Āzijas Palm Civet

Āzijas palmu cibetes zinātniskā klasifikācija

Karaliste
Animalia
Patvērums
Chordata
Klase
Zīdītāji
Pasūtījums
Carnivora
Ģimene
Eupleridae
Ģints
Paradoksurs
Zinātniskais nosaukums
Paradoxurus hermaphroditus

Āzijas palmu cibetes saglabāšanas statuss:

Neaizsargāta

Asian Palm Civet Atrašanās vieta:

Āzija

Āzijas Palm Civet fakti

Galvenais laupījums
Grauzēji, čūskas, vardes
Atšķirīga iezīme
Pagarināts ķermenis un purns ar asiem, smailiem zobiem
Dzīvotne
Tropu lietus mežs
Plēsoņa
Lauvas, čūskas, leopardi
Diēta
Plēsējs
Vidējais metiena lielums
2
Dzīvesveids
  • Vientuļnieks
Mīļākais ēdiens
Grauzēji
Tips
Zīdītājs
Sauklis
Tas galvenokārt ēd mango un kafiju!

Āzijas palmu cibetes fiziskās īpašības

Krāsa
  • Brūns
  • Pelēks
  • Dzeltens
  • Melns
  • Balta
  • Tātad
Ādas tips
Kažokādas
Mūžs
15 - 20 gadi
Svars
1,4 kg - 4,5 kg (3 mārciņas - 10 mārciņas)
Augstums
43 cm - 71 cm (17 collas - 28 collas)

'Lai gan Āzijas palmu civets nav kaķis, tai ir daudz kopīga ar kaķiem, ieskaitot medības un kāpšanu kokos.'



Āzijas palmu cibets aizņem plašu diapazonu, kas stiepjas visā Āzijas dienvidos, sākot no Indijas līdz Ķīnai. Šīs radības ir visciešāk saistītas ar mongeīšiem un zebiekstēm. Civets kāpj kokos gan, lai aizbēgtu no citiem plēsējiem, gan medītu. Visnopietnākais drauds, ar ko šīs radības mūsdienās saskaras, ir dzīvotņu zudums, kas lielā mērā saistīts ar mežu izciršanu, kas saistīta ar palmu eļļas plantāciju attīstību.



Neticami Āzijas Palm Civet fakti!

  • Šie dzīvnieki ir viverrīdi, kas galvenokārt upurē grauzējus, čūskas un vardes, vienlaikus ēdot arī augļus
  • Smaili, asi zobi un iegarens ķermenis palīdz šim dzīvniekam izdzīvot savā dzīvotnē
  • Palmu civetu unikālie paradumi padara tos nedaudz grūti ievērojamus, pat izmantojot kameru
  • Civets var pielāgoties dzīvošanai lielākā augstumā, samazinot iedzīvotāju postījumus mežu izciršanas dēļ

Āzijas palmu cibets Zinātniskais nosaukums

Āzijas palmu civets zinātniskais nosaukums irParadoxurus Hermaphroditus. Paradoksurs ir latīņu vārds, kas nozīmē “palmu civets”. Hermafrodīts ir arī grieķu valodas termins, kas radies no kļūdainas izpratnes, ka šīs radības ir interseksuālas, pateicoties smaržas dziedzeriem, kas līdzīgi sēkliniekiem zem astes atrodas abos dzimumos. Vīrieši un sievietes ar šiem dziedzeriem izdala dažāda veida smaržas, lai gan veids, kā viņi apzīmē savu teritoriju, ir līdzīgs, kas rada nepareizu priekšstatu par sugu interseksu.

Āzijas Palm Civet izskats

Šīs civetes visbiežāk atrodamas Āzijas dienvidaustrumos, Ķīnas dienvidos, Šrilankā un Indijas dienvidos. Neskatoties uz izplatīto segvārdu “toddy cat”, civets ir viverrīdi, kas nav saistīti ar kaķiem. Šīm pūkainajām radībām ir gari ķermeņi, ieskaitot asti, un mēteļa krāsas var būt brūnas, dzeltenbrūnas, pelēkas, baltas, dzeltenas vai melnas, sejas jostas ir līdzīgas jenotam, kas var ietvert arī purnas zonu.



Civet vidējais svars ir no 1,4 līdz 2,5 kg (3 līdz 10 mārciņas). Šie dzīvnieki sver apmēram pusi no Āfrikas kolēģu svara. Lielais Indijas cibets, kas ir viena no nākamajām tuvākajām sugām pēc izmēra, ir vairāk nekā divas reizes lielāks par lielāko Āzijas palmu civetu svaru, un tā profils ir ievērojami lielāks.

Lielas acis ir viena no šīs sugas atšķirīgajām iezīmēm, kas palīdz vieglāk nakts medības džungļu vidē, kur viņi dzīvo. Šiem kausiem ir mazāka uzbūve nekā daudzām citām cibetīšu sugām. Šie dzīvnieki ir būvēti, lai kokus ļoti viegli varētu nocirst, kā arī izvairīties no plēsējiem, ar kuriem viņi var sastapties savā džungļu vidē.

Āzijas palmu cibetes iegarenais purns apvienojumā ar asiem zobiem šiem dzīvniekiem atvieglo laupījumu. Palmu civetu mazais izmērs padara tos nedaudz neaizsargātus pret lielākiem plēsējiem, neskatoties uz ātrumu un veiklību. Viņu spēcīgie nagi padara koku zvīņošanos vieglāku, lai izvairītos no draudiem, un var palīdzēt viņiem vieglāk uztvert pārtiku.



Āzijas palmu cibets uz koka zara
Āzijas palmu cibets uz koka zara

Āzijas palmu cibetes uzvedība

Šīs civets lielākoties ir vientuļi dzīvnieki, izņemot pārošanās laikā. Šie viverridi izmanto daudz smaržu marķēšanas uz zemes ar dziedzeriem, kas atrodas zem astes. Dzīvniekiem ir pietiekami jutīgs deguns, ko viņi var viegli identificēt citus civetus pēc smaržām, ko viņi atstāj ar šiem dziedzeriem.

Šie dzīvnieki viegli dzīvo gan sauszemes, gan arborē vidē, vairāk nosliecot uz nakts uzvedību. Suga ir pietiekami nakts, tāpēc savvaļā dienas laikā novērota salīdzinoši maz uzvedības. Ja iespējams, šie dzīvnieki dod priekšroku mājām mežos ar blīvāku koku segumu.

Āzijas palmu cibetes biotops

Šīs cibetas vēsturiskajā diapazonā ir tropu lietus meži Indijas dienvidos, Šrilankā, Ķīnas dienvidos un citos Dienvidaustrumāzijas mežaugu mežu apgabalos. Pateicoties tropiskajai videi, viņi ļoti labi pārvalda siltās temperatūras. Šo reģionu augstais mitrums ir tas, kam šie dzīvnieki ir ļoti labi pielāgojušies.

Šo sugu ir apdraudējusi krūmāju gaļa un mājdzīvnieku tirdzniecība, kā arī tā ir notverta Kopi Luwak kafijas tirdzniecībai, kurā tiek izmantotas kafijas pupiņas, kas raudzētas palmu cibeta gremošanas traktā. Mežu izciršana mežizstrādes un palmu eļļas plantāciju izciršanas dēļ arī apdraud šo unikālo sugu. Dzīvotnes zaudēšana izjauc dzīvnieka spēju atrast pēc iespējas vairāk barības un uzturēt dzīvotspējīgas vairošanās populācijas.

Neskatoties uz mežu izciršanu, musangs ir parādījis augstu pielāgošanās pakāpi. Apvidos, kur ir veikts liels mežizstrādes process, Asian Palm Civets bieži dodas uz dārziem un parkiem, kur ir daudz augļu koku. Dažiem Šrilankas māju īpašniekiem ir bijušas problēmas ar civiliedzīvotājiem, kuri uzturas bēniņos, un, turpinoties teritorijas zaudēšanai, mijiedarbība ar cilvēkiem apdzīvotās vietās, visticamāk, kļūs arvien izplatītāka.

Āzijas palmu cibetes diēta

Ko ēd Āzijas Palm Civets? Āzijas palmu civets ir visēdāji dzīvnieki, kas savu gaļas uzturu papildina ar augļiem un citiem augu valsts pārtikas produktiem. Medījums ietver mazākus grauzējus, čūskas, vardes , un kukaiņi. Augu izcelsmes iecienītākie ēdieni ietver čiku, kafiju, mango, rambutīnu un palmu ziedu sulas.

Palmu ziedu sula kļūst fermentēta, no kuras tiek pagatavots salds dzēriena veids, ko sauc par toddy. Sugas toddy cat segvārds rodas no ieraduma ēst palmu ziedu sulas.

Kad Āzijas Palm Civets ēd augļus, viņi, iespējams, patērēs ogas. Kad šie dzīvnieki ēd citus augļus, viņi dod priekšroku celulozes šķirnēm.

Āzijas Palm Civet plēsēji un draudi

Vislielākie draudi Palm Civets un citām musanga sugām ir tādi kā lielie kaķi leopardi , tīģeri . Krokodili var arī radīt draudus, kā arī lielākas čūskas.

Cilvēki ir sugas, kas visvairāk apdraud luwak un citas cibetu sugas. Biotopu zaudēšana palmu eļļas un mežizstrādes rūpniecības dēļ ir bijusi galvenā problēma. Šo dzīvnieku sagūstīšana lolojumdzīvnieku tirdzniecībai, gaļai un Kopi Luwak kafijas ražošanai arī joprojām rada bažas.

Āzijas palmu cibetes reprodukcija, zīdaiņi un dzīves ilgums

Salīdzinoši maz cilvēku ir pieredzējuši Āzijas Palm Civets pārošanos, taču ir zināms, ka saprotams, ka viņi ir vientuļi dzīvnieki, izņemot pārošanās laikā. Tēviņš parasti vairākas reizes piestiprina mātīti apmēram piecas minūtes, pirms atgriežas savās atsevišķajās teritorijās. Grūtniecības periods ilgst apmēram divus mēnešus, un vienā metienā ir divi līdz četri pēcnācēji, kurus sauc par mazuļiem.

Āzijas Palm Civet mazuļi ir atradināti un gatavi būt patstāvīgiem trīs līdz četrus mēnešus, reproduktīvajā vecumā sasniedzot gadu.

Āzijas palmu civets var dzīvot savvaļā no 15 līdz gadiem, lai gan nav zināms, cik daudz šo dzīvnieku sasniedz šo vecumu. Ir ziņots par nebrīvē līdz 22 gadu vecumam.

Āzijas palmu cibetes populācija

Āzijas palmu cibets tiek uzskatīts par Neaizsargāta ”Dzīvnieks. Iedzīvotāju skaits ir samazinājies cilvēku darbības dēļ. Tomēr tie ir plaši izplatīti un spēj pielāgoties, pārceļoties uz augstākām mazāk skartām teritorijām.

Skatīt visu 57 dzīvnieki, kas sākas ar A

Interesanti Raksti