Āzijas zilonis

Āzijas ziloņu zinātniskā klasifikācija

Karaliste
Animalia
Patvērums
Chordata
Klase
Zīdītāji
Pasūtījums
Proboscidea
Ģimene
Elephantidae
Ģints
Elefass
Zinātniskais nosaukums
Lielākais zilonis

Āzijas ziloņu aizsardzības statuss:

Apdraudēts

Āzijas ziloņu atrašanās vieta:

Āzija

Āzijas ziloņu fakti

Galvenais laupījums
Zāle, augļi, saknes
Atšķirīga iezīme
Garš bagāžnieks un lielas kājas
Dzīvotne
Lietus meži un tropu meži
Plēsoņa
Cilvēks, Tīģeris
Diēta
Zālēdājs
Vidējais metiena lielums
1
Dzīvesveids
  • Ganāmpulks
Mīļākais ēdiens
Zāle
Tips
Zīdītājs
Sauklis
Pieradināts simtiem gadu!

Āzijas ziloņu fiziskās īpašības

Krāsa
  • Brūns
  • Pelēks
  • Melns
Ādas tips
Āda
Maksimālais ātrums
27 jūdzes stundā
Mūžs
55 - 70 gadi
Svars
3000 kg - 5 000 kg (6500 mārciņas - 11 000 mārciņas)
Augstums
2 m - 3 m (7 pēdas - 10 pēdas)

Āzijas ziloņi ir daudz mazāki nekā Āfrikas ziloņi, kas aug tikai līdz pāris metriem. Āzijas ziloņi ir sastopami Indijas un Ķīnas tropiskajos džungļos un lielākajā daļā Āzijas dienvidaustrumu valstu.



Āzijas ziloņi simtiem gadu ir pieradināti meža dēļ un bieži notiek kaujas. Visā Āzijā ir daudz vietu, kur Āzijas ziloņi tiek turēti tūristu braukšanai, un pret viņiem bieži izturas diezgan slikti. Āzijas ziloņi ir labi pazīstami ar savu milzīgo spēku un draudzīgumu pret cilvēkiem.



Mūsdienās Āzijas zilonis tiek uzskatīts par apdraudētu sugu, un savvaļā palicis tikai aptuveni 50 000. Tas ir saistīts ar Āzijas ziloņa un nelegālo malumednieku dzīvotnes zaudēšanu, kas medīja Āzijas ziloni pēc viņu ādas un ziloņkaula.

Āzijas zilonim ir mazākas ausis nekā Āfrikas zilonim, un Āzijas zilonim ir arī vairāk izliekts mugurkauls nekā Āfrikas zilonim. Atšķirībā no Āfrikas ziloņiem, Āzijas ziloņu mātītei ļoti reti ir ilkņi, un, ja Āzijas ziloņu mātītei patiešām ir ilkņi, tie parasti ir tikko redzami un tos var redzēt tikai tad, kad Āzijas ziloņu mātīte atver muti.



Āzijas zilonis ievēro stingrus migrācijas ceļus, kurus nosaka musonu sezona. Āzijas ziloņu ganāmpulka vecākais zilonis ir atbildīgs par tā Āzijas ziloņu ganāmpulka migrācijas ceļa atcerēšanos. Šī Āzijas ziloņu migrācija parasti notiek starp slapjo un sauso sezonu, un problēmas radās, kad fermas tika uzceltas pa Āzijas ziloņu ganāmpulku migrācijas ceļiem, jo ​​Āzijas ziloņi izraisīja lielu postījumu jaunizveidotajai lauksaimniecības zemei.

Āzijas ziloņi ir zālēdāji dzīvnieki, kas nozīmē, ka viņi ēd tikai augus un augu vielas, lai iegūtu visas uzturēšanai nepieciešamās uzturvielas. Āzijas ziloņi ēd visdažādāko veģetāciju, ieskaitot zāles, lapas, dzinumus, mizas, augļus, riekstus un sēklas. Āzijas ziloņi bieži izmanto savu garo stumbru, lai palīdzētu viņiem savākt pārtiku.

Lielā izmēra dēļ Āzijas ziloņu dabiskajā vidē ir ļoti maz plēsēju. Bez cilvēku medniekiem tīģeri ir galvenais Āzijas ziloņa plēsējs, lai gan viņi mēdz medīt mazākos Āzijas ziloņu teļus, nevis daudz lielākos un spēcīgākos pieaugušos.



Āzijas ziloņu mātītes parasti spēj vairoties līdz 10 gadu vecumam un pēc 22 mēnešu grūtniecības perioda dzemdē vienu Āzijas ziloņu teļu. Kad Āzijas ziloņu teļš pirmo reizi piedzimst, tas sver aptuveni 100 kg, un par viņu rūpējas ne tikai māte, bet arī citas ganāmpulkā esošās Āzijas ziloņu mātītes (pazīstamas kā tantes). Āzijas ziloņu zīdainis paliek kopā ar māti līdz apmēram 5 gadu vecumam un iegūst neatkarību, tēviņi bieži pamet ganāmpulku un teļu mātītes paliek.

Mūsdienās Āzijas zilonis tiek uzskatīts par dzīvnieku, kuram draud tieša izmiršana, jo Āzijas ziloņu populācija kritiski samazinās. Tiek uzskatīts, ka Āzijas ziloņi galvenokārt cieš no dzīvotņu zaudēšanas mežu izciršanas un cilvēku malumednieku medību dēļ uz ziloņkaula ilkņiem.

Skatīt visu 57 dzīvnieki, kas sākas ar A

Kā teikt Āzijas zilonis ...
KatalāņuĀzijas zilonis
ČehuIndijas zilonis
DāņuĀzijas zilonis
VācuĀzijas zilonis
AngļuĀzijas zilonis
EsperantoĀzijas zilonis
SpāņuLielākais zilonis
IgauņuIndijas zilonis
SomuĀzijas zilonis
FrančuĀzijas zilonis
Galisiešu valodaĀzijas zilonis
Ebreju valodāĀzijas zilonis
HorvātuĀzijas zilonis
UngāruĀzijas zilonis
Itāļu valodaLielākais zilonis
JapāņuĀzijas zilonis
LatīņuLielākais zilonis
MalajiešuĀzijas zilonis
HolandiešuĀzijas zilonis
AngļuĀzijas zilonis
PoļuIndijas zilonis
PortugāļuĀzijas zilonis
SlovēņuĀzijas zilonis
ZviedruĀzijas zilonis
TurkuĀzijas zilonis
VjetnamiešuĀzijas ziloņi
ĶīniešuĀzijas zilonis
Avoti
  1. Deivids Burnijs, Dorlinga Kinderslija (2011) dzīvnieks, Vispasaules savvaļas dabas galīgais vizuālais ceļvedis
  2. Toms Džeksons, Lorenca grāmatas (2007) Pasaules dzīvnieku enciklopēdija
  3. Deivids Burnijs, Kingfisher (2011) Kingfisher Animal Encyclopedia
  4. Ričards Makajs, Kalifornijas Universitātes izdevniecība (2009) Apdraudēto sugu atlants
  5. Deivids Bērnijs, Dorlings Kinderslijs (2008) Ilustrēta dzīvnieku enciklopēdija
  6. Dorling Kindersley (2006) Dorling Kindersley Dzīvnieku enciklopēdija
  7. Deivids V. Makdonalds, Oksfordas Universitātes izdevniecība (2010) Zīdītāju enciklopēdija

Interesanti Raksti