piemēram, Afi Mountain Wildlife Sanctuary.

Limbe Wildlife Center Kamerūnā ir bijis vienīgais zooloģiskais dārzs, kurā viena no šīm gorillām ir izstādīta kopš 2007. gada. Gorilla, kuru nosauca par Nyango, slimības dēļ aizgāja mūžībā 2016. gada 10. oktobrī, un nav citu ziņojumu par zooloģiskie dārzi, kuros patlaban atrodas šie zīdītāji.

Neskatoties uz to, ka šie dzīvnieki netiek turēti, daudzi zooloģiskie dārzi un svētnīcas piedāvā svarīgus faktus par Krosas upes gorillu, lai mudinātu patronus atbalstīt saglabāšanu.

Skatīt visu 59 dzīvnieki, kas sākas ar C

Interesanti Raksti