Plīvurpūce

Kūtspūces zinātniskā klasifikācija

Karaliste
Animalia
Patvērums
Chordata
Klase
Putni
Pasūtījums
Strigiformes
Ģimene
Tytonidae
Ģints
Šie
Zinātniskais nosaukums
Šie albumi

Pūces saglabāšanas statuss:

Vismazāk rūpes

Barn Owl atrašanās vieta:

Āfrika
Āzija
Centrālamerika
Eirāzija
Eiropa
Ziemeļamerika
Okeānija
Dienvidamerika

Kūtspūces fakti

Galvenais laupījums
Mazie zīdītāji, zivis, putni
Atšķirīga iezīme
Balta sirds formas seja un lielas, tumšas acis
Spārnu platums
75 cm - 110 cm (30 collas - 43 collas)
Dzīvotne
Atklāti līdzenumi un zemu meži
Plēsoņa
Lapsa, jenots, savvaļas suņi
Diēta
Plēsējs
Dzīvesveids
  • Vientuļnieks
Mīļākais ēdiens
Mazie zīdītāji
Tips
Putns
Vidējais sajūga izmērs
4
Sauklis
Atrasts visur pasaulē!

Kūtspūces fiziskās īpašības

Krāsa
  • Brūns
  • Pelēks
  • Melns
  • Balta
  • apelsīns
Ādas tips
Spalvas
Maksimālais ātrums
50 jūdzes stundā
Mūžs
5 - 10 gadi
Svars
300g - 550g (10oz - 19.4oz)
Augstums
25 cm - 45 cm (9,8 collas - 18 collas)

Pūces ir viens no visplašāk izplatītajiem putniem, kas sastopams visā pasaulē, izņemot polāros un tuksneša reģionus. Lai gan tas tā ir, meža pūces populācija vairāk dominē dienvidu puslodē, pateicoties labākiem klimatiskajiem apstākļiem meža pūcei.



Meža pūces mēdz būt no 25 līdz 40 cm garas, un pieaugušo pūču spārnu platums var sasniegt 110 cm. Kūka pūces spārnu laidums tomēr ir atkarīgs no meža pūces sugas, tāpēc dažas pūces var būt mazākas, turpretī citas pūces sugas var būt daudz lielākas.



Pārsteidzoši, ka šīs parastās meža pūces neizraisa hoot skaņu, kuru bieži var dzirdēt naktī. Tā vietā pūces rada spēcīgu kliedzienu un var arī svilpt līdzīgi kā kaķis vai čūska, ja meža pūce jūtas apdraudēta.

Kūču pūces visbiežāk var redzēt atklātā laukā un gar upes krastiem, laukiem un pat ceļa malās esošajām nomalēm. Meža pūces ir nakts dzīvnieki, kas nozīmē, ka meža pūces parasti atpūšas gaišās dienas stundās un parādās krēslā, lai sāktu medību nakti.



Meža pūces visbiežāk medī mazus zīdītājus, piemēram, peles, pelēkas un žurkas, bet pūces medī arī zivis tuvu ūdens virsmai un mazākus putnus koku galotnēs un pat gaisā. Meža pūces norij savu laupījumu veselas un pēc tam atkal ievāc (atrauj) nesagremojamās daļas, piemēram, kaulus, nelielas granulas veidā.

Meža pūces ir labi piemērotas viņu nakts dzīvesveidam. Pūces lielās acis ļauj pūcei fantastiski redzēt arī nakts tumsā, bet arī pūcēm ir neticami precīza dzirde. Pūces ausis ir novietotas ar vienu augstāku nekā otra, nodrošinot pūcei labāku dzirdi kopumā, bet tas arī nozīmē, ka, ja meža pūce medī laupījumu, tā var ar vienu ausi noteikt troksni zemē zemē un citu ausu izmanto, lai noteiktu troksni no gaisa un kokiem virs.

Pūces mātītes pavasara siltajos mēnešos dēj sajūgu līdz 7 olām. Pūces mātīte ligzdo dobajā kokā vai klintī, un pūces olšūnas parasti izšķiļas apmēram pēc mēneša. Zināms, ka pūces tēviņš palīdz barot pūces cāļus, un pūces cāļi spēj lidot līdz 12 nedēļu vecumam.



Kaut arī meža pūce netiek uzskatīta par apdraudētu dzīvnieku sugu, meža pūču populācijas skaits gadu gaitā ir ievērojami samazinājies piesārņojuma un biotopu zuduma dēļ, jo meža pūcēm dažās teritorijās ir grūtāk atrast barību. Neskatoties uz to, ka pūtīšu populācija Lielbritānijā atkal palielinās.

Eiropā, Āfrikā, Āzijā, kā arī Austrālijas un Amerikas daļās ir vairāk nekā 30 dažādu sugu pūces. Visām meža pūču sugām ir līdzīgs izskats, taču tās var ļoti atšķirties gan pēc izmēra, gan krāsas.

Skatīt visus 74 dzīvnieki, kas sākas ar B

Kā teikt Pūce ...
BulgāruPlīvurota pūce
ČehuPlīvurpūce
DāņuPlīvurpūce
VācuMeža pūce (suga)
AngļuPlīvurpūce
SpāņuPlīvurpūce
EsperantoPūces pūce
FrančuPlīvurpūce
Ebreju valodāpūce
HolandiešuKerkuils
JapāņuVīriešu pūce
PoļuPlīvurpūce
AngļuBļāviens
SlovēņuPegasta sova
SomuTorņa pūce
ZviedruTornuggla
TurkuParastā meža pūce
ĶīniešuPlīvurpūce
PortugāļuKoruja das Toresa, Suindara (Brazīlija)
Avoti
  1. Deivids Burnijs, Dorlinga Kinderslija (2011) dzīvnieks, Vispasaules savvaļas dabas galīgais vizuālais ceļvedis
  2. Toms Džeksons, Lorenca grāmatas (2007) Pasaules dzīvnieku enciklopēdija
  3. Deivids Burnijs, Kingfisher (2011) Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Ričards Makajs, Kalifornijas Universitātes izdevniecība (2009) Apdraudēto sugu atlants
  5. Deivids Bērnijs, Dorlings Kinderslijs (2008) Ilustrēta dzīvnieku enciklopēdija
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Dzīvnieku enciklopēdija
  7. Kristofers Perrins, Oksfordas Universitātes izdevniecība (2009) Putnu enciklopēdija

Interesanti Raksti