Avocet

Avocet zinātniskā klasifikācija

Karaliste
Animalia
Patvērums
Chordata
Klase
Putni
Pasūtījums
Charadriiformes
Ģimene
Recurvirostridae
Ģints
Recurvirostra
Zinātniskais nosaukums
Recurvirostra

Avocet saglabāšanas statuss:

Vismazāk rūpes

Avocet atrašanās vieta:

Āzija
Eirāzija
Eiropa
Ziemeļamerika
Okeānija
Dienvidamerika

Avocet fakti

Galvenais laupījums
Kukaiņi. Zivis, vēžveidīgie
Atšķirīga iezīme
Garš izliekts knābis un pārsteidzošs apspalvojums
Spārnu platums
77 cm - 80 cm (30 collas - 32 collas)
Dzīvotne
Mērenas mitrāji
Plēsoņa
Suņi, kaķi, stouti
Diēta
Plēsējs
Dzīvesveids
  • Saime
Mīļākais ēdiens
Kukaiņi
Tips
Putns
Vidējais sajūga izmērs
4
Sauklis
Ir izliekts, apgriezts knābis!

Avocet fiziskās īpašības

Krāsa
  • Melns
  • Balta
Ādas tips
Spalvas
Maksimālais ātrums
25 jūdzes stundā
Mūžs
10 - 15 gadi
Svars
140g - 400g (5oz - 14oz)
Garums
42 cm - 45 cm (16 collas - 18 collas)

Avocets ir bridējputnu veids, kas sastopams visā purvainajā pasaulē siltākajā klimatā. Ir četras dažādas avoceta sugas, kas ir Pied avocet, Amerikas avocet, Red-kakla un Andu avocet.



Avocets parasti atrodas ūdeņainos biotopos tuvu krastam, tostarp purvā, mitrājos un purvā. Precīzs avoceta biotops ir atkarīgs no sugas, jo Pied avocet ir sastopams Eiropā un Āzijā, Amerikas avocets ir Ziemeļamerikas Klusā okeāna piekrastē, sarkankakla avocets Austrālijā un Andu avocets dabiski atrodams ligzdojošs augstu Andu kalnos.



Avocets ir ļoti atšķirīgs putns, pateicoties tam, ka avocetam ir garš un plāns, apgriezts knābis, kuru tas slauka ūdenī no vienas puses uz otru, lai noķertu pārtiku. Tāpat kā citiem bridējputniem, arī avocetam ir garas kājas un pēdas ar tīkliem, lai palīdzētu medībās seklos.

Avocets ir samērā liela un spēcīga putnu suga, par kuru bieži ziņots, ka tā iebiedē citus putnus atstāt savu vietu. Avocets ir salīdzinoši sabiedrisks putns, un to bieži var redzēt lidojošus, medītus, migrējošus un ligzdojošus lielos ganāmpulkos.



Avocets ir gaļēdājs dzīvnieks, un, lai izdzīvotu, tas galvenokārt barojas ar kukaiņiem un citiem maziem bezmugurkaulniekiem. Avocets barojas arī ar mazām zivīm, vēžveidīgajiem un pat nepāra abiniekiem, kad viņi medī ūdenī.

Pateicoties salīdzinoši lielajam izmēram, avocet dabiskajā vidē ir ierobežots skaits plēsēju, un avocet cāļu un olu galvenie plēsēji ir suņi, kaķi, mēteļi un zebieksti.

Ir zināms, ka avoceti vairojas uz atklātas zemes, parasti tuvu ūdenim. Sieviete avoceta dēj ap 4 olām, kuras abi vecāki inkubē, līdz tās izšķiļas mēnesi vēlāk. Abus vecākus auklē Avocet cāļus, līdz tie no 4 līdz 6 nedēļu vecuma lido (aizlido prom no ligzdas).

Mūsdienās avocets, šķiet, plaukst, jo īpaši Lielbritānijā, kur ir veikts plašs saglabāšanas darbs, lai mēģinātu izveidot avoceta populāciju pēc tam, kad tā izmira Lielbritānijā 1800. gados. Šodien avocets ir arī uz RSPB (Karaliskās putnu aizsardzības biedrības) logotipa.



Skatīt visu 57 dzīvnieki, kas sākas ar A

Kā teikt Avocet ...
VācuAvocets
AngļuAvocet
SpāņuRecurvirostridae
FrančuAvocette
SomuAvosetite (cilts)
TurkuZobenīte
Avoti
  1. Deivids Burnijs, Dorlinga Kinderslija (2011) dzīvnieks, Vispasaules savvaļas dabas galīgais vizuālais ceļvedis
  2. Toms Džeksons, Lorenca grāmatas (2007) Pasaules dzīvnieku enciklopēdija
  3. Deivids Burnijs, Kingfisher (2011) Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Ričards Makajs, Kalifornijas Universitātes izdevniecība (2009) Apdraudēto sugu atlants
  5. Deivids Bērnijs, Dorlinga Kinderslija (2008) Ilustrētā dzīvnieku enciklopēdija
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Dzīvnieku enciklopēdija
  7. Kristofers Perrins, Oksfordas Universitātes apgāds (2009) Putnu enciklopēdija

Interesanti Raksti